Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czemu jak odpalam serwa i pasek dochodzi do konca to wywala mi klienta?

mam metka 2010+ luncher z forum najnowszy.

z syserr

0808 11:30:14917 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010).  Automatic conversion will be attempted.
0808 11:30:18301 ::
uiInventory.py(line:151) __LoadWindow
ui.py(line:2578) GetChild
InventoryWindow.LoadWindow.BindObject - exceptions.KeyError:Sword_def_Value
0808 11:30:18301 :: ============================================================================================================
0808 11:30:18301 :: Abort!!!!

Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C786B8>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C78CA8>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C788E8>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C78938>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C78438>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C77D08>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C77C40>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C77920>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C7B570>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C778A8>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C77948>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C779E8>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C78DE8>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C77A60>> ignored
Exception exceptions.TypeError: "'NoneType' object is not callable" in <bound method CursorImage.__del__ of <mouseModule.CursorImage object at 0x32C779C0>> ignored
Exception exceptions.AttributeError: "'NoneType' object has no attribute '__del__'" in <bound method NumberLine.__del__ of <ui.NumberLine object at 0x32C77A38>> ignored

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem tylko swoje zdanie.

Tiveria pierwszy serwer prywatny (hard) na którym osiągnołem coś byłem z tego dumny, chwile które tam spędziłem nigdy nie zapomne (te nocki z kumplami itd...) jednak mi się znudził i przestałem grać i to był największy błąd jaki popełniłem dlatego iż ja grałem na serwie od samego startu serwa, przez pierwsze miesiące byłem w top 50 mogłem osiągnąć nawet top 5 jednak głupota moja zrobiła to że przestałem grać a gdybym grał nadal byłbym już w top 5 albo chociaż w top 10, żałuje tego jednak dzisiaj już jest zapuźno i już nigdy nie wróce do tego serwera ;/

Jedyny ratunek wg. mnie dla tiveri to restart lub dodać s2 ! (bardziej jestem za s2 ponieważ było by to sprawiedliwe w stosunku do graczy z s1 a przy restarcie cała ich praca poszła by na marne)

Opublikowano

Zrozumcie, że wprowadzenie resetu albo S2 nic nie da. Jeżeli zresetują serwa to wszyscy będą zrównani do 0, ci z niskimi lvlami i słabym eq nic nie stracą, ale co z tymi którzy mają przeszło 100lvl i grają na tiverii ponad rok ? S2 to także zła sugestia. Jest to dobry pomysł, ale tylko na krótką mete. Po jakimś pół roku zaczną się płacze o S3.. I tak w kółko.

@Balon

Dobrym rozwiązaniem tego problemu jest zmiana tabeli bonusów. Tak, żeby częściej wchodziły bony o wyższych wartościach lub żeby częściej wchodziły bony o porządanych wartościach. Np. do zbroji możnaby wprowadzić 90% na wejście bonusu HP, hmm?

Opublikowano

Zrozumcie, że wprowadzenie resetu albo S2 nic nie da. Jeżeli zresetują serwa to wszyscy będą zrównani do 0, ci z niskimi lvlami i słabym eq nic nie stracą, ale co z tymi którzy mają przeszło 100lvl i grają na tiverii ponad rok ? S2 to także zła sugestia. Jest to dobry pomysł, ale tylko na krótką mete. Po jakimś pół roku zaczną się płacze o S3.. I tak w kółko.

@Balon

Dobrym rozwiązaniem tego problemu jest zmiana tabeli bonusów. Tak, żeby częściej wchodziły bony o wyższych wartościach lub żeby częściej wchodziły bony o porządanych wartościach. Np. do zbroji możnaby wprowadzić 90% na wejście bonusu HP, hmm?

Znakomity pomysł. !

Jeżeli rzeczywiście nie ma szans na s2 / restart serwera to takie rozwiązanie jest bardzo dobre. :) Balon przemyśl to.. :)

Opublikowano

Dobry pomysł, jeszcze kiedyś fajnie się grało, na mapki się szło mapa 200kk szła, teraz taniocha że masakra. Wtedy dało się dużo zarobić i itemy nie były potężnie drogie, były dostępne.

Na tiverii tylko utrapieniem są bony, czyli albo zredukować bryłki, tak żeby każdy mógł zdobyć eq 2k pż 3x15, a nie osoba która zarabia 24/7 przez miesiąc..

Albo po prostu te bony tak jak kolega wyżej napisał.

Z bonami i tak nie wypali, bo balon powie że skrzywdzi tych co siedzili nad bonami kilka miesięcy..

Opublikowano

Tiveria była fajna na początku, ale Triadica i tak była lepsza... Zbugowana w chj ale tam była niezapomniana atmosfera :)

A i co do s2, to nawet jak zostawią s1 i wprowadzą s2 to całe s1 przejdzie na s2, bo na s1 nie ma co robić ...

j8d8.png

Opublikowano

Balon, niby tak chcesz dobrze, ale pomyśl i tak. Zrobiłbyś s2, to i tak przeszło by 3/4 serwera, nawet topki nie topki na s2, bo jest nowszy i wszyscy na równi zaczynają, tym razem bez bs, bez podexpiania w WW i innych rzeczy.

Będą buntowniki, ale lepiej chyba iść za głosem reszty.

Opublikowano

Tylko zaczyna je łączyć grupami w jeden. http://board.metin2....313;y-w-walce/

Musimy się pogodzić z naszymi błędami i nie będziemy szukać rozwiązań w tworzeniu kolejnych serwerów. Wiem, że to jest bardzo popularne w tym świecie, ale strategicznie w tym momencie nie ma to najmniejszego sensu.

@2xup: To, że ten moderator zawinił to osobna sprawa i za to również został ukarany banicją. Nie wymazuje to jednak Twoich przewinień, które pamiętaj, że były duże. Nie zasłaniaj się innymi, bądź mężczyzną. Nasz regulamin nie przewiduje przedawnienia kar tylko dlatego, że jakiś z członków ekipy zniknie z jakiegokolwiek powodu.

@down: Prowokator czy nie, sam dobrze wiesz, co robiłeś na TS-ie, mimo moich próśb i ostrzeżeń. Złamałeś po prostu regulamin, nieważne z jakiego powodu, bo to Cie nie usprawiedliwia. Nie wiem, co Ci Greg obiecał, ale na pewno sam spojrzę na Twoją apelację.

co zawinilem ??? ty siebie chyba nie slyszysz ?? mialem prawo do tego a ty balon i twoje ego jest jak Lewego ;) widzisz swoj czubek nosa a reszta cie nie obchodzi

Opublikowano

co zawinilem ??? ty siebie chyba nie slyszysz ?? mialem prawo do tego a ty balon i twoje ego jest jak Lewego ;) widzisz swoj czubek nosa a reszta cie nie obchodzi

Chodzi tutaj o to, że też finalnie zostałeś zbanowany na forum za te wszystkie wyzwiska, wulgaryzmy i obrazy na forum, Źle sformułowałem zdanie.

@down: Wybacz, ale cokolwiek masz do powiedzenia, nie możemy Cię brać poważnie. Wyczerpałeś kredyt zaufania.

@2xdown: Wyślij ją śmiało na PW na Skype. I skończ spamować tutaj. To jest temat o Tiverii, nie o Twoich osobistych niepowodzeniach w grze i zachowywaniu się wg. naszego regulaminu.

Opublikowano

Chodzi tutaj o to, że też finalnie zostałeś zbanowany na forum za te wszystkie wyzwiska, wulgaryzmy i obrazy na forum, Źle sformułowałem zdanie.

sluchaj a gdzie bym mogl zlozyc skarge na 1 z admin odnsie suiego ;) skoro mam zakaz dostepu do forum

Opublikowano

@down: Wybacz, ale cokolwiek masz do powiedzenia, nie możemy Cię brać poważnie. Wyczerpałeś kredyt zaufania.

@2xdown: Wyślij ją śmiało na PW na Skype. I skończ spamować tutaj. To jest temat o Tiverii, nie o Twoich osobistych niepowodzeniach w grze i zachowywaniu się wg. naszego regulaminu.

nie stekaj mi !! ps powiedziales ze masz mnie zablokowanego na skype

Opublikowano

Tak dla informacjii kolega wyzej odpocznie sobie 2 dni. Co do reszty radzilbym nie stosowac takich metod jak kolega wyzej bo juz bylo pare osob takich w tym temacie ( usunelo sie posty )

Opublikowano

nie stekaj mi !! ps powiedziales ze masz mnie zablokowanego na skype

No to na PW na forum. Dla chcącego nic trudnego. Musiałem zaraportować Twoje posty, bo ewidentnie nie potrafisz korzystać opcji edytowania postów. Poza tym zaśmiecasz temat dotyczący serwera postami o problemach ze swoim zasłużonym banem. Proszę Cię uprzejmie, wyjdź z tego tematu, przestań publicznie zawracać nam głowę swoimi wielkimi problemami, zostaw ten temat dla ludzi, którzy chcą go użyć do dyskusji o naszym serwerze. Kontakt z nami zawsze jakiś znajdziesz - chociaż nie wiem, po co. Po pierwsze, nie zostaniesz nigdy odbanowany na forum. Po drugie, mamy pełne zaufanie do Suiego i jego osądów. Ciebie również zdążyliśmy poznać od Twojej bardzo negatywnej strony i wiemy, że kombinujesz, kłamiesz i ogólnie gadasz bzdury. Kontakt do nas zawsze znajdziesz, więc skończ spamować tutaj na siłę z nadzieją, że coś Ci to pomoże - działa to w dosłownie odwrotny sposób.

Podziękowania dla moderatora za szybką reakcję.

Opublikowano

@Balon

Prosiłbym o wypowiedzenie się .

Opublikowano

Prosiłbym o wypowiedzenie się .

Gdybyśmy zrobili coś takiego, musielibyśmy się liczyć z wielkim jękiem ze strony społeczności, co mogłoby się źle odbić na przyszłości serwera.

Opublikowano

Masz rację, ale czym zachęcasz nowych graczy? Wiedz też o tym, że ciagle będzie stękanie o dawniejszego bsa i teraźniejsze po nim skutki, o te niedogodności teraz, ułatwienia graczy kiedyś.

Musisz się poważnie zastanowić co będzie z tiverią, bo na razie to nowi gracze niechętnie się do niej nastawiają. Gra na tiverii jedynie tylko sama topka, bądź gildie kolegów.

Nowy gracz jak nie poświęci na tiverii conajmniej pół roku to nic nie osiągnie.

Tabela bonusów jest dobrym rozwiazaniem. Popatrzmy w obie strony. Z jednej strony wprowadzając większe wartości bonów do zdobycia zniechęcasz stałych graczy, ale przybywają nowi.

Z drugiej strony, kiedyś sama topka wyexpiała się na WW z mniejszym lvl niż teraz co trzeba mieć na wejście. Prawdę w oczy trzeba Ci powiedzieć, że liczysz się tylko ze stałymi graczami którzy grają przeszło pół roku, nowi, bądź po prostu nic nie znaczący gracze dla ciebie nie mają żadnej podstawy do zmian na serwerze.

@Btw.

System kostiumów ma już dawno surface.

Opublikowano

Serwer był by jeszcze lepszy jak by był Bojowiec na start

Hard'y nie są od tego, żeby kazdy mial wszystko na start. Tiveria jest dobrym serwerem, ale już dosyc starym, żeby nowi ludzie poswiecali czas na wbijanie poziomow, przynajmniej wiekszosc. Mialem okazje wbic 10 lvl i wylogowac się :)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Masz rację, ale czym zachęcasz nowych graczy? Wiedz też o tym, że ciagle będzie stękanie o dawniejszego bsa i teraźniejsze po nim skutki, o te niedogodności teraz, ułatwienia graczy kiedyś.

Musisz się poważnie zastanowić co będzie z tiverią, bo na razie to nowi gracze niechętnie się do niej nastawiają. Gra na tiverii jedynie tylko sama topka, bądź gildie kolegów.

Nowy gracz jak nie poświęci na tiverii conajmniej pół roku to nic nie osiągnie.

Tabela bonusów jest dobrym rozwiazaniem. Popatrzmy w obie strony. Z jednej strony wprowadzając większe wartości bonów do zdobycia zniechęcasz stałych graczy, ale przybywają nowi.

Z drugiej strony, kiedyś sama topka wyexpiała się na WW z mniejszym lvl niż teraz co trzeba mieć na wejście. Prawdę w oczy trzeba Ci powiedzieć, że liczysz się tylko ze stałymi graczami którzy grają przeszło pół roku, nowi, bądź po prostu nic nie znaczący gracze dla ciebie nie mają żadnej podstawy do zmian na serwerze.

@Btw.

System kostiumów ma już dawno surface.

G00D, to oczywiste, że w pierwszej kolejności zależy nam na naszych stałych graczach. Zależy nam też na nowych graczach, ale nie będziemy ryzykować utraty stałych graczy dla nowych, którzy niekoniecznie zostaną stałymi graczami.

Nie wiem, co widzisz pod pojęciem system kostiumów, ale zauważ, że u nas działa to dokładnie, dokładnie tak jak na PL-u. Wszystkie inne serwery, które to wprowadzają, wprowadzają albo imitacje typu kostium jako zbroja, albo inne prymitywne imitacje.

Opublikowano

Hmm.. Tylko, że na innych privach te kostiumy działają jak zwykła zbroja.. A nie o to chyba chodzi.

Co to tego, że nowi gracze nie przybywają, z powodu trudności bonowania, porównajmy znów globala. Każda zmiana wiąże się z poparciem i krytyką, loot broni 75 w grocie, dodanie broni na 80 lv, taka jest kolej rzeczy jednym się podoba innym nie.

PS.

Osoby tak bardzo walczące ze zmianą systyemu bonowania nie mogą znieść tego, że nie włączą BS.

Opublikowano

Nie jestem fanem bonowania, wolę raczej kupić. W tych czasach tiverii kup przykładowo skórzaki 2k pż 3x 15 - 300 bryłek = 300 bryłek ok. 3 - 4 tygodnie zarabiania jak nie więcej moze.

Mówimy z umiarem a nie 24/7.

Podziękować można, kiedyś takie butki szły po 100 - 150 aż chciało sięzarabiać kiedy itemy miały większą wartość to zarobienie w jeden dzień 20 - 30 bryłek to fajnie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...