Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak założyć i rozwinąć własną gildię

czarek1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem napisać tutorial jak dobrze rozwinąć gildię w grze Shakes&Fidget. No to zaczynamy!

Najważniejsze Informacje

-Koszt założenia gildii to 10 golda

-W procesie rozwoju gildii jednym z najważniejszych czynników są procenty bonusu do expa, golda

-Równoważna jest ilość członków jaką możemy przyjąć do gildii (na początku 10)

-Trzecią ważną rzeczą są wojny gildii oraz lochy gildii1, które dają odpowiednio pozycję w rankingu i 2% do Trenera, Skarbca i Twierdzy 2

- Każdy poziom skarbca, twierdzy czy trenera dodaje 2% do bo bonusu -

Rozwój gildii "Step by step"

1. Trener, skarbiec oraz twierdza (część 1)

Na początku najlepiej rozwijać proporcjonalnie trenera i skarbiec, aby stać się konkurencyjnym wobec innych gildii, co sprawi, że gracze będą chcieli dochodzić do twojej gildii, co z kolei spowoduje, że w skarbcu gildii będzie coraz więcej golda na jej rozwój.

2. Opis i herb

Opis jest bardzo ważnym elementem gildii. To on ma mówić jakie są twoje wymagania, składki itp. W opisie powinny się również znaleźć procenty gildii, gdyż osoba nie będąca członkiem ich nie widzi. Co do herbu jest on całkowicie dowolny, ale dobrze jest, kiedy odpowiada nazwie.

3. Zapraszanie graczy

Problemem może być to, że do 10 LVL gracze nie mogą pisać wiadomości, więc jeśli twoja gildia jest jeszcze bardzo młoda to warto rozsyłać zaproszenia osobom, które uważasz za adekwatne (odradzam zapraszania TOP 10, bo na pewno nie odpowiedzą pozytywnie na twoje zaproszenie). Z czasem, gdy gildia urośnie ludzie sami będą się zgłaszali do twojej gildii na PW. Później warto zacząć powiększać twierdze (kiedy już 10 slotów nie wystarcza). Prosty przelicznik: więcej członków = więcej golda/grzyba = większe procenty.

4. Wojny gildii

Wojny można rozpocząć już po uzbieraniu 100 golda. Na początek najlepiej zaatakować gildie (z większą ilością czci), z którą na pewno wygracie. To pomoże wam się wybić na wyższe pozycje w rankingu, co podniesie waszą atrakcyjność wśród graczy. Później, gdy już wyrobicie sobie pozycję starajcie się atakować gildie, które są niewiele wyżej w rankingu i są słabsze.

5. Lochy gildii

Kiedy już osiągniesz 50 LVL, możesz rozważać wyprawę na lochy gildyjne, które jak już pisałem zwiększają skarbiec i trenera o 2%. Lochy są dosyć kosztowne, więc warto najpierw się zastanowić czy aby na pewno wasza gildia da radę. Jeżeli chcesz się dowiedzieć o przeciwnikach w lochach zajrzyj TUTAJ. Dobrą praktyką jest rozpoczynanie robienia lochów dopiero po osiągnięciu 100% trenera i skarbca, nie jest to jednak wymagane do zrobienia lochu.

Kilka słów o zarządzaniu gildią...

W gildii nie powinno być zbyt dużo oficerów (maksymalnie 5, przy rozwiniętych gildiach). Powinni oni być zaufanymi członkami z doświadczeniem. Czasem można nawet nie zauważyć sabotażu innej gildii. Osobiście raz widziałem, jak pewna gildia przyjęła nowego członka, który przekonał szefa, aby dał mu oficera, a gdy ten się wylogował, nowy oficer wywalił wszystkich członków i lochy gildii się nie powiodły :) Takie rzeczy się zdarzają więc radze uważać.

Teraz kiedy już znasz podstawy zarządzania gildią, mogę Ci tylko życzyć powodzenia przy zakładaniu gildii

:D

Załączniki

post-418354-0-38286000-1334170174.png

Pozycja, ilość czczi i lochy1

post-418354-0-02338700-1334170229.png

Trener, Skarbiec, Twierdza 2

Liczę na wasze opinie i komentarze!!

Zbieram

dxfai.png:D

Moje tutoriale:

Zapraszam!

Nick na s14 SF GAME: Macuser

Opublikowano

1. Pisałem, że lochy dają tylko 2% do skarbca i trenera.

5. Lochy gildii

Kiedy już osiągniesz 50 LVL, możesz rozważać wyprawę na lochy gildyjne, które jak już pisałem zwiększająskarbiec i trenera o 2%. Lochy są dosyć kosztowne, więc warto najpierw się zastanowić czy aby na pewno wasza gildia da radę. Jeżeli chcesz się dowiedzieć o przeciwnikach w lochach zajrzyj TUTAJ. Dobrą praktyką jest rozpoczynanie robienia lochów dopiero po osiągnięciu 100% trenera i skarbca, nie jest to jednak wymagane do zrobienia lochu.

2. Poprawione. Dzięki!

Moje tutoriale:

Zapraszam!

Nick na s14 SF GAME: Macuser

Opublikowano

Bardzo przydatny tut leci like :D

Ps:krycha przyklej ten temat

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ps:krycha przyklej ten temat

Dlaczego? Od czego jest spis tutoriali?

Każdy kolejny post typu. Przydatne. lajk leci bd. warnowane

Zdejmuję 5%

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam problem, zalozylem wlasna gildie jakos 3 dni temu. Mam skarbiec 26& i trenera 12%, 600 golda wplacone, chcialem poulepszac cos a tutaj nie moge. Jest szary "plus" tak jakby byl maksymalnei rozwiniety. Co sie stalo ? jak to naprawic ?

Dodam ze znajoma ktora ma oficera normalnie moze ulepszac wszystko. Mam 2 konta, nie moge ulepszyc nic ani z 1 ani z 2

Zbieram Minusy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...