Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wiesz co ja darecki powiem..... mi ta muzyka nie pasuje :P bo szczerze to nie jest jakiś energiczny trailer z toną zaciemnień błysków i przeżucających się screenów ale ogólnie to co rześ zrobił jest po prostu ZAJE-K**WA-BISTE

btw. http://www.overland.com. xD

mca.png

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do samego trailera się nie wypowiem ale teraz chętnie zobaczyłbym coś o spokojnej nucie pokazującą coś z rozgrywki jakiś gameplay ?. Co do muzyki to szedł bym raczej w tą stronę

/
niż metal :/.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Darecki czy pit wogle powiedział ci o tej nowej muzie którą nagrywałem i pisałem przez noc po to bym zdazył na trailer? I zdążyłem ale pit (lub mariusz) powiedział że "Darecki znalazł już nute"

mca.png

Opublikowano

@Mu chodzi o rok szkolny :P Dostaniemy w czerwcu może :)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

@up szczerze to jak wyjdzie w czerwcu to będę hepi.

Dla wszystkich ludzi którzy są niezaznajomieni z tematem !

START SERWERA JEST BLIŻEJ NIEZNANY. Jedyne prawidłowe informację, są od pitbula, ew. od dareckiego !

Nie wierzcie nikomu innemu !

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Dzisiaj ponownie spotkałem ludzi którzy mówią że overland nie wystartuje bo w 2011 zaczeły się prace i jeszcze nie są ukończone bo nikt nic nie robi xD mówili że czekają na metro-craft'a a nie na overlanda i (nie wiem czy o tym wiecie) niech ta porażka z tym metrocrafem będzie dla nas przestrogą... (kieruje to do ekipy) jeśli coś robicie.... czy to budowniczy czy grafik i nie wiem kto tam jeszcze, to jak najlepiej bo dla nas liczy się jakość :) po wbicu na nasz serwer gracz ma normalnie rzygać "tęczą" i to jest nasz punkt docelowy :D

mca.png

Opublikowano

@up Tęczą kurwa? Tęczą ? Ja chce rzygać dark-fantasy a nie jakąś tęczą....

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Zapowiada cie bardzo ciekawie ,zawsze lubilem grac w rpg ,a tutaj jeszcze w minecrafcie skille iitp,nie moge sie doczekac!

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

i mam taką propozycje... może dałoby się zrobić niewidzialne bloki (przez które może przechodzić gracz) które generowały by np. światło z czerwonej pochodni, pochodni, itd. by nie musić np. w jakiejś opuszczonej jaskini dawać palących się pochodni :)

mca.png

Opublikowano

W opuszczonej jaskini nawet tak z natury jest ciemno...

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

@UP

ale wiesz taka wielka jaskinia nie będzie "atrakcyjna" jak całkiem nic nie będzie tam widać a troche światła z czerwonej pochodni strategicznie ustawionego poprawiło by troche klimat :) chyba że będzie się dało mieć własną pochodnie (lub lampe) co z jednej strony byłoby epickim rozwiazaniem :D

mca.png

Opublikowano

Jest na to mod: Dynamic Lights:) Trzymasz pochodnie/glowstona/dynie, a naokoło cb pojawia się światło. A zresztą w CubeWorld była nawet wyjmowana lampa spod pazuchy, więc to wcale nie takie głupie rozwiązanie. Film z YT prezentujący moda:

Opublikowano

A ja mam pomysł na takie cos :P pochodnie mogło by się dość tanio gdzieś kupić i była by jednym z tych przedmiotów które pojawiają się np. w ukrytych skrzynkach i miała by pasek zużycia taki sam jak miecz a czas jej palenia to 5min gdy czas minie pochodnia się niszczy, a lampe też można kupić ale już dość drogo, by jej używać trzeba mieć w ekwipunku nafte której butelka (starcząca na np. 10 min) kosztowała by tyle ile pochodnia :) i lampe można gasić i zapalać a pochodni po zapaleniu nie da się zgasić (można ją zgasić tylko niszcząc) :D

mca.png

Opublikowano

CZemu pochodni nie da się zgaśić ? Toż to szmata z patykiem... Wystarzczy ograniczyć dopływ powietrza np. przykrywając płaszczem albo wgnieść w ziemię.

//Ogólnie myślę że darecki albo pit już o tym myśleli..

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Zapewne chodziło echowi o to, by lampa była lepsza, ponieważ po zgaszeniu nie trzeba jej wyrzucić. Pochodnia po zgaszeniu niszczyła się chyba nawet w Gothicu :) Gdyby lampa była droższa, a dawała to samo co pochodnia, to istnienie lampy byłoby niepotrzebne. Za paskiem zużycia jestem jak najbardziej za.

Opublikowano

Pomysł z tą modyfikacją nie jest zły. Gorzej jednak z wydajnością nie tyle co serwera, bo może nie byłoby tak tragicznie, a z komputerem przeciętnego gracza.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

I jeszcze takie pytanie co do muzy. Czy będzie coś takiego że określona muza w określonych miejscach się włącza? bo jak tak to byłoby klimatycznie i nie byłoby problemu że w jakiejś mrocznej kopalni wiejska muza się włączy :D

mca.png

Opublikowano

Moja propozycja odnośnie "opuszczonej jaskini" jest taka, żeby znalazły się tam np. niebieskie kryształy wystające ze ściany, które emitowałyby słabe światło.

Coś na zasadzie tego (tylko trochę mniej kryształów):

Fantasy_Cave_by_Cirker.jpg

Opublikowano

@UP a teraz jest ok. 10 osób zawsze a jest tak mało postów bo już nie ma o czym dyskutować :D prawie wszystko zostało ustalone i wyjaśnione

mca.png

Opublikowano

Dokładnie:D Wszystko piknie omówione, ale jak coś ciekawego przyjdzie do głowy to pisać, póki jest czas, żeby wprowadzić. Odnosi się to nie tylko do ekipy, ale też dla graczy, którzy czekają z niecierpliwością na start:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...