Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro ci ludzie których LECZYŁ w to uwierzyli to pewni się tak stało ponieważ to wszystko

to podświadomość... to ona kieruje naszym życiem a nie jakieś tam 10 przykazań bożych <_<

no raczej jak ktoś nie mógł chodzić czy nie widział to jest cud ...

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To wszystko wina gandzia.jpg

@Topic...

A co z szatanem....

1313798626-U268549.gif

Sam na 32 w zombie bez użycia maszyny z napojem reanimacji

Opublikowano

@ Panie Len

Bardzo prosił bym o nie wyrywanie z kontekstu !

To tak

w 1 cytacie nie wiem co jest nie tak

w 2 przyznaje Fake

w 3 zwykła pomyłka

w 4 Pisałem wcześniej że Jestem nie wierzący z wielu powodów czyli że nie tylko ze straty Ojca ale też tego co wymieniłem

@up

Przecież szatan nie istnieje

Nie wiem czy tylko ja tak mam ale czasami mam taką faze że się zagłębiam w umysł i myślę poco ja jestem skąd jest świat i czym jest , spróbujcie sobie tak pomyśleć i zgadnijcie ( na logike ) w jakiej przestrzeni jest bóg w tej teraz czy się przenosimy w jakieś inne miejsce gdzie jest + 666 Miliardów osób bo każdy kto zginą i był "dobry" tam jest .

x

Opublikowano

Ja osobiście wierze w Boga bo jakie jest logiczne wyjaśnienie inne niż takie że Bóg to stworzył? nie ma więc Bóg musi być.

Bo ci matka tak wpajała. Jakby ci mowili ze to samochod stworzyl ziemie to bys pewnie w to wierzyl. Wg.mnie ktos bardzo bardzo dawno temu wymyslil wiare do manipulacji ludzmi. Teraz jest to przekazywane dalej.

Opublikowano

Ja to już sam nie wiem ...

Myślę, że katolicyzm tak samo i buddyzm to są jakieś "Sekty" czy coś takiego, tu inna religia, inny Bóg itd ...

@Topic

A duchy, zjawy, widma itp?

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/359527-tutquesty-na-serwa/

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Ja osobiscie wierze w Boga ;). Ci wyzej ( i na poprzednich stronach ) co pisza ze sa ateistami, nie wierzacymi .. zapewnie codziennie modla sie do Boga. A jak im zginie bliska osoba ida sie pomodlic do kosciola i pochowac na cmentarz ;). A co powiecie o opetaniach i egzorcystach ? Niby opetanie to jest jakas choroba przejsciowa?. I ze jak egzorcysta przyjdzie wykona seans to jest good choroby nie ma ? I jeszcze co sadzicie o duchach ?:) ( Tylko nie pisac ze nie wierzycie w duchy ... bo zapewne nie widzieliscie, nie odczuwaliscie ducha... Jest wiele dowodow ze " One " istnieja :) )

Zaraz pewnie jakis specjalista od duchow sie wypowie ze one nie istnieja :D

To tylko moje zdanie... Prosze sie wypowiadac ;]

08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif08aborygen.gif
Opublikowano

Nie dawno przekonałem się że Bóg czy też bóg nie istniej w ogóle nikt poza tym światem nie ma życia .Szczególnie katolicyzm i inne religie są bez sensowne .Jestem nie wierzący z wielu powodów :

Jeśli pismo kłamie że człowiek powstał z gliny i wody czy coś takiego i bóg go dotkną i ożył to jakim cudem z naukowego punktu widzenia powstaliśmy z małpy a małpy z jakiś sińców ( takie małe żyjątka 400 milionów lat temu [chyba]) jeśli w tej sprawie pismo kłamie dlaczego w innych nie ma kłamać .

Każdy kto uważa że świat jest niesprawiedliwy ma racje bo tak jest .Wczoraj umarła mi bardzo bliska osoba a umrzeć nie musiała ( nie będę wam o tym pisał ) pomyślcie o kataklizmach w Japonii zamachu Na WTC czy wybuchu w Czarnobylu gdyby bóg nas kochał dopuścił by do czegoś takiego , nawet ja mogę iść teraz na miasto z nożem i pozabijać 2 osoby i nic mi się nie stanie ( poza więzieniem ) ale stworzyciel którego niema nic mi nie zrobi .

Pamiętacie jak postrzelono Jana Pawła II . Nagłośniono to w mediach jako cud że kula minęła jego serce ... szczęście ___ Ja nie chce przez to powiedzieć że był on złym człowiekiem .

Ksiądz który mnie uczy religii pije i pali nawet przy nas , na lekcji wyzywa mnie i kolegów

Za rok idę do bierzmowania a tu mi wyskakują z jakimiś cholernymi podpisami .

Ludzie wymyślili religie z tego powodu że niewiedzą co jest dalej i chcą mieć w myślach pewność że jest tam dobrze , pomyślcie kilka tys lat temu Rzymianie mieli Zeusa, Here i inne pierdoły my mamy teraz Chrystusa za za kilka tys lat będziemy mieć kogoś innego .

Może wszystko to napisałem z tego bólu po śmierci Ojca ale przestałem wierzyć w wszystko już dobre 2 miesiące temu .

PS: Możecie mnie plusować mam to gdzieś życie to bajka i tak się skończy a potem niema nic ...

A ja napisze tyle, że ludzie wymyślają bóstwa tylko dlatego aby mieć na kogo winę zwalić . Kiedyś bo złożyliśmy małą ofiarę a teraz bo źle się zachowujemy albo bo bóg chce nasz "przetestować" .

Ja w nic nie wieżę .

Opublikowano

JA NIE WIERZE W bOGA, WIERZE W SMOKA WAWELSKIEGO !!!!!!!!!!!!!!!11111111111111111111111111111

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Ja sie zastanawiam od niedawna, do kosciola chodze bo moja mama jest wierzaca.

Jestem gejem, a jak wiecie kosciol nie akceptuje homoseksualistów (wiec jakim prawem ich stworzyl?!) po co tworzyc cos co jest zakazane? tak samo z marichuana, dlaczego bog ja stworzyl (jesli bog istnieje to on wszystko tworzy) zeby ludzie ja zakazali?

Bierzmowanie? japierdole, to jest kurwa masakra, jakies 5lat temu nie bylo zadnych pytan, przyhcodziles, ksiadz cie blogoslawil czy cos i gotowe, a teraz chodzenie do kosciola od 1gim, uczenie sie jakis 400 pytan i modlitw. PO HUJ MI TO WIERDZIEC! po za tym sa osoby ktore zalozmy bardzo mocno wierza ale nie maja jakis zdolnosci i nie naucza sie tych pytan i nie zdadza i co kurwa? ksiadz go nie dopusci bo nie zdal

ale z drugiej strony, te objawienia fatimskie i jan pawel drugi to jakies dowody, zastanowcie sie chwile jak to sie dzieje ze ja to teraz czytam, ze ja teraz mysle dlaczego to czytam, zamyslcie sie, wszystko jest takie wielkie, jestesmy mali, nawet nie wiemy jak mali, dlaczego bog objawil sie tej fatimie a nie mi? dlaczego na biologi uczymy sie ze czlowiek powstal z malpy a nie od boga? to jest zalosne, jeszcze bardziej wtedy jak nauczycielka od biologi jest wierzaca

jesszcze kwestia prezerwatyw, kurwa dlaczego kosciol zabrania antykoncepcji ?! dlaczego zabrania aborcji? jak ktos chce to niech korzysta

jak mi sie cos przypomni to dopisze

Opublikowano

na nasze codziennie życie wpływ ma tak wiele czynników, że większość podejrzewam sama już nie wiem co o tym myśleć.

mhm gadacie ze boga nie ma bo jest zlo na ziemi, alkohol gwalty itp. ale według biblii to też ma swoje wytłumaczenie a bo szatan kusi i tak dalej...

Opublikowano

Autor Natchniony.... !

:D

Moim zdaniem duchy istnieją, było wiele przypadków może to też być wytwór wyobraźni ..., nie widziałem, nie czułem ducha więc nie wiem ale to tylko moja opinia...

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/359527-tutquesty-na-serwa/

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Jestem gejem, a jak wiecie kosciol nie akceptuje homoseksualistów (wiec jakim prawem ich stworzyl?!) po co tworzyc cos co jest zakazane? tak samo z marichuana, dlaczego bog ja stworzyl (jesli bog istnieje to on wszystko tworzy) zeby ludzie ja zakazali?

Bierzmowanie? japierdole, to jest kurwa masakra, jakies 5lat temu nie bylo zadnych pytan, przyhcodziles, ksiadz cie blogoslawil czy cos i gotowe, a teraz chodzenie do kosciola od 1gim, uczenie sie jakis 400 pytan i modlitw. PO HUJ MI TO WIERDZIEC! po za tym sa osoby ktore zalozmy bardzo mocno wierza ale nie maja jakis zdolnosci i nie naucza sie tych pytan i nie zdadza i co kurwa? ksiadz go nie dopusci bo nie zdal

ale z drugiej strony, te objawienia fatimskie i jan pawel drugi to jakies dowody, zastanowcie sie chwile jak to sie dzieje ze ja to teraz czytam, ze ja teraz mysle dlaczego to czytam, zamyslcie sie, wszystko jest takie wielkie, jestesmy mali, nawet nie wiemy jak mali, dlaczego bog objawil sie tej fatimie a nie mi? dlaczego na biologi uczymy sie ze czlowiek powstal z malpy a nie od boga? to jest zalosne, jeszcze bardziej wtedy jak nauczycielka od biologi jest wierzaca

jesszcze kwestia prezerwatyw, kurwa dlaczego kosciol zabrania antykoncepcji ?! dlaczego zabrania aborcji? jak ktos chce to niech korzysta

I tutaj sie zajebiscie z toba zgodze. Co do aborcji to wg.mnie to powinna byc kwestia kobiety wciazy a nie rzadu... Bo przez zakaz aborcji wiele kobiet marnuje sobie zycie przez jebany rzad.

Te klamstwa o bogu ciagna sie od bardzo dawna ale co raz bardziej to wszystko zaczyna sie nie zgadzac. Mam nadzieje ze za 50 lat nikt nie bedzie wiedzial co to bog : ) Co z tej wiary w niego ? Bo nie widze potrzeby ani dowodu aby wierzyc w niego.

Opublikowano

No tak, ale chyba nie łatwo będzie wam wytłumaczyć masę tych cudów za pośrednictwem np. Jana Pawła II czy też innych świętych...

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Właśnie nad tym się też zastanawiałem ja dochodzę do wniosku że po prostu mieli szczęście . Dzisiejsza medycyna nie jest tak rozwinięta aby radzić sobie z wszystkimi chorobami a np. ja bym zachorował , modlił się do długopisu i nagle bym wyzdrowiał w niewyjaśniony sposób tyyy no cud moim bogiem jest długopis .

A co sądzicie o dzisiejszych przekonaniach religijnych , ile % społeczeństwa chodzi do kościoła i jest dobrym chrześcijaninem , moja rodzina nie tylko najbliższa nie chodzi do kościoła a mówią że są wierzącymi , mama niepamiętna kiedy była ostatnio na mszy poza bożym narodzeniem. Wydaje mi się że dzisiejsze 60 % jest niewierzącymi ale boi się przyznać z powodu utrudnienia sobie życia i nie wyróżniania się

x

Opublikowano

Wierze. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić że to wszystko tak samo z siebie powstało.

Gdy pomyślę że mogło nas nie być, nie być nic, a nawet nic by nie było...

(co ja ***** pisze? p.p)

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Dla mnie też religia jest poprostu pojebana tyle zbieżności (darwin czy adam i ewa ?) można to wymieniac w nieskończoności ale ja podaje tylko przykład. A co to duchów jak sie boisz to podświadomie wymuszasz na wyobrazni duchy...

Opublikowano

Ja wierzę w Boga i Jezusa ale nieraz też mam trochę wątpliwości co do tego , jak mówią w kościele , że pan Bóg kocha każdego to dlaczego nieraz przez jakieś przypadki giną niewinni ludzie którzy nic złego nie uczynili ?? Ale staram się codziennie modlić choć do kościoła nie chce mi się szczerze chodzić.

Ale jakby ktoś kazał mi wyprzeć się trójcy świętej porzucić ich pod groźbą zabójstwa a drugim wyjściem by było wybranie do wiary szatana to bym wolał śmierć

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Siema Heniu

Ja nie wierzę ale idę do bierzmowania bo mi karzą. Bóg istnieje dla większości osób ponieważ człowiek musi w coś wierzyć. Ja wierzę w naukę i wolę wszystko brać na logikę, a chrześcijanie zasłaniają się bogiem mówiąc że jedynie bóg zna odpowiedzi na wszystkie pytania. Jestem człowiekiem i jeżeli mam uwierzyć w coś muszę to zobaczyć!

Błogosławieni Ci którzy nie widzieli, a uwierzyli

femex

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało niedawno w Japonii ! 3 sekert fatimski poczytaj sobie

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Obozach koncentracyjnych ! Za czasów Chrystusa też tacy pojebani ludzie byli

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Japonii podczas wybuchu bomby ! Ludzka chęćtotalnej władzy doprowadziła do stworzenia bomby atomowej i to ludzie z własnej woli ją wypierdolili

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Czarnobylu Naukowcy bawią się reaktorami i tak to się kończy

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się dzieje cały czas : Pożary Zabójstwa Gwałty Porwania Okupy Wojny Wybuchy w kopalniach i inne straszne rzeczy na tym strasznym świecie Ludzie mają wolną wolęi nawet Bóg i tego nie zakaże.

Wymieniać dalej ? Czekam

Matarix

Ja nie wierzę z kilku powodów...

1.To wszystko jest bezsensu <_< czy ktokolwiek widział boga?? Dostał jakiś znak z nieba :/ itp. Objawienie w Fatimie

2.Bierzmowanie ciekawe... Po co to... żeby wziąć ślub no i co dalej po co to ?? Nie ma wyjaśnienia na to nawet Jest to dojrzałość chrześcjańska, jeśli nie chcesz to nie przyjmuj

3.Tak jak wcześniej wspomniano o tych wszystkich zamachach wybuchach itp. Okej to jeszcze wytłumaczyć się może da

jak wiadomo PISMO ŚWIĘTE mówi o tym jak Ewa zjadła zakazany owoc i dała Adamowi wtedy coś tam coś tam

bóg ich wygnał i coś tam gadał o tym że matki będą rodzić w cierpieniach faceci (że tak to ujmę) będą pracować

ciężko czy coś... może coś jest w tym. Sam sobie odpowiedziałeś

4.Było również o tej sprawiedliwości dodam też równość ludzi na świecie tego nie ma. Podam przykład ze swojego życia

u mnie w szkole jest kilku jak to wszędzie kilku takich KOZAKÓW dlaczego oni mają być lepsi od nas?? Wcale nie muszą W KUPIE SIŁA

5.Mój ulubiony przykład skoro na początku była tylko pustka to z skąd się wziął bóg?? wyskoczył

tak nagle no bez sensu <_<. Albo np. w piśmie świętym nie ma nic o dinozaurach a jak wiadomo

one żyły... lub jak bóg tworzył rośliny itp. to nagle tyle gatunków się stworzyło no proszę <_<. Z ogromnymi jaszczurkami to nie mam pojęcia :P. Ale gdzieś tam jest napisane "Ja jestem początkiem i końcem, alfą i omegą, Jestem, który Jestem"

6.Skoro bóg jest w niebie a ludzie chcieli go dosięgnąć budując wierzę babel to czemu teraz

nie chcą go dosięgnąć ;/. Bo wtedy to ludzie byli totalnymi idiotami, dziś mamy samoloty

Wszyscy wierzący tak gadają o tym bogu a gówno o nim wiedzą "Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo" no to już wiem jak wygląda

Dobra to zastanówcie się skoro jest bóg to z kąd się wziął szatan?

wyskoczył razem z bogiem?? -.- bo skoro jest bóg jest i szatan.

Z kąd szatan hymm...? Szatan to upadły anioł, który przeciwstawił się Bogu

cupidynekgej

Jestem gejem, a jak wiecie kosciol nie akceptuje homoseksualistów (wiec jakim prawem ich stworzyl?!) po co tworzyc cos co jest zakazane? tak samo z marichuana, dlaczego bog ja stworzyl (jesli bog istnieje to on wszystko tworzy) zeby ludzie ja zakazali? Marihuana to jak zakazany owoc został stworzony po to żęby wisieć, a nie go sporzywać

Bierzmowanie? japierdole, to jest kurwa masakra, jakies 5lat temu nie bylo zadnych pytan, przyhcodziles, ksiadz cie blogoslawil czy cos i gotowe, a teraz chodzenie do kosciola od 1gim, uczenie sie jakis 400 pytan i modlitw. PO HUJ MI TO WIERDZIEC! po za tym sa osoby ktore zalozmy bardzo mocno wierza ale nie maja jakis zdolnosci i nie naucza sie tych pytan i nie zdadza i co kurwa? ksiadz go nie dopusci bo nie zdal Tutaj cię popieram totalny idiotyzm

ale z drugiej strony, te objawienia fatimskie i jan pawel drugi to jakies dowody, zastanowcie sie chwile jak to sie dzieje ze ja to teraz czytam, ze ja teraz mysle dlaczego to czytam, zamyslcie sie, wszystko jest takie wielkie, jestesmy mali, nawet nie wiemy jak mali, dlaczego bog objawil sie tej fatimie a nie mi? Bo tam było bliżej dlaczego na biologi uczymy sie ze czlowiek powstal z malpy a nie od boga? to jest zalosne, jeszcze bardziej wtedy jak nauczycielka od biologi jest wierzaca Ale kasa jej wpada do kieszeni, już wiesz czemu uczy

Dobra można minusować

Bywalec
Opublikowano

Powiem tak.

Nie to że nie wierze

ale łatwiej uwierzyć

w greckich bogów niż

naszego.

Mam jedno pytanie.

Jeżeli Bóg rządzi całym światem i tak dalej to

jakim kur** cudem szatan istnieje?

88498905942410602516.png

Opublikowano

2x@UP. Dobre pytanie. I jeżeli Bóg kocha ludzi bez wyjątku to dlaczego wysyła ich kurwa do piekła ?

Czy wierzę w Boga ?

Nie.... Idę do bierzmowania aby w przyszłości móc wziąć ślub kościelny.

Dlaczego nie wierzę ?

Ponieważ to co kościół wyprawia przekracza wszelkie pojęcia. Np abym mógł przyjąć bierzmowanie muszę mieć :

- 30 majówek (podpisywane w indexie )

- 10 spowiedzi comiesięcznych (index )

- podpis z coniedzielnej mszy świętej w indexie

- zdać ponad 100 pytań odnoszących się do tego jaki to Bóg jest wspaniały itd.

to jest CHORE !

poza tym to co się dzieje na świecie... kataklizmy pogodowe, nienawiść ludzi do ludzi. Niewinni ludzie giną a gnidy które zabiły setki ludzi szczęśliwie żyją w więzieniu. To nie jest sprawiedliwe... jeżeli jak to kościół ładnie ujmuje " Bóg jest sprawiedliwy " to nie pozwolił by na coś takiego ! Poza tym jestem logicznie myślący i nie wierzę w to aby "coś" niematerialnego jak domniemany "Bóg" istniało zawsze.

To moje zdanie na ten temat, możecie mnie krytykować ale jeżeli kościół nadal będzie tak traktował ludzi to 90 % przyszłych ludzi żyjących w rodzinach chrześcijańskich przerzuci się na Ateizm.

1.To wszystko jest bezsensu <_< czy ktokolwiek widział boga?? Dostał jakiś znak z nieba :/ itp. Objawienie w Fatimie

Chore dzieci jadące na psychotropach zadowolone że zobaczyły Matkę Boską.... Ej no sorry ale może były chore psychicznie lub po prostu skłamały ?

Ps. Mam 15 lat.... i to jest moje zdanie. Chętnie poczytam wasze opinie na temat mojej wypowiedzi.

@DOWN : Właśnie to chciałem przekazać w tym poście :) Nigdy go nie było i nie będzie.

Opublikowano

Nie, nie wierze. Jak można wierzyć w coś, czego nigdy nie było i nie będzie.

Religia jest tylko dla zarobku moim zdaniem. A pismo jest fejkiem.

g0Tef.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...