Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No w sumie. Pitbull, powiedz, czy będzie launcher na mac'a, bo wygląda, jakbyś ignorował Spulera. I, ponawiam pytanie, czy będzie jakaś nastrojowa muzyka?

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak go mogę ignorować skoro pytanie, które zadał nie jest kierowane do mnie tylko do naszego technika ?

W sumie "wstępnie" mogę za niego odpowiedzieć, bo wtedy, kiedy prowadziliśmy P-land nasz launcher był na Mac'a i na Linuxa oraz wszystkie systemy operacyjne. Więc pewnie tak - będzie na mac'a

Co do muzyki. Szczerze się nad tym nie zastanawiałem. Kurde myślę powoli o napisaniu dość obszernego FAQ'u, bo powoli męczą mnie powtarzające się pytania. W sumie to i może nawet dobrze, bo przynajmniej temat jest "na wierzchu" i widać, że jest duże zainteresowanie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

nie masz pomysłu na nową rasę? może podam trochę :)

Pradawny, Wybraniec, Przeklęty, "bękart demona", Draculion (smokańczyk czy jakoś tak), Dziecię nocy (czyli wyższy wampir), lykanin/dziecię księżyca (dziedziczny wilkołak), licz, piekielnik/gniew (umęczona dusza piekielna, która zatraciła się w sobie, zatraciła człowieczeństwo i stała się demonem), Inkwizytor (człowiek który wyzbył się człowieczeństwa w imię Boga, pod pewnymi względami anioła przypomina), Najeźdźca (po prostu kosmita), Chaosus (dziecko szaleństwa i chaosu), Łowca( człowiek, który polowanie na potwory uczyniły potworem) Mam nadzieję że pomogłem, gdyby coś się spodobało to mogę pomóc wymyślić (nie wykonać) wygląd i staty.

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Spluer, teoretycznie wszystko powinno działać na Mac'u, ale nie posiadam żadnego urządzenia z tym systemem i nie jestem w stanie zagwarantować 100% kompatybilności. Jednakże, jeżeli wyjdą jakiekolwiek wyspecjalizowane na Maca błędy, postaram się je poprawić.

cinek, coś mi tutaj napychasz pełno Dragon Age'a, Pamiętników Wampirów i Hereos'ów. Aczkolwiek część pomysłów mi się podoba.

W ciągu ostatnich trzech tygodni zdołałem zrobić najistotniejsze i najbardziej wymagające aspekty oMC.

Rzeczy, jak kontrolowanie trajektorii lotu wszystkich obiektów, dopracowanie sztucznej inteligencji czy stworzenie płynnych animacji NPC odstawiam do czasu wyjścia minecrafta 1.4, na którym będziemy bazowali. Nie wiem czy większość z was zdaje sobie sprawę, że wersja 1.4 jest pisana od podstaw. Sam minecraft nie będzie jednym plikiem javy. Mojang tworzy framework, który samoistnie jest bezużyteczny, ale będzie można do niego dogrywać wtyczki, tworząc w ten sposób Minecrafta. Sam "EvilSeph" (Warren Loo - jeden z developerów tej szwedzkiej produkcji gier) przedstawił prosto jego działanie w jednym krótkim zdaniu "Hate creepers? Yank the Creeper plugin out", w wolnym tłumaczeniu znaczy to mniej więcej "Nienawidzisz Creeperów? Wyszarp ich wtyczkę"

Gorąco oczekuję tej aktualizacji.

Na chwilę obecną strona techniczna staje w miejscu, mapa jednakże cały czas jest w trakcie rozwoju. Przed nami jeszcze długa droga.

Proszę nie pytać o przewidywaną datę startu, takowa nie istnieje. Nic nie przewidujemy, ostatnia odsłona projektu Prime Underland zakończyła się katastrofą, gdyż wszystko było przygotowywane jak najszybciej pod ww. datę. Poza ukończeniem prac technicznych i dopracowaniu mapy musimy szczegółowo wszystko przetestować i jeszcze raz wszystko przemyśleć, ewentualnie wykonać niezbędne dodatki i poprawki. Nasz projekt nie przewiduje możliwości kontaktu w grze między graczem a administratorem, a tym prędzej prowadzenia konwersacji z załogą. Wszystko musi się odbywać automatycznie i bezproblemowo, to też wymaga przemyśleń i dopracowania.

To wszystko z mojej strony, do usłyszenia za kilka tygodni. Jestem dostępny pośrednio przez Pitbulla.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

up nie wiedziałem jak będzie wyglądać 1.4 thx za oświecenie

co do "za dużo..." może brałem inspiracje, ale głównie z KSIĄŻEK, dragon age widziałem gameplay i byłem na jakimś demonicznym bossie (da 2) pamiętniki brr przyznam I sezon widziałem ale nie do końca mój klimat. Heroes oglądałem parę ładnych lat temu, i za bardzo nie pamiętam (samą postać starałem się wzorować na Mordimerze i Arnoldzie z serii Jacka Piekary "Ja Inkwizytor", a o akcji pomyślałem na podstawie twórczości Terrego Godkinda :)

Edit mogłeś oglądać (słaby) serial na podstawie twórczości Terrego (miecz prawdy)

down sam serial jak się zobaczy to jest średni/dobry , ale ja pokochałem styl, oraz oryginalną fabułę książki, dlatego serial jest teraz dla mnie słaby/średni (poza tym serial to trochę takie WTF? Richard i Posępny braćmi?! noi obsada Richarda, Kahlen mi nie pasuje)

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Refeszuje...

Oj nie powiedziałbym by 2 sezony tego serialu były słabe. Tak to jest, jak się naoglądało Władcy Pierścieni czy Gry o Tron, gdzie budżety są takie jak polskich filmów i seriali razem wziętych na przestrzeni 2 dekad...

Co prawda serial odskakuje od tego co jest w książce, ale jest to pewna zasada ekranizacji książki...

Opublikowano

Refeszuje...

Oj nie powiedziałbym by 2 sezony tego serialu były słabe. Tak to jest, jak się naoglądało Władcy Pierścieni czy Gry o Tron, gdzie budżety są takie jak polskich filmów i seriali razem wziętych na przestrzeni 2 dekad...

Co prawda serial odskakuje od tego co jest w książce, ale jest to pewna zasada ekranizacji książki...

Przepraszam ale nakręcenie jednego odcinka Gry o tron kosztuje HBO 10mln $ (albo 40 nie pamiętam dokładnie) Sam przeczytałem całą Pieśń Lodu i Ognia i obejrzałem serial, przyznam, że książka ciut lepsza.

A wracając do tematu chętnie został bym Fabulatorem. Mam doświadczenie z grami (MMO)RPG i z literaturą Fantazy i jest to mój zdecydowanie naj bardziej ulubiony gatunek i mam już parę pomysłów na Questy których wykonanie może zająć parę ładnych godzin a może nawet dni, a jednocześnie nie sprawia, że gracz znudzi się wykonywaniem tak długiego Questu no bo o to chyba najbardziej chodzi w Questach żeby ich wykonywania gracze nie traktowali jako nudy koniecznej którą trzeba wykonać bo daje najwięcej Expa kasy i fajne itemy :D

11969270466001795154.pngTak na prawde... jestem DesWardes

Opublikowano

O Heroes'ach myślałem jako o grze. Głównie Heroes III, w inne nie miałem czasu zagrać.

Opublikowano

up aaa sam grałem w IV, nie wszystkie dodatki przeszedłem i jako tako nie widzę powiązania.

Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Będzie taka możliwość. W sumie to nic samemu craftować nie będzie można, tylko bd się trzeba udać do odpowiedniej osoby.

Przykładowo, aby wykuć miecz. Będzie trzeba przejść taką ów drogę.

U drwala zaopatrujemy się w pień (log) - Udajemy się do stolarza by przerobił je na deski, a potem na trzonek. Tak oto mamy patyki (trzon)

Następnie udajemy się do odpowiedniej kopalni (w zależności od tego z jakiego surowca chcemy naszą broń mieć) by zakupić rudę - Potem do najbliższej huty, aby przetopiono nam "zanieczyszczoną" rudę i byśmy otrzymali stop dobre próby

Z tymi dwoma, głównymi "składnikami" udajemy się do kowala, który "kończy" nam broń.

Potem to już wedle uznania można się udać, np do "złotnika", który wprawi nam w nasz oręż bitewny odpowiedni kamyczek, który może poprawić jego statystki

Będzie można również udać się do takiej osoby, którą nazwać można "zaklinaczem", za pomocą, której będzie można dodać magiczne runy (które zadawają większe obrażenia czerpiąc siłę z jakiegoś żywiołu - czy to ogień, lód, albo elektryczność).

Mam nadzieję że ten kowal i reszta to będą npc bo jak nie to będzie chu***o tylko spam czy jest złotnik czy jest górnik można by zrobić tak że u npc kupuje się np żelazo za 150$ a u gracza można kupić za 100$ albo nie będzie można zostać żadnym z tych profesji a i z tym craftowaniem kilka rzeczy chyba będzie można craftować np drewniane narzędzia bo głupio trochę że postać nic nie umie

Opublikowano

1. Logiczne chyba, że będą od tego NPC. 2. Gracze nie będą mogli nic sami craftować... Bo i po co ? Jeśli nie będzie można ingerować w świat, to po kiego mają umieć craftować Kilof, Łopatę czy Motykę ? Podstawowe wyposażenie otrzyma się na początku gry...

Opublikowano

Kiedy przewidziany start serwera ?

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

1. Logiczne chyba, że będą od tego NPC. 2. Gracze nie będą mogli nic sami craftować... Bo i po co ? Jeśli nie będzie można ingerować w świat, to po kiego mają umieć craftować Kilof, Łopatę czy Motykę ? Podstawowe wyposażenie otrzyma się na początku gry...

Chwila ale przecież była mowa o tym że dodacie małe mapy surowcowe za questy ... Więc już tego nie rozumiem

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Wiemy że serwer będzie na wersje 1.4 [potrzebne API] która pojawi się w Halloween, a czy jest jakieś przypuszczenie dnia startu?

Opublikowano

Chwila ale przecież była mowa o tym że dodacie małe mapy surowcowe za questy ... Więc już tego nie rozumiem

No właśnie była mowa. Już jakiś czas temu doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu, aby były mapy surowcowe. 1. Ze względów ekonomicznych. 2. Niektóre osoby, zamiast wykonywać zadania przesiadywałyby na takich mapach, sprzedając wydobyte surowce...

serwer będzie tak w styczniu albo lutym

Że tak nieładnie powiem. Nie pierdol... Bo terminu nie ma. Może to być grudzień, a równie dobrze marzec...

Opublikowano

Zacytuję siebie sprzed kilku postów:

"Na chwilę obecną strona techniczna staje w miejscu, mapa jednakże cały czas jest w trakcie rozwoju. Przed nami jeszcze długa droga.

Proszę nie pytać o przewidywaną datę startu, takowa nie istnieje. Nic nie przewidujemy, ostatnia odsłona projektu Prime Underland zakończyła się katastrofą, gdyż wszystko było przygotowywane jak najszybciej pod ww. datę. Poza ukończeniem prac technicznych i dopracowaniu mapy musimy szczegółowo wszystko przetestować i jeszcze raz wszystko przemyśleć, ewentualnie wykonać niezbędne dodatki i poprawki. Nasz projekt nie przewiduje możliwości kontaktu w grze między graczem a administratorem, a tym prędzej prowadzenia konwersacji z załogą. Wszystko musi się odbywać automatycznie i bezproblemowo, to też wymaga przemyśleń i dopracowania."

Mapy surowcowe zbyt odbiegają od fabuły, lepiej było stworzyć odpowiednich NPC.

Mimo wszystko surowce będzie można także zdobywać, nie tylko kupować.

Odpowiednio z drzewców panoszących się w okolicach Leostu (stolicy elfów) wypadają sęgi drewna, a z kamiennych golemów w Terrahell - kamienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...