Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

## Problem został rozwiązany, wystarczyło zresetować maszynę.

Lecz jest kolejny problem, mianowicie

5. Znajdź Kartę Microsoft Loopback, kliknij na nią prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości".

Nie mam żadnej karty microsoft loopback ;/. Pomocy ;c

• Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja mam problem tutaj

3. Options for MySQL-Server 5.5.xx
Zaznaczamy obydwie opcje, a później strzałka w prawo, w lewo i ENTER.

4. Options for MySQL-Client 5.5.xx
Zaznaczamy obydwie opcje, a później strzałka w prawo, w lewo i ENTER.

nie mogę zaznaczyć 2 opcji bo co bym nie zrobić to od razu zaznacza ok

jak zaznaczyć tą drugą opcję?

Opublikowano

## Problem został rozwiązany, wystarczyło zresetować maszynę.

Lecz jest kolejny problem, mianowicie

5. Znajdź Kartę Microsoft Loopback, kliknij na nią prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości".

Nie mam żadnej karty microsoft loopback ;/. Pomocy ;c

Należy takową stworzyć. Tworzenie karty loopback jest opisane w tutorialu.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

gdy uruchamiam freebsd pierwszy raz w virtualboxie by zainstalować je wyskakuje taki bład i nie mogę nic tam wybrać.

ktoś wie czemu ?

już sobie poradziłem :) śmieszny błąd :)

gdy chce zalozyc konto mysql wyskakuje mi to na ss

proszę o pomoc.

post-849375-0-97542200-1370527732_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam otoz probuje zrobic serwer wszystko dobrze idzie uruchamiam wszystko laduje sie cos i wyskakuje 56703064425145032797.png

Nastepnie naciskam 1 potem wyskakuje mi

59101948925333398972.png

i nic potem nie moge zrobic naciskam enter .. ciagle wyskakuje OK...OK....OK

POMOCY

Opublikowano

gdy uruchamiam freebsd pierwszy raz w virtualboxie by zainstalować je wyskakuje taki bład i nie mogę nic tam wybrać.

ktoś wie czemu ?

już sobie poradziłem :) śmieszny błąd :)

gdy chce zalozyc konto mysql wyskakuje mi to na ss

proszę o pomoc.

na końcu komendy CREATE USER dodaj ";" ..
Opublikowano

Czy moglby mi ktos powiedziec jak zaznaczyc kwadracik w punkcie 3 i 4 podczas konfiguracji MySQL?

Z gory dzieki!

//Myszka nie moge. Wychodzi jakies okienko z 'screen capture' i mowi ze nie moge uzywac myszki podczas gdy jestem w virtual boxie. Jesli wiecie o co mi chodzi.

Opublikowano

Jestem przy Klikamy w przechwytywanievj.jpg i odnajdujemy rozpakowany plik FreeBSD-8.2-RELEASE-i386-dvd1.iso lub FreeBSD-8.2-RELEASE-amd64-dvd1.iso (zależnie od wyboru systemu). Klikamy "Dalej". // I nie rozumiem o co dokładnie chodzi. Wypakowałem, a mnie dokładnie prosi o Otworzenie czegoś .... Help fast pls

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema. Dlaczego mam taki problem, że gdy już instaluje porty to one się instalują u mnie z 5min nie 20min-1h jak pisze. Dobra, ale gdy chce zainstalować już mysql to nie ma takiej komendy. Pomóżcie prosze

Znaczy ten komendy mi nie wyszukuje:

cd /usr/ports/databases/mysql-server/

Jak wpisuje ta komende to się pojawia to samo gdy wpisze np adfsdgdfgdfg

( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up

instalujesz na hamachi czy dedyku ?

jak na hamachi moze źle zainstalowałeś freeBSD i nie masz połączenia dla tego 5 min próbuje Ci łączyć.

i komenda ma wyglądać tak :

cd /usr/ports/databases/mysql55-server/

a nie tak : ) :

cd /usr/ports/databases/mysql-server/
Opublikowano

Wam też nie działa bbcode w ostatnim spoilerze?

Jak zmienić hasło do FTP? Mam cały czas error że autoryzacja nie powiodła się chociaż wpisuje hasło roota

Opublikowano

Wam też nie działa bbcode w ostatnim spoilerze?

Jak zmienić hasło do FTP? Mam cały czas error że autoryzacja nie powiodła się chociaż wpisuje hasło roota

Hasło zmieniasz w ssh poprzez komendę sysinstall

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakoncz tego code'a znaczkiem ] w podpunkcie 3 w instalacji plikow serwerowych bo sie trudno czyta.

A, i przy okazji jak zaznaczyc obydwa punkty w instalacji my sql ?

I mam tez jeszcze jeden problem. Chodzi oto ze kiedy wpisuje ip na filezilli i wypelniam wszystko to mi sie nie chce polaczyc. Wyswietla mi sie Error: Connection timed out Error: Could not connect to server. Nie wiem co zrobic i prosze o pomoc.

Dzieki

Opublikowano

A, i przy okazji jak zaznaczyc obydwa punkty w instalacji my sql ?

I mam tez jeszcze jeden problem. Chodzi oto ze kiedy wpisuje ip na filezilli i wypelniam wszystko to mi sie nie chce polaczyc. Wyswietla mi sie Error: Connection timed out Error: Could not connect to server. Nie wiem co zrobic i prosze o pomoc.

Dzieki

Co do tego pierwszego, to chyba zaznaczasz enterem, strzałka w dół i znowu enter, a później wg instrukcji.

Jeżeli łączysz się komputerem, na którym zakładałeś wirtualny serwer, ip musi być z końcówką .100. Sprawdź networking w sysinstall, czy wszystko skonfigurowałeś poprawnie oraz ustawienia w virtualboxie przy maszynie.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...