Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ibot - Czyli co z czym

maczuga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli z botem to musisz też zaznaczyć "Redirect Agent Server" i wpisać ten drugi port. Jeśli bez to odznaczasz "Redirect Gateway server".

1295049164-U286654.png

• Odpowiedzi 873
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jack daniels i tu sie mylisz... wszystko ma dobrze ustawione aha wylacz debug console nie przydaje sie zobacz czy masz library files wgrane lub visual c++ 2008 to jest vcredist bodajze... najwazniejsze co musisz miec w loaderze zeby bocic na wiecej niz jednej postaci to Multiclient NOP Hackshield Redirect gateway server i patch seed pamietaj o zmianie portu taki jaki wyswietla sie w ibocie

Kryspin_PL.pngVienio_PL.png

Nowy_Shooter.png

Pomoglem kliknij + To na pewno nie zaboli ;)

Pomogłeś człowiekowi a w zamian dostajesz minusa, to jest dopiero filozofia nie których mądrych ludzi na Forach Tematycznych...

Opublikowano

Witam all mam trochę głupi problem a mianowicie potrzebuje skrypt na chodzenie do npc w jangan po czym żeby wracał w miejsce gdzie jest sie po dedzie i jak z tego miejsca co kończy skrypt w mieście włączyć skrypt żeby chodził na spot + jak taki skrypt dobrze napisać bo już to trochę mecze i nie za bardzo mi wychodzi bo jestem trochę nerwicowiec chyba rozumiecie jak to jest gdy próbujesz coś 100x i po 100x dalej d... i macie ochotę perdyknąć pc przez okno bd wdzięczny i z pewnością inni użytkownicy skorzystają.

Opublikowano

@Up

Skrypt, w którym bot biega Ci po mieście nazywa się Town Script i masz go razem z botem. Jeśli chodzi o training scripty, to w mieście dajesz "start bot" i tam gdzie skończy się Town Script zaczynasz nagrywać swojego skrypta. Dochodzisz do miejsca gdzie ma zacząć bić i klikasz "save script". Możesz jeszcze pobrać gotowe skrypty stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/52386-tut-ibot-czyli-co-z-czym/

lub stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/185998-download-skrypty-ribot-ibot/

Jak ściągniesz to klikasz "Load New Train Script" i wyszukujesz folderu ze ściągniętymi skryptami, wybierasz który Cię interesuje i już. :)

@nowy2811

Ja mam takie ustawienie i mi wszystko śmiga.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

no to super ze Ci biega ale nie powinno byc te jedno zaznaczone wystarczy to co opisalem ;]

@edit

wyjasni mi ktos co i jak z opcja clientlless co ona daje jak ja dobrze uruchomic taki maly tutek jakby xD bo w tutorialu nikt tego nie opisal a powinien... xD

Nowy_Shooter.png

Pomogłeś człowiekowi a w zamian dostajesz minusa, to jest dopiero filozofia nie których mądrych ludzi na Forach Tematycznych...

Opublikowano

Odpalasz bota i loadera, dajesz Launch w loaderze, czekasz aż Ci się otworzy okno logowania, w bocie otwierasz zakładkę clientless'a, klikasz Use Clientless, wpisujesz passy, na górze możesz sobie jeszcze wybrać czy bot ma sam startować itd. Dajesz Connect, wybierasz postać i już. ;) Możesz zamknąć okno clienta i resztą kierujesz w bocie poprzez mapkę.

A daje to, że możesz odpalić więcej silków np., bo zwykły client zabiera więcej procesora. :)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Witam mam taki problem ze bocik mi nie czyta postaci mam wszystko zrobione według poradnika loguje sie przez loadera z takim samym portem i dalej nic

jakies pomysly ??

Opublikowano

znaczy sie ze jak odpalam to a wpisuje passy w bocie i juz clienta nie mam tak czy jak?

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

Czemu mi wywala błąd:

"Component "TABCTL32.OCX" or one of its dependencies not currently registered: a file is missing or invalid."

Może ktoś zuploadować te bliki .ocx, bo link nie działa?

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

@up sluchaj masz w folderze z botem folder o nazwie ibot necessities czy jakos tak wejdz w folder i tam bedziesz mial regOCXfiles_winXP i to samo ale z dopiskiem _win7 no i to zalezy od systemu jaki masz taka aplikacje wlacz ;)

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

wie ktos jak ustawic aby ibot uzywal Devil Spirit? bo kurcze w liscie skili nie moge znalesc aby dodac do buff listy "Malicious Devil Skill"

Prosze o porade

Opublikowano

@up OMGlolNoob wlacz ta na xp jak nie zadziala to to na 7 pokombinuj kapke

Castello ten skill na liscie sie nazywa inaczej poszukaj event cos tam xD a zadziala ;]

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

Witam mam problem gdy wszystko ustawie tak jak należy bot staje na spocie zaznacza moba i stoi w miejscu a mob go wali... Help me!!

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

wroc sie do miasta i wez start bot mi to czasem pomaga ;)

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

@Up

Bzdura. Za Ibota jest niewiele banów. Ja od 2lat go używam i nic nie dostałem. Za Agbota bany są co chwilę. Mój kumpel godzinę po odpaleniu Agbota dostał bana.. Poza tym Ibot jest zdecydowanie lepszy i łatwiejszy do ogarnięcia.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

mi w agbocie biega kolo mobow, skilli nie uzywa,.. a ustawilem wg poradnika na ich stronie..

//jestem skolnny Ci wierzyc. z 3 powodow

- masz w nicku nazwe whisky (Jack_DanielS)

- nie robisz bledow ortograficznych

- masz kota w awatarze

Opublikowano

Sam zaczynałem od Agbota, bo Ibota jeszcze wtedy nie znałem i szczerze mówiąc.. porażka totalna jak dla mnie. Ibot, ewentualnie Sbot jeśli nie szkoda Ci kasy.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

kumpel dostał bana na 3 charach na ibocie, ale to za czasow jak nie bylo statuow jeszcze i lecialy co wtorek bany, a jak teraz jest z banowaniem?

i jak ibot radzi sobie z tymi statuami?

Opublikowano

Jeśli chodzi o bany to nie wiem, aczkolwiek o żadnych banach wśród znajomych korzystających z Ibota/Sbota nie słyszałem.

Jeśli chodzi o statuy to wystarczy nagrać swojego skrypta, omijając je i nie będzie problemu. Trzeba tylko co tydzień sprawdzać czy ich położenie się nie zmieniło. Jak się zmieni to poprawiamy skrypt, jak nie - jedziemy na starym.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Kupowanie potek, naprawianie itd. jest już w tzw. Town Scrpit'cie, który jest od początku w bocie. Swojego skrypta nagrywasz od miejsca gdzie skończy się Town Script, kończysz nagrywać na spocie.

1295049164-U286654.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...