Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Morata niech spierdala jak najdalej, nic z niego będzie. Falcao byłby świetnym transferem, bo szykuje się najdłuższy sezon od lat. (kmś, spe, sph, lm, ll, cdr)
Rywalizacja z Karimem i częste rotacje na ataku, a jako, że Jese wróci gdzieś koło grudnia to Benz może zastąpić czasami CR na skrzydle bez problemu.
Co do Kroosa - jestem również za, świetny piłkarz, a jeśli chce grać to się cholernie przyda. Casemiro na wypożyczenie, Illara jest mi obojętny, może sobie iść bo wątpię, żeby był crackiem, ale zobaczymy.

Dobry piłkarz na max 2 lata :)
- Nie stać ich na Suareza :)
- Aguero nie chce z nimi grać :)
- Falcao to sprzedajna k***a za pieniądze będzie grał nawet w Lechu Poznań :)

Real jest głupi bo mają Benzeme więc po c**j mieszają :)
Niech lepiej zainwestują w bramkarza i obrone :)

Tak, za pieniądze, tym bardziej, że chcę przejść do Realu z obniżeniem o połowę pensji. Kasy ma dość, a jeśli przejdzie do Realu to się potwierdzi to, że ATM go nie chciało sprzedać do miejscowego rywala. W obronę nie trzeba inwestować, panie Gmochu.

Opublikowano

Dobry piłkarz na max 2 lata :)

- Nie stać ich na Suareza :)

- Aguero nie chce z nimi grać :)

- Falcao to sprzedajna k***a za pieniądze będzie grał nawet w Lechu Poznań :)

Real jest głupi bo mają Benzeme więc po c**j mieszają :)

Niech lepiej zainwestują w bramkarza i obrone :)

-Max 2 lata? Wróżbita? Kto wie jak będzie działał jego organizm mając 30-tkę na karku, może będzie miał wtedy najlepszy sezon albo będzie grał bardzo dobrze. 

-I bardzo dobrze, niech idzie do Messiego i jego zespołu. Oni muszą przebudować cały zespół.

-Pomyśl, może zrobił to aby znaleźć się w końcu w Realu Madryt? Za żadne skarby nie puścili by go z Atletico do Madrytu, musiał iść do zespołu z innej ligi (gdzie przy okazji sobie zarobił)

Co do obrony i bramkarza, największy bullshit jaki słyszałem. W lidze oraz lidze mistrzów Rotacja Ikera z Diego Lopezem sprawdzała się idealnie (Ikera myślę, że oceniasz tylko po błędzie w finale LM oraz w mistrzostwach świata (gdzie w większości Alba i Pique zawinili)) Obrona Realu spisywała się chyba najlepiej w tym sezonie, Pepe+Ramos w środku, idealny duet. Pepe był niezwykle opanowany i miał kilkaset minut, gdzie nie popełnił ŻADNEGO FAULU (nie mówiąc o YELLOW CARD). Ramos świetna forma w ataku obronie. Boki również bardzo dobre, Carvajal w celującej formie oraz końcówka sezonu świetna forma Fabio z rotacją z Marcelo.

Jeny, już sam nie wiem co napisałem.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

-Max 2 lata? Wróżbita? Kto wie jak będzie działał jego organizm mając 30-tkę na karku, może będzie miał wtedy najlepszy sezon albo będzie grał bardzo dobrze. 

-I bardzo dobrze, niech idzie do Messiego i jego zespołu. Oni muszą przebudować cały zespół.

-Pomyśl, może zrobił to aby znaleźć się w końcu w Realu Madryt? Za żadne skarby nie puścili by go z Atletico do Madrytu, musiał iść do zespołu z innej ligi (gdzie przy okazji sobie zarobił)

Co do obrony i bramkarza, największy bullshit jaki słyszałem. W lidze oraz lidze mistrzów Rotacja Ikera z Diego Lopezem sprawdzała się idealnie (Ikera myślę, że oceniasz tylko po błędzie w finale LM oraz w mistrzostwach świata (gdzie w większości Alba i Pique zawinili)) Obrona Realu spisywała się chyba najlepiej w tym sezonie, Pepe+Ramos w środku, idealny duet. Pepe był niezwykle opanowany i miał kilkaset minut, gdzie nie popełnił ŻADNEGO FAULU (nie mówiąc o YELLOW CARD). Ramos świetna forma w ataku obronie. Boki również bardzo dobre, Carvajal w celującej formie oraz końcówka sezonu świetna forma Fabio z rotacją z Marcelo.

Nie ma co zganiać na Ikera i gdybać co by było jak by Mou nie posadził go na ławce. To wina całego zespołu, a przede wszystkim trenera. Możecie się ze mną nie zgodzić, ale według mnie najlepiej z Hiszpanów grał Iniesta. Mimo tragedii rodzinnej miał dobry sezon. Ramos jest tak samo winny za porażkę zespołu co Pique.

Ciekawe będą pojedynki Suarez vs Pepe, o ile dojdzie do transferu. :-)

Opublikowano

On nawet nie wie kim był RvN i w jakim wieku przyszedł do Realu, także wiesz. Falcao ma 5/6 ładnych lat gry przed sobą na wysokim poziomie. Iker adiós, López a w przyszłym sezonie DDG/Pacheco.

Nawet mnie nie wkurwiajcie pierdoleniem, że Mou posadził Ikera i to przez to jest bez formy. Posadził, bo widział, że zamaist trenować się opeirdala i były co chwile puste przeloty, skończ waść wstydu oszczędź. Diego jest lepszym bramkarzem, a mistrzostwa to jeszcze bardziej pokazały. Cała obrona zjebała w Hiszpanii też, jak w sumie pomoc i atak. Ale co się dziwić - idiotyczny trener, idiotyczna gra kadry, tyle, o. Co taki Xavi albo Torres robią w tej reprezentacji, to głowa boli. Brak Negredo, Navasa, Calettiego, Herrery, Isco czy żałosna ilość minut dla Koke... Nie wspominam już o braku powołania dla Carvajala, bo Azpilicueta jest dnem w ataku, podobnie jak Juanfran.

Opublikowano

A ile ten Ruud pograł? 1 sezon? 1.5 ? Kontuzja i po wielkim zawodniku, pozbyli się go. Teraz kupowanie Falcao to trochę jak kupować kota w worku.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Jeśli Falcao przyjdzie do Realu to Benzema odchodzi, ciężko to zrozumieć ?

Falcao to wielka zagadka bo połowa sezonu na ławce z kontuzją.

Real zbyt wysoko ryzykuje kupując go.

Niewiadomo czy on jeszcze pamieta jak kopać piłkę :)

24267682304344824194.gif

Opublikowano

A ile ten Ruud pograł? 1 sezon? 1.5 ? Kontuzja i po wielkim zawodniku, pozbyli się go. Teraz kupowanie Falcao to trochę jak kupować kota w worku.

Świetne dwa sezony a choćby dwa lata starszy od Falcoa. W pierwszym sezonie mając 30 lat strzelił 25 bramek i był królem strzelców, w drugim miał kontuzję a i tak strzelił 16 bramek - w obydwu sezonach mistrzostwo Hiszpanii.

Potem trapiły go kontuzje, ale był bardziej kontuzjogennym piłkarzem niż obecnie jest Radamel.

Jeśli Falcao przyjdzie do Realu to Benzema odchodzi, ciężko to zrozumieć ?

Falcao to wielka zagadka bo połowa sezonu na ławce z kontuzją.

Real zbyt wysoko ryzykuje kupując go.

Niewiadomo czy on jeszcze pamieta jak kopać piłkę :)

"Jeśli Falcao przyjdzie do Realu to Benzema odchodzi, ciężko to zrozumieć ?" BZZZZZZZZZZZDURA.

Czyli Real nie może mieć dwóch napastników z topu? City kiedyś Balotelli i Aguero, teraz Aguero, Jovetic, Negredo, Dzeko - czwórka. United RvP, Van Persie i Chicharito. Liverpool Suarez i Sturridge, Atletico miało Falcao i Diego COste, teraz Diego Costa i Adrian/Raul Garcia. PSG Ibra, Cavani.

Opublikowano

Nom i Balotelli odszedł, Jovetić i Dzeko spędzili głównie na ławce (zmarnowanie tego pierwszego),RvP i Van Persie? Ciekawe :D Chicharito w ilu zagrał meczach? Dziękujemy. Od kiedy Sturridge jak przyszedł był "topowym" napastnikiem? To samo Adrian i Raul Garcia. Cavani w P$G, a w Napoli. Uwielbiam argumenty-inwalida.

Alba i Pique? Ciekawe! Alba przebiegł z Hiszpanów najwięcej, dodatkowo stworzył najwięcej rajdów. Czemu nic nie powiesz o Ramosie, który grał 3 mecze - każdy fenomenalnie (Kto biegł z Robbenem mając kilka metrów przewagi?). Taak, Xavi, a co powiesz o Xabim Alonso? Chyba grał lepiej od Iniesti, racja ... Hipokrytyzm do ^

Opublikowano

Świetne dwa sezony a choćby dwa lata starszy od Falcoa. W pierwszym sezonie mając 30 lat strzelił 25 bramek i był królem strzelców, w drugim miał kontuzję a i tak strzelił 16 bramek - w obydwu sezonach mistrzostwo Hiszpanii.

Potem trapiły go kontuzje, ale był bardziej kontuzjogennym piłkarzem niż obecnie jest Radamel.

"Jeśli Falcao przyjdzie do Realu to Benzema odchodzi, ciężko to zrozumieć ?" BZZZZZZZZZZZDURA.

Czyli Real nie może mieć dwóch napastników z topu? City kiedyś Balotelli i Aguero, teraz Aguero, Jovetic, Negredo, Dzeko - czwórka. United RvP, Van Persie i Chicharito. Liverpool Suarez i Sturridge, Atletico miało Falcao i Diego COste, teraz Diego Costa i Adrian/Raul Garcia. PSG Ibra, Cavani.

Tak, tylko że ani Falcao ani Benzema nie pogodzą się z rolą rezerwowego.

Real może ustala z Falcao indywidualną transakcje ale poczekają do końca mundialu bo jak Benzema dalej będzie reprezentował taki poziom to wątpię aby Real kupił Falcao

Po drugie to Real Madryt nie stać na ustrzymanie ich dwóch bo mają długi <haha> :D

On nawet nie wie kim był RvN i w jakim wieku przyszedł do Realu, także wiesz. Falcao ma 5/6 ładnych lat gry przed sobą na wysokim poziomie. Iker adiós, López a w przyszłym sezonie DDG/Pacheco.

Nawet mnie nie wkurwiajcie pierdoleniem, że Mou posadził Ikera i to przez to jest bez formy. Posadził, bo widział, że zamaist trenować się opeirdala i były co chwile puste przeloty, skończ waść wstydu oszczędź. Diego jest lepszym bramkarzem, a mistrzostwa to jeszcze bardziej pokazały. Cała obrona zjebała w Hiszpanii też, jak w sumie pomoc i atak. Ale co się dziwić - idiotyczny trener, idiotyczna gra kadry, tyle, o. Co taki Xavi albo Torres robią w tej reprezentacji, to głowa boli. Brak Negredo, Navasa, Calettiego, Herrery, Isco czy żałosna ilość minut dla Koke... Nie wspominam już o braku powołania dla Carvajala, bo Azpilicueta jest dnem w ataku, podobnie jak Juanfran.

Azpilicueta jest dnem w ataku ?

Hahaha...!!!

To masz chłopcze chyba jakieś chujowe info.

Zobacz co on robił w Chelsea leszczu

24267682304344824194.gif

Opublikowano

Tak, tylko że ani Falcao ani Benzema nie pogodzą się z rolą rezerwowego.

Real może ustala z Falcao indywidualną transakcje ale poczekają do końca mundialu bo jak Benzema dalej będzie reprezentował taki poziom to wątpię aby Real kupił Falcao

Po drugie to Real Madryt nie stać na ustrzymanie ich dwóch bo mają długi <haha> :D

Azpilicueta jest dnem w ataku ?

Hahaha...!!!

To masz chłopcze chyba jakieś chujowe info.

Zobacz co on robił w Chelsea leszczu

Nie mam zamiaru dyskutować z debilem, który ma dwudzieste któreś konto i w każdym poście uważa jakie to Chelsea jest najlepsze. xD

Nom i Balotelli odszedł, Jovetić i Dzeko spędzili głównie na ławce (zmarnowanie tego pierwszego),RvP i Van Persie? Ciekawe :D Chicharito w ilu zagrał meczach? Dziękujemy. Od kiedy Sturridge jak przyszedł był "topowym" napastnikiem? To samo Adrian i Raul Garcia. Cavani w P$G, a w Napoli. Uwielbiam argumenty-inwalida.

Alba i Pique? Ciekawe! Alba przebiegł z Hiszpanów najwięcej, dodatkowo stworzył najwięcej rajdów. Czemu nic nie powiesz o Ramosie, który grał 3 mecze - każdy fenomenalnie (Kto biegł z Robbenem mając kilka metrów przewagi?). Taak, Xavi, a co powiesz o Xabim Alonso? Chyba grał lepiej od Iniesti, racja ... Hipokrytyzm do ^

Gówno. Pique zjebał bardziej niż Ramos, cała obrona spierdoliła, ale w ostatnim meczu bez katalończyków było zdecydowanie lepiej. Xabi zagrał lepiej niż Xavi, z linii pomocy zagrał najgorzej Xavi najlepiej Iniesta. Sturridge nie był topowy? Top10 napadziorów w zeszłym sezonie. #culevalores

Opublikowano

Czemu odpowiedziałeś na część postu, ktory Ci odpowiada? Hah, no pewnie, że Xabi zagrał bardzo dobrze (on chyba został zmieniony w każdym meczu, co grał). Ostatni mecz był z Australią, godny przeciwnik dla Ramosa.

Sturridge nie był topowym napadem, kiedy przyszedł do LIV. Dobre czytanie ze zrozumieniem. Nie jestem cule z prostego powodu - nie współfinansuje klubu, nie należe do stowarzyszenia kibiców. #Ray1902#prawdziwy#madridista#aguilablanca

A przepraszam, jesteś cebulą i styczność z klubem masz tylko na realmadrid.pl,futbolhd.pl,mpcforum.pl Hipokryzm over 9000

Opublikowano

Gówno wiesz, w dupie byłeś. A będąc kibicem Barcy jesteś cule.

PS. Czemu nawiązanie do Aguili Blanci? Idiota.

Pierdolnij się w łeb, bo po sezonie Decimy i CDR masz taki ból tylłka, że ciężko to opisać własnymi słowami. Wrócę tu za parę miesięcy, jak Falcao skopie wam tyłek w derbach. adióssssss

Opublikowano

Gówno wiesz, w dupie byłeś. A będąc kibicem Barcy jesteś cule.

PS. Czemu nawiązanie do Aguili Blanci? Idiota.

Pierdolnij się w łeb, bo po sezonie Decimy i CDR masz taki ból tylłka, że ciężko to opisać własnymi słowami. Wrócę tu za parę miesięcy, jak Falcao skopie wam tyłek w derbach. adióssssss

Transfer Falco jeszcze nie jest potwierdzony, a jak już do niego dojdzie to nie wiadomo w jakiej będzie dyspozycji. Może być pewniakiem w pierwszym składzie lub bić się z Moratą o miejsce na ławce. Aaa i jak czytałem to Real nie chce dać więcej niż 40 mln. Może to i słusznie, ale wątpię, że szejki się zgodzą. -.- 

Może lepiej ty się uderz, bo robisz z siebie pośmiewisko. Nikt nie ma tu "bólu dupy" poza tobą, bo to co piszesz jest nie dorzeczne. Tak, wiemy. Tak samo miał nam skopać tyłek ten co jest szybszy od Bolta, jak on miał? Aaa, Gareth Bale. ;-) W pierwszych 2 klasykach nawet go nie było widać, poza jednym rajdem zjebanym przez Benzeme.

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=53292&kom=ok 

Jeden z lepszych transferów na przestrzeni lat.  :rolleyes:

Opublikowano

Tak mi przykro, że Twoje brudy wyciągnięte przez zemnie cie bolą. Ból dupy? Po 12 latach bez najbardziej prestizowego trofeum? Przypomnij mi ile musieliście wydać? I nawet nie trudź się przypominając o pucharze mistrzow z 19xx (wstaw dowolne cyfry), bo wtedy na kupe kaka mówiłeś, licz ból dupy mniej więcej od 2008 roku, od momentu wielkich transferow i twojego poczatku " kibicowania". Jesteś tak mądry, że szufladkujesz ludzi po klubach którym kibicują w ROZRYWCE. IMO, Falcao z kontuzjami kontra Suarez życiówka.

@@AntyWarn

Real na czele z Perem chyba znowu kupią pół składu, reszta na ławe

Opublikowano

Tak mi przykro, że Twoje brudy wyciągnięte przez zemnie cie bolą. Ból dupy? Po 12 latach bez najbardziej prestizowego trofeum? Przypomnij mi ile musieliście wydać? I nawet nie trudź się przypominając o pucharze mistrzow z 19xx (wstaw dowolne cyfry), bo wtedy na kupe kaka mówiłeś, licz ból dupy mniej więcej od 2008 roku, od momentu wielkich transferow i twojego poczatku " kibicowania". Jesteś tak mądry, że szufladkujesz ludzi po klubach którym kibicują w ROZRYWCE. IMO, Falcao z kontuzjami kontra Suarez życiówka.

@@AntyWarn

Real na czele z Perem chyba znowu kupią pół składu, reszta na ławe

Nie wiem czy jesteś na tyle dojrzały by zrozumieć, że teraz w Piłce nożnej liczy się tylko kasa. Nie liczy się ile wydałeś... to jest polityka bo jak wiesz największe przychody generuje Real Madryt.

Tak samo wielkie generuje Barcelona.

Tak sobie z ciekawości zobaczyłem na transfery/wydatki Realu oraz Barcelony... do sezonu 08/09 (żeby policzyć Cr7)

Wydatki Barcelony:

~504 mln

Wydatki Realu:

~679 milionów.

Z tej perspektywy to różnica 75 milionów to nic (Real ma więcej sponsorów)

Faktycznie... Barcelona na samych wychowankach ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

@Wilczek trochę nie trafiłeś tym argumentem, bo w zeszłym sezonie 8/9 z 11 podstawowych piłkarzy to byli wychowankowie.

Valdes, Pique, Puyol, Alba, Busi, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro.

@Mihau. bardziej chodziło o to:

3400214045641401132950.jpg

Opublikowano

@Wilczek trochę nie trafiłeś tym argumentem, bo w zeszłym sezonie 8/9 z 11 podstawowych piłkarzy to byli wychowankowie.

Valdes, Pique, Puyol, Alba, Busi, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro.

@Mihau. bardziej chodziło o to:

Co z tego? Wydatki mówią same za siebie... czyli kasa Barcy poszła w błoto jak widać ;)

Skoro grają wychowankowie

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Powiesz mi skąd masz takie informacje? Mówisz mi o gospodarowaniu pieniędzmi przez Barcelonę, ale sam Real nie wychodzi na tym najlepiej, co widać na załączonym wyżej obrazku.  -.-

Opublikowano

http://www.transfermarkt.pl/fc-barcelona/transfers/verein/131/saison_id/2014

O wszystkie transfery (kupna) do sezonu 08/09 (bez sprzedaży i zysków)

Tak samo real liczyłem ;) Real zdecydowanie lepiej gospodaruje pieniędzmi, Florek to jest biznesmen. Koszt Ronaldo ~100mln a zysk zapewne 2,3 razy większy. Tak samo różowe stroje- dla Pań a białe dla Panów ;) On ma głowę i ty się nie bój, że źle gospodaruje pieniędzmi. 

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

W finale CL z Manchesterem grało chyba 9 wychowanków. Od 2002r. ile gwiazd kupionych, tyle zmarnowanych. Bez żadnych większych sukcesów. No taktyka jest taka: "Skoro nie możemy z nimi wygrać to ich kupimy" i tyle. Wiesz ile Real Madryd ma długów w Narodowym Banku Hiszpanii? To nie jest Bayern, gdzie wszystko jest ich, a oni generują tylko przychody, są zależni od ogromnych kredytów.

Opublikowano

http://www.transfermarkt.pl/fc-barcelona/transfers/verein/131/saison_id/2014

O wszystkie transfery (kupna) do sezonu 08/09 (bez sprzedaży i zysków)

Tak samo real liczyłem ;) Real zdecydowanie lepiej gospodaruje pieniędzmi, Florek to jest biznesmen. Koszt Ronaldo ~100mln a zysk zapewne 2,3 razy większy. Tak samo różowe stroje- dla Pań a białe dla Panów ;) On ma głowę i ty się nie bój, że źle gospodaruje pieniędzmi. 

Chyba nie aż tak dobrze jak się wydaje, skoro od 2002 wydali ponad 1mld 200mln € na takie gwiazdy, a wygrali tylko 3(strzelam) razy ligę hiszpańską.

Alfredo Di Stefano w ciężkim stanie trafił do szpitala z powodu zatrzymania akcji serca. Honorowy prezes Realu walczy o życie. :(

#FuerzaDonAlfredo 

Opublikowano

W finale CL z Manchesterem grało chyba 9 wychowanków. Od 2002r. ile gwiazd kupionych, tyle zmarnowanych. Bez żadnych większych sukcesów. No taktyka jest taka: "Skoro nie możemy z nimi wygrać to ich kupimy" i tyle. Wiesz ile Real Madryd ma długów w Narodowym Banku Hiszpanii? To nie jest Bayern, gdzie wszystko jest ich, a oni generują tylko przychody, są zależni od ogromnych kredytów.

Bo ty pracujesz w tym banku... gratulacje! ;-)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Czyli nie możesz skrytykować Reprezentacji Polski, bo nie jesteś zawodowym piłkarzem na poziomie? Większego argumentu-inwalidy dawno nie czytałem :-)

Antyqarn 80 mln euro za Jamesa xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...