Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tool]Autostart Bots

No ja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę wam przedstawić program mojego autorstwa :)

Pomaga on szybko uruchomić iB0ta z daną postacią, zwłaszcza, jeśli nie jest to jedna postać ;)

Zamierzam go rozwijać, dodawać nowe funkcje, lecz powolutku, więc nie spodziewajcie się wielkich update'ów co tydzień.

Poprawianie błędów też nie będzie na już, ale najszybciej jak będzie to możliwe.

Dla tych, co nie wiedzą, jak poprawnie ustawić iBota, tutaj znajdziecie dobrze opisany tutorial :)http://www.mpcforum....-ibot-jak-zacz/

Odnośnie obsługi, wszystko zostało opisane na dołączonym do pliczku obrazkui

stare wersje:

-Beta v0.0.1 / 30.12.10

-Beta v0.0.1b / 30.12.10 - usunięto błąd nieprawidłowego zapisu ustawień

-Beta v0.0.1c / 30.12.10 - poprawiono wybieranie serwera

-Beta v0.0.2 / 31.12.10 - zaktualizowano do nowej wersji iB0ta (v1.0.91d)

-Beta v0.0.3 / 2.1.11 - można wyłączyć restartowanie bota przy długim czasie łączenia z serwerem lub ustalić czas do restartu

-Beta v0.0.3b / 3.1.11 - usunięto błąd przy pierwszym uruchomieniu

-Beta v0.0.4 / 3.1.11 - dodano sprawdzanie, czy to program pod właściwą wersję bota ;)

-Beta v0.0.5 / 4.1.11 - aktualizacja z nowym botem; poprawiono błędy ortograficzne:D; dla bezpieczeństwa użytkowników zaszyfrowano hała i zapisy; dodano możliwość edycji wpisów

-Beta v0.0.5b / 6.1.11- poprawiono błąd z tworzeniem nowego zapisu

-Beta v0.0.5c / 7.1.11 - poprawki stabilności

-szyfrownik / 7.1.11 - pliczek szyfrujący nasze zapisy (niezbędny do uruchomienia wersji v0.0.5 i nowszych) umieszczamy go w pliku z zapisem ustawień skan

-Beta v0.0.6 / 11.1.11- aktualizacja z nową wersją

-Beta v0.0.7 / 13.1.11 - poprawiono wczytywanie zapisów; dodano informowanie o nowej wersji bota

-Beta v0.0.8 / 13.01.11 - ponowne uruchamianie bota, gdy postać się nie zalogowała

-Beta v0.0.8b / 14.1.11 - drobne zmiany

-Beta v0.0.9 / 22.1.11 - aktualizacja z nową wersją bota i poprawione działanie sprawdzania wersji bota

-Beta v0.1.0 / 25.1.11 - aktualizacja z nową wersją bota; poprawiono błędy ortograficzne w instrukcji; dodano funkcje kontroli botów podczas pracy; dodano nową instrukcję - więcej w instrukcji i w 46 poście

-Beta v0.1.1 1.2.11 / poprawiono błędy bot controllera (teraz prawidłowo pracuje też przy schowanych klientach); drobne poprawki

-Beta v0.1.1b / 2.2.11 - poprawiono działanie

-Beta v0.1.2 / 5.2.11 - aktualizacja do nowej wersji bota i parę poprawek

-Beta v0.1.3 / 8.2.11 - aktualizacja do nowej wersji bota

-Beta v0.1.4 / 14.2.11 - poprawki w odczytywaniu zapisów, startowaniu i aktualizacja z nową wersją bota

-Beta v0.1.5 / 15.2.11 - aktualizacja z nowym botem

-Beta v0.1.6 / 17.2.11 - aktualizacja z nową wersją bota

-Beta v0.0.7 / 18.2.11 - dodano możliwość zatrzymania sprawdzania aktywności danych botów (przez przycisk, lub menu kontekstowe na tabeli); można też wyrzucać przez menu kontekstowe boty z tabeli w bots controll wersją bota; poprawiono start botów (jeśli zaznaczymy, żeby nie startował, to nie będzie startował ;)); po wylogowaniu botów, program je wyłączy

-Beta v0.1.8 / 2.3.11- poprawiono błędy ortograficzne i nie tylko; program upewnia się czy chcemy wylogować postać; dodano okrojoną wersję mapy

-Beta v0.1.9 / 17.3.11 - dostosowano do nowego bota; usprawniono mapy (już chodzą jak trzeba, jeśli nie, to zgłaszać; poza tym widać innych z tabeli)

-Beta v0.1.9b / 17.3.11 - dostosowano do wersji bota 1.1.1c

-Beta v0.1.9c / 17.3.11 - poprawiono startowanie

-Beta v0.1.9d / 20.3.11 - zaktualizowano z wersją v1.1.1d

-Beta v0.1.10 / 21.3.11 - zaktualizowano z botem v1.1.2; dodano do bots controll funkcję, która co minutę sprawdza, czy jakiś bot nie zniknął (jak tak, to go włącza) i tak samo robi, gdy pojawi się błąd "Nie wysyłaj"

-Beta v0.1.11 / 22.3.11 - zaktualizowano z botem v1.1.2b; dodano możliwość uruchomienia programu przez specjalny skrót umożliwiający automatyczny start z wybraną grupą botów (został też dołączony programik tworzący takie skróty)

-Beta v0.1.12 / 30.3.11 - zaktualizowano z botem v1.1.3; dodano możliwość chowania Bots controll do traya (przywracamy okienko dwuklikiem w ikonę w trayu); zmieniono lekko wygląd; usunięto błąd, w którym nie zostaje wciśnięty przycisk connect

-Beta v0.1.12b / 30.3.11 - usunięto błąd, w którym nie zostaje wciśnięty przycisk connect również gdy nie użyta zostaje funkcja restartów bota, kiedy się nie łączy

-Beta v0.1.13 / 5.4.11 - zaktualizowano z botem v1.1.4; poprawiono powracanie do miasta, gdy jedna postać zaznaczona; dodano możliwość włączenia jednej postaci przez klienta (trwają prace nad poprawieniem tego wyniku ;))

-Beta v0.1.14 / 12.4.11 - zaktualizowano z botem v1.1.5

-Beta v0.1.15 / 19.4.11 - zaktualizowano z botem v1.1.5; dodano bufowanie barty (dla prawidłowego działanie tytuły botów zamiast ników przybiorą nazwy postaci); poprawiono drobne błędy

-Beta v0.1.16 / 28.4.11 - zaktualizowano z botem v1.1.7; mogą pojawić się drobne błędy (robione na szybko), proszę je opisywać, jak coś

-Beta v0.1.17 / 10.5.11 - zaktualizowano z botem v1.1.8; więcej szegułów

-Beta v0.1.17b / 11.5.11 - naprawiono startowanie

-Beta v0.1.18 / 5.6.11 - akutalizacja z botem v1.1.10

-Beta v0.1.19 / 6.8.11 - aktualizacja z botem v1.1.11

-Beta v0.1.20 / 23.06.11 - dodano ręczne aktualizowanie; więcej szczegółów

-Beta v0.1.21 / 05.08.11 - szczegóły odnośnie wydania

najnowsza wersja:

-Beta v0.1.22 / 13.08.11 - szczegóły odnośnie wydania

Zawsze wystarczy pobierać ostatnią paczkę (nawet jeśli to poprawka)

Jeśli są problemy z pobieraniem, to proszę odświeżać stronę z pobieraniem, aż w końcu zaskoczy.

W razie niektórych błędów pomaga wypakowanie programu do folderu iBota.

pliki są na deposit, gdyż za pobierane pliki dostaję troszkę grosza, a płatna praca bardziej motywuje, więc proszę o pobieranie z moich linków ;)

Proszę o pisanie o błędach i realne propozycji rozwoju tego projektu

skan najnowszej wersji Autostart bots: SKAN

skan najnowszej wersji Bots controll: SKAN

wiz_taxer.png
  • Odpowiedzi 294
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP:

Racja. Zapomniałem. Zaraz zedytuje i dam link do skana.

Program pisany w autoit, więc może wykazać parę ostrzeżeń

wiz_taxer.png
Opublikowano

Hmm... Co do włączania i wyłączania, to dałem taką funkcję, że jeśli przez 20 sekund bot nie połączy się z serwerem (Connecting. Please wait... w bocie), to wyłącza bota, włącza i próbuje jeszcze raz. U mnie z tym szybciej uruchamia w ten sposób. Mogę dodać opcję pominięcia tej funkcji, jeśli chcecie.

wiz_taxer.png
Admin Cienia
Opublikowano

Zawsze jest jakieś tymczasowe rozwiązanie puki nie ma bota. +

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

W nowej wersji można wyłączyć wcześniej wspomniane restarty.

A co do MC. Ten program uruchamia boty na clientlessie. Oczywiście mogę dodać opcję, że włącza na kliencie ^^

wiz_taxer.png
Opublikowano

Bardzo mi się spodobał twój program lecz jest jeden problem, a mianowicie taki błąd wyskakuje jak chce odpalić.

To mój pierwszy post więc wypada się przywitać : Witam wszystkich :P

post-56320-0-89446000-1294068825_thumb.jpg

Opublikowano

Witam nowego użytkownika ;)

I składam podziękowania za pokazanie tego błędu ^^

Nie zauważyłem, dodałem nową funkcję i się wysypało.

Wystarczyło zmienić linijki kodu i już działa.

Nowa wersja dodana

wiz_taxer.png
Opublikowano

##Bug report :D##

Dziwna sprawa, niby się włącza a nawet uruchamia bota to niestety sam bot nie robi magicznego auto logowania a nawet wpisania hasła loginu i nazwy postaci w Ibocie.

No i jeszcze dziwna rzecz moje hasło wylądowało w Last login time xD

@edit sorry dziala mialem stara wersje bota :P

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale mnie nurtuje ;) Czy do tego programiku potrzebny jest client SRO? Czytałem gdzieś o magikach, którzy cl'a odpalają bez zainstalowanego clienta. U mnie to niestety nie działa.. A komp mi lekko wysiadł i silka nie pociągnie ;) Więc może w taki sposób dałoby radę?

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Jeśli masz już założone konto i postać, to włączysz ją na clientlessie, lecz niestety nie da się tą drogą ubierać itemów i wiele innych ograniczeń.

Na upartego możesz stawiać bota u siebie, a od czasu do czasu odwiedzać konto przez klienta u kolegi, czy coś ;)

wiz_taxer.png
Admin Cienia
Opublikowano

Może głupie pytanie, ale mnie nurtuje ;) Czy do tego programiku potrzebny jest client SRO? Czytałem gdzieś o magikach, którzy cl'a odpalają bez zainstalowanego clienta. U mnie to niestety nie działa.. A komp mi lekko wysiadł i silka nie pociągnie ;) Więc może w taki sposób dałoby radę?

Polecam najpierw bliżej zaznajomić się z funkcją "clientless". Co to jest, do czego służy, bo tym tropem co idziesz to wpadniesz w dziure :P

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jeśli mogę od siebie dodać, może trochę przesadzam, ale....

strasznie kole w oczy, gdy widzę słowo "grópie" proszę popraw to na "GRUPA".

fajny program +

Opublikowano

Mała sugestia w zakresie prywatności :P

Przydałoby się aby hasło było pod kropkami lub gwiazdkami skoro pod nimi jest niżej :P

Kolejna sprawa jest taka plik konfiguracyjny mógłby być choć lekko zaszyfrowany bo każdy ma info o naszym koncie na tacy :D

Program ma przyszłość. Pozdro!!

post-56320-0-20996100-1294137201_thumb.jpg

Opublikowano

@ryba1987 wielkie dzięki ^^. Strasznie nie lubię robić błędów ortograficznych. W końcu matka polonistka ;P Poprawię zaraz

@lynxpl i D&G Wiedziałem, że się w końcu ktoś uczepi ;)

poczytam dokładniej o szyfrowaniu i dodam po update iB0ta.

Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi. Nawet nie wiedziałem, że pisanie tego tak będzie cieszyć ;D

wiz_taxer.png
Opublikowano

Polecam najpierw bliżej zaznajomić się z funkcją "clientless". Co to jest, do czego służy, bo tym tropem co idziesz to wpadniesz w dziure :P

Clientlessem już się bawiłem, ale wtedy miałem swobodny dostęp do clienta, więc nie było problemu ;) Teraz niestety komp się sypnął, a zanim na nowego odłożę, to jeszcze chwilkę zajmie, więc z czystej ciekawości zapytałem :)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Dodawałem jeszcze nowe funkcje i dlatego zeszło, ale to ostatni raz. Obiecuję tongue.gif

@EDIT: Ojć. Zapomniałem, że stare savey niezaszyfrowane. Napiszę zaraz jakiś mały szyfrownik i poprawicie sobie savey

@EDIT: szyfrownik dodany

wiz_taxer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...