Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja poleciłbym co innego, w ItemShopie dać coś w stylu "Ulepszania przedmiotu" itp, dodać możliwość handlowania walutą premium, jakby ktoś chciał to sobie za monety w grze od jakiegoś bogatego kupuje walutę premium

A itemy premium, polecam w stylu Wierzchowce lepsze, ale też żeby dało się je wygrać w eventach itp.

A jeżeli będzie handel walutą premium to aż tak nie będzie Pay2Win, bo każdy, nawet ktoś kto nie ma za dużo kasy będzie mógł zdobyć unikatowego wierzchowca z Item Shopu

76561198044975849.png

Best Member

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedy start? bo nie chce mi się czytać wszystkich stron tematu :p

Posty :3 ..::50::..::100::..::150::..::200::..::250::..::300::..                                        W grach Marrix_PL z wyjątkiem minkraftów ;3

Opublikowano

Miło, że dyskusja się na jakiś konkretny temat (dotyczący bezpośrednio serwera) zawiązała. Nie chciałem od razu odpowiadać, gdyż najpierw chciałem cokolwiek wyjaśnić z iDareckim. Okazało się że nawet znaczna część moich wiadomości wysłana do niego w przeciągu ostatnich 3/4 miesięcy mogła nie dotrzeć do nadawcy z powodu wadliwego komunikatora. Dlatego też wieści o nowej rasie jakimi są Anioły oraz o rasach premium nie dotarły do Dareckiego. Jest z tym z lekka moja wina, bo po prostu nie uzyskując odpowiedzi stwierdziłem, że Darek zanotował to sobie gdzieś, wrzucił do harmonogramu prac, bo i zbytnio nie było o czym dyskutować.

Jeżeli pojawią się rasy premium (bo skoro się okazało, że Darecki nic o nich nie wiedział to trzeba to od nowa przedyskutować) to na pewno nie będą przeważały nad rasami darmowymi. Różnica będzie wynikała, z dostępnych skinów, wyjściowych parametrów, umiejętności pasywnych, mobów występujących w regionie startowym oraz ogólnej ścieżce fabularnej towarzyszącej okolicy.

Co do itemów premium wyłącznie dla premum - na pewno nie. Będzie możliwość kupna itemów, ale tak jak w zapowiedzi widnieje: "Tylko na użytek własny".

Waluta serwerowa za realne pieniądze? Nie, bo zarobek przewidujemy z wykonywania questów i handlu (z graczami jak i NPC). Więc umożliwiając kupno waluty serwerowej wymieżylibyśmy policzek wszystkim tym, którzy zajmowali się fabułą i ekonomią na serwerze. Tymbardziej jeżeli gildie miałbybyć zakładane za ogromne sumy to Ci, którzy by nie dawali pieniędzy byliby pokrzywdzeni.

Pay2Win mówimy nie, ale nie ma co ukrywać, że serwer jakieś zyski generować musi. Mimo to, że sponsor jakiś konkretnych wymogów nie postawił to zawsze na więcej pozwala się tym, którzy przynoszą zyski, a i dla was milej będzie wygrać czasami jakąś nagrodę rzeczową w konkursie czy evencie :)

Taka moja opinia jest, ale tak jak na początku napisałem. Dareckiemu wielu z moich wiadomości mógł nie otrzymać, dlatego postaram się to z nim przedyskutować w najbliższym tygodniu (wszystko od początku do końca, a o konkretach na pewno się dowiecie)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@up

Pitbull, źle mnie zrozumiałeś, chodzi o to, żeby gracze mogli handlować między sobą - jeden daje walutę premium, drugi daje walutę serwerową

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

są błędy językowe w opisie, więc administracja za dużo lat nie ma co za sobą niesie słaby serwer :)

nie dzięki nie zajrzę.

93988298266825447943.png

Opublikowano

@up Która administracja ? Pitbull ? Czy może darecki ? Bo :

1. Pitbull ogarnia projekt w którego angażuje się paręnascie(parędziesiąt) osób, i który trwa tam już chyba z rok.

2. Darecki sam pisze wszystkiem mody, itp itd. Zrobił porządny widok z pierwszej osoby ! (Widać swoje nogi !)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

są błędy językowe w opisie, więc administracja za dużo lat nie ma co za sobą niesie słaby serwer :)

nie dzięki nie zajrzę.

Nikt nie prosi :)

Cookie jak myślisz ile % traileru już skończyłeś? :P

Na forum znany jako Lucas68, Lukasz68, lukasz6815...

A w grze i na YT : Negrosss

Kanał na YT: http://www.youtube.com/user/negrossstv

Opublikowano

@up ja bym powiedział żeby vip dostawał odjazdowe eq na początek, a potem niech se radzi tak jak wszyscy. Może mieć np. ulgi w sklepie, może własnego skina wgrać, np. To są moje propozycję :0

I ja się pod tym podpisuję. Po za tym Overland będzie podobny do różnych gier MMORPG, więc nie hejtujcie mnie tak -.-

Opublikowano

@up a myślisz, że czemu ja nienawidzę tych nowych MMO ? GRAJ ZA DARMO, ale aby się wysrać kup papier toaletowy za 5,99. Wolałbym tego uniknąć w overlandzie. Ostatnie MMO w którę się zagrałem, to było abonamentowe SWTOR a wczesniej prywatny serwer WOW-a pod TBC bo następne częsci to już jakaś kpina(głównie WOW- Kung fu panda czy jak to się tam zwie.).

Staszek out...

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Naczytałem się trochę o serwerze i czuję się zaszczycony, że otrzymałem zaproszenie do współpracy. :D

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Opublikowano

@UP

my także jesteśmy zaszczyceni :)

Zapraszamy też do polubienia fanpage'a na facebooku (link w 1 poście) będą się tam co jakiś czas pojawiały informacje, muzyka i wiele screenów

mca.png

Opublikowano

@up a myślisz, że czemu ja nienawidzę tych nowych MMO ? GRAJ ZA DARMO, ale aby się wysrać kup papier toaletowy za 5,99. Wolałbym tego uniknąć w overlandzie. Ostatnie MMO w którę się zagrałem, to było abonamentowe SWTOR a wczesniej prywatny serwer WOW-a pod TBC bo następne częsci to już jakaś kpina(głównie WOW- Kung fu panda czy jak to się tam zwie.).

Staszek out...

Staszek, nie pierdol głupot... Mists Of Pandaria, jest zajebistym dodatkiem z zajebistym kontentem, Pandy są zajebiste do większości klas. Jak w War3 grałeś to pewnie Ci nie przeszkadzały Pandareny co? Kuźwa nie grałeś nie pierdol, ja uznaje to za najlepszy dodatek tuż po WOTLK...

Opublikowano

@up A widziałeś może grając w WOTLK-a gnoma o wzroście 50cm i biegającego z dwoma dwuręcznymi mieczami, każdy o wysokości 13,5m ? Wiesz jak to komicznie psuje klimat i rozgrywkę ? A w war 3 pandy były rzadkością, i nie walczyły za pomocą kung fu, a piły wódkę ryżową i waliły z bambusa !

Co do serwera, prosze was ma być porządny klimat, bez latających pand, bez ras premium typu Słoniowaty itp. Klimat dark fantasy ma być !

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Co rozumiesz przez nic ? Serwer się produkuję. Pagani Zondy F też w dwa miesiące nie złożyli !

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

@UP 2

Nic?! NIC?! jaja se robisz?! a mapa, muzyka, modele, grafika, i te wszystkie techniczne sprawy którymi zajmował się darecki (musiałbym z godzine wymieniać :P) Cóż... standardem się stały serwery rpg robione w pół miesiąca więc teraz wszyscy są wielce zdziwieni jeśli chodzi o nasz serwer.

mca.png

Opublikowano

Orł, dnia 09 Sie 2013 - 15:42, napisał:
I co? Już rok robicie i dalej nic?
Mówiąc nam, że nic nie zrobiliśmy to tak jakby napluć całej ekipie w twarz...
Praca idzie. Nie porusza się jakość szybko. Cóż aktualnie są wakacje więc znaczna część ekipy (głównie mówię o budowniczych) wyjeżdża gdzieś lub po prostu nie chce spędzać wolnego czasu przed komputerem, a przecież zmuszać ich do czegoś nie mamy prawa. Fakt faktem, że trwa to już długo, ale nikt nie napisał, że będzie trwało to krótko. Co prawda na początku myśleliśmy, że wyrobimy się w szybkim tempie, ale się przeliczyliśmy, po prostu nie mieliśmy nigdy doczyniania z tak dużym projektem i przeliczyliśmy siły na zamiary. Więc mówiąc nam, że nic nie zrobiliśmy to jest na prawdę gorsza obraza niżeli ktoś mówi nam, że serwer nie wypali, czy jest ogólnie do dupy etc. etc.
Jeżeli ekipa by była większa z 2 no 2.5 raza to zapewne już od początku wakacji byście się mogli raczyć serwerem, a tak ciułamy swoje i zbliżamy się sukcesywnie do końca tego wędrówki...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ze serwer po roku czasu nie wystartował to nie oznacza ze nie jest nic zrobione ,sam tam budowałem (krótko) i mogę stwierdzić ze to będzie najlepszy Rpg-Minecraftowy serwer jaki powstał czy powstanie.Nad serwerem pracują naprawdę zajebiści ludzie którzy znajdują się na stanowiskach budowniczych ,technicznych i administracyjnych i inne osoby które włożyły serce w ten serwer .A same budowle na serwerze które wykonali budowniczy porostu przerastają moje umiejętności a na tym serwerze jest takich z 20 osób :)

Xepio

Opublikowano

@up Nie wiem czy ty budujesz tak słabo, czy oni tak dobrze :) Ale myślę że to drugie.

Pit co z tymi rasami premium ?

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Kolejny, który mówi, że serwer nie wypali... jakbyś zobaczył postępy, które widać z tygodnia na tydzień, to byś inaczej pisał;)

@up

Z tego co wiem to raczej nie będzie, ale nie chce nic mieszać, dlatego zostawiam tą odpowiedź dla pita.

Opublikowano

@up Brawo dla tego pana !

//Dałoby się zrobić rozpiskę, co będzie miał zwyczajny gracz a co premium ? Znaczy czym się będą odróżniać ? Czym może będzie jedynie system mikropłatności ?

1378394466-U624308.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...