Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak Zagrac Na Vindictus

Eryk2109.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie pamiętam dokładnie w każdym razie to było już w grze podczas logowania wystarczyło zmienić port na nowszy

• Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli chodzi tylko o niezgodność IP i Portu to jednak zainstaluj Proxifier ja na tym sprawdzam czy dane IP wejdzie mi na kompa.

Wazie jak by ktoś nie wiedział jak to zrobić mały guide:

Zazwyczaj proxyfier nie koliduje się z proxycapem ,u mnie przynajmniej tak jest, bo 1 program wprowadza swoje zmiany ,ale można się na nie zgodzić... Jak wyskoczą wam jakieś powiadomienia to klikamy na NIE i OK po czym wchodzimy już na odpalony program i wybieramy ikonkę z komputerem-> add ->wpisujemy Adress i Port-> po czym klikamy na Check (zajebisty sposób żeby sprawdzić czy dane IP pójdzie nam na kompie)...

Po czym wyłączamy zupełnie program ,wprowadzamy zmiany na proxyCap i wreszcie odpalamy pomyślnie grę Vindictus (wbijamy jakiś level i przystępujemy do gildii PolskaCrew) ;)

Opublikowano

Jezeli dzisaj jeszcze nie zacznie dzialac FreeSocksProxy.org to zrobie nowy poradnik ktory bedzie wszystkim dzialac :P

@edit

Temat jednak edytowalem dzisaj ale tak na szybko

Opublikowano

Siema B) a jak kupi sie itemka w marketplace to gdzie on ląduje i po ilu minutach bo kupiłem czekałem 3 minuty i niema ich w eq a kasa wydana co teraz.?

Opublikowano

Siema B) a jak kupi sie itemka w marketplace to gdzie on ląduje i po ilu minutach bo kupiłem czekałem 3 minuty i niema ich w eq a kasa wydana co teraz.?

w Mail jest

Opublikowano

Jeżeli chodzi tylko o niezgodność IP i Portu to jednak zainstaluj Proxifier ja na tym sprawdzam czy dane IP wejdzie mi na kompa.

Wazie jak by ktoś nie wiedział jak to zrobić mały guide:

Zazwyczaj proxyfier nie koliduje się z proxycapem ,u mnie przynajmniej tak jest, bo 1 program wprowadza swoje zmiany ,ale można się na nie zgodzić... Jak wyskoczą wam jakieś powiadomienia to klikamy na NIE i OK po czym wchodzimy już na odpalony program i wybieramy ikonkę z komputerem-> add ->wpisujemy Adress i Port-> po czym klikamy na Check (zajebisty sposób żeby sprawdzić czy dane IP pójdzie nam na kompie)...

Po czym wyłączamy zupełnie program ,wprowadzamy zmiany na proxyCap i wreszcie odpalamy pomyślnie grę Vindictus (wbijamy jakiś level i przystępujemy do gildii PolskaCrew) ;)

Czyli skoro teraz po wyłączeniu freesocksproxy.org nie działają mi ip i porty z innych servów to wina proxycapa? bo wcześniej oczywiście wszystko chodzilo, ale wbijalem same dane z freesockproxy. teraz mi sie udalo tylko z ip od marciela, a gdy te wygaslo nie moge juz nic znaleźć bo ze wszystkiego mnie wyrzuca.

I jeszcze jak wbić do gildii ^^?

Opublikowano

Czy Ktos z was ma avasta?? a działa mu gra?

ja wiem tyle, że muszę robić tak, że jak loguje się to proxycap włączony, jak już się zaloguję to żeby wejść do gry postacią muszę proxycapa wyłączyć, bo tak to mnie wyrzuca może z tym masz problem. Wcześniej chyba jeszcze AVG wykrywał vindictusa jako wirus, ale teraz naprawili to. A nawet jeśli masz z tym problem to możesz dodać do wyjątków chyba ścieżkę ;p

Opublikowano

Czyli skoro teraz po wyłączeniu freesocksproxy.org nie działają mi ip i porty z innych servów to wina proxycapa? bo wcześniej oczywiście wszystko chodzilo, ale wbijalem same dane z freesockproxy. teraz mi sie udalo tylko z ip od marciela, a gdy te wygaslo nie moge juz nic znaleźć bo ze wszystkiego mnie wyrzuca.

I jeszcze jak wbić do gildii ^^?

freesocksproxy.org juz od jakiegoś czasu nie działa polecam używanie:

http://spys.ru/en/socks-proxy-list/

tylko pierwsza większa sprawa nie każde IP działa ,też nie polecam sprawdzania wszystkiego po kolei przy użyciu ProxyCap dlatego zainstaluj sobie Proxifier ale tylko po to aby sobie sprawdzić czy dane IP działa

trochę tutaj namieszam ale jeżeli każdy dobrze przeczyta ten post to zrozumie ze ten program służy tylko i wyłącznie do sprawdzenia czy ip nadaje sie do grania... Dla uwizualnienia dwie sweet focie ^^

mpcforum4.th.png

mpcforum3.th.png

no i szczegółowe objaśnienie :

1. Po włączeniu Proxyfier anulujcie wprowadzanie zmian ponieważ przestanie działać proxycap i będzie potrzebna reinstalizacja programu

2. Wiadomo :D

3. Strona którą aktualnie używam (chociaż przyznam że jest słaba ale nie mam czasu aby wyszukać czegoś bardziej nie zawodnego)

4. IP które w tej chwili mi działa (jak widać trzeba było się trochę pobawić ponieważ to 18 pozycja)

5. Tutaj wprowadzamy IP serwera

6. Aktualnie miałem jakieś tam IP (to mało istotne jak coś mamy dajemy Edit jak nie to Add)

7. Wprowadzamy Adress i Port

8. Check sprawdzamy czy ip do czegokolwiek się nadaje

9. Są 3 testy i tutaj ważne wszystkie 3 muszą przebiec poprawnie

10. Małe potwierdzenie że wszystko jest OK ale nie ufajmy temu bezgranicznie bo miałem przypadki kiedy 3 test sie nie powiódł i rownież kiedy wszystko było ok a gra i tak nie odpaliła

11. I tu priorytet za każdym razem kiedy zamierzamy sobie pograć radze wyłączyć proxyfier bo po pewnym czasie wyrzuci nas z gry z bełedem HackShield coś tam (miałem taki przypadek wczoraj jak zapomniałem wyłączyć program)

No i chyba tyle... wprowadzamy IP i Port do ProxyCap i gramy

// Do gildii można się dostać poprzez wysłanie zaproszenia masz na prawym dolnym rogu monitora taka flagę klikasz Guild Home a później Gild Search

// Używam Eset NOD 32 ale teraz już sam nie wiem czy to wina antywirusa zobacz czy nie masz jakiś dziwnych programów typu proxyfier załączonych lub inną wersje ProxyCap niż na głównej stronie tego tematu

ehhh też nie spojrzałem na 1 stronę ^^ wychodzi na to że nie potrzebne były te moje wypociny :P

Opublikowano

freesocksproxy.org juz od jakiegoś czasu nie działa polecam używanie:

http://spys.ru/en/socks-proxy-list/

tylko pierwsza większa sprawa nie każde IP działa ,też nie polecam sprawdzania wszystkiego po kolei przy użyciu ProxyCap dlatego zainstaluj sobie Proxifier ale tylko po to aby sobie sprawdzić czy dane IP działa

trochę tutaj namieszam ale jeżeli każdy dobrze przeczyta ten post to zrozumie ze ten program służy tylko i wyłącznie do sprawdzenia czy ip nadaje sie do grania... Dla uwizualnienia dwie sweet focie ^^

mpcforum4.th.png

mpcforum3.th.png

no i szczegółowe objaśnienie :

1. Po włączeniu Proxyfier anulujcie wprowadzanie zmian ponieważ przestanie działać proxycap i będzie potrzebna reinstalizacja programu

2. Wiadomo :D

3. Strona którą aktualnie używam (chociaż przyznam że jest słaba ale nie mam czasu aby wyszukać czegoś bardziej nie zawodnego)

4. IP które w tej chwili mi działa (jak widać trzeba było się trochę pobawić ponieważ to 18 pozycja)

5. Tutaj wprowadzamy IP serwera

6. Aktualnie miałem jakieś tam IP (to mało istotne jak coś mamy dajemy Edit jak nie to Add)

7. Wprowadzamy Adress i Port

8. Check sprawdzamy czy ip do czegokolwiek się nadaje

9. Są 3 testy i tutaj ważne wszystkie 3 muszą przebiec poprawnie

10. Małe potwierdzenie że wszystko jest OK ale nie ufajmy temu bezgranicznie bo miałem przypadki kiedy 3 test sie nie powiódł i rownież kiedy wszystko było ok a gra i tak nie odpaliła

11. I tu priorytet za każdym razem kiedy zamierzamy sobie pograć radze wyłączyć proxyfier bo po pewnym czasie wyrzuci nas z gry z bełedem HackShield coś tam (miałem taki przypadek wczoraj jak zapomniałem wyłączyć program)

No i chyba tyle... wprowadzamy IP i Port do ProxyCap i gramy

// Do gildii można się dostać poprzez wysłanie zaproszenia masz na prawym dolnym rogu monitora taka flagę klikasz Guild Home a później Gild Search

// Używam Eset NOD 32 ale teraz już sam nie wiem czy to wina antywirusa zobacz czy nie masz jakiś dziwnych programów typu proxyfier załączonych lub inną wersje ProxyCap niż na głównej stronie tego tematu

ehhh też nie spojrzałem na 1 stronę ^^ wychodzi na to że nie potrzebne były te moje wypociny :P

no spoko dzięki ;). nie nie mam innej wszystko robiłem zgodnie z tym poradnikiem. głównie chodziło mi o to, że po wygaśnięciu freesocksproxy nie mogłem znaleźć dobrych adresów nawet z tej Twojej strony. dlatego zastanawiałem się dlaczego tak jest. w każdym razie zrobię jak mówisz, bo pewnie problem siedzi w tym, ze po prostu nie pasują mi te ip ;)

a tak btw: co do sprawdzania proxy myślę, że wystarczy po prostu proxy checker ;p z tej strony ---> http://www.proxifier.com/download.htm

Opublikowano

no spoko dzięki ;). nie nie mam innej wszystko robiłem zgodnie z tym poradnikiem. głównie chodziło mi o to, że po wygaśnięciu freesocksproxy nie mogłem znaleźć dobrych adresów nawet z tej Twojej strony. dlatego zastanawiałem się dlaczego tak jest. w każdym razie zrobię jak mówisz, bo pewnie problem siedzi w tym, ze po prostu nie pasują mi te ip ;)

a tak btw: co do sprawdzania proxy myślę, że wystarczy po prostu proxy checker ;p z tej strony ---> http://www.proxifier.com/download.htm

Nie o to chodzi ;/ mam error "cannot start hackshield driver" i wyczytalem ze to wina avasta;//

http://rappelz-forum.gpotato.com/viewtopic.php?f=6&t=828533&start=0&st=0&sk=t&sd=a

mam tu cos takiego ale jest po eng wszystkiego niezaczaje. google trans odpada jest beznadziejny i robi byki i boje sie ze cos zjebie ;D

Opublikowano

Nie o to chodzi ;/ mam error "cannot start hackshield driver" i wyczytalem ze to wina avasta;//

http://rappelz-forum.gpotato.com/viewtopic.php?f=6&t=828533&start=0&st=0&sk=t&sd=a

mam tu cos takiego ale jest po eng wszystkiego niezaczaje. google trans odpada jest beznadziejny i robi byki i boje sie ze cos zjebie ;D

Prosta sprawa na początku ściągasz ten program. Włączasz autorun i kiedy już się uruchomii klikasz na zakładkę drivers na górze i tam zobaczysz sterowniki Twojego kompa. Tam powinieneś zobaczyć EagleNT z błędem "File not found".

Dalej będziesz musiał edytować rejestr. Więc ostrożnie żebyś czegoś złego nie usunął. Klikasz dwa razy na ten EagleNT i on Cię powinien przenieść do edytora rejestru. Po lewej powinieneś mieć coś co wygląda jak folder EagleNT. skasuj ten folder i zamknij edytor rejestru. Kiedy wrócisz do autorun usuń EagleNT z tamtej wcześniejszej listy i zamknij autorun. Potem jest napisane, że włączasz grę i problem z głowy ;p

Opublikowano

Prosta sprawa na początku ściągasz ten program. Włączasz autorun i kiedy już się uruchomii klikasz na zakładkę drivers na górze i tam zobaczysz sterowniki Twojego kompa. Tam powinieneś zobaczyć EagleNT z błędem "File not found".

Dalej będziesz musiał edytować rejestr. Więc ostrożnie żebyś czegoś złego nie usunął. Klikasz dwa razy na ten EagleNT i on Cię powinien przenieść do edytora rejestru. Po lewej powinieneś mieć coś co wygląda jak folder EagleNT. skasuj ten folder i zamknij edytor rejestru. Kiedy wrócisz do autorun usuń EagleNT z tamtej wcześniejszej listy i zamknij autorun. Potem jest napisane, że włączasz grę i problem z głowy ;p

wszystko ladnie ale błąd przy usuwaniu klucza

Opublikowano

skoro mówisz, ze to avast to zawsze mozesz go odinstalować i ściągnąć coś innego np. AVG jak już pisałem mi na tym działa. a jeśli jeszcze nie próbowałeś, to przeinstaluj grę albo same stery do hackshielda są w folderze z grą. wchodzisz nexon/vindictus/en-us/HShield i tam klikasz na plik hsupdate.exe

Opublikowano

I tak przy okazji ja też mam teraz problem dalej z tymi ip. Mimo tego, że proxy checker uznaje mi adres za dobry (nie może tylko pingować do ip, ale jest napisane, że to nie przeszkadza działaniu), to gra mi nie łączy - response form server delayed. Podobno może to być wina przeciążenia servera, ale próbowałem już na kilku i dalej to samo. Wie ktoś o co może chodzić? Dodam, że wcześniej na ip z freesocksproxy.org działało mi cały czas czyli jakieś 10 dni, od zamknięcia strony pojawiły mi się problemy.

edit: Teraz jak sprawdziłem to serwer west mi działa, a east, na którym do tej pory grałem nie. Ktoś ma podobnie ?

Opublikowano

heh prawdopodobnie wiozłeś IP Adress z zachodniej części Stanów Zjednoczonych :D

800px-Stany_Zjednoczone-mapa_administracyjna.png

podziel sobie na pół i wybierz te z prawej strony :D:D

Opublikowano

Ehh ten FreeVPN.tv to lagoza, ledwo 1 kreskę wyciąga w party. Oby freesocksproxy.org zaczęło działać, tam chociaż były 2-3 kreski i dało się jako tako grać. Ktoś wie czemu ta stronka nie działa i czy w ogóle jeszcze będzie działać ? :)

@Vindicatior

ja używam avasta i żadnych problemów z odpaleniem gry nie miałem

Opublikowano

hahaha no racja dlaczego tego nie wziąłem pod uwagę ;/ mój błąd ;p dzięki, pewnie bym na to nie wpadł. ogólnie dzięki, że powiedziałeś mi, po której jest wschód to zapewne ułatwi sprawę ;D dobra koniec żartów może teraz pójdzie ;p

edit: no niestety problem wciąż jest. W sumie to bardzo dziwne. Nawet jak biorę ip z New Jersey to mogę wchodzić na west a east mi nie działa, trochę bez sensu;/ w sumie nie chce mi sie zaczynać od nowa na west tym bardziej ze ta polska gildia jest na east. Już sam nie wiem co zrobić. Sprawdziłem wszystkie ip ze strony spys.ru i owszem działa klika ale wszystkie tylko na west. Co mogę robić źle? Może nie byłoby to dla mnie takie irytujące gdyby nie fakt, że jeszcze 2 dni temu wszystko działało jak trzeba na ip z freesocksproxy.org. Dziwna sprawa. Może ktoś miał podobnie?

Opublikowano

hehe przyznam się bez bicia ze początkowo też się pomyliłem widać to po edycji postu :P

ale przypomniał mi się mój stary sposób na geografie (Wild Wild West - Bardzo dziki Zachód ^^ od tamtej pory zawsze wiedziałem że Ameryka i inne westerny są na lewo :D i szybko poprawiłem póki nikt nie widział :D )

co do tematu to mam nadzieje że wpadniesz do 24 i sprawdzisz to IP

96.251.11.71:35477

będę ślęczał z gra póki mnie nie wyrzuci i edytował post wrazie zmiany IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...