Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

400b to nic? Co się na tym serwerze pozmieniało? Kiedyś za tyle mogłem mieć dobrą maczugę, krew z 3 kd +7 i zestaw klasowy biżu. Z bosów leci po 200 brył czy co?

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

400b to nic? Co się na tym serwerze pozmieniało? Kiedyś za tyle mogłem mieć dobrą maczugę, krew z 3 kd +7 i zestaw klasowy biżu. Z bosów leci po 200 brył czy co?

Z Razadora możesz wydropić jednorazowo nawet 255 sztuk, nie posiadając jakiegoś wyszukanego EQ.

Opublikowano

Zarobek polega na ''kto pierwszy ten lepszy'' czy na chodzeniu kilka razy na instancje? Ile teraz kosztuje np. boskie eq +9? Jest jakiś problem ze zrobieniem wszystkich instancji solo + buff? Rozumiem że teraz nie ma problemów z ulepszeniem tasaków do +20?

Opublikowano

Zarobek polega na ''kto pierwszy ten lepszy'' czy na chodzeniu kilka razy na instancje? Ile teraz kosztuje np. boskie eq +9? Jest jakiś problem ze zrobieniem wszystkich instancji solo + buff? Rozumiem że teraz nie ma problemów z ulepszeniem tasaków do +20?

1.Zarobek polega na prywatnych dungeonach

2.Cena boskiego eq oscyluje w granicach 2kb.

3.Nie ma najmniejszych problemow.

4.Jesli masz medale i checi tasak od +0/20 zrobisz w kilka dni.

Srij9JT.png

Opublikowano

Przepustki typu medale i kompasy są trudne do zdobycia? Podobno że 90b, ale ta cena i tak mnie przeraża... Jeśli mam 4 postacie do kopania rud, i postać do dropu ości, to długo zajmnie mi zdobycie 4 boskich itemków +9? Kiedyś najlepszy był lodowy fenix, potem królewski, teraz widzę jakąś papugę... Czy znowu dodali lepszego peta?...

Opublikowano

Przepustki typu medale i kompasy są trudne do zdobycia? Podobno że 90b, ale ta cena i tak mnie przeraża... Jeśli mam 4 postacie do kopania rud, i postać do dropu ości, to długo zajmnie mi zdobycie 4 boskich itemków +9? Kiedyś najlepszy był lodowy fenix, potem królewski, teraz widzę jakąś papugę... Czy znowu dodali lepszego peta?...

Medale powoli schodza z ceny natomiast kompas wikingow kosztuje 35-40b,magiczna mapa 20b .Cena przepustek zawsze sie zwraca,nigdy nie wyszedlem na minus z dungeonu.

Ciezko powiedziec,duzo zalezy od szczescia.Sa tacy ktorzy 1 boski item robia w 1-2 dni a niektorzy nawet tydzien.Ulepszajac item na +5 i +6 warto uwzglednic notatke kowala i notatke medrca.Ta pierwsza gwarantuje 100% pomyslnego ulepszenia na +5,druga zas 100% na +6.

Magiczny metal premium rowniez odgrywa duza role przy ulepszaniu jednak kosztuje 40-50b. (Zwieksza on obecna szanse o 50%,przykladowo prawdopodobienstwo na ulepszenie wynosi 30%,z metalem premium bedziesz mial 45%)

Tak,papuga zostala dodana kilka msc temu. Btw lodowy i krolewski phoenix dropi na niebiosach.

Srij9JT.png

Opublikowano

A powiesz jakie bonusy daje ta papuga? Za ile bym sprzedał lod. fenixa? Mam 4 postacie z kilofami +4 do kopania rud  ( i jakieś 400b na same rudy ) oraz sure 180lvl na mumie + buff 180lvl ( surą bije po 370k, ale z bufem 2k chyba będę bił więcej ). Teraz zastanawiam się, czy coś zostało zmienione przy dopie ości. Z ok. 10 elit. mumii leci mi ok. 100 ości. Nie za duży mam lvl do tego typu rzeczy ( może coś pomaga w dropie np. rękawica o ile jest )? Podobno teraz nie robi się bufa smoka, tylko hellera ( dlaczego? ). Lepiej sprzedawać wydropione rudy i ości, czy ulepszać ze smoczego eq do boskiego ( czy duża jest szansa na ulepszenie )? Błękit ma teraz jakąś wartość, czy ludzie robią tasaki do pve? Przepustkami na zaginioną kraine v1 i v2 są medale, a da rade wyexpić takiego tasaka i zbroje na 220 lvl chodząc tylko na te mapy?

Opublikowano

A powiesz jakie bonusy daje ta papuga? Za ile bym sprzedał lod. fenixa? Mam 4 postacie z kilofami +4 do kopania rud  ( i jakieś 400b na same rudy ) oraz sure 180lvl na mumie + buff 180lvl ( surą bije po 370k, ale z bufem 2k chyba będę bił więcej ). Teraz zastanawiam się, czy coś zostało zmienione przy dopie ości. Z ok. 10 elit. mumii leci mi ok. 100 ości. Nie za duży mam lvl do tego typu rzeczy ( może coś pomaga w dropie np. rękawica o ile jest )? Podobno teraz nie robi się bufa smoka, tylko hellera ( dlaczego? ). Lepiej sprzedawać wydropione rudy i ości, czy ulepszać ze smoczego eq do boskiego ( czy duża jest szansa na ulepszenie )? Błękit ma teraz jakąś wartość, czy ludzie robią tasaki do pve? Przepustkami na zaginioną kraine v1 i v2 są medale, a da rade wyexpić takiego tasaka i zbroje na 220 lvl chodząc tylko na te mapy?

Bonusy papugi to 350k pz 8k ataku i 250% drop

Lodowy phoenix kosztuje ~1.1kb

Z rękawicą osci powinny Ci dropić lepiej.

Zwiekszenie ataku u healera jest edytowane,u mnie zwieksza  atak o niemal 4k.

Jeśli bedziesz ulepszal samemu koszt boskiego eq wyniesie Cie ~ 600b,szansy nie znam więc nie chcę Cie wprowadzać w bład.

Czyste błętkity kosztują 100-150b.Wiekszosć bossow zabija sie z "piesci" niemniej tasak przyda sie na warowni/zbrojowni.

Wejsciowką na zaginioną v1 i v2 jest 100b i medal (na v3 5b i medal).Na v1 zbierasz ulepki na zbroje,na v2 -broń.

Srij9JT.png

Opublikowano

Trochę mnie to irytuje -.- Na początku męczyłem się o lodowego fenixa, później o królewskiego i teraz jakaś papuga doszła... Nie wiem czy warto ją na nią zbierać, być może wyjdzie nowy lepszy pet.

Opublikowano

Witam, czy w pvp występują tu tzw klasówki? Mam zamiar zagrać ale jeżeli wszyscy w pvp mają klasowe eq to nie widzę najmniejszego sensu.

Opublikowano

Mam pytanie do kogoś kto się zna na serwerze. Jaki jest max. cap na szybkość ataku, biegu i zaklęcia? Jest jakiś sposób, bo zdobyć dużą ilość medali portalu z wyjątkiem eventów?

Opublikowano

Mam pytanie do kogoś kto się zna na serwerze. Jaki jest max. cap na szybkość ataku, biegu i zaklęcia? Jest jakiś sposób, bo zdobyć dużą ilość medali portalu z wyjątkiem eventów?

Z tego co się orientuje max to 600.

Najszybszym sposobem jest kupno od innych graczy z m1/m2 bądź chodzenie na zaginioną v1

Opublikowano

Kiedy wyjdzie aktualizacja dot. gildii ? :)

Aktualizacja jest na chwile obecna w fazie testów i poprawek, aby wszystko zostało dopięte na ostatni guzik.

Na pewno zostaniecie poinformowani o tym fakcie na oficjalnym forum serwera jak i tu 

Opublikowano

600? rozumiem że może być 600 szybkość zaklęcia, biegu, ale szybkość ataku?? To się nie buguje? Od ile ptk. szybkości ataku zaczyna nam pomijać ciosy?

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Schowek

Podczas najbliższej przerwy modernizacji ulegnie schowek na rudę.

Ze względu na przestarzałość funkcji obiekt został napisany całkowicie od podstaw.

Nowa wersja questu oferuje nam sprawniejsze zarządzanie aż 32-ma rodzajami rudy.

Schowek posiada teraz wyłącznie jedno menu - reszta informacji wyświetlana jest na czacie.

virtual_1418552652__1214_111735.jpg

W przypadku braku zasobów w ekwipunku lub w schowku opcje menu są blokowane.

Funkcja uzupełniania schowka, zapisuje wszystkie dostępne zasoby w eq (danego typu) do zawartości.

virtual_1418552537__beztytulu.png   virtual_1418552588__beztytulu33.png

Zmianie ulega instrukcja wyjmowania zawartości.

Od teraz jednocześnie wyjmiemy tylko jedną paczkę (255) zasobu.

Bez obawy, dzięki usprawnieniu menu cała operacja przebiega bardzo szybko.

Wraz z modernizacją funkcji w queście edytowaliśmy także dotychczasowy opis przedmiotu.

Schowek na rudę oraz ości pokazują teraz swoją zawartość po najechaniu na nie myszką.

virtual_1418549193__1214_102448.jpg    virtual_1418549218__1214_102440.jpg

Wędkarstwo

Podczas aktualizacji edytujemy również drop z nowej wędki.

W celu ułatwienia zdobycia nowych ryb usuniemy większość starych.

Patch zimowy

Ze względu na nadchodzące święta zdecydowaliśmy się udostępnić zimową nakładkę na modele oraz mapy.

Patch podmienia tekstury podłoża miast oraz wiosek. Edycji uległ nawet padający śnieg.

virtual_1418554032__beztytulu.png

Najciekawszą zmianą jest wygląd wierzchowców.

Każdy gracz na serwerze będzie posiadał własnego świątecznego renifera.

Oprócz tego edytowaliśmy tekstury standardowych petów na zimowe.

virtual_1418554841__beztytulu.png

Pozdrawiamy, Administracja VirtualMT2

Opublikowano

Fajnie jakbyście na święta dali drop jakichś fajnych szkatek :D

Akurat zaczynam więc by się przydało.

W tegorocznej zabawie odchodzimy od eventu z automatu, jako że gm kotek zadeklarował trzy dniową abstynencję podczas świąt,

to właśnie On poprowadzi przez trzy dni minimum 20 świątecznych eventów.

Opublikowano

W tegorocznej zabawie odchodzimy od eventu z automatu, jako że gm kotek zadeklarował trzy dniową abstynencję podczas świąt,

to właśnie On poprowadzi przez trzy dni minimum 20 świątecznych eventów.

a co powiesz na dodanie dropu szkat choby ostatniego dnia jako zwienczenie dotychczasowych eventow? Przyznasz,ze nie jest to glupia koncepcja :P

Srij9JT.png

Opublikowano

Czy to prawda, że ninja w pvp jest bardzo słaby? Podobno z eq np. virtual noże +20,  zbr. hermesa,  król. fenix i boskim eq bije bardzo mało w osoby z 90-95% abs.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...