Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściąganie

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najlepiej z długopisów ściągać albo z smartwatchów ;p mało który nauczyciel zauważy, że to nie jest normalny zegarek :p

• Odpowiedzi 616
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko zalezy od nauczyciela. U jednego raz sb otworzylem ksiazke i spisywalem a u drugiego sie meczylem w chowanie sciag np. w rozporku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam dogadać się z jakąś klasą równoległą w ten sposób, że gdy macie sprawdzian z tego samego przedmiotu ale oni mają wcześniej ten sprawdzian (dzień lub nawet 1 lekcje przed wami) to niech zrobią zdjęcie i wam wyślą, robicie gotowca i git :)

Opublikowano

Polecam z karteczką i sznurkiem. Zawsze tak ściągam na sprawdzianach lub u nauczycieli gdzie ciężko się ściąga.

A na kartkówki lub na sprawdziany u nauczycieli gdzie łatwo się ściąga to zawsze w lewej ręce mam. Przez zerknięciem zerknij na nauczyciela czy nie patrzy w twoją stronę.

I to od ciebie zależy do jakiej ręki schowasz ściągę, jak dasz do prawej to będzie ci się ciężej ściągać, ale nauczyciel będzie widział, że nie patrzysz na lewą rękę (oczywiście jak jesteś praworęczny)

Ale tak szybko, tak przeleć wzrokiem i nie zatrzymuj się na nauczycielu. Dyskretnie zerkaj na ściągę i nigdy zbyt długo nie patrz. I najważniejsze nie denerwuj się xD

Czasem też mam ściągę pod ławką. Polecam kartkę dać na sam dół ławki i udawać że się pisze na samym dole, a tak naprawdę patrzysz na ściągę.

hUXe33X.jpg

Ja mam w szkole takie ławki z okrągłymi rurkami. Jest tam odstęp miedzy blatem, a rurką i jak widzę że nauczycielka patrzy na mnie to zawsze tam wkładam ściągę i np.:

kładę rękę na stół, tak aby widziała że nie mam ściągi w ręce. Trochę gry aktorskiej nie zaszkodzi :P

Drukuję ściągi, no chyba że zapomniałem i na szybko w szkole piszę :)

Telefonu nie polecam, kartkę można zgnieść, rzucić na podłogę, a telefon jedynie szybko schować do kieszeni.

Mam piórnik, a w nim przegródka na zamek i tam daję ostatnie ściągi. Ostatnio na niemieckim nie chciała uwierzyć że ze sprawdzianu dostałem 5, więc musiałem jeszcze raz pisać. Trochę się zdziwiła jak jeszcze raz napisałem na 5 xD

Opublikowano

Najlepsza sciaga to taka ktora musisz sam opracowac pare razy przepiszesz i w zasadzie to zapamietujesz wszystko :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam robiłem gotowce :D. Ewentualnie ściąga na kolano i jazda, na spodniach dresowych dobrze się trzymała :D.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tam przez całe liceum miałam piórnik na biurku a za nim ściąge, nauczyciel siedzi albo gapi się w okno to jazda.. :)

Smerfeta/ Sasetka / Gorzka :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obecnie to do ściągania większość używa telefony(sms do przyjaciela). Lepiej się nauczyć niż ściągać.

05217823813850418630.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Są specjalne długopisy do ściągania. Calą klasą je zamawialiśmy. :) Byly genialne i malo widoczne. Gdzieś chyba nawet jeszcze mam jeden. :P Zawsze też szykowałam dwa komplety ściąg, jakby się nie udało z jednego to zawsze jest drugi. ;) Teraz to internet w telefonie załatwi wszystko. :)

Opublikowano

Pamiętam jeszcze w gimnazjum jak pierwszy w klasie wpadłem na pomysł robienia zdjęć telefonem a potem ściągnie ;)

W tym momencie ( idę do II technikum ) internet w telefonie, zdjęcia, specjalne długopisy.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

nam zawsze kumpel robil sciagi, normalne drukowane i laminowane wypas zawszena kolanie albo w piorniku na zywca i sie jechalo.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

- Napisać na kartce i do rękawa bądź napisać na ręce.
- Kiedyś jak była kartkówka z Religij zrobiłem tak: Wiedziałem co będzie, więc z zeszytu spisałem to na kartkę potem udawałem, że pisze itd. No, i było 5- ;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Musze spamić żeby mieć 30 postów, by móc pisać w metinie :)

No niestety takie są wymagania nie miejcie mi za złe.

Opublikowano

Piszesz na kartce lub drukujesz. Odwijasz dolna cześć bluzy na druga stronę i tam kleisz taśmą ściągę. Potem bierzesz bluzę normalnie i możesz chodzić. Jak ściągasz, to odwijasz i udajesz, że patrzysz w dół, a zawsze możesz sie uratować. Moi koledzy używają i jeszcze to działa, ja nie potrzebuję.

Opublikowano

Ja kiedyś, na fizyce zapytałem inną klasę co będzie na sprawdzianie, podali mi pytania wszystko, ja wszystko napisałem na czystej kartce pytania i odpowiedzi dla obu grup, włożyłem kartkę do rękawa, potem jak nauczyciel rozdawał kartki, podmieniłem je i przez 15 minut udawałem że pisałem, i co się okazało dostałem 4+ ^^

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1.Wycinasz kawałek kartki

2.Wkładasz do rękawa

3.Gdy pani rozda spr/kart. wyjmujesz i chowasz pod kartkę

4.Piórnik musi być na przeciwko kartki

5.Lekko ją wysuwasz i ściągasz

6.Gdyby pani podchodziła to wsuwasz pod kartkę

7.Po zakończeniu udajesz że coś robisz i szybko chowasz do kieszeni / rękawa

5 z histy in comming :P

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...