Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Równo rok temu zmarł jeden z największych piłkarzy Realu Maryt - Don Alfredo Di Stefano. 5-krotny zwycięzca Pucharu Europy (dzisiejszej LM).

A w ciszy stadionu Casillas wymyka się do Porto :D Ciekawie, szkoda, obecnie największa grająca legenda w Realu. :)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A teraz na internecie pojawiają się informacje, że Iker jednak zostanie #media.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

­Jeśli Iker odejdzie to chyba stracę szacunek do tego klubu. Klubowych legend tak się nie traktuje.

Pozdrowienia od Cule.

egq3SFm.png

Opublikowano

­Jeśli Iker odejdzie to chyba stracę szacunek do tego klubu. Klubowych legend tak się nie traktuje.

Pozdrowienia od Cule.

Jak mają traktować? Iker już nie te lata, nie ta forma na taki klub jak Real. Właśnie po tym poznaje się legendy - nie blokują miejsca innym swoją legendą. Moim zdaniem powinnien zakończyć karierę w RM, ale co zrobisz jak on chce grać dalej? 

Opublikowano

Ulala, dzieje się. 

France Footboll, jedna z czołowych francuskich gazet, piszę, że Perez dogadał się już z Nasser Al-Khelaifi'em (prezesem PSG) co do transferu Cristiano Ronaldo. Co ja myślę... Cristiano to gracz topowy, nie oszukujmy się. Ostatnio znakomita '9', lis pola karnego, ładował bramy jak na zawołanie. 48 goli (słusznych, czy nie słusznych) to jest coś, mało kto osiąga takie wyniki. Jeden z najlepszym graczy Realu w historii, co do tego też nie ma wątpliwości, ale należy się porządnie zastanowić. Czy czasem oferta za Cristiano, która na pewno opiewa na kwotę około 150 mln € nie jest czymś, jakby, darem z nieba dla Realu? 150 milionów za 30 latka? Moim zdaniem Cristiano lata świetności ma już za sobą. Świetnym skrzydłowym przestał być już dawno temu, mniej więcej po sezonie 12/13. Co dały te gole CR'a Realowi w tym sezonie? Ani jednego trofeum. Według mnie koncepcja Realu powinna się zmienić drastycznie.

Po pierwsze sprzedać Ronaldo, po drugie sprzedać Benzeme, po trzecie uczynić Bale'a czołową postacią w zespole i dać mu grać na jego pozycji - lewym skrzydle, po 4 za wszelką cenę ściągnąć klasowego napastnika jakim jest... Aguero, po 5 przesunąć Jamesa na prawe skrzydło i po 6 zatrzymać Ramosa w Realu. Tak to wygląda w mojej głowie:

http://www.futhead.com/15/squads/36420283/

1. Dlaczego Varane, a nie Pepe? Francuz ma ogromny potencjał i trzeba go wyprowadzić na podstawowego zawodnika, a Pepe aby walczył na treningach i rotować obroną i całym składem.

2. Dlaczego Dani, a nie Danilo? Carvajal jest ograny w La Liga. Co by nie mówić Real ma najlepiej obsadzoną obronę świata i trener ma duże pole do popisu.

Takie jest moje zdanie na ten temat, nie każdy musi się z tym zgodzić. Ale pewnie i tak do tego nie dojdzie, Perez za dużo zarabia na Ronaldo, a żadna siła we wszechświecie na sprawi, że Benzema usiądzie na ławie, co dopiero jakby miał odejść. Ale jeżeli Real chce walczyć o najwyższe cele to moim zdaniem potrzebne są zmiany i to duże.

Opublikowano

Wie ktoś gdzie można kupić oryginalną koszulkę bramkarzy z poprzedniego sezonu z nazwiskiem albo z tego, tylko żebym mógł sobie nazwisko wpisał ?

Oprócz oficjalnej strony bo wtedy by szło mi miesiąc xD

Opublikowano

Ciekawe kto będzie następny...

Zabawnie by było jakby Casillas odpalił swoją formę w Porto i był znowu koksem ^^ W sumie myślę, że jak by fani zamiast wygwizdywać Ikera, by go wspierali, to czuł by się inaczej. 

denzel.png

Opublikowano

Wie ktoś gdzie można kupić oryginalną koszulkę bramkarzy z poprzedniego sezonu z nazwiskiem albo z tego, tylko żebym mógł sobie nazwisko wpisał ?

Oprócz oficjalnej strony bo wtedy by szło mi miesiąc xD

No musisz poszukać jakiejś okazji na allegro, od sprzedawcy najlepiej. Na podstadionem akurat nie ma bramkarskiej z tamtego sezonu, jedynie jest nowa :)

Ciekawe kto będzie następny...

Zabawnie by było jakby Casillas odpalił swoją formę w Porto i był znowu koksem ^^ W sumie myślę, że jak by fani zamiast wygwizdywać Ikera, by go wspierali, to czuł by się inaczej. 

Ja jestem troszkę smutny z tego powodu... ale zostawię to bez komentarza. 

Jedynym wnioskiem jest zmiana prezesa ;)

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

­Jedynym wnioskiem jest pierdolnięcie się w łeb i skończenie sentymentów nad bramkarzem który był tym, ktory DAŁ NAM WIELE, a przez ostatnie 3 lata grał kiche. Na szacunek trzeba pracować cały czas, a za nazwisko nie będzie gry. Casillas po raz pierwszy na siłownie poszedł na ostatnim treningu w Realu. Był uciążliwy w tej bramce, w koncu Real będzie miał bramkarza.

Opublikowano

­Florentino to by wszystkich sprzedał i zwolnił. ;__;

Faktycznie ostatnio Iker może i nie miał formy, ale wydaje mi się, że kibice realu nie powinni go tak traktować. On zawsze dawał z siebie wszystko, nie ważne od sytuacji.
Pamiętam jeden gif u @Wilczek , Iker płakał gdy real w ostatnich chwilach wyszedł na prowadzenie. ;)

Real nigdy już nie będzie taki sam jak z Ikerem.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

­Jedynym wnioskiem jest pierdolnięcie się w łeb i skończenie sentymentów nad bramkarzem który był tym, ktory DAŁ NAM WIELE, a przez ostatnie 3 lata grał kiche. Na szacunek trzeba pracować cały czas, a za nazwisko nie będzie gry. Casillas po raz pierwszy na siłownie poszedł na ostatnim treningu w Realu. Był uciążliwy w tej bramce, w koncu Real będzie miał bramkarza.

Nikt Ci nie zabrania korzystać ze swoich wniosków ;) Dał wiele, jest (był) żywą legendą klubu, nie zasłużył na gwizdy choćby na tej bramce odwalał jakąkolwiek manianę, zasłużył na zakończenie kariery w tym klubie, zasłużył na godne pożegnanie. 

Nikt nie mówił o pierwszej jedenastce, bo zwolennikiem tego nie byłem.

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Powinni ogarnąć w końcu tego De Gea'e (nie wiem w jaki sposób to napisać xD). Jak De Gea nie przyjdzie, to niech dadzą szansę dla Keylora, w reprezentacji broni dobrze, to czemu nie ;)

denzel.png

Opublikowano

De Gea przejdzie albo Perez udowodni, że jest skończonym kretynem. Odejście Casillasa da się zrozumieć, ale 1/4 wieku w jednym klubie to szmat czasu i nie zasłużył na takie pożegnanie. 

Opublikowano

Dzisiaj o 13:00 kolejne wydarzenie związane z Casillasem i Perezem, będę w loży honorowej, dalsza część 'pożegnania'.

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

­Mam kilku kumpli Madridistas i zarówno oni jak i ja uważają,że Perez jest skończonym kretynem i z drużyny Królewskich zrobił bagno. Nie mówię,że w Barcelonie jest wszystko pięknie bo obecny zarząd też "gdzieś" ma tradycje i wartości ale jednak Królewskim nie wypada. Miejcie nadzieję,że De Gea przejdzie bo jeśli nie to może być ciężko z bramkarzem u Was. Keylor będzie pierwszym a rezerwowym? Adan? ( niech mnie ktoś poprawi jeśli mam złe informacje). A jak wiadomo Real do końca liczy się we wszystkich rozgrywkach więc solidny zmiennik bramkarza musi być.

Co do Pereza - czekam na jakiś spektakularny transfer bo ten koleś muuusi taki wykonać co sezon. Byle tylko tym spektakularnym transferem nie było odejście Ramosa,który dla mnie zaraz po Ikerze jest ikoną Los Blancos.

Pozdrawiam :)

11698707_1094486837247425_71620540677285

egq3SFm.png

Opublikowano

­Mam kilku kumpli Madridistas i zarówno oni jak i ja uważają,że Perez jest skończonym kretynem i z drużyny Królewskich zrobił bagno. Nie mówię,że w Barcelonie jest wszystko pięknie bo obecny zarząd też "gdzieś" ma tradycje i wartości ale jednak Królewskim nie wypada. Miejcie nadzieję,że De Gea przejdzie bo jeśli nie to może być ciężko z bramkarzem u Was. Keylor będzie pierwszym a rezerwowym? Adan? ( niech mnie ktoś poprawi jeśli mam złe informacje). A jak wiadomo Real do końca liczy się we wszystkich rozgrywkach więc solidny zmiennik bramkarza musi być.

Co do Pereza - czekam na jakiś spektakularny transfer bo ten koleś muuusi taki wykonać co sezon. Byle tylko tym spektakularnym transferem nie było odejście Ramosa,który dla mnie zaraz po Ikerze jest ikoną Los Blancos.

Pozdrawiam :)

11698707_1094486837247425_71620540677285

Wpadnie Pogba/Hazard za 200 mln i Perez będzie spał spokojnie xD Z Realu niestety prędzej czy później wykopują każdego, nie ważne ile zrobił dla klubu. Następny będzie Cris, o ile Ramos nie odejdzie. ;) Skończy ładować po 50 bramek na sezon, to już się zacznie. 

Ogólnie nie byłem za tym aby Casillas bronił jako pierwszy bramkarz, ale mógł zostać. Tyle, że on chciał chyba ciągle grać jako podstawowy GK. 

denzel.png

Opublikowano

De Gea poleciał z United do Stanów. Szanse na ten transfer spadają ? Co o tym sądzicie ?

Jeśli De Gea nie chce grać w Realu ( nie robi żadnych kroków, żeby tam właśnie zagrać ) tak jak Bale czy Modrić ( przestawali trenować ze swoim klubem ) to zakontraktowałbym Leno albo dał szanse Navasowi. 

Opublikowano

De Gea poleciał z United do Stanów. Szanse na ten transfer spadają ? Co o tym sądzicie ?

Jeśli De Gea nie chce grać w Realu ( nie robi żadnych kroków, żeby tam właśnie zagrać ) tak jak Bale czy Modrić ( przestawali trenować ze swoim klubem ) to zakontraktowałbym Leno albo dał szanse Navasowi. 

Szansa dla Navasa, przede wszystkim!

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Szansa dla Navasa, przede wszystkim!

­

Chyba na transfer kolejnego bramkarza do klubu.

Navas bez konkurencji nie zostanie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Chyba na transfer kolejnego bramkarza do klubu.

Navas bez konkurencji nie zostanie.

Z tego co czytałem Real interesuje się bramkarzem Espanyolu, ale nie pamiętam jak się nazywa. 

Iker tuż po sezonie mówił, ze chce zostać. Wczoraj Perez "Nikt nie zmuszał Ikera do odejścia". Odejście Ikera to taka decyzja 50/50. Po pierwsze to co mówił Ray to jest prawda. W takim klubie, na takim poziomie, w najwyższej lidze rozgrywkowej nie powinno się grać za nazwisko. Casillas na dziś dzień to max ławka Realu, ale rodzi się pytanie, czy El Santo chciał siedzieć na ławce? Z drugiej strony Perez, który chyba zamiast zainteresować się dobrem klubu to przelicza swoje dolary/euro. Hiszpańskie gazety mają racje, to sztuczne pożegnanie Ikera było żałosne. 

Opublikowano

­

Z tego co czytałem Real interesuje się bramkarzem Espanyolu, ale nie pamiętam jak się nazywa. 

Iker tuż po sezonie mówił, ze chce zostać. Wczoraj Perez "Nikt nie zmuszał Ikera do odejścia". Odejście Ikera to taka decyzja 50/50. Po pierwsze to co mówił Ray to jest prawda. W takim klubie, na takim poziomie, w najwyższej lidze rozgrywkowej nie powinno się grać za nazwisko. Casillas na dziś dzień to max ławka Realu, ale rodzi się pytanie, czy El Santo chciał siedzieć na ławce? Z drugiej strony Perez, który chyba zamiast zainteresować się dobrem klubu to przelicza swoje dolary/euro. Hiszpańskie gazety mają racje, to sztuczne pożegnanie Ikera było żałosne. 

Bramkarz Espanyolu to Casilla :P

egq3SFm.png

Opublikowano

­

Bramkarz Espanyolu to Casilla :P

Może Perez pomyślał, że nikt się nie zorientuje? xD

Ogólnie czarno widzę ten sezon, a drużynę uratować może tylko Benitez.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...