Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc mam dylemat, mam RP akurat na Yoricka i skina Pentakill lub Gravesa i najemnika, ewentualnie Kog Maw lub Vladimir, chociaż co do ultra znerfionego vladka nie mam dobrego przeczucia... Skiny akurat mało mnie obchodzą, bardziej chodzi o postać. Znajomi mówią, że Graves OP, zaś inni mówią Yorick lepszy.. Lubie postacie takie jak : LeBlanc, Olaf, Nasus, Volibear, Fizz, Nocturne ( w miare ) , Sion , Vayne. Prosiłbym o jakąś bez stronną opinię .

Dzięki.

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No więc mam dylemat, mam RP akurat na Yoricka i skina Pentakill lub Gravesa i najemnika, ewentualnie Kog Maw lub Vladimir, chociaż co do ultra znerfionego vladka nie mam dobrego przeczucia... Skiny akurat mało mnie obchodzą, bardziej chodzi o postać. Znajomi mówią, że Graves OP, zaś inni mówią Yorick lepszy.. Lubie postacie takie jak : LeBlanc, Olaf, Nasus, Volibear, Fizz, Nocturne ( w miare ) , Sion , Vayne. Prosiłbym o jakąś bez stronną opinię .

Dzięki.

Czytając podradzam ci Vladimir'a, i co że jego ulti znerfili i tak nadal jest OP. Gdybyś zaś lubił dystansowe postacie to dobrym wyborem był by Kog Maw.

Opublikowano

A co myślisz o Gravesie i Yoricku? Vladkiem grałem przed chwilą, na koncie znajomego, i jakoś tej mocy nie czuje... Jedyny ogarnięty vladek to chyba mój znajomy bo dobry rok nim gra.

Bardzo lubie postacie Carry, niezła miazga w late game. A Yorickiem tylko raz grałęm, tak jak gravesem. Ale jak gravesem grałem to były moje pierwsze dni z LoL'em

:P I niech te kupno RP odblokują bo już mnie choy strzela -.-'

Opublikowano

Dzięki.

Polecam ci Yoricka niby rzadko go widać ale na solo topie jest zarypisty. Ciężko go zaatakować bo atakuje swoimi duchami . Dobra farma minionów pomocne ulti , slow z duszka ,heal z innego. Postać bardzo przydatna w tf. Graves potrzebuje supporta ponieważ jest troche papierowaty. Polecam ci Yoricka na 100 % się nie zawiedziesz .Tylko trzeba wiedzieć kiedy czego użyć .

Opublikowano

Jaka postać walcząca z dystansu za 3150? (Oprócz LeBlanc

Jak się Teemo nauczysz (dystansowiec) to rozkurwisz każdego na drodze... a żadna postać za 3k nie wytrzyma jego posionsa! muahahhahaha.

Opublikowano

Dzięki.

Bierz Yoricka, w cholere mocny solo top, wygrywa prawie z kazdym. Jest niezla kontra na postacie bez zadnego dasha dzieki swojemu slowowi. Spokojnie mozesz nim grac rankedy, na low elo bedziesz mogl wycarrowac gre sam.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

No okej, dzięki za pomoc. W takim razie biorę Yoricka, Graves ewentualnie w niedalekiej przyszłości :).

@Ballsgreed Wiem wiem, grałem teemo, i też mam zamiar kupić, bardzo fajna postać .

Opublikowano

A co myślisz o Gravesie i Yoricku? Vladkiem grałem przed chwilą, na koncie znajomego, i jakoś tej mocy nie czuje... Jedyny ogarnięty vladek to chyba mój znajomy bo dobry rok nim gra.

Bardzo lubie postacie Carry, niezła miazga w late game. A Yorickiem tylko raz grałęm, tak jak gravesem. Ale jak gravesem grałem to były moje pierwsze dni z LoL'em

:P I niech te kupno RP odblokują bo już mnie choy strzela -.-'

Według mnie lepiej wziaść Graves'a

Jaka postać walcząca z dystansu za 3150? (Oprócz LeBlanc

Karthus,Lux,

Opublikowano

Powiem wam tak :) Do lee sina kupujesz mercury atme i potem zalezy od przeciwnikow ;D Atma robi dmg. Ty kupujesz tylko pod HP :) np. przeciwnicy sa noobami to składasz sobie lodowy młot, możesz nawet warmoga, krwiopijce. To jest cały bulid ;D kupujesz atme nastepnie full hp :)

@up

nidalle ma niezły pocisk z włóczni. robi nawet ponad 1000 dmg :) Za to leblanc to jeden z najlepszych nuke w grze. Walisz kombo jesli gracz przezyje uciekasz jesli nie to cisniesz dalej ;D

Na hp to starczy warmog [nerf! lolol] albo fm. Później resisty > hp.

Potrzebuję postaci do burzenia wież na rankach :D

Trynd i Xin odpada. Co myślicie o Olafie?

#Edit

Co myślicie o takim teame na ranki?:

Malphite

Karthus

Jakiś AD carry

Shaco, yi.

Kogo kupic katarina, akali czy pantheon ??

Akali.

Dzięki.

ad carry - imo kog maw > graves. Bierz yoricka.

Jak się Teemo nauczysz (dystansowiec) to rozkurwisz każdego na drodze... a żadna postać za 3k nie wytrzyma jego posionsa! muahahhahaha.

Hahaha. Poison op!

Opublikowano

katarina czy xin zhao podajcie + i - prosze o szybka odp

Pozdrawiam

Katarina:

+na low lvlach robi niezły ogień (częste multikille)

+przyjemny escape mechanizm

+bardzo dobry harras na lini

-na wyższych lvlach każdy ja kontruje (stun/exhaust i ulti przerwane)

-w sumie może iść tylko na mida (solo topa nie utrzyma, do jungli sie nie nadaje)

Xin:

+Wielofunkcyjny champ

+Da rade spokojnie jungować

+Można iść nim na solo topa ( passyw odnawia hp)

+Można go zbudować na pure dmg lub twardego offtanka

+Całkiem łatwy champ

+Podrzucenie w Q skillu, malutki Slow w E, W skill zwiększa attack speed,dmg ulti zalezy od ilości HP przeciwnika. (na 6 lvl EWQR / RWQE robi już fajny dmg)

-Są lepszy junglerzy i solo toperzy

-Xin bardzo często jest targetowany jako pierwszy (+dla offtank buildu, - dla pure DMG)

Jeśli masz naprawdę niski lvl to bierz katarinę, a jeśli 20+ to Xina.

Opublikowano
a żadna postać za 3k nie wytrzyma jego posionsa!

Teemo blinded and poisoned me but i ate some oranges and it was K. - Gangplank .

@smuggler Gp idzie solo topa robi rozqrw, krytyki z parrleya (tak, shen sie liczy) to 1,5k z buildem. problem z tym ze critplank jest focusowany, ale zawsze mozna zrobic atmoga i wtedy offtank z pomarańczami + innym healerem - op op

167161466687770313241.png

Opublikowano

katarina czy xin zhao podajcie + i - prosze o szybka odp

Pozdrawiam

Kata :

Ult na 2 os.

Dobry assasin . Trochę ap itd. i kosi .

Jednak łatwa do zabicia w late game .

Xin :

Również dobry assasin ;p

Z crytami nie do powstrzymania .

W late z dobrym crytem i lifesteal wytrzyma dłużej niż kata .

Wziął bym xina . (Mam kate i xina ;p )

Opublikowano

Veigar vs jakiś mag

Kogo polecacie??? (nie jestem z byt ogarniety w LoLu, jeszcze :D)

Jeżeli jesteś początkującym to najlepszy będzie sion . Pod Ap jest nie do ubicia tylko potrzeba many czego sionowi brakuje . Trzeba trochę oszczędzać

Lux vs Shaco ?

Polecam ci shaco. Lux bez feeda jest useless. Shaco można grać pod AP jak i AD. Jego miejsce jest na jungli lub na bocie z jakimś buffem. Ma free flasha z Q oraz może dać feara z zabawki która jest pod W. Jego ulti jest świetne to uniknięcia ulti riven aszki ezreala czy karthusa trzeba tylko w odpowiednim momencie go użyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...