Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest gówno za przeproszeniem, wzięte z Naruto. Tam był lis o 9 ogonach ukryty w chłopaku imieniem Naruto. Zobaczysz zaraz stworzą Teletubisia, bo już im się pomysły kończą - ewentualnie power rangera.

46594938.png

Gram w League of Legends. Z chęcią doradzę w sprawie grania, buildów.

Pomogłem? Daj lubię to!

Opublikowano

@Up

A co my z riotu jesteśmy?

Widziałeś gdzieś spotlighta? bo ja nie, więc nie wiem kto ci na to odpisze...

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

przypominam moje pytanie

Akali vs Nidalee

-Nie obchodzą mnie ranktedy,bo i tak na nich narazie nie gram

-Proszę wypisać plusy i minusy :3

lukaon.jpg

Opublikowano

To jest gówno za przeproszeniem, wzięte z Naruto. Tam był lis o 9 ogonach ukryty w chłopaku imieniem Naruto. Zobaczysz zaraz stworzą Teletubisia, bo już im się pomysły kończą - ewentualnie power rangera.

Poczekamy, zobaczymy. A ty może za przeproszeniem byś wymyślał ok. 100 postaci.??

Kogo kupić za 6k. Mam Vayne,Swain'a, Caitlyn, Riven

Opublikowano

Poczekamy, zobaczymy. A ty może za przeproszeniem byś wymyślał ok. 100 postaci.??

Kogo kupić za 6k. Mam Vayne,Swain'a, Caitlyn, Riven

Brand jest fajny, albo kennen.

Opublikowano

Polecam . Kennen - Lee Sin - Noc - Graves :> . a co do Ahri , myslą ze wzieli to z " Naruto " , co najwyzej ma tylko ogony z Naruto i ze ma 9 ogonow to nie znaczy ze z naruto :D ,

35205.jpg
Opublikowano
To jest gówno za przeproszeniem, wzięte z Naruto Tam był lis o 9 ogonach ukryty w chłopaku imieniem Naruto. Zobaczysz zaraz stworzą Teletubisia, bo już im się pomysły kończą - ewentualnie power rangera.

Nie pierdol wierszy chłopaku. Dziewięcioogoniasta lisica jest częścią kultury Azjatyckiej i tamtejszej legendy, to że taki objekt stał się "znajomy" a właściwie kojarzony z czym kolwiek, to przez naruto. Przy wyjsciu shyvany, albo chociażby naruto, mogłbym gadać, że nie mieli pomysłow, bo wszystko było w dragon ballu, twórcy naruto się zresztą wzorowali na db, natomiast smoki (shyvana jest w swojej formie smokiem) były nieodłączną częścią DB, a więc to też zaczerpneli z mangi/ anime ?

Haa no i wukong. Sun Wukong czy też jego odpowiednik doskonale nam znany, i zrobiony na podstawie czy też karykaturze małpiego króla, Son Goku kij wukonga, son wukonga i goku, ogon... Wszystko da sie odkopac.

Noo i pytanie

Zbierac na leeska czy kupywac Xina / Nidalke / Sone / Karthusa (tego ostatniego z przymrużeniem oka)?

167161466687770313241.png

Opublikowano

@up

Zbieraj na lee sina ;D ostatnio go kupiłem. I wcale nie jest taki trudny do ogarniania. Mi 2 dni zajęło. Triple kill to nie problem ;D

Opublikowano

Nie pierdol wierszy chłopaku. Dziewięcioogoniasta lisica jest częścią kultury Azjatyckiej i tamtejszej legendy, to że taki objekt stał się "znajomy" a właściwie kojarzony z czym kolwiek, to przez naruto. Przy wyjsciu shyvany, albo chociażby naruto, mogłbym gadać, że nie mieli pomysłow, bo wszystko było w dragon ballu, twórcy naruto się zresztą wzorowali na db, natomiast smoki (shyvana jest w swojej formie smokiem) były nieodłączną częścią DB, a więc to też zaczerpneli z mangi/ anime ?

Haa no i wukong. Sun Wukong czy też jego odpowiednik doskonale nam znany, i zrobiony na podstawie czy też karykaturze małpiego króla, Son Goku kij wukonga, son wukonga i goku, ogon... Wszystko da sie odkopac.

Noo i pytanie

Zbierac na leeska czy kupywac Xina / Nidalke / Sone / Karthusa (tego ostatniego z przymrużeniem oka)?

zależy kim teraz grasz i czy dasz rade nim grać aż będziesz miał 6k na lee sina.

ja bym poczekał, a jak nie chcesz to z tych 4 bym wybrał xina.

Opublikowano

Zaniedługo uzbieram kolejne 6300 IP, a przydałby mi się jakiś jungler (narazie jedynie Udyra mniej więcej ogarniam). Zastanawiałem się nad Lee Sinem a Nocturnem. Zależy mi, żeby był nieco mniej skomplikowany niż Shaco, którego ostatnio kupiłem i strasznie kaleczę <_<. Niekoniecznie do rankedów. Oczywiście można zaproponować inne postacie, najlepiej za 6k IP ;). Polecą lajki .

Opublikowano

[quote name=ivanek :D' timestamp='1323718075' post='3581577]

yorick albo jarvan albo volibear co brać?

ja bym brał volibear'a.

dobry, świeży offtank, dobre skille ze strachem i przerzutem.

Zaniedługo uzbieram kolejne 6300 IP, a przydałby mi się jakiś jungler (narazie jedynie Udyra mniej więcej ogarniam). Zastanawiałem się nad Lee Sinem a Nocturnem. Zależy mi, żeby był nieco mniej skomplikowany niż Shaco, którego ostatnio kupiłem i strasznie kaleczę <_<. Niekoniecznie do rankedów. Oczywiście można zaproponować inne postacie, najlepiej za 6k IP ;). Polecą lajki .

ja wczoraj nocturna kupiłem i jestem zadowolony.

dobre ma pasywy, dobra i łatwa jungla już na lov lvlu, nie trzeba kupować z hp, wystarcza mu.

ma dobre ulti, jednak liczyłem na większy zasięg.

Lee sin też dobry, łatwa jungla, 7 skilli, ale trudny do ogarnięcia. builda trzeba mieć dobrego.

bo ani na tanka, ani tylko pod full AD. Bez run słaby, wiem, bo shackiem go zjechałem.

martwi mnie, że może być energiożerny .

ale ja bym wziął nocturna, jego szybkości ataku i nie tylko się bardzo przydają.

Opublikowano

Morde to złom, może i tank, ale offem nim nie sypniesz.

Udyra też nie polecam, słaby, dobra jungla.

Lux kosi, masa unieruchomień + zaje ulti. bardzo dobra na mida i gangi.

No way!

Czy warto będzie kupić Ahri? :D

Ciężko powiedzieć. Może poczekaj aż wyjdzie?

przypominam moje pytanie

Akali vs Nidalee

-Nie obchodzą mnie ranktedy,bo i tak na nich narazie nie gram

-Proszę wypisać plusy i minusy :3

Musisz powtarzać swoje pytanie po godzinie?

Noo i pytanie

Lee sin. Chyba że wolisz ap, immortal karthus ftw.

ps. porównujesz junglera/offtanka/supporta/ap carry. Trochę dziwnie. Nie da się porównać sony do lee sina.

Lee sin. Jest imo bardziej skomplikowany, ale opłaca się go ogarnąć.

[quote name=ivanek :D' timestamp='1323718075' post='3581577]

yorick albo jarvan albo volibear co brać?

Mnie osobiście bardzo podoba się yorick. Jarvan jakoś nie za bardzo mi leży, natomiast volibearem nie grałem, aczkolwiek też ciekawa postać. Imo yorick.

ja bym brał volibear'a.

dobry, świeży offtank, dobre skille ze strachem i przerzutem.

ja wczoraj nocturna kupiłem i jestem zadowolony.

dobre ma pasywy, dobra i łatwa jungla już na lov lvlu, nie trzeba kupować z hp, wystarcza mu.

ma dobre ulti, jednak liczyłem na większy zasięg.

Lee sin też dobry, łatwa jungla, 7 skilli, ale trudny do ogarnięcia. builda trzeba mieć dobrego.

bo ani na tanka, ani tylko pod full AD. Bez run słaby, wiem, bo shackiem go zjechałem.

ale ja bym wziął nocturna, jego szybkości ataku i nie tylko się bardzo przydają.

Nie zrozumiałem :

dobra i łatwa jungla już na lov lvlu

Lee sin ma łatwiejszą jungle niż nocturne - fajniejsze ganki przed 6.

bo ani na tanka, ani tylko pod full AD.

Na każdą postać trzeba mieć dobrego builda. Lee sin do wyjątków nie należy - jego build wcale nie jest skomplikowany. Dużo suvi, dmg niewiele, sam w sobie jest silny.

Bez run słaby, wiem, bo shackiem go zjechałem.

Shaco nie ma szans z lee sinem. Nawet bez run. No chyba, że rozpatrujemy sytuację - shaco 10/0, lee sin 0/10. Jeśli jednak mówimy o wyrównanych statach, shaco zostanie zjedzony.

Lee sin nie jest "energiożerny" - od czegoś ma swój pasyw. Do tego jego skille nie kosztują ogromnych ilości energii.

Opublikowano

Jaką polecacie postać za 3150 ? Żaden buff, musi być potęga ataku :D Ew. jakieś niesamowicie mocne skille, ale wolę atak. Proszę o + i -.

@Edit

Co myślicie o Gangplanku ?

Opublikowano

Powiem wam tak :) Do lee sina kupujesz mercury atme i potem zalezy od przeciwnikow ;D Atma robi dmg. Ty kupujesz tylko pod HP :) np. przeciwnicy sa noobami to składasz sobie lodowy młot, możesz nawet warmoga, krwiopijce. To jest cały bulid ;D kupujesz atme nastepnie full hp :)

@up

nidalle ma niezły pocisk z włóczni. robi nawet ponad 1000 dmg :) Za to leblanc to jeden z najlepszych nuke w grze. Walisz kombo jesli gracz przezyje uciekasz jesli nie to cisniesz dalej ;D

Opublikowano

Potrzebuję postaci do burzenia wież na rankach :D

Trynd i Xin odpada. Co myślicie o Olafie?

#Edit

Co myślicie o takim teame na ranki?:

Malphite

Karthus

Jakiś AD carry

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ja polecam Lee SIn'a , Shyvane ,albo Riven . Moim zdaniem są to 3 postacie nukujące ,dość wytrzymałe ,które przydają się w Team Fight'ach .

edit:

ZaccoPL . Jeżeli Ty kupujesz samą atmę (bez poprzedzenia np. warmogiem/FM) to ja Ci gratuluję . Na Lee Sin'ie polecam taki build:

1.Dorans Shield/Blade jak kto woli

2.Lasthitując/fragując zbieram na Giant Belta (Ogromny Pas) co sprawia ,ze jesteśmy bardziej wytrzymali na lane'ie (Pasie ruchu)

3.Ruby Cristal... I tak do calego Warmoga/Frozen Malleta (Punkt 3 jest ważny , kupujemy ,albo warmoga , albo FM'a zależnie od przeciwników)

4.Tutaj kupuję buty Lonian Boots (albo czasem wczesniej , zależnie od farmy)

5.Atmas Impaler zaczynając od Cloak of Agility

6.(Gdy już mamy warmoga,buty i atma's impalera) Czas na dawkę mocy czyli ... Trinity force . Dobre wykorzystanie czasowe skilli z Sheen'em jest zabójcze

7.I Tutaj wracamy do punktu nr. 3 . Jeżeli mamy większość tzw. papierów przeciwko sobie (czyli postacie typu ashe ,które mają mało HP i armora) to kupujemy BT (Robimy go z BF Sworda i Vampiric Sceptera oczywiście poczynając od najdroższej rzeczy czyli BF'a ). Jeżeli jednak to by nie wystarczyło żeby pokonać nafeedowanego Mastera Yi lub Tryndamera to kupujemy FM/Warmoga . Jeżeli starasz się tankować itp. to polecam Randuis Omena . Ma wszystko co Lee Sin'owi do fragowania/TeamPlay'u potrzeba

PS: Wiem ,że Phage jest już w w Trinity Force i kupowanie FM'a to niby "bezsens" ,ale proszę zrobić sobie tego builda i dopiero ocenić czy rzeczywiście jest bezsensowny ;)

8.Na końcu polecam (I tu też zależnie od przeciwników) Opaskę Rtęci , Thornmaila lub Infinity Edge .

PS:Pod żadnym pozorem nie róbcie Lee Sin'a na full AD .

Opublikowano

A ja mam takie pytanie, która postać nadaje się bardzo do 3 vs 3, do ceny 1350/3150, odchodzą WW, Jax, Olaf.

wobqx.jpg
Opublikowano

Jaka postać walcząca z dystansu za 3150? (Oprócz LeBlanc

Polecam karthusa :)

Bomby , ulti , slowd :)

Pro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...