Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ktoś mi wytłumaczy jaki sens ma dawanie do IS przedmiotów po 800zł za szt 

Zaraz odpowiedź będzie: "ty byś chciał wszystko za paczkę chipsów! niektórzy gracze dochodzili do dobrego eq latami". 

Tak jak tobie wydaje mi się, że takich drogich, ciężkich do zdobycia przedmiotów nie powinno być wgl w IS'ie niezależnie od ceny. Obecność ich wiele mówi o serwerze i oznacza też, że muszą im schodzić te przedmioty. Ten serwer nie tylko na siebie zarabia ale też na zachcianki administracji, której nic nie zostanie gdy ten serwer upadnie. 

Opublikowano

Kiedyś byłem innego zdania, ale teraz doszedłem do wniosku, że nawet 600zł za item to niska kwota w porównaniu do trudu, który trzeba włożyć w zdobycie tego przedmiotu. Co więcej, gdyby nie item shop ceny tych przedmiotów byłyby dwukrotnie droższe w grze. Do portfela nie wypada zaglądać ale podejrzewam, że dochód z virtuala przekracza zyski serwerów globalnych. Sam byłem świadkiem kupna co najmniej 10zbojek otchłani i mam podstawy sądzić, że takich transakcji było dużo więcej.

Srij9JT.png

Opublikowano

Kiedyś byłem innego zdania, ale teraz doszedłem do wniosku, że nawet 600zł za item to niska kwota w porównaniu do trudu, który trzeba włożyć w zdobycie tego przedmiotu. Co więcej, gdyby nie item shop ceny tych przedmiotów byłyby dwukrotnie droższe w grze. Do portfela nie wypada zaglądać ale podejrzewam, że dochód z virtuala przekracza zyski serwerów globalnych. Sam byłem świadkiem kupna co najmniej 10zbojek otchłani i mam podstawy sądzić, że takich transakcji było dużo więcej.

Bardzo możliwe, że ceny w IS powinny być większe ale takich przedmiotów nie powinno wcale być w IS (niezależnie czy kosztowałyby 20 zł czy 2000 zł)... Jeśli przez usunięcie tych przedmiotów z IS ceny w grze będą też zbyt wysokie to wina tylko i wyłącznie serwera. W takim wypadku konieczne byłby zmiany, a nie usprawiedliwianie administracji.

Szczerze nie sądziłem, że ktoś kupuje taką ilość rzeczy za tyle kasy i aż ciężko mi uwierzyć w to co napisałeś. Jeśli w tym co podałeś jest chociaż cień prawdy to już widać jak serwer jest nastawiony pod kasę i dlaczego jest głównie udoskonalany pod względem przedmiotów na wysoki lvl, które bardzo ciężko zdobyć.

Co do tego, że serwer zarabia więcej niż Global to mam wątpliwości. Jeśli wgl te zarobki są zbliżone do Globala to czemu gdy tutaj padło hasło, że serwer jest pod IS to nagle pojawiła gównoburza ze strony administratora, a PL'a każdy, bez żadnych wątpliwości oskarża o lecenie na kasę? Nie znam się na tym ale chyba PL'a jest trudniej utrzymać niż Priva więc Virtual nie wymaga takiej ilości kasy.  

Opublikowano

Do portfela nie wypada zaglądać ale podejrzewam, że dochód z virtuala przekracza zyski serwerów globalnych.

Ty to potrafisz poprawić humor komuś w święta.  :lenny:

Opublikowano

Sylwester w metinie - mistrzostwo świata.

No co sie czepiasz xD Jedni beda sie bawic a drudzy poleca na Warownie  (czy jakos tak) 1000 razy i beda mieli na itemek +1 xD

z tego i tego masz profity haha

Opublikowano

No co sie czepiasz xD Jedni beda sie bawic a drudzy poleca na Warownie  (czy jakos tak) 1000 razy i beda mieli na itemek +1 xD

z tego i tego masz profity haha

EQ trzeba potrafić zrobić ^^

a co do tych cen w IS to jak macie jakieś propozycje to po prostu do admina z tym ^^ może przemyśli to^^ tylko ciekawe jak to później będzie wyglądało.

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

a co do tych cen w IS to jak macie jakieś propozycje to po prostu do admina z tym ^^ może przemyśli to^^ tylko ciekawe jak to później będzie wyglądało.

Tak admin virtuala i przemyślenia prędzej zwyzywa niż napisze coś normalnego zapyta sie graczy.

Opublikowano

Jedyna, najlepsza i niemożliwa do przyjęcia dla admina propozycja padła tu kilka razy-usunąć te rzeczy z ISa całkowicie. Wierzysz, że on to zrobi? Przecież jakby mu to zabrać to jak zarobi na siebie? Przez brak kultury, wielkie ego, wyzwiska, paskudny charakter i przekonanie o nieomylności on nie przejdzie żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, a jak już to od razu go wywalą niezależnie od jego umiejętności i stanowiska. Ten serwer jest jego źródłem zarobku więc nic sensownego nie zmieni w tym kierunku. 

Opublikowano

I tak szczerze to server jest wporzadku ale nie jest "Najlepszy" "wspanialy" "#tylerzeczyzeludziegrajatuprzelatadlategobojestesmywspaniali" tylko ludzie kiedys zaczeli grac gdy nie bylo wysypu serwerów  i maja tam eq,znajomych itp i dlatego graja 

Mysle ze jakby doszlo do zamkniecia Virtuala i otworzylby ktos S2 albo Re-gówno to zagrali by tam ludzie przez chwile i przestali bo by sie im nie chcialo zaczynac od poczatku :)

A Admin uwaza ze graja tu ludzie bo serwer jest taki wspanialy i bez skazy,niestety tak nie jest xD

Mam propozycje zeby zrobic PETA(oczywko 500zł+) takiego jakiego jeszcz enie było i nazwac Go "@Раіи "    

Najlepszy by byl jakis piesek czy cos :D

Opublikowano

Sacrize to jeszcze żyje? Odkąd go nie widać, nie widać też żadnych konkretnych aktualizacji.

Boze swiety czy Ty to widzisz?

GallAnonim się nawraca? :O

No konretów to tu brak

Opublikowano

Jak na razie dajemy czas na wyrównanie szans między starszymi i nowymi graczami, myślę że mamy taki zapas rzeczy do zrobienia że nie ma co na siłę pchać się w aktualizację tylko dla zasady.

Jeśli chodzi o coś grubszego to tak jak wcześniej pisałem mamy przygotowane: "handel za pomocą wirtualnego portfela, nowy set EQ, dungeony z nowymi potworami"

Opublikowano

wyrównanie szans między starszymi i nowymi graczami

Skoro niektórzy grają 5 lat to ile będziecie wyrównywać te szanse? 4 lata?

tenor.gif

Opublikowano

Jak na razie dajemy czas na wyrównanie szans między starszymi i nowymi graczami,

Ciekawe jak maja wyrownac xD

Skoro za 5 lat ci gracze z 5 letnim stazem nadal beda mieli 5 lat przewagi xD

Opublikowano

Tydzień, w końcu jest napisane VirtualMT2[EASY]

Opublikowano

Brakowało mi tego poziomu^^ myślę że ze z 10 lat i dopiero wrzucimy nowe eq.

Opublikowano

Brakowało mi tego poziomu^^ myślę że ze z 10 lat i dopiero wrzucimy nowe eq.

Też mi brakowało tego Twojego wywyższania się i wyzywania wszystkich, bo przecież virtual najlepszy xp

tenor.gif

Opublikowano

Też mi brakowało tego Twojego wywyższania się i wyzywania wszystkich, bo przecież virtual najlepszy xp

Bez komentarza, ale mimo wszystko życzę Ci żebyś w Nowym Roku zrezygnował z kolorowanek, a wziął się za czytanie książek może wtedy nadrobisz braki czytania ze zrozumieniem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

to tu są jeszcze jacyś nowi gracze ?  ^^

Poniżej masz zscreenshota z ilością nowych kont od 24 grudnia.

virtual_1451580507__33.png

Opublikowano

Poniżej masz zscreenshota z ilością nowych kont od 24 grudnia.

virtual_1451580507__33.png

Musiałeś się sporo napracować, aby zrobić sobie tyle kont :D

@ nudny serwer jak flaki z olejem :)

/

Opublikowano

No niestety tak to jest, dowód + merytoryczna odpowiedź, a z drugiej strony dojebka bimbazy "Musiałeś się sporo napracować, aby zrobić sobie tyle kont"

Jak już sobie tak nawykręcałeś to tak oczywiście siedziałem przez święta jak ty przed komputerem  i zakładałem sobie konta na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...