Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z góry odrazu mówię, że jestem TOTALNIE zielony w tych sprawach. Mam kilka pytań:

1. Mam na swoim kompie 3Gb RAMu. Jeżeli zainwestuje 1Gb RAMu na ten serwer (Hamachi) to on będzie mi te 1Gb RAMu żarł non stop czy jak wyłącze tego serwa to te 3Gb RAMu będą do mojej dyspozycji?

2. Czy jeśli nie uda mi się zainstalować tego serwera Hamachi to będę mógł to wszystko ładnie odinstalować czy będzie mi to siedzieć i zawalać kompa?

3. Ile RAMu mam przekazać na serwa na którym liczba graczy nie będzie przekraczać jakichś 10-15 osób? - tylko znajomi będą wchodzić :)

P.S. Dam Lika i 5 w Profilu za pomoc :D

• Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Panowie, u mnie pojawił się taki otóż problem:

bugkg.jpg

Wszystko wg poradnika, nie było żadnych błędów, żadnych ostrzeżeń. Pozmieniałem nazwy w plikach config

a to mi nie chce wciąż działać. FreeBSD instalowany bezpośrednio na dysku, bez wirtualizacji.

Opublikowano

Poradnik został poprawiony. Zostały dodane pliki serwerowe na speedyshare. Kiedy już pojawi się mega.pl wszystkie pliki będą znajdowa się na tym hostingu.

Download plików serwerowych:

http://www.speedyshare.com/d3KG9/ServerFiles2011.tar.gz

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

vxtb.jpg

wgah.jpg

wiecie co z tym zrobic??

Zmieniłeś w sshd_config PermitRootLogin z no na yes?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam mały problem. Otóż jak trzeba wpisać hasło "root" no to dusze wszystkie klawisze i tak nic nie mogę napisać. A i żeby nie było nieporozumień to klawiatura działa:)

Opublikowano

Witam. Mam mały problem. Otóż jak trzeba wpisać hasło "root" no to dusze wszystkie klawisze i tak nic nie mogę napisać. A i żeby nie było nieporozumień to klawiatura działa:)

Wpisując hasło do użytkownika root nie widać go dlatego, żeby nikt Ci nie podpatrzył jak wpisujesz, czyli bezpieczeństwo :)

Opublikowano

@Poprawki w poradniku:

Dodałem program PuTTy i PuTTygen do załączników. Te dwa programy znajdują się w archiwum PuTTy.rar.

Opublikowano

Ja mam problem. Serwer na kompie mi działa bez problemu... Przeniosłem na dedyka i nie chce działać... Błąd połączenia z serwerem, a jak złe hasło i login wpisze to od razu wyskakuje że złe passy. Czy to przez to że na dedyku jest freeBSD 8.3 64 bity? Proszę o pomoc ;c

Opublikowano

@up

Zrobiłeś skróty w folderach game/game22/game99 ;> ?

edit: poszukaj w google o tych skrótach do tych folderów. Było kilka takich tematów. Jeśli byś sobie nie radził napisz na pw ;p. Postaram sie pomóc :)

Opublikowano

Kto mi zrobi serwer od 0 tzn nie posiadam żadnego pliku i zrobi przez teamV. Wynagrodzenie : Kwota pieniężna 30zł w postaci doładowania i Administrator na serwerze

Reggae '' Życie leży w muzyce, odnajdź je w Reggae'' ~JA (̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

9368_gold.png

Opublikowano

Ja juz sobie poradzilem :) wgralem od nowe pliki (70 mb) a niie te z mojego serwa (1,1 gb o.O game.core tyle wazyl, nie wiem co tam jest bo i tak dziala normalnie...) i tylko powrzucalem mapy i questy :)

Opublikowano

Jak narazie wszystko super idzie , ale jest 1 problem, brakuje mi miejsca w IPv4 na ip z końcówką 100.. brakuje 2 pól.. co robić ?

Argentus.pl Limuzyna 250 lv Smok (full eq - sprzedam)

Atharos.pl Limuzyna 240 lv WP ( full eq - sprzedam )

ManerisMt2.pl Limuzyna 200 lv Body ( full eq - sprzedam )

Opublikowano

A co zrobić, gdy chcę postawić serwer hamachi. W ustawieniach vboxa jest Hamachi, w sysinstall wpisane wszystko dobrze, zapora wyłączona i przy łączeniu z file zilla dostaję komunikat:

Łączenie z 5.***.159.100...

Odpowiedź fzSftp started

Polecenie: open "root@5.***.159.100" 22

Błąd: Network error: Connection timed out

Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Dodam, że po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart, gdy wejdę do sysinstall to znów wszystkie IP są domyślne a nie hamachi.

echo 'sshd_enable="YES"' >> /etc/rc.conf

i potem

/etc/rc.d/sshd start

No dobra ale co ja mam sb z tym zrobić ? mam ten sam problem co kolega, ale gdy wpisuje /etc/rc.conf wyskakuje Permission danied 'sshd_enable="YES" - to natomiast nie wiem co mam z tym zrobić

Mógłby ktoś mi to jaśniej wytłumaczyć ? :)

Argentus.pl Limuzyna 250 lv Smok (full eq - sprzedam)

Atharos.pl Limuzyna 240 lv WP ( full eq - sprzedam )

ManerisMt2.pl Limuzyna 200 lv Body ( full eq - sprzedam )

Opublikowano

Zrobiłem wszystko co trzeba było na dedyka (OVH) wersja BSD: 8.3 64bit i po wgraniu libów do lib32-> shutdown -r now nie mogę się połączyć z dedykiem :P

Wie ktoś o co może chodzić?

1355504898-U363840.png

Opublikowano

Ja tez mam blad. Gdy wlaczam serwer to wyskuje mi game found i gra sie nie wlacza ;/ nie wiem jak to naprawic. Pomoze ktos?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...