Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składam kondolencje z powodu śmierci ojca. Osobiście ja nie wiem czy wierzyć w Boga czy nie bo jest odwieczna walka między nauką a religią, te całe objawienia fatimskie, teoria ewolucji. Również jest wiele religii,islam,chrześcijaństwo itd. Gdyby była 1 religia na świecie to może bym zaczął wierzyć, ale póki co jednak jestem niewierzącym.Do bierzmowania poszedłem by uszczęśliwić rodziców. Nie wiadomo też co się dzieje po śmierci, czy następuje reinkarnacja, czy to też idzie się do piekła,czyśca, nieba czy nic nie czujesz widzisz tylko ciemność i nic więcej... Nie wiadomo, że tak ujmę to : Zobaczę to uwierzę.

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ 4 up i up

Serdecznie dziękuje

@3 up

masz racje

dając inny przykład :

Mordowanie Chrześcijan na arenach w starożytności tego nie można było nazwać mordowaniem , to była rzeź nie wiem czy pamiętacie z historii gdy mówiono że Chrześcijan zamykano na arenach i wpuszczano tam lwy

Co oni wtedy zrobili na pewno mocno musieli zgrzeszyć aby ponieść taką kare

x

Opublikowano

Ja nie wierzę z kilku powodów...

1.To wszystko jest bezsensu <_< czy ktokolwiek widział boga?? Dostał jakiś znak z nieba :/ itp.

2.Bierzmowanie ciekawe... Po co to... żeby wziąć ślub no i co dalej po co to ?? Nie ma wyjaśnienia na to nawet

3.Tak jak wcześniej wspomniano o tych wszystkich zamachach wybuchach itp. Okej to jeszcze wytłumaczyć się może da

jak wiadomo PISMO ŚWIĘTE mówi o tym jak Ewa zjadła zakazany owoc i dała Adamowi wtedy coś tam coś tam

bóg ich wygnał i coś tam gadał o tym że matki będą rodzić w cierpieniach faceci (że tak to ujmę) będą pracować

ciężko czy coś... może coś jest w tym.

4.Było również o tej sprawiedliwości dodam też równość ludzi na świecie tego nie ma. Podam przykład ze swojego życia

u mnie w szkole jest kilku jak to wszędzie kilku takich KOZAKÓW dlaczego oni mają być lepsi od nas??

5.Mój ulubiony przykład skoro na początku była tylko pustka to z skąd się wziął bóg?? wyskoczył

tak nagle no bez sensu <_<. Albo np. w piśmie świętym nie ma nic o dinozaurach a jak wiadomo

one żyły... lub jak bóg tworzył rośliny itp. to nagle tyle gatunków się stworzyło no proszę <_<.

6.Skoro bóg jest w niebie a ludzie chcieli go dosięgnąć budując wierzę babel to czemu teraz

nie chcą go dosięgnąć ;/.

Wszyscy wierzący tak gadają o tym bogu a gówno o nim wiedzą

1313798626-U268549.gif

Sam na 32 w zombie bez użycia maszyny z napojem reanimacji

Opublikowano

Wiara jest potrzebna do życia, to na niej się opieramy. Wszystkie swoje problemy. Znam ludzi, którzy proszą Boga o przeróżne rzeczy. Kiedyś na rekolekcjach ksiądz powiedział, że jak się o coś prosi Boga to trzeba w to mocno wierzyć, że się spełni. Oczywiście My wszyscy wiemy o tym, że bez prośby do Boga, wierząc w coś jest szansa spełnienia tego. Ludzie muszą się na czymś opierać. Pomyślcie sobie życie bez ludzi wierzących. Nie było by jakiś tam przykazać, "człowieki" by chodzili po świecie i nawzajem się okradali, zabijali. Nie czuli by kompletnie nic, bo przecież co mają czuć?? a jak się w coś/kogoś wierzy to się go boi i robi się jak najlepiej. Napisano w Biblii, że aby się dostać do nieba trzeba być dobrym. Zgodzę się z jedną rzeczą - jest to pic na wodę, ażeby ludzi zachęcić do czynienia dobra. Bla bla bla... rozpisałem się, ale i tak nie wierzę w Boga. Do kościoła chodzić muszę, jestem nawet ministrantem, żeby rodzice byli zadowoleni, ale robię to też dla siebie. Dokształcam się w jakiś sposób. Bierzmowanie, ślub i wyjebane ;/

cvsk.jpg

Opublikowano

11402afgif.jpg

Za małolata już przestałem wierzyć

HAHA

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

@3up

W podstawówce po rekolekcjach młodszy kolega wracając do domu został potrącony na pasach co prawda przeżył ale tematem przewodni na rekolekcjach było " Wszystko jest wolą bożą " ( Naprawdę )

wtedy już zastanawiałem się .

x

Opublikowano

HAHAHAHAHa są ci co nie widzieli a uwierzyli i takich bog blogosławi

Popieram.

Gówno wiecie, a dużo gadacie, raj będzie po śmierci kurwa, a nie teraz. Kataklizmy, trzęsienia itp. to normalna sprawa, bo taka jest natura Ziemi .

Bóg istnieje i są na to dowody - chociażby możliwość wyjścia z ciała, czyli OOBE. Może go nie spotkamy po wyjściu, ale skoro możemy opuścić ciało teraz, to również opuścimy je po śmierci.

I co, nadal uważacie, że życie to bajka a potem nic nie ma ?

Ja mam na to sporo dowodów.

Raz, jak byłem młody i miałem chyba z 6 lat, a rodzice na noc nie wracali (nie będę o tym pisał) i komórka mi się rozładowała (bałem się troche, wiecie, 6 lat i samemu na chacie...), to po prosiłem Boga żeby za pół godziny mama wróciła. I tak się stało, RÓWNO za 30 minut przyszła. Zbieg okoliczności czy jaki ch*j ?

Trochę głupi przykład ale nie minusujcie :)

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

Ja tam sram na boga jak se jest niech se będzie i tak w niego nie uwierzę chyba że mi się pokarze przed oczyma -.-

chociaż mówią że nie da się w nic nie wierzyć zawsze się w coś wierzy.

A pomyślcie czy wierzycie w piekło??

@Up

Ja miałem podobnie z tym przypadkiem z rodzicami też się niby pomodliłem

żeby przyszli tam za jakieś 10-20min i niby też przyszli miałem około 7lat

I tak nie łykam w te bajki

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Albo dodam jeszcze przykład z własnego życia: Otóż mama mojego ojca czyli moja babcia zginęła w wypadku w 1979 r. Mój tata miał 13 lat, jego ojciec się rozpił, upadało gospodarstwo. Jeszcze ten opis na nagrobku: "Bóg tak chciał". Nosz kurwa mać to Bóg tak chciał aby kierowca ciężarówki się zagapił i potrącił moją babcię i chciał żeby ona umarła, no sorry ale coś w tym nie tak nie?

Opublikowano

Drogi Autorze tematu, przepraszam Cię za moje słowa, lecz;

chyba jesteś pojebany...

.Jestem nie wierzący z wielu powodów
Za rok idę do bierzmowania

wtf?

albo wierzysz albo nie ...

mówisz że chcesz wziąć ślub, spoko, ale jest takie coś jak ślub cywilny.

Rzymianie mieli Zeusa, Here i inne pierdoły

a to czasem nie byli grecy ?

Może wszystko to napisałem z tego bólu po śmierci Ojca

sam straciłem ojca dawno temu, lecz nie twierdziłem że Boga nie ma, po prostu wiem że na każdego przyjdzie czas.

a ludzie sobie wymyślili Boga, bóstwa, i inne magiczne stworzenia, jakieś tam magiczne czyny i ogólnie magię, bo nie mieli co robić, a o czymś trzeba rozmawiać ;)

w dzisiejszych czasach wygląda to inaczej, sam pewnie nie raz słyszysz jakieś historie w które nie wierzysz, podobnie jest z Bogiem.

nie będę więcej pierdolić, bo nie ma sensu.

Ja osobiście nie wierzę w boga, nie poszedłem do bierzmowania, nie chodzę na religię, i teraz myślę czy całkowicie nie wypisać się z kościoła katolickiego.

Pozdrawiam,

~Len

@edit.

ahhhh zapomniałbym, Katolicy dziwni ludzie, pomimo tego iż w Biblii napisane jest żeby nie czcić żadnych figurek, obrazów, krzyży itp. ale kogo to obchodzi.

ogólnie w ich systemie jest wiele takich dziwnych sytuacji, ale po co tak robić ;)

@edit2.

Bóg stworzył wszystko, to skąd w takim razie wziął się Bóg ?

Opublikowano

Ja nie wierzę z kilku powodów...

1.To wszystko jest bezsensu <_< czy ktokolwiek widział boga?? Dostał jakiś znak z nieba :/ itp.

2.Bierzmowanie ciekawe... Po co to... żeby wziąć ślub no i co dalej po co to ?? Nie ma wyjaśnienia na to nawet

3.Tak jak wcześniej wspomniano o tych wszystkich zamachach wybuchach itp. Okej to jeszcze wytłumaczyć się może da

jak wiadomo PISMO ŚWIĘTE mówi o tym jak Ewa zjadła zakazany owoc i dała Adamowi wtedy coś tam coś tam

bóg ich wygnał i coś tam gadał o tym że matki będą rodzić w cierpieniach faceci (że tak to ujmę) będą pracować

ciężko czy coś... może coś jest w tym.

4.Było również o tej sprawiedliwości dodam też równość ludzi na świecie tego nie ma. Podam przykład ze swojego życia

u mnie w szkole jest kilku jak to wszędzie kilku takich KOZAKÓW dlaczego oni mają być lepsi od nas??

5.Mój ulubiony przykład skoro na początku była tylko pustka to z skąd się wziął bóg?? wyskoczył

tak nagle no bez sensu <_<. Albo np. w piśmie świętym nie ma nic o dinozaurach a jak wiadomo

one żyły... lub jak bóg tworzył rośliny itp. to nagle tyle gatunków się stworzyło no proszę <_<.

6.Skoro bóg jest w niebie a ludzie chcieli go dosięgnąć budując wierzę babel to czemu teraz

nie chcą go dosięgnąć ;/.

Wszyscy wierzący tak gadają o tym bogu a gówno o nim wiedzą

Co do 1 punktu. Były objawienia i też to, że np były Papież Jan paweł II leczył niektórych ludzi dlatego też został świętym.

Co do 2 punktu.Bierzmowanie to część sakramentów które spełniasz. jest ich bodajże 7

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

Opublikowano

Albo dodam jeszcze przykład z własnego życia: Otóż mama mojego ojca czyli moja babcia zginęła w wypadku w 1979 r. Mój tata miał 13 lat, jego ojciec się rozpił, upadało gospodarstwo. Jeszcze ten opis na nagrobku: "Bóg tak chciał". Nosz kurwa mać to Bóg tak chciał aby kierowca ciężarówki się zagapił i potrącił moją babcię i chciał żeby ona umarła, no sorry ale coś w tym nie tak nie?

No kurde masz racje jak bóg może chcieć śmierci człowieka no coś tu jest nie halo :angry:

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Ja osobiście wierze w Boga bo jakie jest logiczne wyjaśnienie inne niż takie że Bóg to stworzył? nie ma więc Bóg musi być.

Opublikowano

Nie bede cytowalpisma swietego , ale św pamieci moja babcia powiedziala kiedys ze ludzi dobrych i poslusznych bogu zabiera wczesniej a zlych i bawiacych sie z niego zostawia na poprawe

Opublikowano

Co do 1 punktu. Były objawienia i też to, że np były Papież Jan paweł II leczył niektórych ludzi dlatego też został świętym.

Co do 2 punktu.Bierzmowanie to część sakramentów które spełniasz. jest ich bodajże 7

Skoro ci ludzie których LECZYŁ w to uwierzyli to pewni się tak stało ponieważ to wszystko

to podświadomość... to ona kieruje naszym życiem a nie jakieś tam 10 przykazań bożych <_<

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Nie wierze w boga,jestem ateista.

Dlaczego kiedyś katolicy mordowali ludzi dlatego że nie chcieli przyjąć ich religii ?

Dlaczego w na lekcjach religii nigdy o tym nie słyszałem ? Polecam wam obejrzeć film "Polowanie na czarownice" jest tam o tym wspomniane.

Przecież są różne religie, ludzie po prostu chcą w coś wierzyć inni wierzą,bo im to wpajano od dziecka,nie którzy po prostu nie potrafią mieć własnego zdania i są zaślepieni religią.

Oczywiście w każdej religii musi być jakiś sens,ale jak wiecie ludzka wyobraźnia nie zna granic,kto wie czy np. gdy pisali biblie lub inne księgi które głoszą religie nie były tworzone pod jakimś wpływem,jeżeli już wtedy pili wino,to na pewno znali też inne używki teraz nam nie znane xD

Czy też pisali to ludzie zdrowi na rozumie,może to byli wariaci xD ?

Pewnie też w nich jest jakaś garstka prawdy,ale są to jakieś legendy,tu ktoś coś doda,tam ktoś coś doda i wychodzi całkiem co innego.

Edit/

Zapomniałem jeszcze czegoś dodać

Dziwi mnie też że katolicy niby szanują każdego i wszystkich

Ale przeważnie jak usłyszą że ktoś jest nie wierzący lub wierzy w inną religie,to zaczynają wyzywać od nie wiadomo czego,lub patrzą na ciebie wilkiem.

Jakbyś im coś ukradł lub rodzinę wymordował xD

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

DLA ODMIANY CO WASZYM ZDANIEM JEST PO SMIERCI ??????

WIECZNY SEN ?

wylacz komputer to sie dowiesz

osobiscie watpie zeby istnial BOG

a co do tego wierzenia to nasz swiat jest po to aby sprawdzic czy jestesmy godni nieba czy cos takiego

po smierci sw. pamieci babci moja mama nie chodzi do kosciola (juz 5 lat)

Opublikowano

Dobra to zastanówcie się skoro jest bóg to z kąd się wziął szatan?

wyskoczył razem z bogiem?? -.- bo skoro jest bóg jest i szatan.

Z kąd szatan hymm...?

1313798626-U268549.gif

Opublikowano

Dobra to zastanówcie się skoro jest bóg to z kąd się wziął szatan?

wyskoczył razem z bogiem?? -.- bo skoro jest bóg jest i szatan.

Z kąd szatan hymm...?

a skąd wziął się Bóg ? sam siebie stworzył?

Opublikowano

@Up Dokładnie własnie nie wiadomo ponoć na początku była pustka i wtf?

Bóg wyskoczył <_<

1313798626-U268549.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...