Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściąganie

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 2 sposoby:

a) Na taśmie klejącej

http://www.youtube.com/watch?v=smgMrDGC3vk

B) Tworzysz plik html (sam tekst na białym tle + ewentualnie hiperłącza ) i włączasz tą stronę w telefonie ;d

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

• Odpowiedzi 616
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja też wymyśliłem też sciąge ale to kilka lat temu.

Potrzebny: długopis bez atramentu, czysta kartka.

Uwaga! Trzeba usiąść w jasnym miejscu.

Ściąga ta przydaję się głównie na matmie czy fizyce (do pisania wzorów itp.). Głównie na tych przedmiotach na których potrzebne są dodatkowe kartki do obliczeń.

1. Piszemy tym długopisem bez atramentu na czystej kartce wzory czy co tam chcemy.

2. Gdy będziemy w czasie sprawdzianu wyjmować tą kartkę do obliczeń wyjmujemy kartkę napisaną przez nas.

3. Musimy siedzieć najlepiej w miejscu gdzie pada światło słoneczne. W przeciwnym wypadku nic nie odczytamy z ściągi.

4. Piszemy byle jakie obliczenia na kartce (nie piszemy na miejscu na którym jest napisana ściąga) a tak naprawdę zżynamy.

W skrócie:

Piszemy na ,,kartce do obliczeń'' wzory, definicje długopisem w którym skończył się atrament. Na kartce widać zarysy liter. Tekst można odczytać tylko gdy pada

na niego światło słoneczne. W czasie sprawdzianu wyjmujemy właśnie tą kartkę na której piszemy już normalnym długopisem jakieś obliczenia (tak by nauczyciel się nie

domyślał) i jednocześnie szukamy tego wzoru lub definicjii zapisanej niewidocznym tekstem na kartce. Po zakończeniu pisania sprawdzianu, piszemy znowu jakieś tam obliczenia, ale na miejscu gdzie jest

zapisany ten niewidoczny tekst dla zniszczenia ściiągi

Kilka uwag:

gdy nauczyciel będzie blisko Ciebie, ułoż rękę tak by światło słoneczne nie padało na kartkę. Wtedy nic nie widać z bliska.

Osobiście, nigdy nie byłem przyłapany na korzystaniu właśnie z tej ściągi.

Ściągę można zastosować m.in do matmy, fizyki. Nie zastosujemy np. na biologii gdyż może się to zdawać podejrzane gdy wyjmiemy na tym przedmiocie

kartkę do obliczeń.

Na właśnie ten sposób wpadłem na historii gdy jadłem obiad na historii i jednocześnie mazałem po kartce długopisem z wykończonym wkładem. Zauważyłem że widać tekst

gdy pada na niego światło.

Opublikowano

albo mozna wyjac sobie wszystko z piornika i tam wlozyc telefon(najlepiej dotykowy) lub po prostu piszesz na kartce (zalezy od nauczycielki)

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Wiesz co moj drogi?.Najlepsza i najbezpieczniejsza sciaga,jest wiedza,ktora masz w glowie,Tego nikt ci nie odbierze,a jestes pewny,ze nikt cie nie zlapie na sciadze.Ale jesli juz musisz sciagac,to widzialam ostatnio w sklepach papierniczych takie dlugopisy,w ktorych w uchwycie zamontowana jest karteczna,dosc dluga,aby napisac spora tresc.I jak zauwazylam w pewnym tego typu sklepie,te dlugopisy ida jak swieze buleczki.Kup taki,a problem czesciowo bedziesz miec z glowy,bo nie jestem pewna czy juz po szkole nie rozeszla sie wiesc o tego typu dlugopisach.Ale mimo wszystko zycze ci powodzenia i ostroznosci w sciaganiu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ZNALAZŁEM NOWY ZAJEBISTY SPOSÓB!

Najprostsze są najlepsze haha

1. Siadacie zupełnie z tyłu, najlepiej jak przed Wami ktos siedzi

2. Na krześle obok (jak kolega je zajmuje to też problemu nie ma) kładziecie książke/zeszyt na interesującym Was temacie

3. Piszecie testa/kartkówkę i jak czegoś nie wiecie to czytacie wszystko co pisze w książce

testowałem 2x w tym tygodniu i nie wykryli mi ;p

A jak nauczyciel sie nie patrzy to wyciagasz ja i kartki przewracasz.

nie ma sie czego bac ludzie... to tylko kolejny test, nic wielkiego, po ch*ja jakies nalepki na butelke i inne bzdury...

sracie się nie wiem jakimi ściągami a i tak w praktyce sie nie przydadzą -.-

chyba ze macie kabli w klasie to powiedzcie ze kupicie im chipsy/lizaka jesli nic nie wygadaja

jeszcze drugi sposob!

Nie przygotowaliscie sie i pani zrobila wejsciowke 2 minutową ?

Nic prostszego! jak kolega jest troche wyuczony to spytajcie sie czy da wam posciagac, jak nie to na chama zaglądacie do jego kartki. Ja tak robilem siedzac w 1 lawce haha

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

To jest najlepszy sposób:

http://www.youtube.com/watch?v=UGQfLKKp_Fs

Tu ci opisze 2 z najlepszych z ściąganiem :

http://www.youtube.com/watch?v=kk3DJMJob-s

ten 2 jest dobry nie musisz robić tak jak jest na filmiku ale można też tak:

piszemy ściągę na białej kartce do kartki przyklejamy taśmę. potem dajemy kartkę pod wodę wydrapujemy kartkę a to co napisaliśmy na kartce zostanie na taśmie. Taśmę możemy przykleić na zeszyt albo na butelkę (najlepiej z wodą czymś przezroczystym).

+ jak pomogłem

Opublikowano

Najlepsze sciąganie to jest - że wkładasz kartkę pomiędzy kolana ;)

I sciagasz na max'a;d

albo teraz sa takie dlugopisy że piszesz i sciagasz.:)

Najlepszy Dedykowany serwer ! .

-Bdb. maszyna na której jest postawiony serwer ,

-Opłacony z góry na 1 rok ,

-Raty serwera - 150 exp , drop yang 200-250 ,

-Wiele graczy

-0 Lagów

-Rekrutacja na Gm'ów otwarta

-Maxymalny lvl to 255 ,

-Nowe skille

-Nowe metiny koreańskie , 150-250 lvl.

-Nowe mapy - takie jak , mapa handlowa , grota v4 , kraina smoków , eventownia .

Zapraszam więcej informacji tutaj .

spam.gif

Opublikowano

Trzeba się nauczyć bo w tym wieku co każdy się uczy nie ma milionu zajęć i obowiązków.

Nauczysz się to :

- wystarczy Ci to na napisane kartkówki / sprawdzianu

- zapamiętasz to i będziesz troszkę mądrzejszy.

Opublikowano

Piszesz na kartce małymi literami i naklejasz na długopis na wysokości trzymania.... Ty widzisz a nauczycielka nic... Mówię wam w pierwszej ławce siedzę i jeszcze nigdy nie byłem złapany..>D:

Matematyk to ślepiec w ciemnym pokoju szukający czarnego kota, którego tam w ogóle nie ma.

Karol Darwin

Opublikowano

Ja mam inną metodę .

Sprawdza się na kartkówki ze słówek .

Po prostu przyjmuję sobie pewną grupę skrótów odpowiadających za dane słówka .

Zapisuje na dłoni i jadę z koxem.

9368_gold.png

Opublikowano

Moim zdaniem i najczestszym sposobem uzycia jest wlasnie Komorka :D Mam w GaduAIR wiec internet w sumie za darmo , nigdy nie braknie pakietow ^^ najlepiej jest przy zadaniach otwartych sciagac z komy lub przy definicjach , po prostu wpisujesz cala lub polowe tresci zadania i zaraz ci wyskakuje 1 wynik zadanie.pl i masz odpowiedz pod spodem oczywiscie xD ja tak kiedys na chemii co jestem totalny łom ,dostałem 5 a pod koniec roku mialem oceny takie jak 5,4,3,1,1,1 :D wiec polecam naprawde ten sposob dzieki niemu zdalem i latwo jest sciagac - wystarczy zalozyc gruba bluze potem polozyc obie rece na lawce i pod jedna wcisnac telefon (tu sie sprawdza LG Cookie ,cieniutki z opcja blokowania ekranu przyciskiem z boku) i tylko sobie lookasz na fon i zrzynasz jak leci xD

Opublikowano

A ja zawsze kurtawke mam albo bluze ubrana i pod rekawem mam sciage ;]

od chyba 5 lat mnie tak zlapano 2 razy? -.-

GB Street i jedziesz dalej!

Moja ulubiona pozycja?

To pozycja za kierownicą mojego motoru :D

Necik :

internetz.png

Opublikowano

a ja robie rak że siadam w ostatniej ławce i ściąge na małej kartce zależy od nauki jak jest dużo to z 3 robie i poprostu pod tą kartke co piszesz podłożyć nauczycielka nigdy nie każe kartki do góry lub siąść za wysokiego kolege niech cie zasłania a ty połóż książke na ławce (musisz całą położyć dyskretnie) lub poprostu się nauczyć

http://www.pajacyk.pl/ wejdź i pomóż :)

Opublikowano

Wkładam koledze ściągę do kaptura tak żeby było widać , jak Nauczyciel przechodzi on poprawia kaptur żeby nie zauważył , Proste :P

(bynajmniej na Niemieckim ) ; ))

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skseruj sobie okllejke od coca coli i tam gdzie pisze co w tym jest zmaz to jakims programem i wpisz sciage sobie wklej znowu na coca cole i masz

Jeżeli nie lubisz zjebera daj mi + jak go niedasz to jestesz jego fanklubu

plusc.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam sie nie ucze i nie sciagam :P

A i tak dostaje dobre oceny :D

Opublikowano

Ja ściągi chowam tak jakby do zegarka:d tam gdzie wyświetlacz wycinam taką figurę i tam pisze ściągę. Jeszcze nikt się nie skapnął bo niby oglądam która godzina:DD

Opublikowano

Pomiędzy nogami

Pod ręką

Jak pisałem kartówke to na tylniej kartce pisałem sobie np. wzory

Przyklejałem koledze kartke pod kaptur jak nauczyciel szedł to sciaga kaptur i zaslania

Siedziałem przy oknie i zawsze kładłem ściąge w kwiatka :P

Opublikowano

Najlepszy spośób to:

Przygotowanie:

-Kartka

-Taśma

Robota:

Na kartce napisz wyrazy, które nie umiesz a będą na kartkówce/sprawdzianie.

Zwiń mocno w rulonik kartk, żeby po rozprostwoaniu i puszczeniu kartki sama się zwineła.

Kartke przyklej pod ławką szkolną na tej metalowej części co podtrzymuje blat.

Skutek:

Gdy nauczyciel idzie poprostu puszczsz kartke a kartka się chowa w mały rulonik nie zauważalny z góry.

Zawsze może się nauczyciel schylić wtedy lipa ;/

Można również:

Przygotowanie:

-Gumka recepturka

-kartka

-Taśma

Robota:

Na kartce napisz co masz napisać utnij kartke aby była szerokości twojej ręki przy dłoni.

Przyklej gumke do kartki a gumke obklej taśma i przyczep taśme do bluzy/bluzki.

Skutek:

Bierzesz ręke w rekaw wysuwasz ściage ktoś idzie puszczsz sciąge i sie sama chowa ponieważ jest na gumce

Zbieram +

100 [\/]

200 [\/]

300 [X]

400 [X]

500 [X]

Opublikowano

Powiem Ci tak. Ja jestem dziewczyną, więc na wszelkie testy chodzę w spódniczce oraz cienkich, przezroczystych rajstopach, więc wkładam pod rajstopki i ściągam.

Metoda z piórnikiem odpada, ponieważ większość nauczycieli każe chować piórniki. Najlepszą metodą jest siadanie gdzieś po środku, nie za blisko, ale nie za daleko. Robisz ściągę na kompie, czcionką 2-3. Później oklejasz to w taśmę przeźroczystą, aby nie szeleściła. Cała sztuka robienia ściągi.

­

809131449509880369478.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...