Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem też jest to jeden z najlepszych serwerów na jakich grałem,prócz Nevrasta i Yitiana.

Stabilny bardzo serwer,przejrzysta strona i forum chyba najładniej wykonana ze wszystkich stron i forum polskich serwerów.

Ludzi gra mniej niż kiedyś,kiedyś te 1k-1,5k w godzinach szczytu to był standard teraz ledwo 600 online ale też jest to dobra liczba.

Zagrałbym gdyby nie ten bs na początku który popsuł grę,jak i WW teraz że minimum 90 lvl może wejść a wtedy lider tylko musiał mieć..

I w taki sposób odeszło z 200 osób.

65989911309456598087.jpg
  • Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak,zdecydowanie jeden z najlepszych i najbardziej stabilnych serwerów.

Jeżeli by zrobili S2 mmm .. :D

Na serwach ------------------- kaN

Opublikowano

Jakby utworzyli s2 to s1 upadnie..Na tym serwerze brakuje po prostu nowości.Jakby dodali jakąś nową biżuterie z dobrze przemyślanymi bonusami,po jednej broni do pvp..Na tiverii jedynie na smoka w ww chodzi się w pt którego w kilka osób można ubić z konika, a tak nie powinno być.Według mnie smok powinien być w grocie i można go ubić jedynie w kilka osób na poli, a smok odrzucał swymi skillami.Lodowa wróżka powinna być na końcu groty v1, a z niej "ciekawy" drop, tak samo generał na koncu groty v2, a z niego przepustki dzięki którym można by wejść do komnaty smoka.Nudę rozwiązały by " katakumby " czy też inne tzw. rajdy które przechodziło by się w kilka osób, a bossy w nich nie były by łatwe do ubicia (rzecz jasna tylko na poli), a drop z nich byłby np. ulepszacze na nową biżuterie i bronie, czy też perły(To już by można było ustalić).Kolejna sprawa zarobek na tiverii jest rzeczą ciężką - prawdę mówiąc jedynym opłacalnym zarobkiem jest bicie metków w dt z których i tak "kokosów" nie ma.Szkaty ripera jak i smierci są strasznie tanie, a nie było by tak jakby dt było wspólne dla każdego, a prywatne jedynie za okazaniem przepustki ktorą w jakiś sposób można było by zdobyć.Questów na serwerze oprócz biologa jest zaledwie kilka (ubic zjawe czy coś tam).Na forum administracja tiverii powinna zrobić dyskusje czego graczom brakuję na serwerze, każdy ma jakieś pomysły..Ja tutaj wyraziłem tylko swoje.Wiem, że to nie miejsce na to, ale może administracja to dostrzeże i zrobi coś na serwerze ; )

Brak sygnatury.

Opublikowano

Mogli na próbę zapisać bazę danych, zrestartować z s1 co im szkodzi zawsze będzie można przywrócić bazę :)

Opublikowano

Jakby utworzyli s2 to s1 upadnie..Na tym serwerze brakuje po prostu nowości.Jakby dodali jakąś nową biżuterie z dobrze przemyślanymi bonusami,po jednej broni do pvp..Na tiverii jedynie na smoka w ww chodzi się w pt którego w kilka osób można ubić z konika, a tak nie powinno być.Według mnie smok powinien być w grocie i można go ubić jedynie w kilka osób na poli, a smok odrzucał swymi skillami.Lodowa wróżka powinna być na końcu groty v1, a z niej "ciekawy" drop, tak samo generał na koncu groty v2, a z niego przepustki dzięki którym można by wejść do komnaty smoka.Nudę rozwiązały by " katakumby " czy też inne tzw. rajdy które przechodziło by się w kilka osób, a bossy w nich nie były by łatwe do ubicia (rzecz jasna tylko na poli), a drop z nich byłby np. ulepszacze na nową biżuterie i bronie, czy też perły(To już by można było ustalić).Kolejna sprawa zarobek na tiverii jest rzeczą ciężką - prawdę mówiąc jedynym opłacalnym zarobkiem jest bicie metków w dt z których i tak "kokosów" nie ma.Szkaty ripera jak i smierci są strasznie tanie, a nie było by tak jakby dt było wspólne dla każdego, a prywatne jedynie za okazaniem przepustki ktorą w jakiś sposób można było by zdobyć.Questów na serwerze oprócz biologa jest zaledwie kilka (ubic zjawe czy coś tam).Na forum administracja tiverii powinna zrobić dyskusje czego graczom brakuję na serwerze, każdy ma jakieś pomysły..Ja tutaj wyraziłem tylko swoje.Wiem, że to nie miejsce na to, ale może administracja to dostrzeże i zrobi coś na serwerze ; )

Sprawdź archiwum działu Dyskusji. Znajdziesz tam wiele tematów o różnorakich przedmiotach, które można by wprowadzić. Wszystkie takie tematy spotkały się z wielkim NIE ze strony naszej społeczności.

Opublikowano

wkońcu jakaś ankieta

kiedy grałem na tiverii bo uważałem ten server za najlepszy, ale szybko skończyłem kiedy zobaczyłem na forum dziesiątki idealnie wybonowanych itemów kiedy ja przesiadywałem kilka godzin na bonowaniu jednego itemka inni włączali bsa i po 1 szybciej bonowali a po drugie mogli w tym czasie robić coś znacznie ciekawszego, dlatego przestałem tam grać.

chętnie zagrałbym na s2, ale zmieniłbym trochę i utrudniłbym zdobywanie zmianek i dodan bonow bo mimo, że bs już nie działa to moim zdaniem powinno się też trochę natrudzić ,żeby zdobyć dobre bony, więc fajnie by było gdyby cena zmianek była dużo wyższa lub gdybyście pomyśleli o ich usunięciu z NPC i dodaniu do metków i bossow bo to znacznie urozmaiciło by grę :)

beztytuuacf.png

Opublikowano

Jeżeli tiveria s2 wystartowałaby i przywróciła klimaty triadicy, gdzie każda epicka broń czy stal była nie lada osiągniecim. Bardzobym chcial i zapewne nie tylko ja, aby takowy server jak tiveria s2 wystartowal, ponieważ takimi zabezpieczniami jakimi dysponuje team. można naprawdę dużo zdziałać. Myślę też ze na serwerze grala by naprawde duża liczba graczy, ponieważ każdy teraz szuka servera medium/hard których jest naprawdę dużo. ale każdy upada. No nic przedstawiłem moje wszystkie żale. Cześć i pozdrawiam!:)

Opublikowano

Ja bym chciał jeszcze raz zagrać na Tiverii v1 czyli Longju99, to był mój pierwszy taki dobry serwer którym się tak zajarałem. Cały dzień na dt, żeby ulepszyć nimfę która i tak została spalona na +8 <3

To były czasy, dwa i pół roku temu, stara czcionka, nowe wyglądy skilli, eq było ciężkie do zdobycia, bs? Nikt wtedy nie myślał, że coś takiego powstanie :>

Opublikowano

Jeżeli tiveria s2 wystartowałaby i przywróciła klimaty triadicy, gdzie każda epicka broń czy stal była nie lada osiągniecim. Bardzobym chcial i zapewne nie tylko ja, aby takowy server jak tiveria s2 wystartowal, ponieważ takimi zabezpieczniami jakimi dysponuje team. można naprawdę dużo zdziałać. Myślę też ze na serwerze grala by naprawde duża liczba graczy, ponieważ każdy teraz szuka servera medium/hard których jest naprawdę dużo. ale każdy upada. No nic przedstawiłem moje wszystkie żale. Cześć i pozdrawiam! :)

Dokładnie Tiveria jest jednym z najlepszych serverów jednak przez ere bs'a i to, że server jest już stary gra mało ludzi bo 600osób jak na taki server to mało. Na 100% gdyby wyszła tiveria s2 nawet taka jak jest s1 to lekko było by ok. 2k graczy, przy tych zabezpieczeniach i stabilności servera to nawet i więcej jak 2k :)

beztytuuacf.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jak długo serwer będzie off wie ktoś??? A co do zrobienia Tiveria s2 jest to super pomysł napewno bym zagrał każdy zaczynał by od zera bez bs'a, napewno grało by na nim ponad 1k osób dziennie.

Nie Ważne Kim Byłeś, Ważne Kim Jesteś a Najważniejsze Kim Będziesz.

Opublikowano

Jak długo serwer będzie off wie ktoś??? A co do zrobienia Tiveria s2 jest to super pomysł napewno bym zagrał każdy zaczynał by od zera bez bs'a, napewno grało by na nim ponad 1k osób dziennie.

jakie bez bs? jak juz daaawno jest bs na tiverie??

kiedys graloby multum osob wlasnie ze wzgledu na brak bs. a teraz jakby wyszlo s2? to kto by tam gral? nie ma katakumb... nie ma nic.

Opublikowano

ToJaKambo nie ma żadnego bs na tiverie ... tiveria to najlepszy old-schoolowy serwer metina :> Sam tam zaczynałem z metinem, kiedy przyszła mi wiadomość na maila o serwerze Triadica miałem podjare jak nic, zaczynałem tam gre wiele razy i uważam że to najlepszy serwer (w porównaniu do tych wszystkich Ba***ti, Ba***ry, Ra*** bo wszystkie to prawie to samo). Tiveria to jest i było coś, na głównej postaci mam blisko 60k minut i uważam ten serwer za najlepszy jaki kiedykolwiek powstał ! Niestety sprzedałem swoje eq na allegro jeszcze dawno temu a mam słomiany zapał :< Teraz osiągnięcie czegoś jest dla mnie nie osiągalne jednak na s2 grałbym jak nic - napewno nie tylko ja ..

Opublikowano

jakie bez bs? jak juz daaawno jest bs na tiverie??

kiedys graloby multum osob wlasnie ze wzgledu na brak bs. a teraz jakby wyszlo s2? to kto by tam gral? nie ma katakumb... nie ma nic.

Nowości to nie wszystko, w obecnym czasie dużo rolę odgrywa stabilność, bo większość startujących serverów nie potrafi ustać bez przerw i zapewnić płynnej rozgrywki, albo kończą na zapowiedzi ;)

A o tiveri szkoda dyskutować, bo jej team już dawno się tym znudził i tyle, że stoi ten server i nic więcej ;)

beztytuuacf.png

Opublikowano

ToJaKambo nie ma żadnego bs na tiverie ... tiveria to najlepszy old-schoolowy serwer metina :> Sam tam zaczynałem z metinem, kiedy przyszła mi wiadomość na maila o serwerze Triadica miałem podjare jak nic, zaczynałem tam gre wiele razy i uważam że to najlepszy serwer (w porównaniu do tych wszystkich Ba***ti, Ba***ry, Ra*** bo wszystkie to prawie to samo). Tiveria to jest i było coś, na głównej postaci mam blisko 60k minut i uważam ten serwer za najlepszy jaki kiedykolwiek powstał ! Niestety sprzedałem swoje eq na allegro jeszcze dawno temu a mam słomiany zapał :< Teraz osiągnięcie czegoś jest dla mnie nie osiągalne jednak na s2 grałbym jak nic - napewno nie tylko ja ..

dlaczego piszesz z pełna pewnościa o rzeczach których nawet nie sprawdziłes?

bs na tiverie dziala od blisko dwoch miesiecy. sprawdz sobie dokladnie bo jest na tym forum.

mentalista@

wiem ze duza role odgrywa stabilosc- podkreslam to na kazdym kroku.

ale ta stabilnosc nie wystarczy. bo wbijesz na s2 105 lvl w jakies 2 miesiace i zostanie oddawanie biologa,wlaczenie bs i wojny ( wojny po jakims czasie tez odpadna.) tam nie ma co robic w chwili obecnej po 90 lvl.tylko exp i oddawanie biologa.

za szybko na tym serverze mozesz miec eq. na innych serverach trzeba jakis czs poswiecic na montowanie eq. tutaj wystarczy kilka kont na dt i jest git.jest za duzy % na ulepszenie w porownaniu do innych serverow.

s2 nie wypali i juz.

edit.dla tego pajaca co pisal ze bs nie ma:

http://www.mpcforum.pl/topic/747885-download-bonus-switcher-tiveria-by-sommer/

na przyszlosc sprawdz zanim zrobisz z siebie idiote

tenbs dziala w 100%

Opublikowano

Według mnie Powinni zrobić Tiverie S2 ;) z troszke mniejszym expem bo z tego co pamietam to od 1lvl do 75 wbilem w jakieś 3-5 dni ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...