Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściąganie

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam długopis ze ściągą na allegro są takie po 10zł dwie sztuki czyli 5zł za sztukę wkładasz tam ściągę i obracasz długopis i jakby to był zwykły długopis tylko jak się rozrobi obracanie to lipa bo będzie samemu się obracać gdy się piszę sam to robię ;-) liczę na like

• Odpowiedzi 616
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tam mam długie włosy to słuchawka w ucho i już po sprawie.

Wszystko nagrywam ivoną w malutkich partach po 30sek i potem jedna ręka w kieszeń i sobie przewijam :D

Metoda nie do wykrycia ;D

HBV27j.png

Opublikowano

Najczęściej kupuje sobie jakiś pakiet danych na telefon i wyszukuje odpowiedzi do zadań/całych sprawdzianów w necie.Albo ostatnio kilka razy udało mi się mieć otwartą książkę przez całą kartkówkę :D Poprostu zostawiłem otwartą i nic przy niej nie ruszałem i spisywałem tylko odpowiedzi.Dostałem 4+ z niemca ,co było dość dziwne ponieważ cała klasa dostała 1 poza mną :D

Opublikowano

Ja zawsze ściągam tym długopisem :D fajna rzecz , nie do wykrycia a koszt to śmiechowa sprawa bo za 2 zł kupi taki długopis ;d

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Najlepiej siadać z tyłu od strony ściany rzecz jasna.Mieć kupę ściąg na piurniku,można też przyklejć na ścianie albo na krześle kolesia który siedzi przed tobą,można mieć też ściąge w gumce,długopisie na linijce a konkretnie cyrklem wykreślić wzory np. wzory z maty wypisane można też zrobić zdjęcia zeszytu i potem dyskretnie zerkać na tablet,można sobie napisać na ręce albo przyklejć sciąge na ręke albo uda ale to tylko gdy się nosi krótkie spodenki to wiosna lato,na mp3 można sobie nagrać ściąge.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Ten temat ma już prawie 4 lata;D

A najczęstsze odpowiedzi to te długopisy :D

Zajebiste są:P

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

Opublikowano

Mój sposób to Telefon + opera mini.

Siadam w ostatniej ławce. Na prawą nodzę kładę telefon , lewą ręką się podpieram (pod oko) i patrze na telefon, jeśli nauczyciel się zbliża to wsuwam dalej na nogę telefon i leciutko unosze do góry,żeby nie było widać jak się idzie..

A na przemycenie ściągi od kolegi to pyta się mnie czy mam korektor i zawija i daje pod nakrętke (czy co to) i tyle.

Opublikowano

Mój sposób :D

1. Robię ściągę (małą)

2. Wycinam ją

3. Biorę taśmę

4. Przyklejam taśmą ściągę do podeszwy buta

5. Siadam na lekcji z nogą na nodze i tylko przyglądam się na podeszwę buta :D

No bo co.. Nauczyciel będzie sprawdzał buty?? xD

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Eh, jeśli jesteście na przykład w liceum profilowanym ( tak jak ja ) to czasem trzeba ściągać, ponieważ jak się zlewa bezsensowne przedmioty, które ni **** przydadzą się w życiu (historia, wos, chemia, biologia) to możecie zakupić sobie takie małe cudeńko:

http://allegro.pl/dlugopis-na-notatki-nie-sciaga-mega-gratisy-okazja-i2362595491.html

Tylko pamiętajcie, że nie opłaca się ściągać na przedmiotach, z którymi wiążecie swoją przyszłość, bo to bezsensowne.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Radze schować ściąge w bucie , w czasie sprawdzianu powiedz Nauczycielce / Nauczycielowi że cię brzuch boli i musisz iść do pielęgniarki :P

Idziesz do kibla ściągasz i git :P

1feo74.jpg

By Labqin[*]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Każdy nauczyciel powie,że najlepiej jest dobrze umieć materiał,aby nie ściągać. Ale kiedyś przeczytałam bardzo ciekawy artykuł,na temat ściąg, jakie sobie robili dzisiaj znani ludzie.Jedni mieli ściągi papierowe, inni robili notaki na karteczkach, które potem ze stresu zostawiali w domu, inni robili mikroruloniki z papieru z notatkami lub fotogtrafie tabel z wzorami. Niektórzy w czasach teraźniejszych miewali modne okulary z wbudowaną kamerą, jak również magiczny krawat,dzięki któremu można było nagrywać np treść zadań z matematyki jeśli chodziło o maturę. Za to w USA jeśli ktoś zostaje przyłapany na ściąganiu, automatycznie zostaje usunięty ze studiów i musi się liczyć ze społecznym potępieniem. To sądzę, troszkę przesada,ale co kraj to obyczaj.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja ściągam za pomocą długopisu z wcięciem na ściągę.Czasem również za pomocą telefonu(historia).Za to na moim znienawidzonym przedmiocie(chemia)nawet jak zrobię ściągę to nie ogarnę xD Dlatego zawsze trzeba usiąść z jakąś miła koleżanką:)

//Zakaz handlu.

Opublikowano

Ściągi i ściągi:p

Jak dojdziecie na studia to na większości uczelni skończy się sielanka.

Przy pulpicie / na ławce nic poza długopisem i arkuszami papieru.

Przyłapany na ściąganiu = w najlepszym razie termin poprawkowy (są i tacy co już poprawkowego nie dadzą za ściąganie i modlisz się by warunek przeszedł).

To tyle:p

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Ściągi i ściągi:p

Jak dojdziecie na studia to na większości uczelni skończy się sielanka.

Przy pulpicie / na ławce nic poza długopisem i arkuszami papieru.

Przyłapany na ściąganiu = w najlepszym razie termin poprawkowy (są i tacy co już poprawkowego nie dadzą za ściąganie i modlisz się by warunek przeszedł).

To tyle:p

To zależy od uczelni sama studiuję, i wiem jak jest, ściągać można, i to całkiem sporo, tylko lipa, bo studiujesz to co Cię interesuje, i chcesz wiązać z tym swoją przyszłość, więc ściąganie jest tu troche nie na miejscu :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cołki fulocie. Kabaciorze i tela. Rechtor by wom naklupoł, jakbyście zaczyli symnować! Beskursyje! Wiedza trza klupać, klupać i jeszcze roz klupać do tygo zbamonconego łba!

Opublikowano

Najłatwiej u mnie było ściągać testy z chomikuj, często dawali takie same, a jak się wykuło odpowiedzi to git.

Tylko babka od chemii się skapnęła i robiła własne ;x

Opublikowano

MÓJ NAJLEPSZY SPOSÓB NA ŚCIĄGANIE !

Mam dwa specjalne długopisy (można zrobić samemu)

do jego środka wkładasz dużą ściągę i kręcisz obudową ;p dwa dlatego że odpowiedzi do sprawdzianu na dwie grupy mam;p

http://allegro.pl/dlugopis-nie-sciaga-kup-5-dostajesz-1-gratis-i2576934073.html

To ten długopis.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

• Długopisy takie jak up
  • Oczywiście komóreczka (nie dotykowa, żeby szło obsłużyć w kielni bez paczenia + dobre aplikacje, całe liceum prześmigałem np na epedii)
  • Tradycyjne ściągawki na małych karteczkach
  • "Mogę zeszyt pod kartkę, bo źle mi się piszę?"
  • Przyklejanie ściąg na a4 po klasie :D
  • Gotowce, wystarczy popytać innych klas czy coś już mieli
  • Zwalanie od kolegi (trochę ryzykowne - może być debilem)
  • A jak już nic nie pomaga to trzeba się nauczyć:D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nagrywanie swojego głosu na komórkę.

Przełóż se słuchawkę przez rękaw tak żeby tylko końcówka wystawała i sluchaj :D

55135468.jpg

Sygnatura by plpw50

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

przyklejona karteczka na krzesle przed toba (oparcie), jeśli mamy kartkę 2-stronną przygotowujemy sciagę na 1 kartce (tej samej kartki uzyjemy do kartkówki), a na 2 normalnie piszemy po prostu dyskretnie odwracamy kartke i potem odrywamy ;)

Opublikowano

Jak kolega siedzacy przed toba skończy, to mówisz po cichu, żeby otworzył książkę i podniosł w miare wysoko, wtedy zaglądasz i patrzysz.

4+ z historii z takim sposobem.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hehe :D Ja zawsze robie tak [nwm czy juz ktoś to napisał wyżej ale to napisze] drukuje lub pisze sciąge i na krzesełko daje no pod nogami :D. I rozszerzam nogi no wiecie , bez skojarzen . I ściage widać idealnie i jeszcze nikt nigdy mnie nie złapał. No jak ktoś ma grzywke np.ja to jeszcze lepiej bo nie widać oczu za bardzo :3

mpg center :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No, na klasówkach raczej książek na ławkach mieć nie wolno. Bywają inne metody, ostatnio bardziej "nowocześniejsze" : mikrosłuchawki z pętlą indukcyjną, zestaw różnych rodzajów guzików z mikrokamerami,czy mikrokamera w kształcie guzika,albo mikrokamera szpiegowska w długipisie, jak wcześniej wspomniałam robienie harmonijek z wąskiego papieru, lub po prostu ważniejsze informacje napisane drobnym maczkiem na wewnętrznej stronie dłoni. A najlepiej dobrze jest się przygotować na taki sprawdzian,chociaż czasami nie ma się na to specjalnej ochoty. Znam ten ból. Niestety :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...