Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drugi mecz byl kompletnie zdominowany przez Real. Wedlug mnie zasluzylismy w pelni na ten final.

To prawda, aczkolwiek zawiodła skuteczność. Po cichu liczyłem na El Clasico w finale Ligi Mistrzów, lecz się przeliczyłem.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do Juventusu - bardzo dobrze,że wyrzucili Real. Należało im się bo Juve świetnie zagrało 2 mecze. Jednak w finale Barcelona jest wielkim pretendentem i jak dla mnie Juve ulegnie i to dosyć wysoko.

Raczej nie. Statystyki przemawiają na korzyść Juventusu, dodatkowo Bayern pokazał jak skutecznie grać przeciwko Barcelonie.

Tutaj, że nie rzucam słów na wiatr: 55543a810c593.png

To prawda, aczkolwiek zawiodła skuteczność. Po cichu liczyłem na El Clasico w finale Ligi Mistrzów, lecz się przeliczyłem.

21 strzałów, 6 celnych - Barcelona

6 strzałów, 4 celne - Juventus

Nie przepadam wgl. za ligą hiszpańską, dlatego od samego początku mówiłem że Juventus wygra ten dwumecz.

Opublikowano

"wielki" Real Madryt kończy sezon bez trofeów poza tym śmiesznym KMŚ

Teraz już wiecie dlaczego Juve odrzuciło oferte 80 mln za Pogbe

Dopóki Juventus będzie prezentował +/- taki poziom jak w tym sezonie Pogba nigdzie nie odejdzie.

teraz czeka nas wyrównany mecz w Berlinie i triumf Juventusu

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

KMŚ wlicza się w ubiegły sezon. W tym Real nic nie osiągnął. Nie wiem Gamuś po co podajesz takie statystyki. Nie mają one sensu, bo jak to lubicie pisać "mecz meczowi nie równy". No, ale jak już tak chcecie, to proszę bardzo: Messi nigdy nie przegrał w finale UCL.

Statystyki meczowe rzeczywiście po stronie Realu, ale nie zmienia to faktu, że w dwumeczu widnieje wynik 3:2 dla Juve. Carlo nie odejdzie, a przynajmniej nie powinien. Jak go Perez wyjebie to udowodni, że jest zwykłą suką. W 1 sezonie wygrał im 4 puchary, teraz Real nie ma formy i tyle. Bale powinien usiąść i to na dłuższy czas. Jebnięcie to on ma, dzidę też, ale z techniką jest gorzej, być może dla tego, że wychowywał się jako obrońca. Na pewno Real moim zdaniem nie powinien go sprzedawać. Nie po to o niego tyle walczyli. Co do Ronaldo to nie wiem czy Carlo tego nie widzi, ale lewe skrzydło Realu nie istnieje. W każdej akcji Ronaldo schodzi do pola karnego jak typowa 9 i przez to 2 piłkarzy odpowiada za tą samą strefę. Jak Ronaldo ma aż takie parcie na bramki to niech kupią jakiegoś dobrego skrzydłowego, czyt. Hazard, Reus etc. i Ronaldo postawią w miejsce Benzemy. Benzema na ławkę, a groszek out lub na odwrót. I Anczelot powinien więcej rotować składem i wcześniej zmieniać zawodników, a nie 85' 89'. 

Na otarcie łez zostały indywidualne trofea CR7, które dla niektórych "blancos" są ważniejsze niż te klubowe. Zobaczymy, jest dwie bramki przed Messim, a do końca dwie kolejki. Oczywiście król strzelców ligi hiszpańskiej to najlepszy strzelec Europy.

Opublikowano

KMŚ wlicza się w ubiegły sezon. W tym Real nic nie osiągnął. Nie wiem Gamuś po co podajesz takie statystyki. Nie mają one sensu, bo jak to lubicie pisać "mecz meczowi nie równy". No, ale jak już tak chcecie, to proszę bardzo: Messi nigdy nie przegrał w finale UCL.

Statystyki meczowe rzeczywiście po stronie Realu, ale nie zmienia to faktu, że w dwumeczu widnieje wynik 3:2 dla Juve. Carlo nie odejdzie, a przynajmniej nie powinien. Jak go Perez wyjebie to udowodni, że jest zwykłą suką. W 1 sezonie wygrał im 4 puchary, teraz Real nie ma formy i tyle. Bale powinien usiąść i to na dłuższy czas. Jebnięcie to on ma, dzidę też, ale z techniką jest gorzej, być może dla tego, że wychowywał się jako obrońca. Na pewno Real moim zdaniem nie powinien go sprzedawać. Nie po to o niego tyle walczyli. Co do Ronaldo to nie wiem czy Carlo tego nie widzi, ale lewe skrzydło Realu nie istnieje. W każdej akcji Ronaldo schodzi do pola karnego jak typowa 9 i przez to 2 piłkarzy odpowiada za tą samą strefę. Jak Ronaldo ma aż takie parcie na bramki to niech kupią jakiegoś dobrego skrzydłowego, czyt. Hazard, Reus etc. i Ronaldo postawią w miejsce Benzemy. Benzema na ławkę, a groszek out lub na odwrót. I Anczelot powinien więcej rotować składem i wcześniej zmieniać zawodników, a nie 85' 89'. 

Na otarcie łez zostały indywidualne trofea CR7, które dla niektórych "blancos" są ważniejsze niż te klubowe. Zobaczymy, jest dwie bramki przed Messim, a do końca dwie kolejki. Oczywiście król strzelców ligi hiszpańskiej to najlepszy strzelec Europy.

Statystyki zazwyczaj się podaje, tak samo robią w przedmeczowym studiu, więc nie rozumiem Twojego zdziwienia.

Zrobiło się głośno, że Carlo odejdzie/zwolnią go, ale przez co? Że nie zdobędą trofea? Troszkę dziwne bo sezony mieli dobry, ale brakowało czasami szczęścia. Zgadzam się Bale, powinien siedzieć na ławce, ale wiadomo haj$ wydali na niego to teraz musi grać - podobna sytuacja z Falcao i Di Maria w United. Groszka nie wykupią, ponoć idzie gdzieś do Włoch tyle się dowiedziałem z konferencji prasowej LvG.

Opublikowano

A co myślicie o transferze Bale'a do MU? Ja osobiście uważam, że nigdzie się nie wybiera i dalej (mimo słabej dyspozycji) będzie grał w Realu.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

A co myślicie o transferze Bale'a do MU? Ja osobiście uważam, że nigdzie się nie wybiera i dalej (mimo słabej dyspozycji) będzie grał w Realu.

C*****e prowo nie polecam.

Czym się różni Real Madryt od książki? Ksiązka ma tytuł.

Opublikowano

Nie sprzedadzą go. Jest młody, w formie dobry i za dużo za niego dali. 

Moim zdaniem Carlo powinien zostać, jeden sezon słabszy nic nie oznacza. Jedynie co mi się nie podoba, to ciągła gra na wrzutki...

Cristiano również nie ogląda się tak jak kiedyś, ograniczył się do dobijania piłek. Kiedy ostatnio przeszedł paru i strzelił bramkę lub coś w tym stylu? Jeszcze w tamtym sezonie można było to zobaczyć, teraz nie bardzo. Zaczął już grać jak typowa 9, pod same wykańczanie dla bramek. Żeby grał bardziej przy skrzydle to zapewne byśmy zobaczyli jakieś jego fajne dryblingi. ;) na pewno jeszcze obecna forma to blokuje.

Cóż, trzeba czekać na poprawę całego zespołu i powrót Luki.

Hala Madrid.

Czekam na następny sezon, Hala Madrid.

denzel.png

Opublikowano

Ancelotti zostanie zwolniony tylko wtedy jak real znajdzie potencjalnego następcę.. jedyny konkretny następca to Klopp więc los Ancelottiego spoczywa w jego rękach. Jednakże wątpię aby Klopp się zgodził bo podobno woli objąć stery w AC Milanie

Coś gdzieś pisali że Ramos powiedział do CR7 "Nie możesz strzelić swojego gola i zapomnieć o reszcie!"

Wyczuwam dym :)

Real Madryt się sypie.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ancelotti zostanie zwolniony tylko wtedy jak real znajdzie potencjalnego następcę.. jedyny konkretny następca to Klopp więc los Ancelottiego spoczywa w jego rękach. Jednakże wątpię aby Klopp się zgodził bo podobno woli objąć stery w AC Milanie

Coś gdzieś pisali że Ramos powiedział do CR7 "Nie możesz strzelić swojego gola i zapomnieć o reszcie!"

Wyczuwam dym :)

Real Madryt się sypie.

Ta słyszałem o tym, była spina w Turynie i po meczu w szatni w meczu z Valencia. Nawet głośno się zrobiło, że Ronaldo idzie na sprzedaż w co nie wierzę. 

Opublikowano

Jak już mają robić jakieś rotacje w składzie to Benzema out, a Ronaldo w jego miejsce i ściągają kogoś na skrzydło, bo lewa strona Realu nie funkcjonuje. W dodatku powinni zmienić bramkarza, bo Iker nie ma formy już bardzo długo i wątpię aby zaczął grać tak jak w 2k10. Jak Ronaldo miałby odejść z Realu (w co nie wierzę) to moim zdaniem powinni próbować go wymienić za Hazarda. Gość jest świetny, a na skrzydle daje dużo więcej niż obecnie CR7. No i powinni też zmienić taktykę, bo te ciągłe wrzutki nie dają żadnego efektu. 

Opublikowano

Jak już mają robić jakieś rotacje w składzie to Benzema out, a Ronaldo w jego miejsce i ściągają kogoś na skrzydło, bo lewa strona Realu nie funkcjonuje. W dodatku powinni zmienić bramkarza, bo Iker nie ma formy już bardzo długo i wątpię aby zaczął grać tak jak w 2k10. Jak Ronaldo miałby odejść z Realu (w co nie wierzę) to moim zdaniem powinni próbować go wymienić za Hazarda. Gość jest świetny, a na skrzydle daje dużo więcej niż obecnie CR7. No i powinni też zmienić taktykę, bo te ciągłe wrzutki nie dają żadnego efektu

Rotacje muszą być, Benzema to dobry napastnik, ale brak mu czegoś takiego jak opanowanie i gra bez piłki , moim zdaniem Lewy nadawał by się idealnie na jego pozycje piłka go szuka, a sam potrafi się ustawić w dogodnej pozycji.

Co do Ikera to dałbym mu jeszcze nie jedna szanse to jeden z najlepszych bramkarzy świata , a wiek to ino zaleta ,wystarczy popatrzeć na Buffona ,doświadczenie przede wszystkim ! 

A co do Wymiany Ronaldo za Hazarda to nigdy w to nie uwierze ,zresztą sam Murinhio powiedział 250 milionow euro i Ronaldo ,nie Realne po, za tym finansowe  zasady fair-play na to nie pozwalaja Realowi.

Opublikowano

Bayern nie odda lewego. Nie po to tyle o niego zabiegali. Bayern to zbyt duża instytucja aby Florek mógł sobie wybierać ich zawodników jak towar na pułkach. Co do Casillasa to smiechłem, chyba nie twierdzisz, że jest on jednym z najlepszych na świecie obecnie? Już Bravo lepiej broni, a jest mniej doceniany, co pokazuje Zamora.

Mou to debil, ze wszystkiego co mówi mam niezły ubaw. 

Opublikowano

Gratulację dla CR7 za zwycięstwo Pichichi, a co za tym idzie złotego buta. Ma wykończenie, trzeba to przyznać.

Opublikowano

Ah, Cristiano dziś znowu pokazał na co go stać. Żeby pograł cały mecz i znowu nie ten słupek to może by z 5 goli wpadło. :)

Fajnie wyszedł mu rzut wolny jak również dla Jamesa. 

Szkoda, że wpuścili aż 3 bramki, mogli zachować czyste konto lub stracić chociaż jedną. 

------------------

Dla tych co nie wiedzą, w co wątpię.

7-3, wygrana

Cristiano 13' (główka)

Cristiano 32' (rzut wolny)

Cristiano 34' (rzut karny)

Chicharito 47' (strzał)

James 51' (rzut wolny)

Jese 71' (strzał)

Marcelo 90' (strzał)

Oby Carlo został, przyzwoity trener. Żeby było mniej kontuzji, na pewno byśmy coś zdobyli. ;)

denzel.png

Opublikowano

Jak już mają robić jakieś rotacje w składzie to Benzema out, a Ronaldo w jego miejsce i ściągają kogoś na skrzydło, bo lewa strona Realu nie funkcjonuje. W dodatku powinni zmienić bramkarza, bo Iker nie ma formy już bardzo długo i wątpię aby zaczął grać tak jak w 2k10. Jak Ronaldo miałby odejść z Realu (w co nie wierzę) to moim zdaniem powinni próbować go wymienić za Hazarda. Gość jest świetny, a na skrzydle daje dużo więcej niż obecnie CR7. No i powinni też zmienić taktykę, bo te ciągłe wrzutki nie dają żadnego efektu.

przez 10 stron tłumaczyłem Ci że Hazard jest obecnie lepszy od Ronaldo i w końcu zrozumiałeś :D

Jednakże nie ma opcji aby on trafił do Realu Madryt ponieważ Eden nie jest zainteresowany transferem do innego klubu i ponadto jeśli nawet... to Chelsea chciałaby za niego 200 mln lub którąś z największych gwiazd Realu (Bale, James) + 100 mln

ogólnie nie ma o czym dyskutować.. Edek już powiedział że chce grać tylko dla Chelsea i zostać legendą tego klubu.

Odegaard wczoraj zadebiutował ale szału nie ma.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

przez 10 stron tłumaczyłem Ci że Hazard jest obecnie lepszy od Ronaldo i w końcu zrozumiałeś :D

Jednakże nie ma opcji aby on trafił do Realu Madryt ponieważ Eden nie jest zainteresowany transferem do innego klubu i ponadto jeśli nawet... to Chelsea chciałaby za niego 200 mln lub którąś z największych gwiazd Realu (Bale, James) + 100 mln

ogólnie nie ma o czym dyskutować.. Edek już powiedział że chce grać tylko dla Chelsea i zostać legendą tego klubu.

Lepszy na skrzydle - już to ci pisałem. Jakbym miał porównywać Ronaldo z początków Realu i United do obecnego Hazarda to bez porównania Portugalczyk jest lepszy. Od pewnego czasu jest strasznie napalony na te gole, chce je zdobywać za wszelką cenę. Ambicja to oczywiście plus, ale ego Ronaldo jest wyższe niż liczba kibiców na Santiago Bernabeu. Od już 2 sezonów schodzi do środka i kradnie tak na prawdę strefę Benzemie, a na skrzydle nie ma nikogo. Jak mają zamiar tak grać to niech Benzema usiądzie na ławce, wtedy Bale wchodzi w miejsce Ronaldo, Ronaldo w miejsce Benzemy, a na prawą flankę ściągają jakiegoś klasowego skrzydłowego. Takim idealnym zakupem na prawe skrzydło byłby Cuadrado. Nie jest to gwiazda światowego formatu, ale daje z siebie wszystko na boisku i jest szybki. 

Gratulację dla Ronaldo za wygranie Trofeo Pichichi. Niesamowite liczby osiąga ten piłkarz, ale nie przekłada się to na trofea. Porównałbym go do Romario. :)

Opublikowano

W czym jest lepszy? Nie porównuj człowieka z przeciętnymi statystykami w tym sezonie z topowym piłkarzem, który po raz kolejny wygrywa Złotego Buta. 

Z dzisiejszych piłkarzy, nie ma żadnego kandydata który mógłby dorównać dla Cristiano lub Messiego. Wiadomo, że w przyszłości topowymi graczami jak tamta dwójka skończy może być Neymar, Suarez, Hazard czy James ale ich poziomu nigdy nie osiągnął. :) Czasów młodości Cr7 i Leo nawet nie ma co wspominać, bo tamta czwórka nie zbliża się do ich poziomu nawet ani trochę. 

denzel.png

Opublikowano

Ancelotti zwolniony z Realu. 12 trener w ciągu 10 lat rządów Pereza, ładnie... Jednak wiadome jest, że Real to ostatnio bardziej instytucja niż klub. Moim zdaniem socio Realu muszą się porządnie zastanowić czy czasem prezesa nie zmienić. Oczywiście, zrobił z tego klubu gospodarczego giganta, numer 1 na świecie, ale dobro klubu i piłkarzy jest ważniejsze niż jego $. W poprzednim sezonie 4 puchary, w tym bez, ale żeby od razu go zwalniać? Moim zdaniem wielki błąd, poza tym nie widzę obecnie lepszego trenera niż Carletto, który jest wolny. Obstawiam, że Real zatrudni Beniteza. Klopp bardziej na wyspy, sam tak powiedział.

Opublikowano

Ancelotti zwolniony z Realu. 12 trener w ciągu 10 lat rządów Pereza, ładnie... Jednak wiadome jest, że Real to ostatnio bardziej instytucja niż klub. Moim zdaniem socio Realu muszą się porządnie zastanowić czy czasem prezesa nie zmienić. Oczywiście, zrobił z tego klubu gospodarczego giganta, numer 1 na świecie, ale dobro klubu i piłkarzy jest ważniejsze niż jego $. W poprzednim sezonie 4 puchary, w tym bez, ale żeby od razu go zwalniać? Moim zdaniem wielki błąd, poza tym nie widzę obecnie lepszego trenera niż Carletto, który jest wolny. Obstawiam, że Real zatrudni Beniteza. Klopp bardziej na wyspy, sam tak powiedział.

i dobrze obstawiłeś. Benitez nowym trenerem Realu. Wg mnie nie pasuje w ogóle do królewskich... Szkoda mi Carla, na miejscu Pereza dałbym mu jeszcze z rok przynajmniej.  

skpUo.png

Opublikowano

Nigdzie oficjalnego infa nie widziałem, jesteś pewien? Bo jeszcze kandydatem na trenera jest Emery - obecny trener Sevilli. Beniteza tak szybko bym nie skreślał. Może ma swoją wizję gry, którą dopasuje pod piłkarzy Realu, kto wie. Na początku nikt nie stawiał, że Cholo będzie jednym z geniuszy trenerskich. 

Opublikowano

Benitez trenerem Realu, hahah :D

Nie ma oficjalnego potwierdzenia, same plotki rodem z ASa i Onetu xD Jak można w ogóle to czytać? :D

Opublikowano

Plotki też nie rodzą się z niczego. Moim zdaniem jednak Benitez, a alternatywą do niego jest Emery. Nie ma sensu zatrudniać Klopp'a, który nie zna hiszpańskiego. Chyba, że co mecz będzie miał przy sobie tłumacza. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...