Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] Pliki Serwerowe By Krzysztofa Na Minecraft 1.0.0

[Dl] Pliki Serwerowe By Krzysztofa Na Minecraft 1.0.0  

2 416 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy robi? nast?pn? wersj? plików?

• TAK!
      2094
    • Mi wszystko jedno
      143
    • Nie rób...
      178
  2. 2. Czy podobaj? Ci si? moje pliki?

• Tak!
      2036
    • Nie!
      166
    • S? dobre, ale znam lepsze :)
      213
  3. 3. Czekasz na nowe wydanie plików z poradnikiem ?

• Tak!
      1992
    • Nie!
      156
    • Sam da?em rade to ustawi?.
      267

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Załozyłem swojego serwa na plikach 4.2 mam juz admina ale nie moge nic rozwalac i nic stawiac tak jakby na serwie byl cuboid nawet jak zaloze swojego cub to tak samo co robic??

wpisz /op Twoj_nick

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

cześć a ja mam pewien problem z Clientem mam v 1.7.3 i jak chcę się zalogować na server to pisze mi " Twój nick nie mieści się w dopuszczalnych znakach, lub jest za długi/krótki! " ale jak wpisuję w login na samym początku co jest nick to i tak to nic nie daje :( nie wiem co zrobić żeby się zalogować na serva... proszę o pomoc...

24382.jpg
Opublikowano
cześć a ja mam pewien problem z Clientem mam v 1.7.3 i jak chcę się zalogować na server to pisze mi " Twój nick nie mieści się w dopuszczalnych znakach, lub jest za długi/krótki! " ale jak wpisuję w login na samym początku co jest nick to i tak to nic nie daje :( nie wiem co zrobić żeby się zalogować na serva... proszę o pomoc...

Masz za długi nick lub ma specjalne znaki jak (.,/[]'\_) itp

Musisz se zrobić normalny nick bez spacji itp, np NONAME

itp :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztofa Dziękuję bardzo pomogło :) ale teraz mam kolejny problem :P przepraszam że tak Ci truję d**ę ale teraz przy logowaniu pojawia mi się komunikat: " Failed to login: User not premium "... przepraszam jeszcze raz i po raz kolejny proszę o pomoc :) z góry Dziękuję

24382.jpg
Opublikowano

Krzysztofa Dziękuję bardzo pomogło :) ale teraz mam kolejny problem :P przepraszam że tak Ci truję d**ę ale teraz przy logowaniu pojawia mi się komunikat: " Failed to login: User not premium "... przepraszam jeszcze raz i po raz kolejny proszę o pomoc :) z góry Dziękuję

to oznacza ze nie masz orginalnego klijenta minecraft :D musisz wylaczyc na servie ta funkcie

Opublikowano

Jak ja próbuję włonczyć serwa przez GUI to tam w tym oknie gdzie jest "start", nic się nie dzieje. A jak próbuję wbić na serwa to pisze faild to connect to the serwer. Wszystko poprawnie tam wpisałem co trzeba było a nie działa!

Opublikowano

Było to milion razy wałkowane :D

W pliku server.properties masz online-mode=true zmień na false.

Jak coś źle napisałem to chyba się połapiesz o co biega (chodzi o nazwy plików )

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Pomocy

Otóż mam dwa problemy, najpierw może zacznę od łatwiejszego.

1) Jak zmienić tekst co się wyświetla przy włączeniu minecrafta napis wyswietla się taki "Witaj. Piotras na Beta test Serwer files by Krzysztofa v41.'

I teraz ten no dla mnie bardzo truuuudnyy problem.

2)Otóż chce dać sobie admina lub własciciela ( no nie wiem jak to powiedziec, chodzi mi o najwyższą rangę :) ) to co muszę zrobić ?

Coś muszę zrobić (no chyba tak) w konsoli, wpisałem op to owszem wpisało mi w /folderze z serwer a dokładnie w folderze/ ops << wpisało nick ale w grze nie wyświetla mi się przy nicku jak coś napisze, admin.

Bo wiecie chce dawać cuby itd.

I czy jak już ktoś wejdzie na serwer to muszę dawać mu rangę czy on już jest zwykłym graczem??

Bo to chyba coś chodzi z tym persmissionplus albo permissions.

I o co chodzi z whitelist czy coś takie ??

Bardzoo proszę o pomoc Krzysztofa lub kogoś innego byle mi pomogł rozwiązać ten problem. Jak to już zrobię to wkońcu serwer będzie okej bardzoo jeszcze raz bardzo proszę o pomoc, i w miarę zrozumiale wyjaśnić mi << proszeeee

Z góry wiellkieee dzięki

Pozdrawiam piotras8845

Opublikowano
Pomocy

Otóż mam dwa problemy, najpierw może zacznę od łatwiejszego.

1) Jak zmienić tekst co się wyświetla przy włączeniu minecrafta napis wyswietla się taki "Witaj. Piotras na Beta test Serwer files by Krzysztofa v41.'

I teraz ten no dla mnie bardzo truuuudnyy problem.

2)Otóż chce dać sobie admina lub własciciela ( no nie wiem jak to powiedziec, chodzi mi o najwyższą rangę :) ) to co muszę zrobić ?

Coś muszę zrobić (no chyba tak) w konsoli, wpisałem op to owszem wpisało mi w /folderze z serwer a dokładnie w folderze/ ops << wpisało nick ale w grze nie wyświetla mi się przy nicku jak coś napisze, admin.

Bo wiecie chce dawać cuby itd.

I czy jak już ktoś wejdzie na serwer to muszę dawać mu rangę czy on już jest zwykłym graczem??

Bo to chyba coś chodzi z tym persmissionplus albo permissions.

I o co chodzi z whitelist czy coś takie ??

Bardzoo proszę o pomoc Krzysztofa lub kogoś innego byle mi pomogł rozwiązać ten problem. Jak to już zrobię to wkońcu serwer będzie okej bardzoo jeszcze raz bardzo proszę o pomoc, i w miarę zrozumiale wyjaśnić mi << proszeeee

Z góry wiellkieee dzięki

Pozdrawiam piotras8845

Jak byś czytał co pisze to być wiedział jak się dodaje admina :)

Dodawanie do grupy:

/permissions nick w:world parents add grupa

Kasowanie z grupy:

/permissions nick w:world parents remove grupa

Lista istniejących grup na graczu:

/permissions nick w:world parents list

Pierw kasujesz z istniejącej grupy, np Gracz,Vip,Mod itp.

Potem dodajesz do wybranej grupy, np Administrator,Wlasciciel itp.

world to nazwa twojego świata, jeżeli mapka nazywa się 123asd to musisz to zamienić na tą nazwę.

Przykład: Nadanie rangi Administrator dla gracza wilk.

Pierw kasujemy go z grupy "gracz"

W tym celu piszemy komendę:

/permissions wilk w:world parents remove gracz

Następnie dodajemy go do grupy "Administrator"

W tym celu piszemy:

/permissions wilk w:world parents add Administrator

I takim oto sposobem mamy admina :)

Można dać se też "Właściciela"

W konsoli serwera komendy piszemy nie poprzedzając ich ukośnikiem "/"

Pozdrawiam i liczę na plusika na zachętę xD

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Plusik poleciał

Dzięki wielkie dzięki pomogłeś !!!

Ale teraz mam kolejny mały problem odnośnie komend.

Większość komend mi działa ale mam problem z pięcioma komendami:

pierwsza komenda fly << latanie

druga komenda instantmine <<< szybkie niszczenie

damage << włacza wyłacza obrażenia

music [volume] << każdy chyba wie (włacza muzyke)

water damage << wyłacza obrażenia od wody

I własnie mam z nimi problem z tymi pięcioma komendami bo mi nie działają ;( (jestem jbc właścicielem) Dlaczego nie działają??

I jeszcze jedno pytanie tzn może prędzej doradztwo :P

Jakimi komendami najszybciej coś wybudować, jakie głownie używać komendy do budowania jakiejś budowli ?

I jeszcze jedno mógłbyś mi napisać wszystkie komendy jakie działają na tych twoich plikach.

Tzn do cuba już znam komendy to nie musisz mi pisać.

Aaa i jeszcze coś :P, w jaki sposób proponował byś mi budować miasto jak najszybciej ?

I problem mam ze spawn, chce przestawić spawn w inne miejsce, to to pisze setspawn i współrzędne

Okej tak napisałem ale jak wpisuje komende spawn to teleportuje do starego spawna dlaczego?

Wiem troszke dużo napisałes ale to chyba bedzie koniec jak już mi odpowiesz bo raczej te przydatne rzeczy bedę wiedział.

Opublikowano
pierwsza komenda fly << latanie

druga komenda instantmine <<< szybkie niszczenie

damage << włacza wyłacza obrażenia

music [volume] << każdy chyba wie (włacza muzyke)

water damage << wyłacza obrażenia od wody

Ziomuś nie ma na tych plikach wgranych pluginów co mają taką funkcje.

A do budowania używamy WorldEdita poszukaj se poradników w sieci :D

A co do budowania to moooże jak znajdę chwilkę ale nie obiecuje.

Pozdrawiam Krzysztof :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztof, może odpowiedziałbyś też na inne pytania niż tego kolegi wyżej? ;]

wszystko było dobrze, dopóki nie założyłam cuba, jest założony tylko na miasto, mam ownera na nim, jak sprawdzam siecią to mogę budować, a tak naprawde nie moge nigdzie budować, na całej mapie. o co chodzi? ;]

Opublikowano

Okej a co mam zrobić gdy czasami mi rozłacza serwer i potem go nie mogę włonczyć tylko dopiero po restarcie kompa moge właczyć serwe?

A dokładnie coś mi wyskakuje odnośnie rutera jak by był port zajęty czy coś takiego ? O co chodzi?

A jak wgrać to edit word ??

Bo ściągnąłem "WorldEditCUI0.0.6-1.5_01.zip"

I tam jest z sześć plików z którymi nic nie mogę zrobić ani otworzyć nic, gdzie to muszę wgrać ??

Proszę o odpowiedzi na te dwa pytania

Z góry dzieki

Opublikowano

Panie Krzysztofie.

Mam pytanie. Jak wyjdzie nowy patch 1.8 to czy ja posiadając serwer na Twoich plikach będę mógł w jakiś sposób go zupdatować?

Opublikowano
Panie Krzysztofie.

Mam pytanie. Jak wyjdzie nowy patch 1.8 to czy ja posiadając serwer na Twoich plikach będę mógł w jakiś sposób go zupdatować?

Tak

Mam pytanko moze ktos dac film jak dac obok nazwy Admin dam mu plusa albo minusa BD bardzo wdzieczny

patrz 1 post :)

Okej a co mam zrobić gdy czasami mi rozłacza serwer i potem go nie mogę włonczyć tylko dopiero po restarcie kompa moge właczyć serwe?

A dokładnie coś mi wyskakuje odnośnie rutera jak by był port zajęty czy coś takiego ? O co chodzi?

Zablokowane masz porty lub coś nie tak z kompem, musisz odblokować poty, ale to poszukaj se na google wpisz swój model routera i port forwarding

A jak wgrać to edit word ??

Bo ściągnąłem "WorldEditCUI0.0.6-1.5_01.zip"

I tam jest z sześć plików z którymi nic nie mogę zrobić ani otworzyć nic, gdzie to muszę wgrać ??

WorldEdit jest już w tych plikach wgrany i skonfigurowany, więc nie ma potrzeby tego od nowa instalować :)

Pozdrawiam Krzysztof.

Z góry dzieki

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Aaa to dobrze, a jak uruchomić tego WordEdit bo jak mam to dobrze ale jak uruchomić go ?? Bo w folderze w WordEdit jest tylko config. <<

I jeszcze jedno mógłbyś mi napisać wszystkie komendy jakie działają na tym plikach serwerowych (plugins), bardzoo Ciebie proszę.

Z góry wielkie dzięki

Opublikowano

No No Krzysztofa odwaliłeś kawał dobrej roboty moim zadaniem to są najlepsze pliki serwerowe do minecraft pozdrawiam :) one są godne uwagi.

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...