Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś zaczyna tu grę to musi założyć minimum 3 konta (główna postać+shop+buff). Niektórzy zakładają też czwartą dla dropa. Dodatkowo pewnie sporą ilość tych kont założyli gracze, którzy już wcześniej grali. Są ludzie którzy stawiają kilka kont na botach, codziennie przekładają hajs na główną postać, jeśli zbanują jedno konto na hackach to ten gość stawia następne. Polecam podzielić podaną liczbę przez 6 i wtedy będzie bardziej rzeczywisty obraz ile przybyło. Nowe konta to nie to samo co nowi gracze. 

Tęskniłem za "czytaj ze zrozumieniem" używanym gdy ktoś całkowicie zrozumiał @vckat'a, odpowiedział mu, a on przez brak sensownej odpowiedzi pieprzy o czytaniu :) 

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak ktoś zaczyna tu grę to musi założyć minimum 3 konta (główna postać+shop+buff). Niektórzy zakładają też czwartą dla dropa. Dodatkowo pewnie sporą ilość tych kont założyli gracze, którzy już wcześniej grali. Są ludzie którzy stawiają kilka kont na botach, codziennie przekładają hajs na główną postać, jeśli zbanują jedno konto na hackach to ten gość stawia następne. Polecam podzielić podaną liczbę przez 6 i wtedy będzie bardziej rzeczywisty obraz ile przybyło. Nowe konta to nie to samo co nowi gracze. 

Tęskniłem za "czytaj ze zrozumieniem" używanym gdy ktoś całkowicie zrozumiał @vckat'a, odpowiedział mu, a on przez brak sensownej odpowiedzi pieprzy o czytaniu :)

W jakim celu i jaki sens ma zakładanie konta przeznaczonego na sklep skoro tutaj występują shopy offline? Napisałeś o konieczności zalozenia konta do buffowania ale w swoich niedorzecznych rozważaniach nie uwzgledniles tego, ze nie kazdy korzysta z takiego rozwiązania. O serwerze wiesz raptem tyle co przeczytałes z prezentacji więc oszczędź sobie wstydu a innych nie wprowadzaj w błąd.

Dzięki @vckat haha

147031451588325922706.jpeg

Srij9JT.png

Opublikowano

Ale macie problemy... jak ktoś potrafi grać to zrobi eq bardzo szybko^^ już dawno pisałem i podawałem przykład takiego jednego którego znałem^^ ledwo zaczął grę a za pare tygodni miał już całe eq i całeego biologa oraz postać z max lv :D tzn wtedy było boskie nowym eq bodajże a zawsze gdy jest nowe eq to jest na początku ciężko zrobić a więc jakoś człowiek potrafi sobie poradzić. Teraz tak samo - piekielnego EQ nie jest ciężko zrobić. Trzeba chęci i ruszyć się a nie stać w miastach i nic nie robić.

Myśleć, szukać sposobu na zarobek i kupować albo ulepszać samemu. Ja osobiście z ekipą zarabiamy na eventach i mapach - setki kb na koncie mamy i kasa nadal rośnie(nie spamić mi czy damy bo to pójdzie na zbroje, bronie otchłani także nie prosić się nawet^^).

Tak poza tym:
Szczęśliwego Nowego Roku

Happy New Year
:)

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

Ja osobiście z ekipą zarabiamy na eventach i mapach - setki kb na koncie mamy i kasa nadal rośnie(nie spamić mi czy damy bo to pójdzie na zbroje, bronie otchłani także nie prosić się nawet^^).

ok

Szczęśliwego Nowego Roku

Happy New Year

:)

wzajemnie

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Te osoby, które zaczynają tutaj grać, chyba nie mają wglądu w prezentacje i nie widzą jak zachowuje się administracja :yay:

Grałem parę lat temu, było spoko.

To co teraz się wyprawia, coś niesamowitego.

Opublikowano

W jakim celu i jaki sens ma zakładanie konta przeznaczonego na sklep skoro tutaj występują shopy offline? Napisałeś o konieczności zalozenia konta do buffowania ale w swoich niedorzecznych rozważaniach nie uwzgledniles tego, ze nie kazdy korzysta z takiego rozwiązania. O serwerze wiesz raptem tyle co przeczytałes z prezentacji więc oszczędź sobie wstydu a innych nie wprowadzaj w błąd.

Dzięki @vckat haha

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że nie każdy nowy wchodzący na serwer wie o sklepach offline i jak ogarniać bez buffa. Może zamiast trzymać się tego co można, a czego nie można na Virtualu byś zaczął myśleć logicznie. Była mowa o nowych graczach więc z pewnością ten nowy gracz gdy tylko będzie coś chciał sprzedać to od razu postawi sklep offline oraz z miejsca zrobi sobie pro eq dzięki czemu ogarnie wszystko bez buffa... Nie wiem jak jest teraz ale jak jeszcze grałem to rip bez buffa był niemożliwy, bo liski ubijały wszystkie postacie na 140 lvlu bez buffa więc wydaje mi się konieczny dla nowych graczy. +nowy gracz bez buffa będzie miał problem z zarobieniem bryłek na zakup szamana z wysokim lvlem. 

Opublikowano

zarzadzam koniec odswiezania tego tematu,moze ludzie o nim zapomna ;)

Za jakiś czas zostanie tylko 1 strona serwerów więc nawet bez odświeżania prezentacja nie zginie gdzieś w tłumie.

Srij9JT.png

Opublikowano

Dzięki @vckat haha

Po samym screenie widać kto tam gra. Chyba najniższy poziom intelektualny graczy metina.

A co do wygranej gratulacje, jeszcze kupon 770 zł i kupisz broń w isie xp

Opublikowano

@Exíle W is w dziale petsy znajdziesz świnie za bodajże 5zł. - swoją drogą świetny pets na początek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak na razie dajemy czas na wyrównanie szans między starszymi i nowymi graczami, myślę że mamy taki zapas rzeczy do zrobienia że nie ma co na siłę pchać się w aktualizację tylko dla zasady.

Jeśli chodzi o coś grubszego to tak jak wcześniej pisałem mamy przygotowane: "handel za pomocą wirtualnego portfela, nowy set EQ, dungeony z nowymi potworami"

Z całym szacunkiem, ale przecież nowa osoba nigdy nie zrówna się a tym bardziej nie nadgoni ekwipunkiem osób, które grają tu kilka lat. Bądź co bądź na taką sytuację wpłynęły również eventy Celadona związane z wojnami gildii gdzie dla zwycięzców przypadała pula bodajże 500kb.

Nowe dungeony przydałyby się, ale nowe sety EQ są kompletnie niepotrzebne. Wprowadzenie nowego ekwipunku dla kilku osób nie ma najmniejszego sensu. Gdy pytałem o aktualizacje miałem na myśli nowe systemy, chociażby takie jak wirtualny portfel, bo w tej dziedzinie nie macie sobie równych.

Srij9JT.png

Opublikowano

Czy ktoś mi wytłumaczy fenomen tego serwera? Dlaczego gra tu tyle ludzi? A może ten licznik jest po prostu przerkecony? Probowalem tu zaczynac pare razy, ale gubilem sie w tych wszystkich setach, i broniach +50, dla mnei to niedorzeczność.

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Jedno trzeba im przyznać, jakimś cudem serwer stoi od 2k11 i pomimo, że najdroższy przedmiot w IS kosztuję kilka stówek to i tak serwer cieszy się popularnością. ­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Jak już przy tych cenach jesteście, to najdroższy itemek w IS ile kosztuje ? 

Chyba bronie. 1,8 mln SM kosztuje 500 zł a broń kosztuje ponad 2 mln SM to sb policz :P

Cyrk.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niech ten Set eq czyli całego eq oprócz zbr i broni niech bedzie ostatnim.

Już te eq miało być ostatnim ale wymyślili jeszcze lepsze więc zapowiada się ciekawie. Też po czasie będzie te eq łatwiej zrobić.

Gall raz byl taki event. Pisz w liczbie pojedynczej xD

Nie "mów" mu jak ma żyć :D

Opublikowano

@up

"po czasie będzie te łatwiej eq zrobić" to nie rozumiem dlaczego? Pewnie na początku będzie ciężko, a potem troszkę łatwiej gdy ludzie będą handlować (kosmiczne ceny oczywiście) ale i tak to po prostu jest zwykłe dodanie kolejnego syfu zamiast coś ciekawego.

+nie odgrzewaj takich tematów, które już dawno powinny stąd zniknąć

Opublikowano

Dzięki @vckat haha

Ten OX jest od 255 lvla, czy jak, że tak mało osób? 2k online, a na OX'ie ze 100 osób.

tenor.gif

Opublikowano

Ten OX jest od 255 lvla, czy jak, że tak mało osób? 2k online, a na OX'ie ze 100 osób.

To była końcówka  :) Zapewne większość już dała loga pod Uriela żeby poczekać na kolejną rundę.

Opublikowano

@up

"po czasie będzie te łatwiej eq zrobić" to nie rozumiem dlaczego? Pewnie na początku będzie ciężko, a potem troszkę łatwiej gdy ludzie będą handlować (kosmiczne ceny oczywiście) ale i tak to po prostu jest zwykłe dodanie kolejnego syfu zamiast coś ciekawego.

+nie odgrzewaj takich tematów, które już dawno powinny stąd zniknąć

Nie "mów" mi co mam robić bo nie tobie decydować co w tym temacie mogę robić.

Zawsze nowe eq było ciężkie do zrobienia ale po czasie to będzie proste. Tak samo było z piekielnym - teraz polatasz mapki które trwaja jakies 3/5minut i już :) no to lecisz nastepne mapki i w dzien ogarniesz piek do +9 jak się weźmiesz za to z powagą.

Opublikowano

@up zrobić mapy, które trwają 3/5 minut ;) Żeby zrobić te mapy w tyle albo inaczej: żeby wgl je zrobić potrzeba grać xxxxx godzin. Gdy już ogarniamy tak jak napisałeś trzeba zrobić te mapy 2000 razy i będzie ok.

@up zrobić mapy, które trwają 3/5 minut ;) Żeby zrobić te mapy w tyle albo inaczej: żeby wgl je zrobić potrzeba grać xxxxx godzin. Gdy już ogarniamy tak jak napisałeś trzeba zrobić te mapy 2000 razy i będzie ok ;) Temu chyba nie zaprzeczysz? (zaprzeczeniem nie jest napisanie, że liczą się chęci) ;)

Opublikowano

Nie wiem co młodzież na tym screenshocie robiła 1 stycznia po południu na mapie OX, ale ja leczyłem kaca.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...