Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] Pliki Serwerowe By Krzysztofa Na Minecraft 1.0.0

[Dl] Pliki Serwerowe By Krzysztofa Na Minecraft 1.0.0  

2 416 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy robi? nast?pn? wersj? plików?

• TAK!
      2094
    • Mi wszystko jedno
      143
    • Nie rób...
      178
  2. 2. Czy podobaj? Ci si? moje pliki?

• Tak!
      2036
    • Nie!
      166
    • S? dobre, ale znam lepsze :)
      213
  3. 3. Czekasz na nowe wydanie plików z poradnikiem ?

• Tak!
      1992
    • Nie!
      156
    • Sam da?em rade to ustawi?.
      267

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczekajcie na wersję v4.0

chociaż na 3.5 nie miałem żadnych problemów z niczym :)

Do wtorku wyjdzie wersja 4.0 :D

pozdrawiam.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie za dużo dajesz tych plugin'ów. Część z nich jest praktycznie nie używana albo nie wiadomo o ich istnieniu. W rzekomo następnej wersji 4.0 powinieneś dać kilka wersji serwera, przykładowo na Role Play, czy na Free Build. Albo rozpisać te pluginy, ponieważ przykładowo jest coś skopane z Permissions z tej wersji (nie pokazuje nazw rang przed ksywami) i próbuję to rozwiązać. Też te twoje poradniki to nie są takie szczegółowe. Widać robione tak, żeby tylko były. Oczywiście, doceniam twoją pracę, ale widać robisz to hurtowo. Podoba mi się GUI serwera, czyli menadżer bukkit'a, więc niech zostanie. Więc w skrócie, może być całkiem dużo tych plugin'ów, ale jakoś rozpisz się o nich dłużej, podaj przykłady ich zastosowania. Nie dawaj takich, które są nieprzydatne. Takie możesz zamieścić, jako dodatkowe i do pobrania w przypadku potrzeby. Upewnij się też, iż wszystko działa. Mi na przykład World Edit też nie działał, ale sam już naprawiłem. Pobrałem z oficjalnej strony i dopiero teraz działa. Więc, pamiętaj. Nie liczy się ilość, tylko właśnie jakość. No i zapomniałeś o ważniejszych pluginach, typu Big Brother, natomiast upchałeś silnik jakimiś bajeranckimi plugin'ami, które tylko spowalniają serwer. Dlatego, jak już mówiłem, zrób kilka wersji na różne typy serwera, na różne maszyny, przykładowo gotowy serwer na wydajne sprzęty, to tam może być dużo tych plugin'ów i odwrotnie. Ułatwi to sprawę i każdy będzie mógł sobie dopasować wersję do własnych potrzeb. To taki mój (nie)krótki komentarz odnośnie twojej pracy. Powodzenia.

Opublikowano

Pliki,godne uwagi Wszystko jest elegancko wykonane nic tylko używać.Czekam na Kolejną wersję.

280qird.jpg

mca.png

Zbieram,

add.png

Opublikowano

Mi oczywiście nie chce działać, bo wyskakuje ciągle "Outdated server. :/

Furgolek piszesz /warpcreate nazwa_warpa.

Opublikowano
Według mnie za dużo dajesz tych plugin'ów. Część z nich jest praktycznie nie używana albo nie wiadomo o ich istnieniu. W rzekomo następnej wersji 4.0 powinieneś dać kilka wersji serwera, przykładowo na Role Play, czy na Free Build. Albo rozpisać te pluginy, ponieważ przykładowo jest coś skopane z Permissions z tej wersji (nie pokazuje nazw rang przed ksywami) i próbuję to rozwiązać. Też te twoje poradniki to nie są takie szczegółowe. Widać robione tak, żeby tylko były. Oczywiście, doceniam twoją pracę, ale widać robisz to hurtowo. Podoba mi się GUI serwera, czyli menadżer bukkit'a, więc niech zostanie. Więc w skrócie, może być całkiem dużo tych plugin'ów, ale jakoś rozpisz się o nich dłużej, podaj przykłady ich zastosowania. Nie dawaj takich, które są nieprzydatne. Takie możesz zamieścić, jako dodatkowe i do pobrania w przypadku potrzeby. Upewnij się też, iż wszystko działa. Mi na przykład World Edit też nie działał, ale sam już naprawiłem. Pobrałem z oficjalnej strony i dopiero teraz działa. Więc, pamiętaj. Nie liczy się ilość, tylko właśnie jakość. No i zapomniałeś o ważniejszych pluginach, typu Big Brother, natomiast upchałeś silnik jakimiś bajeranckimi plugin'ami, które tylko spowalniają serwer. Dlatego, jak już mówiłem, zrób kilka wersji na różne typy serwera, na różne maszyny, przykładowo gotowy serwer na wydajne sprzęty, to tam może być dużo tych plugin'ów i odwrotnie. Ułatwi to sprawę i każdy będzie mógł sobie dopasować wersję do własnych potrzeb. To taki mój (nie)krótki komentarz odnośnie twojej pracy. Powodzenia.

Ta jak się nie znasz to się nie wypowiadaj, masz pojęcie jak BB spowalnia serwer?

raczej nie, więc nie pisz głupot :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ja mam pojęcie, ale Big Brother jest przydatny, jeżeli nie ma się World Guard, chociażby. Byś przyjął tę krytykę z honorem, a nie dajesz takie teksty na odczepnego, żebym dał ci spokój. Zapewne sam widzisz, jak to jest upchane plugin'ami. Ale, jak na krytykę odpowiadasz krytyką, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

Opublikowano
Ja mam pojęcie, ale Big Brother jest przydatny, jeżeli nie ma się World Guard, chociażby. Byś przyjął tę krytykę z honorem, a nie dajesz takie teksty na odczepnego, żebym dał ci spokój. Zapewne sam widzisz, jak to jest upchane plugin'ami. Ale, jak na krytykę odpowiadasz krytyką, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

Jakbyś pobrał tą paczkę to wiedział byś, że jest tutaj World Guard.

Koniec tematu bo nadal błaźnisz się :)

jakie haslo do v 3.5?

Masz napisane kilka postów wyżej i na 1 poście :D

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ja powiedziałem wyraźnie jeżeliby. Ktoś może woli inną alternatywę dla World Guard? Czy tak ciężko jest przyjąć słowa krytyki na klatę?

Pozdrawiam.

Batorun12.

Opublikowano

Ja powiedziałem wyraźnie jeżeliby. Ktoś może woli inną alternatywę dla World Guard? Czy tak ciężko jest przyjąć słowa krytyki na klatę?

Pozdrawiam.

Batorun12.

Niestety dla takich ludzi tak...

Opublikowano

Pozdrawiam.

Batorun12.

Jaką krytyke? Ty gówno masz o tym pojęcie, WorldGuard to podstatowy plugin, bez którego połowa rzeczy nie działa, w tym np Cuboidy, które są najważniejsze.

BB to tylko zamulanie serwera, dedyka 20 GB ram potrafi zamulić, więc poco ci to?

Pozdro, za pliki właśnie biorę się je sklepać :)

Będą z rana lub jeszcze dzisiaj :}

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Cześć, mam pewien problem. Wiecie może jak rozwiązać problem z permission ? Mianowicie, gdy dodaję się do jakiejś grupy, to dosyć, że nie mam tej ' przypiski ' to jeszcze mam problemy z niektórymi komendami. Np. dodałem się do Administratora, wpisując /kick wyskakuje mi " An interial error occurred while attemptin to perform this command " co mam z tym zrobić ? I wg. dodając się w permission do jakiejś grupy, nie mogę używać żadnych komend. Jedynie komendy są dostępne wtedy gdy dam sobie opa. Proszę o pomoc. Krzysztofa - dzięki za pliczki i kontynuuj tworzenie :P Pozdrawiam.

//Edit: mógłbyś dodać Iconomy Chest Shop ? Bo nie mogę tego plugina znaleźć nigdzie a za bardzo nie znam się na dodawaniu pluginów :P Z góry dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...