Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takiej głupoty to jeszcze nie czytałem. Gdyby powstała tiveria s2 to zyski z itemshopu byłyby o 50% jak nie więcej większe.

Administracja tiverii wie że gdyby powstał s2 to w tym samym czasie s1 by upadło, przez przejście graczy na ten nowy, a na s1 zostaliby jedynie gracze z topką którzy coś osiągneli. A tu własnie o to chodzi żeby zapewnić tą stablizacje dla graczy której nie ma na większości serwerów.

Zacznijcie w końcu doceniać prace ludzi którzy otwierają nowe projekty, spropsujcie serwer albo nie grajcie i dajcie sobie spokój z negatywnymi komentarzami.

Pisała wyżej administracja tiverii że byłes natrętem na skype, język nie piecze :P?

reasumując: administracja utraci to nad czym pracowała wcześniej, czyli cały okres istnienia tiveria, doskonaleń, zarwanych nocek by naprawić bugi, dodawać nowe rzeczy.

Zacznijcie grać, bo nie długo koniec wakacji, drugiej szansy nie będzie, no może za rok :)

Nie koniecznie nazwa musi być Tiveria S2. Można przecież zrobić serwer pod inną nazwą, i gracze Tiveri na niej zostaną.

Przecież jak codziennie powstaje jakiś inny serwer to gracze nie odchodzą tak? ;3

Niby czemu dopiero za rok, bo trochę nie rozumiem? o.O

chyba dlatego bo za rok już nie trzeba szanować graczy. xD

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Okej, ale mam mieć ciągle przeczucie, że ja chlapie ręką po 5 godzin zbroje a ktoś na nocke ustawił i ma ? No way.

No i co z tego że s1 upadnie, zostaną Ci co mają eq navi lub Ci którzy naprawdę ostro pracowali. A s2 będzie się i tak trzymać, bo będzie masa ludzi + topka z s1, bo sami oni na s1 wiedzą, że sensu gry po 105 na razie nie ma, bo biolog chyba kończy się na 105 i nieb stalka też. :)

@UP

Chodzi o wakacje.. Rusz głową.

Rusz głową? Myślałam o wakacjach tylko, że to jest taki absurd, że aż nie byłam tego pewna. No, bo czy gra się tylko w wakacje? o.O

fea.gif

Opublikowano

Ale jak może zniknąć graczy, wytłumacz mi to ?

Cała topka zagra na s2, będą dalej bić się o topkę. Pamiętaj dojdzie do tego 100 innych osób walczących którzy teraaz nie grają na tiverii. Boisz się o stratę graczy, bo cała topka może odejść bo ich całe eq z bsa pójdzie w dupkę.

Powiem tak, nic nie zniszczysz tworząc s2, bo s2 będzie i tak o niebo lepsze od s1.. Jeśli już tak Cie boli ten problem o s2.

To zrób oddzielny serwer, nie musi się nazywać tiveria s2, po prostu medium ala PL, z jakimiś nowościami, bez miliona broni i zbroi. Też pomyślisz, że stracisz graczy z s1? Każdy startujacy nowy serwer pogarsza sytuacje u ciebie na tiverii bo i tak tracisz graczy z dnien wystartowania nowego sewrera. Zostaje tylko cała topka + inni z gildiami.

Z jednej strony masz racje. i coraz bardziej przekonuje mnie ten s2. proponowałbym przeprowadzić jakąś dyskusje ze stałymi graczami oraz głosowanie, wady itd.

Powiem tak możliwe że 70% graczy w tym toopki chciałoby s2, wiadomo s2 stabilny serwer = w chuj graczy co oznacza że będa mieli z kim konkurować komu sprzedawać konta itd. teraz jest sporo graczy ale może być więcej.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

@asada

Racja, więcej graczy i nawet śmiało powiem 90% topki przeszło by na s2. A jak topka jest na s1 to i na s2 będą chcieli górować, jak to wasi stali gracze to będą też stali na s2 toć, chyba że nie poradzą sobie z bonowaniem eq bo bez bs teraz by się ciskało.

Masa ludzi czeka na serwery, tiveria stabilna i dopracowana, takze nie problem z zatrzymaniem graczy by był, nie wiem w czym problem dalej mają.

Opublikowano

Dzis wszedlem na tiverii(gralem rok temu). Ale jak spojrzalem na te ceny, 50b przecietna truta i na wysoko lvlowych graczy to odechcialo mi sie grac. Dziwne jest tez to, ze waszym zdaniem przybywa wam graczy. Ja widze tu tylko, ze ich ubywa. Max online do 600, a srednio okolo 550(w godzinach szczytu), a pozniej to sie tylko zmniejsza. S2 bylo by dobrym rozwiazaniem, teraz powstaja nowe serwery i jak napisal gdzies wyzej koles "kazdy nowy serwer pozbawia was graczy" to jest prawda. Nie widze nic zlego w s2, ci co maja zostac na s1 zostana, ci co maja odejsc i tak, i tak odejda... .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP

Zapomniałeś dodać, że przeciętne absy wahają się między 50 - 300 brył za jeden item, a musisz mieć ich kilka do tego bronie, zbroje, największa zmora tiverii - klasowe eq jeszcze.. Nowy gracz nie ma szans.

Opublikowano

Dzis wszedlem na tiverii(gralem rok temu). Ale jak spojrzalem na te ceny, 50b przecietna truta i na wysoko lvlowych graczy to odechcialo mi sie grac. Dziwne jest tez to, ze waszym zdaniem przybywa wam graczy. Ja widze tu tylko, ze ich ubywa. Max online do 600, a srednio okolo 550(w godzinach szczytu), a pozniej to sie tylko zmniejsza. S2 bylo by dobrym rozwiazaniem, teraz powstaja nowe serwery i jak napisal gdzies wyzej koles "kazdy nowy serwer pozbawia was graczy" to jest prawda. Nie widze nic zlego w s2, ci co maja zostac na s1 zostana, ci co maja odejsc i tak, i tak odejda... .

Ale bzdury. Dlaczego twierdzisz, że s2 to najlepszy pomysł? Poziom maksymalny nie jest jeszcze osiągnięty, więc jeśli chodzi o topke to każdy może się w niej znaleźć. Poza tym w przyszłości na pewno ten 120 zostanie podniesiony. Jest wiele sposobów zarobku i na taką trute można zarobić w kilka dni. Wystarczą chęci.

Drugi serwer to niezbyt dobry pomysł. Team musiałby chyba nie odchodzić od komputerów, żeby na 2 serwerach był porządek.

Wystarczy, że s1 z biegiem czasu się rozwija. Często są jakieś poprawki, nowości. Za niedługo będzie system kostiumów itd.

Czego chcieć więcej od najlepszego, najstabilniejszego serwera oraz najlepszej administracji?

@UP

Zapomniałeś dodać, że przeciętne absy wahają się między 50 - 300 brył za jeden item, a musisz mieć ich kilka do tego bronie, zbroje, największa zmora tiverii - klasowe eq jeszcze.. Nowy gracz nie ma szans.

Heh, jak już wspomniałem wyżej.. wystarczy dobry dropek i te kilkaset brył nie jest problemem. Jak najbardziej mają szanse.

Ty chyba chciałbyś mieć komplet eq w kilka dni, ale to jest serwer hard, nie pandora.

148x2p.png

Opublikowano

Ale bzdury. Dlaczego twierdzisz, że s2 to najlepszy pomysł? Poziom maksymalny nie jest jeszcze osiągnięty, więc jeśli chodzi o topke to każdy może się w niej znaleźć. Poza tym w przyszłości na pewno ten 120 zostanie podniesiony. Jest wiele sposobów zarobku i na taką trute można zarobić w kilka dni. Wystarczą chęci.

Drugi serwer to niezbyt dobry pomysł. Team musiałby chyba nie odchodzić od komputerów, żeby na 2 serwerach był porządek.

Wystarczy, że s1 z biegiem czasu się rozwija. Często są jakieś poprawki, nowości. Za niedługo będzie system kostiumów itd.

Czego chcieć więcej od najlepszego, najstabilniejszego serwera oraz najlepszej administracji?

Heh, jak już wspomniałem wyżej.. wystarczy dobry dropek i te kilkaset brył nie jest problemem. Jak najbardziej mają szanse.

Ty chyba chciałbyś mieć komplet eq w kilka dni, ale to jest serwer hard, nie pandora.

Ale czlowieku czy ty tego nie widzisz, ze osoba, ktora wejdzie na serwer zobaczy jak daleko zaszedl on z rozwojem, nie bedzie chciala wbijac lvl-a bo uzna, ze to bez sensu, gdyz wiekszosc ma wykokszone eq i panuje olbrzymia inflacja, ktora zniecheca nowych graczy. A wiesz jak leci exp na 113lv? 2% w 1h z pdkiem z IS i bransa milosci, wiec zanim wbija ten 120 to tiveria padnie bo zostanie tam 100osob.

Teraz na TIVERII dzieje sie tak, przynajmniej na moje oko; graja starzy gracze a nowi przychodza w bardzo malych ilosciach, a jesli rzeczywiscie juz zagoszcza na dluzej niz 2 tygodnie wbija ten zalozmy 75lv, bo od tego zaczyna sie konkretniejsza gra, ogarna jak wysoko roziwniete postacie maja w przeciwienstwie do nich inni, spierdzielaja z serwera, ze tylko kurz po nich zostaje. I moge ci dac 99,99% pewnosci ze za 3 miesiace, jak tak dalej bedzie, na Tiverii, licznik nie bedzie juz wskazywal 500-600 graczy, w godzinach szczytu, ale 400-500.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Dropsen

Tak myślałem, że będzie już płacz topowych graczy. Dobry dropek? Najlepszy zarobek to riper i śmierć. Latałem cały dzień, miałem jakieś 30 mapek, to po 30 skrzynek ripa i śmierci i co zarobiłem, wielkie gówno. A musiałem tak harować, że masakra. A ty mówisz dobry dropek i mamy kilkaset brył, no chyba nie. No ba, przecież dropsen będzie płakał jakby był s2, bo od nowa trzeba i bez eq z bs. Dolicz to, że nikt Cie z s1 nie zabierze aż sam nie pójdziesz. S1 ciągle będzie i będziesz sobie grał razem ze swoimi kolegami. :)

Opublikowano

oo widze postepy ze Strony Tiveri ankieta.. tylko zeby to s2 ruszylo do 20 siepnia ;p bo juz pozniej to koniec wakacji

Ja nie jestem w Teamie. I to nie Administratorzy Tiverii zrobili tą ankietę. =)

Ankietę zrobiłem tylko po to, aby Admini zobaczyli, ile graczy oczekuje Tiverie s2. Może jeszcze jakoś da się Ich przekonać, tyle że nie wszyscy gracze/forumowicze wiedzą że jest ta ankieta ;f

Opublikowano

Ankietę zrobiłem tylko po to, aby Admini zobaczyli, ile graczy oczekuje Tiverie s2. Może jeszcze jakoś da się Ich przekonać, tyle że nie wszyscy gracze/forumowicze wiedzą że jest ta ankieta ;f

aa spoko nie ogarnalem

Opublikowano

@Dropsen

Tak myślałem, że będzie już płacz topowych graczy. Dobry dropek? Najlepszy zarobek to riper i śmierć. Latałem cały dzień, miałem jakieś 30 mapek, to po 30 skrzynek ripa i śmierci i co zarobiłem, wielkie gówno. A musiałem tak harować, że masakra. A ty mówisz dobry dropek i mamy kilkaset brył, no chyba nie. No ba, przecież dropsen będzie płakał jakby był s2, bo od nowa trzeba i bez eq z bs. Dolicz to, że nikt Cie z s1 nie zabierze aż sam nie pójdziesz. S1 ciągle będzie i będziesz sobie grał razem ze swoimi kolegami. :)

30 mapek? To nie wiem jak Ty dropisz. Za jedną dobrą wyprawę można mieć 50+ (ok. 5h). Lepiej dropić kd na parterze z rękawicą złodzieja. Za dzień można zarobić 20-50b. Nie płacze.. nie zagrałbym nawet na s2, bo nie mam już tyle czasu co kiedyś. Eq z bs? Szczerze? Teraz jest więcej itemków 1.5k-2k, 3x15 niż za czasów bs. Do tego jest przyjemniejsze bonowanie. S1 cały czas jest udoskonalane. Dodawane nowości, poprawki, więc dlaczego nie ma sensu gry na s1?

Temat był poruszany już tyle razy i zawsze padała odpowiedź: "Nie będzie s2" A Wy nadal o jednym i tym samym..

148x2p.png

Opublikowano

Balon jak bylo z waszym innym projektem ktory prowadzicie zapewne do dzisiaj chodzi mi mianowicie o slynna "ls-ke" nie zrobcie tego samego bledu

nikt wam nie broni grac na s1 przeciez w dalekiej przyszlosci mozna nawet polaczyc s1 z s2.

Bo powiedz gdzie znaleźć lepszy serwer niż Tiveria? A nowi gracze nie mają sensu nawet zaczynać.

dobre pytanie
Opublikowano

O to własnie chodzi.

Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Tiveria to najlepszy serwer pod względem technicznym jak i grywalnym.

Nie ma lepszego a uwierzcie mi, że grałem na wielu innych privach.

Tam profesjonalizm widać na każdym kroku - patcher, strona, ilość bugów na serwerze, nie wspominając już o kryształach i systemie kostiumów.

Administracja składa się z bardzo kompetentnych ludzi, którzy wiedzą i mają pojęcie o tym co robią.

Osobiście sam próbowałem wrócić na Tiverię kilka razy, i za każdym rezygnowałem...

Kiedyś był tam zajebisty kilmat i proszę, nie dziwcie się, że jest tyle spamu o kolejną edycje serwera.

Ale mimo wszystko polecam go wszystkim graczom.

Opublikowano

Tiveria to skonczony dzial jak dla mnie !

Dzięki za informację, ale to dyskusja o serwerze, a nie miejsce do wypisania swoich żali. Rozumiem, że realizujesz swój plan:

N7cmZ.png

Ale prędzej czy później otrzymasz kolejną blokadę za Twoje idiotyczne zachowanie.

Opublikowano

Balon jeśli masz jakiś problem to załatwiaj swoje spory na pw <3 to temat o tematyce serwera :D

oczywiście grałem na serwie tyle czasu lecz jak to balon mowil oni nie zmianiaja nickow loginow a gowno prawda Jak zagadasz z jednym admiem to mozesz miec wszystko :O t :O tiveria to syf kila i mogila Strzala baloniku :ninja:

Opublikowano

up@

Skończ już dzieciaku.

Proponuje blokadę konto temu typkowi na mpc :)? ale za pewne moderator tu nawet nie spojrzy, a szkoda :(

Opublikowano

up@

Skończ już dzieciaku.

Proponuje blokadę konto temu typkowi na mpc :)? ale za pewne moderator tu nawet nie spojrzy, a szkoda :(

Od czego jest system zgłoszeń.

Dzięki za informację, ale to dyskusja o serwerze, a nie miejsce do wypisania swoich żali. Rozumiem, że realizujesz swój plan:

N7cmZ.png

Ale prędzej czy później otrzymasz kolejną blokadę za Twoje idiotyczne zachowanie.

Co on ma zrealizować? Potrafi tylko kozaczyc, a Wy zbyt ostro na to reagujecie.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Od czego jest system zgłoszeń.

Co on ma zrealizować? Potrafi tylko kozaczyc, a Wy zbyt ostro na to reagujecie.

Bo chyba nie wiesz, jak sprawa wyglądała :D

Polecam, polecam

Opublikowano

Pod koniec 2010 roku grałem na Tiverii, wbiłem bodajże 80lvl, jednak już wtedy mi się odechciało grać, ponieważ ceny truty +0 się wahały między 5-10b.

Niedawno chciałem znowu zacząć tam grać, ale to co jest teraz, to jest po prostu kpina :) Nowy gracz nie ma żadnych szans na wybicie się, na zdobycie szacunku i znajomości u graczy.

Są tam gracze którym się nie opłaca odchodzić, bo mają najlepsze eq do PvP i do PvM. A to wszystko dzięki " BS ".

Opublikowano

Pod koniec 2010 roku grałem na Tiverii, wbiłem bodajże 80lvl, jednak już wtedy mi się odechciało grać, ponieważ ceny truty +0 się wahały między 5-10b.

Niedawno chciałem znowu zacząć tam grać, ale to co jest teraz, to jest po prostu kpina :) Nowy gracz nie ma żadnych szans na wybicie się, na zdobycie szacunku i znajomości u graczy.

Są tam gracze którym się nie opłaca odchodzić, bo mają najlepsze eq do PvP i do PvM. A to wszystko dzięki " BS ".

Nie miałem nic z BS a eq niczego sobie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...