Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tool]Autostart Bots

No ja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowa wersja dodana.

Jak wspomniałem, nie udało mi się, żeby zalogować się na więcej, niż jednym kliencie (reszta musi przez clientlessa). Próbowałem na różne sposoby i kończyło się to zawsze błędem "Canonot connect to server.(s3510)" w kliencie (czy jakoś tak), kiedy bot miał wybrać postać. Jeśli ktoś wie, jak problem rozwiązać, to proszę pisać.

Można by też tak spróbować (by można było więcej klientów), żeby mój program wstrzykiwał komendę do klienta. Niestety. Moja wiedza jest zbyt ograniczona i tego nie potrafię.

Jeśli ktoś chce pomóc, zna się na wstrzykiwaniu dll'ek do silka, potrafi napisać injector i wytłumaczyć mi jak go używać, to proszę pisać ;)

Przez następny tydzień spróbuje jakoś pobawić się controlclickami, ale to prymitywna metoda i wolałbym potrafić te dll'ki wstrzykiwać ^^

Co do powyższej propozycji, to nie ma sprawy :)

Poślij na pm linka do tematu i wymienimy się linkami ;)

wiz_taxer.png
  • Odpowiedzi 294
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spoko Link do tematu juz leci a co do tego bajeru z clientem probowales przez edx'a

?

Kryspin_PL.pngVienio_PL.png

Nowy_Shooter.png

Pomoglem kliknij + To na pewno nie zaboli ;)

Pomogłeś człowiekowi a w zamian dostajesz minusa, to jest dopiero filozofia nie których mądrych ludzi na Forach Tematycznych...

Opublikowano

Właśnie przez edx. Tylko kombinowałem, żeby to bot wybrał serwer i wpisał pasy. Niestety nie udało się, więc trzeba będzie samemu to opracować ;)

Mam już pomysł na to. Chyba zdążę to zrobić do wtorku, ale nie da rady na zminimalizowanym silku. Niestety nie będzie można ruszać kompa przy włączaniu.

wiz_taxer.png
Opublikowano

to troche lipa z tym kiedys byl programik ze automatycznie logowal itd wiec na razie mi tez brak pomyslow ;/

Nowy_Shooter.png

Pomogłeś człowiekowi a w zamian dostajesz minusa, to jest dopiero filozofia nie których mądrych ludzi na Forach Tematycznych...

Opublikowano

Nową wersję dodałem zaraz po wyjściu iBota ^^

Jest na pierwszej stronie tematu. Chyba, że nie działa, to pisać ;)

wiz_taxer.png
Opublikowano

przeciez juz jest

@edit

sorki nie zauwazylem ze jest jeszcze jedna strona xD

@edit2 To Ja

Mam problem z twoim programem po jakims czasie pokazuje mi ze autostartbot przestal dzialac i sie wylacza ;/ masz jakas rade?

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

Kurde mam taki problem, że włączam tego autostart bota i wszystko cacy, niby łączy się z serverem ale jak serwer jest full to próbuje tylko 4 razy i restartuje bota. wiecie co jest nie tak?

Opublikowano

tak nie ustawiaj zeby restartowal bota co 20 sekund tam masz taka opcje w prawym dolnym rogu ;) albo zmien na wiekszy czas ja mialem na 600 albo 1200 sekund i ladnie sie logowal mimo ze na moim serverze juz trzeba po kilka minut lub nawet godzin sie logowac ;)

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

Właśnie problem w tym, ze wyglada to tak, jakby program odpalal kolejne konta dopiero po zalogowaniu poprzedniego, niestety na moim serwerze to nie bedzie dzialac, bo tam loguje sie minimum godzine. Mam windows 7, ale nie sadze, zeby w tym byl problem. Dodatkowo do wszystkich charow mam wskazany jedna lokalizacje pliku ibota.

Opublikowano

dobrze ale jak sie zalogujesz na jedna postac to mozesz sie i 5 godzin logowac a po zalogowaniu bedzie logowal nastepna. Mozesz tez sprobowac tak ze recznie wlaczysz np. 3 boty i bedziesz je na raz logowal ale ja mam czasem tak ze jak wbije na 1 postac to reszta botow przestaje sie oczywiscie nie zawsze logowac ;/ Cieszmy sie co mamy ;)

Nowy_Shooter.png

Opublikowano

sugestia dla autora programu, moze o tym nie wie, ja dopiero wczoraj to znalazlem

ibot ma mozliwosc zdefiniowania dodatkowych komend w skrócie

/-----------------------------------------------------------------------\
|	iBot Script Commands:						|
+-----------------------------------------------------------------------+

go(123,456) 		- move to position X-123, Y-456
move(0102030405060708) 	- move to position using raw data
talk(Storage) 		- store items
talk(Ammo) 		- buy arrow/bolts
talk(Sell) 		- sell items
talk(Repair) 		- repairs items
talk(Potion) 		- buy hp/mp/uni pills/vigors
talk(Stable) 		- buy horse/recovery kit/hgp/grass of life
talk(Grocery) 		- buy return scrolls/speed drugs
teleport(2095,1) 	- teleport using npc teleporter | constant id-2095, data-1
inject(7017,02)		- inject packet with opcode, data
wait			- wait for chardata to be receive before continuing with the script
horse			- summon horse
kill			- unsummon horse
delay(2000) 		- delay script of 2000ms
buff(on1)		- activate "always on" on Primary Weapon buff skills
buff(on2)		- activate "always on" on Secondary Weapon buff skills
buff(off1)		- deactivate "always on" on Primary Weapon buff skills
buff(off2)		- deactivate "always on" on Secondary Weapon buff skills
pick(on) 		- Enable Pick Drops (Free)
pick(off) 		- Disable Pick Drops (Free)
set(123,456,78)		- set training area X-123, Y-456, radius-78
set2(123,456,78)	- set 2nd training area X-123, Y-456, radius-78
qst(1,npc name)		- get the 1st quest on the list, npc name
cst(buff skill name)	- cast the buff with the given name
///message 		- add comment to script

|	How to use Command Line Arguments:				|

First thing it does is, it will remove the startup agreement messagebox.
Create a shorcut of iBot.exe
Right click and go to its properties.
Then go in the Shorcut tab.
In Target text append the command lines.

|	iBot Command Line Arguments:		  			|

Cmd	Description	 : Extra		Example	  
-------+-----------------+---------------------+-------------------------
SN	Silkroad Server	 : Server # 		(SN:1)
SU	Silkroad User	 : Username		(SU:MyUsername)
SP	Silkroad Pass	 : Password		(SP:MyPassword)
AS	Auto Select Char : Name			(AS:CharName)
AB	Auto Select Opt	 : Option 		(AB:2)
AC	Auto Connect 	 : <None>		(AC)
HI	Hide iBot	 : <None>		(HI)
CL	Clientless Login : <None>		(CL)

Extra Details:
SN:1	- 1=Xian server (Look below for complete lists)
AB:1	- Auto start bot after login
AB:2	- Do nothing (Idle)

Example iBot Command Line Arguments:
Target: "C:\iBot\iBot.exe" SN:1 SU:MyUsername SP:MyPassword AS:CharName AB:2 AC HI

What does the command line above does? When you run the shorcut it will do the following:
- SN:1 		Set the server to Xian (1=Xian)
- SU:MyUsername	Set Username to "MyUserName"
- SP:MyPassword	Set Password to "MyPassword"
- AS:CharName 	Set Character name to "CharName" to be use to select the character after login
- AB:2 		Set Do nothing (Idle) after login
- AC	 	Set delay of auto reconnect to 20secs
- HI		Minimize iBot window to tray

|	Silkroad Server #:	  	  				|

#	Silkroad Server Name
1	Xian
2	Aege
3	Troy
4	Athens
5	Oasis
6	Venice
7	Greece
8	Alps
9	Olympus
10	Tibet
11	Babel
12	RedSea
13	Rome
14	Sparta
15	Eldorado
16	Pacific
17	Alexander
18	Persia
19	Zeus
20	Poseidon
21	Hercules
22	Odin
23	Mercury
24	Mars
25	Saturn
26	Venus
27	Uranus
28	Pluto
29	Neptune
30	Hera
31	Gaia
32	Eos
33	Phoenix
34	Ares
35	Iris
36	Titan
37	Apollo
...	so on...

uzycie tego pozwalaloby na pominiecie calej czesci programowania makra wykonujacego odpowiednie czynnosci do zalogowania

Opublikowano

Tak, próbowałem tego na początku, ale gdy zalogowało na pierwszym koncie tym sposobem, to drugi klient albo w ogóle się nie włączał, a jak już udało mi się tego klienta włączyć, to w oknie wyboru postaci wyskakiwał błąd w silku i crash.

Aktualizacja z botem może trochę potrwać, bo muszę jeszcze poprawić błędy z party buffingiem ^^

wiz_taxer.png
Opublikowano

Teraz mozna tylko wbic na 2konta. Wiec jak ktos uzywał programu do wbijania na 8postaci to teraz ma lipe ; D ps. To w ibocie jest wgl pt buff?xD

speed.io.png

14119.gife9f7689074319b8d.jpg

18706.png

6077.png

PrincessStar.png

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że nie ma, a dzięki mnie będzie ;P

Nowa wersja dodana. Jak wspomniałem dodano bufowanie party. Opcję znajdziemy w zakładce tools pod odpowiednim guzikiem. Z górnej listy wybieramy buffera, z dolnej skila, którym mamy buffować i dodajemy chary pod danego skila i buffera.

Niestety nie wprowadziłem jeszcze opcji bufowania charów z poza tymi, którzy są w tabeli bots controlla. Dodam wkrótce.

Tak samo nie uporałem się jeszcze z odpalaniem wielu klientów. Tak samo jeszcze nie zrobiłem z włączaniem wszystkich botów "na raz", a nie po kolei.

Joymax sprezentował nam przemiłą blokadę na IP, dlatego myślę, że jakoś specjalnie nie będzie już to wam potrzebne, ale postaram się to skończyć, bo a nuż znajdzie się sposób na więcej klientów, a wtedy chciałbym już być gotów ^^

wiz_taxer.png
Opublikowano

programiki swietny 2 chary moga latac nonstop po dc program sam sie laczy czego ibot nie potrafi wiec warto dzialac dalej nad programikiem pozdrawiam i zycze dobrego rozwoju oto tego "wspomagacza":)

Opublikowano

Program mi sie bardzo podobał gdy musiałem uruchamiać 8gf'ów +2chary taxera i charka do farmienia. Ale teraz tylko czekac az znajdzie sie sposób na właczenie podan 2 zalogowanych kont ;p Program bardzo przydatny ^^ zawsze bedzie kto ma ibota ; )

speed.io.png

14119.gife9f7689074319b8d.jpg

18706.png

6077.png

PrincessStar.png

Opublikowano

Tak :)

Jak przełączysz się na innego buffera, czy inny skill, to tamten poprzedni zostaje od razu zapisany i jak do niego wrócisz, to znowu wyświetlają się postacie poprzednio dodane do danego skila.

W każdym bądź razie, można ustawiać kilku bufferów z kilkoma skilami, a program sprawi, że wszystkie skile ze wszystkich postaci zostaną użyte ;)

wiz_taxer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...