Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściąganie

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja biorę kartkę piszę cały sprawdzian na niej i wkładam po bluzkę i wyciągam na sprawdzianie trzymając na nogach i zerkając ;)

• Odpowiedzi 616
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W szkole ściągałam, na studiach zdarza mi się ściągać, ale ja żyję z mojego ulubionego miejsca na auli gdzie WIEM, że mogę wyjąć ściągę i z niej przepisywać dopóki psorka siedzi za biurkiem na "scenie". Sprawdzone. Ale jeśli chodzi o ściąganie w klasie, to chyba najlepiej sprawdzają się długopisy z okienkiem, przewija się ściągę w środku, wchodzi jej tam całkiem sporo. :P Ah i zapomniałam dodać...jestem na kierunku nauczycielskim. Czy ściągniesz na czymkolwiek w 100% zależy od nauczyciela. Żaden sposób nie jest idealny dopóki nauczyciel nie chce żeby ktokolwiek ściągał. :D

Opublikowano

W gimbazie pamiętam że na luzzie z książki a nauczyciele mają wyjpkane :D

A co do technikum czyli teraz?

1.Mini ściągi wydrukowane tylko z tym co będzie(ściągniesz wszędzie)

2.Bluza z rękawami, biorę telefon wkładam do rękawa i wszystko piszę albo mówię cicho do mikro i szukam w google :D (działa tylko jeżeli masz przez sobą plecy kolegi gdzie nie widzi twojej ręki nauczycielka :D)

3.Podpowiadanie :D

4.Ściąga pod kartkę/sprawdzian (też bardzo dobrze bo lekko przesuwasz i wsuwasz)

5.Pamiętam kiedyś(1 klasa T) nauczycielka chodziła po klasie ja siedziałem pod oknem i u niej nie dało się ściągać, mnie udało się sposobem ściągi na podeszwie,czyli... naklejasz ściągę na podeszwę buta i trzymasz nogę but na kolanie(tz. na trójkąt) od strony kursu nauczyciela i spisujesz bez problemu :D(trochę trzeba się narobić żeby ją zrobić, ale żaden nauczyciel nie każe ci ściągać butów, a jak coś zauważy to pomyśli że tylko tak siedzisz a jak każe ci wstać i pokazać czy nie ściągasz ściągasz nogę i nic :D i potem znowu zakładasz i jedziesz dalej :D) tylko jest 1 zasada Nie możesz być grubym :)

Opublikowano

ale wy macie sposoby... ja chodze do gimbazjum i jak czegoś niewiem to facetka mi to powie :D poprawienie 1 na koniec roku to nauczenie się 5 pytań na pamięć :D

@Edit

tak, tak na wszystkich lekcjach

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam tradycyjne ściągi;

Drukujesz coś czcionką "3" na małych karteczkach 2,5 x 2,5 cm i podczas testu wsuwasz je pod kartki sprawdzianu.

Opublikowano

przez całe gimbazjum na większości przedmiotów używałam telefonu. po prostu, pod ławką wyciągam z kieszeni telefon, mam wykupiony pakiet internetowy, wchodzę na google i szukam czego mi potrzeba. czasami się znalazło jak pytania z testów były w internecie :D

who cares?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak wygląda ściąganie od innych w moim wykonaniu: paczę w lewo-nie wie za wiele,paczę w prawo to samo,za siebie to samo,przed siebie też "ja pierdole jak w tej klasie ściągać :/"

dlatego zawsze googluje na telefonie,ani razu mnie nie przyłapano :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Aż dziwnie patrzeć na swój temat po 5 latach eh... jak ten czas leci.

Teraz będąc w liceum ściągam tylko na 2 przedmiotach, historia i wos. Jako iż jestem w klasie maturalnej i maturke pisze z chemii i biologi to nigdy na sprawdzianach z tychże przedmiotów nigdy ni ściągałem

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli piszesz na własnej kartce, napisz blisko marginesu (od brzegu kartki) małą ściągę. Potem, na sprawdzianie normalnie z niej czytasz, a gdy idzie nauczyciel zakrywasz ręką.

Pod koniec po prostu zamazujesz. Jeżeli nauczyciel się przyczepi to powiedz, że "długopis ci nie chciał pisać". ;)

Opublikowano

Pisanie na nodze, jeśli nauczyciel nie jest zbyt spostrzegawczy śmiało mogę polecić. :P

Pisanie na ręku też jest zdatne i nie każdy nauczyciel jest w stanie to zobaczyć.

Dobrą ściągą, lecz dużo pracy ona kosztuje. Jest ściąga z zapałek, kawałek kartki i klej. ;) Zapałkę smarujemy klejem, przyklejamy kartkę i z drugiej strony to samo robimy. I możemy ściągę zwijać i rozwijać. :3

Opublikowano

masz podwójna kartke, na drugiej w srodku wszystko napisane co potrzebne. Piszesz kartkówke ściągasz sobie ze środka, gdy zakończysz kartkówkę tą ze śrdoka wyciągasz i chowasz do plecaka np xD

orww.png

Invoria    S2      <3

Opublikowano

Czcionka 4, podzielone przez 4 kolumny, jeśli jest wielka to podzielona 2 razy przez pół i do rękawa.

Opublikowano

U nas to klasa techników informatyków współpracuje z Technikami organizacji reklamy na lekcjach takich jak historia, wos, matma, (uczą nas ci sami nauczyciele) i zawsze jak jest sprawdzian to jedna osoba z Organizacji reklamy spisuje pytania ze sprawdzianu i daje nam Informatykom a potem jeden nygus z naszej klasy dostaje to na grupie na facebooku i robi z tych pytań ściągę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...