Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wojna pomiędzy Katolikami i Ateistami będzie trwać wiecznie, bo Katolicy nigdy nie zrozumieją, że ich Boga, po prostu nie ma.

Własnie przez takich jak ty jest ta wojna którzy po prostu nie mogą się odczepić od nas ludzi wierzących. Musicie cały czas nas obrażać i naszą religię zostawcie po prostu nas w spokoju przeszkadzamy wam? Każdy ma równe prawa więc dajcie nam wierzyć w co chcemy. Zawsze powstają tematy "Czemu wierzysz?" albo coś w tym stylu nie widziałem puki co tematu "Czemu nie wierzysz?".Zawsze to wy roztrząsacie tą sprawę w której pada wiele obraźliwych słów w naszym kierunku

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wierzących i tak będzie więcej w pewnym momencie życia zrozumieją sens wiary. Póki co to te osoby bardzo głośno o tym mówia bo to jest "trendi" tak jak przyznawania się do bycia pedałem czy lezbą, działa to na podobnych zasadach. Ludzie chcą się wnieść ponad normę szarego społeczeństwa i robią z sibie wielkich Ateistów. Tylko własnie, prawdziwy ateista ma sens, wierzy w jakieś wartości a WY nie. Wy chcecie zatopić swoje kompleksy w ludziach normalnych. Pozjadaliście wszystkie rozumy a część z was chodzi do gimnazjum i nawet NIE WGŁĘBIAŁO się w biblie i inne.

Pozdro dla normalnych.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Nie jeden ggimnazjalistaa ma więcej w bani od ciebie więc morda i do cycka mamy pierdoło.Nie jestem ateistą bo taki jest trend.Własnie większość u mnie w szkole wierzy i to nawet bardzo.U mnie w klasie jest 2 ateistów.Ja i mój kumpel.Nie wiem po co wierzyć w coś czego nie ma

Opublikowano

Nie jeden ggimnazjalistaa ma więcej w bani od ciebie więc morda i do cycka mamy pierdoło.Nie jestem ateistą bo taki jest trend.Własnie większość u mnie w szkole wierzy i to nawet bardzo.U mnie w klasie jest 2 ateistów.Ja i mój kumpel.Nie wiem po co wierzyć w coś czego nie ma

Ale powiedz mi. Masz dowód, że tego nie ma? :)

Gość Teksanian
Opublikowano

Własnie przez takich jak ty jest ta wojna którzy po prostu nie mogą się odczepić od nas ludzi wierzących. Musicie cały czas nas obrażać i naszą religię zostawcie po prostu nas w spokoju przeszkadzamy wam? Każdy ma równe prawa więc dajcie nam wierzyć w co chcemy. Zawsze powstają tematy "Czemu wierzysz?" albo coś w tym stylu nie widziałem puki co tematu "Czemu nie wierzysz?".Zawsze to wy roztrząsacie tą sprawę w której pada wiele obraźliwych słów w naszym kierunku

Jesteś za krótko na tym forum, żeby widzieć takie tematy.

A i niestety, w większości, to ateiści są atakowani.

Nie łatwo jest powiedzieć Ojcowi/Matce że jest się ateistą.

Potem, nie zachowują się już tak samo, w stosunku do ciebie.

PS.

Naucz się używać przecinków, bo boli samo patrzenie na twoje posty.

Każdy ma równe prawa więc dajcie nam wierzyć w co chcemy

Ludzie nie mają wyboru wiary w tym kraju, a sam Kościół, ingeruje w sprawy państwa.

@Up

A masz dowód, że to jest?

Opublikowano

Ale powiedz mi. Masz dowód, że tego nie ma? :)

Nie widać nie słychać nie czuć i wgl wszystko nie.Ty mi raczej udowodnij że jest;]
Opublikowano

jesteś zbyt smarkaty gówniarzu żeby mi mówić co mam robić. Nie ma więcej w bani bo nie ma doświadczenia. Tak sie do rodziców odzywasz? To gratuluje, jesteś zakałą tego forum bo nie umiesz normalnie wytłumaczyć co i jak tylko sie srasz

Podaj mi jeden POTWIERDZONY przykład na to że wierzymy w coś czego nie ma? No już już

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano
jesteś zbyt smarkaty gówniarzu żeby mi mówić co mam robić. Nie ma więcej w bani bo nie ma doświadczenia. Tak sie do rodziców odzywasz? To gratuluje, jesteś zakałą tego forum bo nie umiesz normalnie wytłumaczyć co i jak tylko sie srasz

Podaj mi jeden POTWIERDZONY przykład na to że wierzymy w coś czego nie ma? No już już

Nie widac tego.Chuj cie obchodzi jak się do rodziców odzywam.tgo są ludzie do których mam najwiekszy szacunek.
Opublikowano

"Nie widac tego"

Niby to jest dowod na twoj dowod mozna odpowiedziec takze Biblia, wiec jest 1:1, nie podawaj argumentow w stylu "nie widac,nie slychac, nie czuc", bo to jest bezsensu

Opublikowano

"Nie widac tego"

Niby to jest dowod na twoj dowod mozna odpowiedziec takze Biblia, wiec jest 1:1, nie podawaj argumentow w stylu "nie widac,nie slychac, nie czuc", bo to jest bezsensu

udowodnij ze ksiazka nie zostala napisana przez psychola z halunami i urojeniami

s2c77Oa.png

Opublikowano

To jak wytlumaczycie te dziwne dzwieki na calym swiecie ktore sa na yt i o ktorych mowiono w wiadomosciach?;>

sciema w chuj

medialny show byle by zyskac popularnosc i pieniadze

s2c77Oa.png

Opublikowano

Kocham ten temat, można sobie postów ponabijać i trochę lajków zdobyć, które wierzący dają innym wierzącym a niewierzący innym niewierzącym. Ciekawie po jakim czasie moderatorzy zamkną tą niekończącą się dyskusję, nieprowadzącą do niczego, jak ten poprzedni identyczny temat na mpc forum: http://www.mpcforum....__fromsearch__1. Pozdrawiam wszystkich :P

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

sciema w chuj

medialny show byle by zyskac popularnosc i pieniadze

To dlaczego też je słyszałem? Niezły "medialny show" ...

Gość Teksanian
Opublikowano

@Up

udowodnij, ze to czego nie widzisz, nie czujesz i nie slyszysz nie istnieje?(czy o powietrzu tez tak myslisz?)

Powietrze mogę wyczuć, chociażby ruszając ręką.

Oddycham powietrzem, a w dodatku powietrze jest udowodnione, że znajduje się w nim woda i inne gówna.

A również powietrze można wyczuć, zaciągnij nosem.I co czujesz?Powietrze.

@Up

Media o tym mówią, to nie może być przypadek.

Opublikowano

najpierw ludzie wymyślali, a dopiero potem dowiadywali się jak naprawdę jest

Dlatego najpierw stworzyli koncepcję boga, a długo potem zdefiniowali powietrze oraz poznali na jakich zasadach działa wszechświat

Opublikowano

Powietrze mogę wyczuć, chociażby ruszając ręką.

Oddycham powietrzem, a w dodatku powietrze jest udowodnione, że znajduje się w nim woda i inne gówna.

A również powietrze można wyczuć, zaciągnij nosem.I co czujesz?Powietrze.

@Up

dokładnie o tym mówiłem - wy ateiści jesteście jedną wielką ciemną masą podatną na media

Opublikowano
Kocham ten temat, można sobie postów ponabijać i trochę lajków zdobyć, które wierzący dają innym wierzącym a niewierzący innym niewierzącym

aha, a w innych tematach dają lajki innym bo się kochają... Jak ktoś uzna kogoś odpowiedź za dobrą to daje lajka lol. nawet tego nie rozumiecie

jak rozpylasz........

Polecam film, "Wezwanie do przebudzenia"

Opublikowano

Ehhh.....

Dobijacie mnie, większość was nie potrafi nawet nie potrafi uczestniczyć w dyskusji, przykład "Udownodnij mi że Bóg istnieje" odpowiedź "Udowodnij mi że go nie ma".

Cóż za bzdura, przecież jest to oczywiste że NAJPIERW mówi się że coś jest, czyli ktoś mówi "Bóg istnieje", ja mówie: "Ok jakie masz dowody na istnienie Boga?".

Odpowiedź w stylu "A udowodnij mi że go nie ma" jest po prostu idiotyczna, jeżeli twierdzisz że coś jest, to MUSISZ przedstawić dowód, a potem oponent w dyskusji ma je obalić, potwierdzić, nie można się tak przekrzykiwać "Nie ma!" , "Jest!".

W każdym razie, jedno wiem, ja jestem PEWIEN tego że nie istnieje żaden osobowy Bóg(nie jestem w stanie zaprzeczyć istnienia istoty której możliwości moglibyśmy określić przymiotnikiem: boskie).

Ludzie wierzący w Allaha, Boga chrześcijan itd. muszą w te bóstwa WIERZYĆ!

Na tym polega różnica, to WIERZĄCY muszą przedstawić dowody na istnienie Boga, a niewierzący mogą te dowody obalić albo zaakceptować.

(nie mówi się o dowodach na nie istnienie czegoś, można obalić jedynie istniejące dowody, czy tam teorie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...