Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdybyśmy zrobili coś takiego, musielibyśmy się liczyć z wielkim jękiem ze strony społeczności, co mogłoby się źle odbić na przyszłości serwera.

TO może jakaś ankieta związana z tą zmianą ?

PS.

Osoby tak bardzo walczące ze zmianą systyemu bonowania nie mogą znieść tego, że nie włączą BS.

Powiedział, co wiedział. Nie boli mnie to, że nie mogę odpalić Bs'a, ale boli mnie tylko to, że jest masa ludzi mających eq ze switcha. Takie itemki chodzą po 200b+. Czemu nie można postąpić sprawiedliwie i wprowadzić zmiany w tabelce?

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

TO może jakaś ankieta związana z tą zmianą ?

Zapraszam więc do działu propozycji na naszym forum!

Opublikowano

nie pisz takich tematów na forum serwera, bo zobacz jakie są odpowiedzi

cytat z forum serwera ;d

mógłby mi ktoś powiedzieć o co biega? bo z tego co czytam to mam rozumieć,ze ktoś dostał eq od Adma/Gm?

hahahahhahahhahah. a tak właściwie to może i nawet bym wrócił jak by była większa szansa na lepszy bon, ale z drugiej strony to by już nie był aż taki medium.. xD

Opublikowano

Teraz nagle się okazuje, że na serwerze prawie w ogóle nie ma eq ze switchera. Chciwość ludzka nie zna granic. Bo jak ma się już coś unikalnego to nie mogą tego mieć inni.. Żenada

Opublikowano

yyyyeeeamammm nie ma już bryłek na allegro, ale jest to

http://allegro.pl/tiveria-1000-pkt-promocja-i2546387206.html

;3

/

albo macie dziurę w skrypcie, albo wycieki z teamu w co wątpię.

/

albo ktoś kupuje 1000k pkt za 10zł przelewem i wystawia na allegro po 2.50zł. xD

Opublikowano

yyyyeeeamammm nie ma już bryłek na allegro, ale jest to

http://allegro.pl/tiveria-1000-pkt-promocja-i2546387206.html

;3

/

albo macie dziurę w skrypcie, albo wycieki z teamu w co wątpię.

/

albo ktoś kupuje 1000k pkt za 10zł przelewem i wystawia na allegro po 2.50zł. xD

Sprawdzaliśmy to już. Odbywa się w to całkowicie legalny sposób - kupujący podaje kod do wysłania, a sprzedawca doładowuje w ten sposób punkty. Nie wiem jak to do końca się opłaca sprzedawcy, ale widać, że ma też aukcje tego typu:

Opublikowano

chyba że zamawia największą ilośc punktów ze strony, i płaci przelewem. Może to się tak opłaca że potem sprzedaje 1000pkt po 2,50 ;p

Opublikowano

chyba że zamawia największą ilośc punktów ze strony, i płaci przelewem. Może to się tak opłaca że potem sprzedaje 1000pkt po 2,50 ;p

Nie ma przecież jak. Nie ma u nas opcji przelewania punktów z konta na konto. Wiemy jak tam to sprzedają, bo sami kupiliśmy tam te punkty dla testu.

Opublikowano

Balon, patrzyłem odpowiedzi co do propozycji i widzę same negatywne a dlaczego, wypowiadają się same czołowe gildie i gracze. Pozdobywali już eq i teraz nie chca aby ktoś miał podobne.

Wszystkie propozycje co do ułatwienia grywalności na serwerze nie przejdą, bo oczywiście będzie protest.

Dlatego, jedynie co pozostaje to s2.

Opublikowano

G00D ,a Ty myślisz że oni chcą mieć konkurencje na wojnach? Robili eq tydzień bez wyłączania kompa to mają te swoje 3/4x 15 z hp/lud..

A te ich wypowiedzi mnie smieszą , jak piszą że oni mixuja i im wchodzą bdb wojenne.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Wypowiedzcie się na, bo sam tam nie będę dyskutował z idiotami..

Włożenie do przykładowych ebonków 10ludzie i 15miecze,dwuręka zajęło mi 2 dni, a oni, żeby włożyć 3x15 10l to trzeba być cierpliwym i wytrwałym..

Opublikowano

Tiveria była fajna na początku, ale Triadica i tak była lepsza... Zbugowana w chj ale tam była niezapomniana atmosfera :)

A i co do s2, to nawet jak zostawią s1 i wprowadzą s2 to całe s1 przejdzie na s2, bo na s1 nie ma co robić ...

Nie był bym taki pewny, Avalon zrobił podobnie i zamiast tracić graczy tylko i wyłącznie ich zyskał i to na prawdę ogromną ilość(1500 graczy na start).

sygnaturac.png
Opublikowano

jesli wystartuje s2 to nikt nie bedzie marudzil o s3.dlaczego wszyscy chca teraz s2?

bo Tiveria to topowy server w Polsce.nie chce nikt nowy zaczynac bo ma nierowne szanse.byl bs,bylo ww od 60(praktycznie) ,healer nie byl kosa w pvp...

wszystkie te zmiany sa bardzo dobre.przyzna to pewnie kazdy.tylko te zmiany powinny byc przed startem servera.a nie w trakcie.i dlatego kazdy chce s2.

i nikt nie bedzie "jeczal" o s3. zobaczcie ze wielki halas o s2 jest po 2 latach servera. bo okazalo sie ze jest to stabilny server i sporo osob chce na nim grac.

ale nie dla topki.tylko zeby kazdy byl rowny.s1 tego nie daje.wiec chca s2.jesli nie byloby kolejnych zmian ktore tak zaklocilyby rownowage servera,to nikt nie bedzie chcial s3.s2 bedzie serverem na lata.

a zreszta i tak koniec swiata w grudniu wiec co wam zalezy wlaczyc server na 4 miechy:D

Opublikowano

Nie był bym taki pewny, Avalon zrobił podobnie i zamiast tracić graczy tylko i wyłącznie ich zyskał i to na prawdę ogromną ilość(1500 graczy na start).

1500 graczy na start. Mamy teraz jakoś tydzień po starcie, może dwa. Jaka ilość graczy tam? Teraz, o 9 wieczorem mają tam 508 graczy. Na Tiverii mamy w tym samym czasie 658 graczy online. 2-tygodniowy serwer vs wkrótce dwuletni serwer. Jakie wnioski?

Opublikowano

1500 graczy na start. Mamy teraz jakoś tydzień po starcie, może dwa. Jaka ilość graczy tam? Teraz, o 9 wieczorem mają tam 508 graczy. Na Tiverii mamy w tym samym czasie 658 graczy online. 2-tygodniowy serwer vs wkrótce dwuletni serwer. Jakie wnioski?

A czego spodziewać się po avalonie , moim zdaniem na tym serwerze nic ciekawego nie ma , jedynie co jest dobre to administracja .

Opublikowano

Wniosek z tego taki, że z serwera hard/medium zrobił się serwer easy. Maksymalny poziom oraz pełne wyposażenie można osiągnąć w tydzień. Poza tym ten serwer każdemu już się przejadł, gdyby to był zupełnie inny serwer z pewnością liczba graczy by się utrzymała.

Gdybyście otworzyli drugi serwer, całkiem inny od poprzedniego z pewnością liczba oczekujących osób wynosiłaby powyżej dwóch tysięcy.

sygnaturac.png
Opublikowano

Wniosek z tego taki, że z serwera hard/medium zrobił się serwer easy. Maksymalny poziom oraz pełne wyposażenie można osiągnąć w tydzień. Poza tym ten serwer każdemu już się przejadł, gdyby to był zupełnie inny serwer z pewnością liczba graczy by się utrzymała.

Gdybyście otworzyli drugi serwer, całkiem inny od poprzedniego z pewnością liczba oczekujących osób wynosiłaby powyżej dwóch tysięcy.

Dokładnie, niestety dzisiejsza tiveria to nie to samo co kiedyś :)

Opublikowano

ja w tydzień wbijałem 75lv i robiłem eq +7, jestem słabym graczem ;/

btw. co to Tiveri s2 jestem jak najbardziej na tak. Może zróbcie na forum (swoim albo ja mogę zrobić w tym temacie) czy gracze chcą Tiverie s2, jeżeli będzie 1k+ to coś pomyślicie? :D

Opublikowano

btw. co to Tiveri s2 jestem jak najbardziej na tak. Może zróbcie na forum (swoim albo ja mogę zrobić w tym temacie) czy gracze chcą Tiverie s2, jeżeli będzie 1k+ to coś pomyślicie? :D

Temat pojawiał się wielokrotnie. Zdecydowana większość nie chce S2.

Opublikowano

Pozwolę sobie że też się wypowiem

• Serwer "drugi" - a co to zmieni, jedyne co wam "dwójka" by zaoferowała to dwa dodatkowe tygodnie ślęczenia przez metinem. Po dwóch tygodniach zaczyna się to samo WW - DT METKI - DT RIPER. Po co to snucie o tym s2? Ten temat powinien być już dawno zamknięty każdy chyba wie dlaczego.
  • Bonusswicher - troszeczkę złe posunięcie w niezbyt dobrym momencie. Gdy już topka wybonowała ekwipunek to zostało to wprowadzone. Teraz niestety trzeba się męczyć przez quest który niezbyt szybko działa, ale bynajmniej ręka troszkę odpocznie. (bez skojarzeń)
  • Administracja - tutaj nie mam nic do zarzucenia, a wręcz mogę polecić - pełen profesjonalizm, a to się teraz rzadko spotyka.
  • Nowości na serwerze - sądzę że nowości na serwerze są wprowadzane w odpowiednim czasie, nie za szybko nie za wolno. Co teraz można spotkać na polskich dedykach? Nowości z dnia na dzień bez żadnej zapowiedzi, a nowości tyle że się nimi rzyga. Dla mnie Tiveria to odskocznia od gówna które może zaoferować nam teraz każdy polski dedyk. Nowości powinny być wprowadzane tak jak na Tiverii, z zapowiedzią i co trochę (miesiąc?). W ten sposób dodajemy trochę przyprawy do potrawy, a nie wrzucamy całą solniczkę do rosołu.
  • Przyszłość serwera - sądzę że na ten serwer zawita kilka osób w tygodniu, ale to tylko Ci którym brakuje starego metina bez gówien czyli: nowe mapy, masa epików (co teraz się często zdarza) itd. itp.
  • Ilość graczy - tutaj wydaje mi się że spora ilość osób jest dlatego bo sporo wydało, albo po prostu ma dobrych znajomych.
  • Podsumowując: Serwer "drugi" nie powinien w ogóle powstać, blokada bonusswitcher'a troche za późno, administracja - profesjonalizm, wiedzą czego dobry gracz chce, nowości - wprowadzane z głową, przyszłość - tutaj nie ma co wróżyć a ilość zależy już tylko od ludzi.

A co do chodzenia na DT czy WW - ludzie, grając w metina sami się na to godzicie, dlatego nie wiem czemu narzekacie na tą "monotonię"

lownfast

Opublikowano

Pozwolę sobie że też się wypowiem

• Serwer "drugi" - a co to zmieni, jedyne co wam "dwójka" by zaoferowała to dwa dodatkowe tygodnie ślęczenia przez metinem. Po dwóch tygodniach zaczyna się to samo WW - DT METKI - DT RIPER. Po co to snucie o tym s2? Ten temat powinien być już dawno zamknięty każdy chyba wie dlaczego.
  • Bonusswicher - troszeczkę złe posunięcie w niezbyt dobrym momencie. Gdy już topka wybonowała ekwipunek to zostało to wprowadzone. Teraz niestety trzeba się męczyć przez quest który niezbyt szybko działa, ale bynajmniej ręka troszkę odpocznie. (bez skojarzeń)
  • Administracja - tutaj nie mam nic do zarzucenia, a wręcz mogę polecić - pełen profesjonalizm, a to się teraz rzadko spotyka.
  • Nowości na serwerze - sądzę że nowości na serwerze są wprowadzane w odpowiednim czasie, nie za szybko nie za wolno. Co teraz można spotkać na polskich dedykach? Nowości z dnia na dzień bez żadnej zapowiedzi, a nowości tyle że się nimi rzyga. Dla mnie Tiveria to odskocznia od gówna które może zaoferować nam teraz każdy polski dedyk. Nowości powinny być wprowadzane tak jak na Tiverii, z zapowiedzią i co trochę (miesiąc?). W ten sposób dodajemy trochę przyprawy do potrawy, a nie wrzucamy całą solniczkę do rosołu.
  • Przyszłość serwera - sądzę że na ten serwer zawita kilka osób w tygodniu, ale to tylko Ci którym brakuje starego metina bez gówien czyli: nowe mapy, masa epików (co teraz się często zdarza) itd. itp.
  • Ilość graczy - tutaj wydaje mi się że spora ilość osób jest dlatego bo sporo wydało, albo po prostu ma dobrych znajomych.
  • Podsumowując: Serwer "drugi" nie powinien w ogóle powstać, blokada bonusswitcher'a troche za późno, administracja - profesjonalizm, wiedzą czego dobry gracz chce, nowości - wprowadzane z głową, przyszłość - tutaj nie ma co wróżyć a ilość zależy już tylko od ludzi.

A co do chodzenia na DT czy WW - ludzie, grając w metina sami się na to godzicie, dlatego nie wiem czemu narzekacie na tą "monotonię"

Dlaczego miałby już być zamknięty? ;3

to temat dyskusyjny tego serwera..

Robiąc s2, będzie o wiele wiele wiele lepiej. Nie będzie dużej topki, eq z BSa. I oto właśnie chodzi. Tylko o to ;)

pozwolę zrobić sobie ankietę nt. Czy jesteś za s2. Dzięki temu wypowie się każdy, a nie tylko topka/forum z serwera.

Opublikowano

Temat pojawiał się wielokrotnie. Zdecydowana większość nie chce S2.

Nie chcą ponieważ łączy się to z resetem postaci, jednak gdybyście otworzyli całkiem nowy serwer medium, zupełnie inny od s1 wydaje mi się, że większość zmieniła by zdanie. Poza tym są tysiące użytkowników, którzy oczekują na tego typu serwer.

Nikt nie powiedział, że s1 musiałby wtedy zostać zamknięty ;)

sygnaturac.png
Opublikowano

Ludzie wiedzą że początek s2 to koniec s1 i to nie wiąże się z jakimś "resetem postaci" tylko z tym że gracze stamtąd uciekną.

jednak gdybyście otworzyli całkiem nowy serwer medium, zupełnie inny od s1 wydaje mi się
że byście smęcili że nie jest to stara tiveria, nie jest tak? Jednemu pasuje jednemu nie i tutaj jest sam przykład chcenia i nie chcenia s2.

lownfast

Opublikowano

@Paradox

Co 2 tygodnie ślęczenia a potem to samo ? Nie, nie kolego to nie to samo. Jak mogę bonować z przekonaniem, że ktoś miał łatwiej i biega z całym takim eq. Po kolejne, sam kiedyś byłem w posiadaniu 2k pż 3x 15, ale nie z bsa tylko z kupna.

Cena wahała się od 100 - 150 bryłek. Teraz bagatela 300 brył. A wiemy, że topka posiada takie eq. Jakby zaczynać od nowa, chyba wtedy by można było chwalić się eq takim, a nie innym.

Teraz pokazanie mi takiego wisiora zastanawia mnie czy bs czy ręcznie. Kolejna sprawa te WW, tak zrąbaliście, kiedyś na ninji miałem 81 wchodziłem i doexpiałem do 90. Teraz muszę mieć 90 żeby wejść, brawo.

Opublikowano

@Paradox

Co 2 tygodnie ślęczenia a potem to samo ? Nie, nie kolego to nie to samo. Jak mogę bonować z przekonaniem, że ktoś miał łatwiej i biega z całym takim eq. Po kolejne, sam kiedyś byłem w posiadaniu 2k pż 3x 15, ale nie z bsa tylko z kupna.

Cena wahała się od 100 - 150 bryłek. Teraz bagatela 300 brył. A wiemy, że topka posiada takie eq. Jakby zaczynać od nowa, chyba wtedy by można było chwalić się eq takim, a nie innym.

Teraz pokazanie mi takiego wisiora zastanawia mnie czy bs czy ręcznie. Kolejna sprawa te WW, tak zrąbaliście, kiedyś na ninji miałem 81 wchodziłem i doexpiałem do 90. Teraz muszę mieć 90 żeby wejść, brawo.

No cóż. Jedni, tak jak Ty, będą to nam wypominać do końca życia, ale realia się takie a nie inne. Albo to zaakceptujesz, albo nie. Wybór jest Twój.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...