Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shakes & Fidget Server Files

piotrek3179

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP Karczma jest niestety tylko widoczna, ale questów nie da się robić.

Nie będzie go wcale, gośc który udostępnił pliki odpuścił projekt i więcej niż jest nie będzie zrobione:P

@chris212 Jak widzisz Else znów pracuje nad serwerem, więc najpierw sprawdź, a potem pisz.

Moje tutoriale:

[TuT] Jak założyć i rozwinąć własną gildię

Zapraszam!

Nick na s14 SF GAME: Macuser

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dostałem pytanie dotyczące bazy danych otóż sam Else mówi o tym tak:

Sollte eine Handlung (z.B. Stall) im Spiel nicht funktionieren, erhaltet Ihr den Fehlercode: #-99. Dieser Fehlercode weist Euch nur darauf hin, dass diese noch nicht implementiert ist und noch folgt!

Desweiteren ist SQL-Datei im Moment nicht von Nöten, weil die Datenstruktur noch nicht mit eingebunden ist! Also keine Panik Attacken bekommen! ;-)

Aufgrund der Tatsache das die Registration noch nicht funktioniert, ist das Standard Passwort als auch der Benutzername wie folgt:

Benutzername: ADMIN

Passwort: CHANGEME

Co po przetłumaczeniu oznacza:

Jeśli działanie nie działają w grze pojawia się kod błędu: # -99. Kod ten pokazuje po prostu zwrócić uwagę, że to nie jest jeszcze zaimplementowana, a jeszcze do naśladowania!

Dodatkowo, plik SQL nie jest obecnie potrzebna, ponieważ struktura danych nie jest związany z! Więc nie dostać ataki paniki! ;-)

Nie ze względu na fakt, że rejestracja działa, domyślne hasło i nazwa użytkownika w następujący sposób:

Nazwa użytkownika: admin

Hasło zmień_mnie

Moje tutoriale:

Zapraszam!

Opublikowano

@UP Karczma jest niestety tylko widoczna, ale questów nie da się robić.

@chris212 Jak widzisz Else znów pracuje nad serwerem, więc najpierw sprawdź, a potem pisz.

Nie o to chodziło mi on zrobił tak że jest aktywna i da się przemieszczać ja dziś zrobiłem 10 questów ale nie daje expa tylko złoto i grzyby może jutro coś z expem zrobie ale trudno jest ;)

Opublikowano

@UP A jaki plik edytowałeś, że robisz questy?

mam pytanie jak można zmieniać dane graczy tzn. ilość golda zręczności itp.??

Jeśli korzystasz z wersji z bazą MySQL i posiadasz oba pliki "sfgame.sql" oraz "sfgame-sql.sql", to polecam Ci przez xampp-a robić MySQL i jak już dostaniesz się do PhpMyAdmin, to tam otwierasz tabelę:

user_data

I w niej masz podane wszystkie szczegóły konta, które możesz zmienić na dowolne (np. 1 000 000 grzybów :P)

Moje tutoriale:

Zapraszam!

Opublikowano

Napisałem to tylko po to by dzieciaki nie spamowały o namiary na ten serwer, bo jak dla mnie to priv może w ogóle nie powstać. Normalni ludzie grają na oficjalnych serwerach a nooby szukają ułatwień by tylko mieć dobrą postać jak najmniejszym nakładem kasy i czasu, bo i tak znudzi im się to bardzo szybko:) pozdrawiam normalnych graczy :)

Opublikowano

Mógłby ktoś zrobić filmik albo coś w tym stylu pokazując jak otworzyć to bane danych

@czarek1999 mam plik

"sfgame.sql" ale tego już nie mam:

"sfgame-sql.sql"

Opublikowano

hmm znowu mam ten problem, że apache nie chce mi się włączyć, tylko że teraz wyłączyłem skype i gg oraz kasperskiego

Mam włączony sfbot i TuneUp Utilities

Opublikowano

Ja sam już nie wiem. -.- . Teraz nie działa mi MySql... Jak wyłączę chroma to włącza się na 3 sekundy i znowu znika. Takie pytanie .. Nie można zainstalować od nowa xamppa i tam dodać wszystko, tylko trzeba tego??

Działa.. Mam WebServ 2.0

Macie też problem z przejrzeniem w sfgame.sql - game_data?

1365881062-U68160.png

Opublikowano

hmm znowu mam ten problem, że apache nie chce mi się włączyć, tylko że teraz wyłączyłem skype i gg oraz kasperskiego

Mam włączony sfbot i TuneUp Utilities

Zrób wszystko od nowa. Jeżeli masz wszystkie pliki skompresowane to dobrze. Usuń wszystko co miałeś dotychczas w xampp'ie, a potem znów to wypakuj. Potem zresetuj kompa i powyłączaj inne programy. Teraz odpal xampp'a i jest duża szansa, że ci zadziała :)

Moje tutoriale:

Zapraszam!

Opublikowano

To kiedy wkoncu będzie ten server sfgame

To temat o plikach a nie o serwerze kiedy co i tp nie spamuj.

Mam już 21 itemków i wszystkie bossy w pierwszych lochach :) nie kompletne 2 zadania i jak na razie tyle czkam na reje to zrobie wszystko i postwie serwer :)

Opublikowano

To temat o plikach a nie o serwerze kiedy co i tp nie spamuj.

"Mam już 21 itemków i wszystkie bossy w pierwszych lochach :) nie kompletne 2 zadania i jak na razie tyle czkam na reje to zrobie wszystko i postwie serwer :)

" Jak będziesz miała już zrobiony to napisz ; ) . Chętnie zagram ; ]
Opublikowano

Ja wgrałem wszystko jak trzeba, i nadal ten sam błąd, związany z jakimś sharpem czy coś wywala mi na samym starie nim mi sie gra dobrze wgra coś pisze o kernel32.dll oraz request.exe.

(dodam że mam Win Hp)

pisałem o moim problemie już własny post ale z tymi plikami ten sam problem mam. :(

Pomocy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...