Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściąganie

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja polecam drukowac sciągi na drukarce, co dalej się znią zrobi to zalerzy od upodobania. :)

• Odpowiedzi 616
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jako że u mnie wi-fi w szkole jest to telefonem, czasem na karteczce wydrukowanej w domu(czcionka rozmiar 4), pisanie po ręce, na żurawia( xD )

PS

Ja polecam drukowac sciągi na drukarce, co dalej się znią zrobi to zalerzy od upodobania. :)

Czy można drukować sciagi gdzies jeszcze po za drukarką?

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Stare sposoby na ściąganie... eh... Powiem wam jeszcze ciekawostkę: nauczyciel często widzi, że ściągacie, ale udaje "ślepego". Wiem coś o tym :D

Opublikowano

U mnie na geografii i J.Niemieckim wystarczy mieć książkę na ławce i spokojnie spisywać nauczycielka i tak się nie pokapuje ,bo jest jakaś zagubiona :D

A na innych przedmiotach ołówkiem po ławce lub zrobić małą ściągę i przed piórnik położyć ;)

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Tak na harda to nagrać se na mp3, włożyć do rękawa słuchawke i udawać że się opierasz... A naprawdę słuchasz "muzy" czyli własnego tłumaczenia sobie materiału... :D

708121422388637873334.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Na dzień sprawdzianu zakładasz długa bluzkę i piszesz ściąge na kartce. Jak nauczyciel podchodzi to chowasz do rękawa i juz ;)

2. To jest dla dziewczyn: Chowasz ściągę do stanika ;)

3. Wkładasz do gaci (metoda dla frajerów)

[√]100 postów

[√]200 postów

[√]300 postów

[x]400 postów

[x]500 postów

Opublikowano

Zależy u kogo piszesz .

Ja zawsze otwieram podręcznik przed testem , kartkówką

Mam go na kolanach

I kolanami przyszpilam do spodu ławki .

Jak nauczycie nie patrzy opuszczam troszkę i spisuiję .

Uwaga nauczycie nie może wam wyciągnąć podręcznika bo podchodzi to pod molestowanie .

UWAGA:nie możecie podchodzić do nauczyciela ... on musi zebrać prace .

I tak się zrobiło piątke na koniec z biologi , chemii , fizyki :)

Opublikowano

Piszesz ściąge na okładce książki,naklejasz taśme klejącą i moczysz taśme zimna wodą.Książke bierzesz jako podkładke pod kartke.Po sprawdzianie oklejasz taśmę,a z nią schodzi tekst.

Sprawdzone ;)

Opublikowano

Zbyt dużo roboty, to już wolałabym sią nauczyć, nie uważasz? A zresztą nauczyciele są już tak wyspecjalizowani w każdych ściągach i metodach jakie stosują uczniowie, że tak łatwo się nie dadzą podejść. Chyba, że przymykają oczy widząc poczynania danego delikwenta ;) Czasami lepiej est się nauczyć,tak dla swojego spokoju. Ja nie powiem ściągałam, tak jak wspomniałam wyżej, teraz te motody poszły bardziej do przodu.MOżna mieć długopis ze ściągą, niektórzy piszą na kolanach,nadgarstkach,albo wręcz bezczelnie wyciągają płachtę z treścią i kładą pod kartkę na której piszą.;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja pisze na nodze od kostki do kolana potem noga na noge i podwijam nogawke jak nauczyciel idzie po prostu zasuwam ;d

hcq0.png

Opublikowano

Sa dlugopisy z rozwijana reklama :D

Najlepsy sposob to wydrukowac, zakleic ladnie tasma, zrobic z 1 i z 2 strony male dziurki, tak aby tam zawiazac gumke recepturke, z jednej strony wiarzesz troche ponizej bicepsa, nie na zgieciu a z drugiej strony gumke wiarzesz do 1 czesci "paliczka". Zginasz palec i sciaga sie chowa pod bluze, prostujesz palec i sciaga sie pokazuje.

Ciotka na maturze tak sciagala xD

A ja w gim

Opublikowano

Nie wiem co już było wypisane... Nie czytam, bo za dużo tego :P

• Telefon w piórniku.
  • Karteczka 6cm x 6cm
  • Kolega obok :)
  • Książka na kolanach.
  • Pisanie na ręce.
  • Jeśli sprawdzian piszesz pod koniec lekcji to na ławce coś można napisać.
  • Normalnie - książka i zeszyt na ławce - taką mamy nauczycielkę :P

Pomogłem ?

Kliknij !

008468f69311c63cc753b982239261ef.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.Bierzesz małą karteczkę nie wiem 5x5 cm i piszesz swoje dane.Jeżeli piszesz prawą ręką to chowasz ściągę do lewej ręki jeżeli nauczyciel idzie to kciukiem przysuwasz ściągę.

2.Piszesz jak zwykle ściągę i po prostu chowasz do piurnika.

3.Ale jak jest mała kartkówka to przezroczysty długopis i zwijasz karteczkę

Znam więcej ale tych używam.

Opublikowano

W rękaw karteczka, do piórnika karteczka. Możesz też zrobić zdjęcia telefonem, albo tak jak ja na prawie każdej lekcji usiąść na zeszycie/książce i czytać sobie albo na kolanach. Możesz napisać na bucie, na ręce, odbić to co chcesz na butelce lub na książce. Albo pisać na kartce pod książką i to jakby ci się ''odbije'' takie przeźroczyste. Albo jak macie lekcje i wiece z czego dokładnie będzie to piszcie to na kartce a potem podmieniajcie tylko. Albo niewidzialny długopis. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Kupujesz normalny długopis za 40-50 groszy (przezroczysty w środku), drukuje ściągę na kompie i wkładasz (oczywiście w pasku musi być aby do długopisa weszło) no i na sprawdzianie ściągasz ^^

Opublikowano

waska drukowana sciga polozona pod przedramieniem lewej reki blisko lokcia tak by sama dlon mogla swobodnie operowac udajac ze nic tam nie mam. Wystarczy tylko obrocic przedramie by sciaga sie odslaniala. Nawet jak bedzie wpadka wystarczy nieco cofnac reke po stole by sciga spadla na kolano (o ile stol moze je zaslonic). Chociaz prawde mowiac trzeba kreta zeby nie zauwaxzyc scigajacych. Zapewne jak sie udaje to belfer postanowil wdrozyc operacje "podniesienie poziomu nauczania" i udaje ze nie widzi.

Opublikowano

Ja pisze na nodze od kostki do kolana potem noga na noge i podwijam nogawke jak nauczyciel idzie po prostu zasuwam ;d

Ale najpierw musisz mieć tematy na które będziesz pisał. No nie?. Niezła epopeja by wyszła gdybyś chciał wszystko zmieścić na tej Twojej nodze. A tak na marginesie pomysłów tyle, że aż głowa boli. ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja osobiście potrafiłam ściągać tylko trzymając ściągę w ręce. Inne sposoby to:

- ołówkiem na ławce,

- pisać na ręce,

- trzymać ściągę np. w kieszeni i ściągać potem "z kolana" (nie polecam),

- na podeszwie,

- z kom.,

- z otwartego zeszytu w plecaku,

- z piórnika,

- trzymając na ławce bluzę itd. zawinąć ale każdy nauczyciel ma jakiś inny sposób kontrolowania, więc najlepiej wyczaić na co zerka np. na ręce, ławkę...

Opublikowano

Ja ściągam tak:

1.Ściąga na podeszwie buta/ów.

2.Otwarta książka bądź zeszyt i schowane w plecaku tak żeby nie było widoczne.

3.Wychodzenie do kibla xD

4.Kartka na taśmę na brzuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...