Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UPDATE AARings & Pets!] LOC-MU [200X/30%] [S VI] Token System! NewMixes! Play2Win! Events! Jedyny

.Apostle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do gry na tym serwie :) wygląda całkiem nieźle i oby gra nie nudziła się po tygodniu jak na 90% obecnych serwerów ;)

3mam kciuki. może uda mi się jeszcze wbić na test w celu sprawdzenia to się jeszcze wypowiem.

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Dnia 4.09.2017 o 20:08, evilek91 napisał:

Jest Globalowy system Balansu wiec wszystko jest OK i nie koniecznie BK musi byc nr 1 u nas jest tak duzo nowinek ze to itemy/sety/tarcze beda mialy znaczenie + duze umiejetnosci

Wszystkie postacie zostana skasowane lecz konta zostaja nie bedzie trzeba zakladac nowych :D

Globalowy system balansu? To tak jak brak balansu... Globalowy = dostosowany do max 400lvlu i ma się nijak na serwerze z resetami/grand resetami.
Przygotowanie "zewnętrzne" robi wrażenie..

btw. evilek91 myślę że nie do końca sprawdziłeś funkcjonalności ów plików i funkcji ale i to wyjdzie w czasie gry
Apostle masz zamiar wyjawić swoją prawdziwą tożsamość czy Cie wyręczyć?

Powodzenia!

Opublikowano

Temat ma się coraz ciekawiej, zainteresowanie toksycznej sfery rośnie.

Cytat

Globalowy system balansu? To tak jak brak balansu... Globalowy = dostosowany do max 400lvlu i ma się nijak na serwerze z resetami/grand resetami.
Przygotowanie "zewnętrzne" robi wrażenie..

Napisz mi proszę jak sobie wyobrażasz dostosowanie balansu na przełomie 100 rr? Lepiej było poprawić to co już jest, amortyzować skille i rozwinąć gear w grze niżeli ustawiać cały serwer pod 100 rr. Napisz mi jaki jest w tym sens? Jeżeli ustawili byśmy balans pod 100 rr to równie dobrze mogli byśmy rozdać każdemu 50 000 pkt (max rr) na starcie bo dopiero wtedy był by balans. Żeby postacie były równe na 100 rr to na samym początku 1-20 rr wogóle nie było gry PvP, czasami trzeba się głębiej zastanowić. Manipulacja rozwojem postaci to nic dobrego. Dokonaliśmy drobnych korekt a reszta jeżeli chodzi o rozwój zależna będzie tylko i wyłącznie od aktywności w grze bo czym więcej gracz będzie aktywny, mam na myśli hunty, eventy, inwazje i bossy, tym bardziej postać będzie rozwinięta.

Wspomnę po raz kolejny i ostatni bo na kolejne podobne odpowiedzi posta będę zwyczajnie kopiował - jest to pierwsza i jedyna edycja serwera, nie od razu Rzym zbudowano, pliki są funkcjonalne chodź fakt nie jes to perfekcja ale wystarczy popatrzeć na to co oferują deweloperzy. Generalnie wszystkie pliki dostępne w sieci czy te "Premium" mają w sobie to "coś" tj. np. bat na IGCN jakim jest MUBOT...

a teraz najciekawsze:

Cytat

Apostle masz zamiar wyjawić swoją prawdziwą tożsamość czy Cie wyręczyć? :-)

musisz znać mnie bardzo długo wbijając do tematu z jednym postem - i to jest w tym najlepsze że grozisz mi ujawnieniem tożsamości, przykre, coś Ci musi dolegać, ale jeżeli to zrobisz to pokaż jaja i ujawnij też swoją :( no chyba że jaj Ci brakuje, wtedy zrozumiem, pomodlę się i zaklaskam. Gratuluje.

Land Of Chaos - MUOnline - Season 15 - https://arena.mu-loc.com

image.png

Opublikowano
14 minut temu, .Apostle napisał:

Temat ma się coraz ciekawiej, zainteresowanie toksycznej sfery rośnie.

Napisz mi proszę jak sobie wyobrażasz dostosowanie balansu na przełomie 100 rr? Lepiej było poprawić to co już jest, amortyzować skille i rozwinąć gear w grze niżeli ustawiać cały serwer pod 100 rr. Napisz mi jaki jest w tym sens? Jeżeli ustawili byśmy balans pod 100 rr to równie dobrze mogli byśmy rozdać każdemu 50 000 pkt (max rr) na starcie bo dopiero wtedy był by balans. Żeby postacie były równe na 100 rr to na samym początku 1-20 rr wogóle nie było gry PvP, czasami trzeba się głębiej zastanowić. Manipulacja rozwojem postaci to nic dobrego. Dokonaliśmy drobnych korekt a reszta jeżeli chodzi o rozwój zależna będzie tylko i wyłącznie od aktywności w grze bo czym więcej gracz będzie aktywny, mam na myśli hunty, eventy, inwazje i bossy, tym bardziej postać będzie rozwinięta.

Wspomnę po raz kolejny i ostatni bo na kolejne podobne odpowiedzi posta będę zwyczajnie kopiował - jest to pierwsza i jedyna edycja serwera, nie od razu Rzym zbudowano, pliki są funkcjonalne chodź fakt nie jes to perfekcja ale wystarczy popatrzeć na to co oferują deweloperzy. Generalnie wszystkie pliki dostępne w sieci czy te "Premium" mają w sobie to "coś" tj. np. bat na IGCN jakim jest MUBOT...

a teraz najciekawsze:

musisz znać mnie bardzo długo wbijając do tematu z jednym postem - i to jest w tym najlepsze że grozisz mi ujawnieniem tożsamości, przykre, coś Ci musi dolegać, ale jeżeli to zrobisz to pokaż jaja i ujawnij też swoją :( no chyba że jaj Ci brakuje, wtedy zrozumiem, pomodlę się i zaklaskam. Gratuluje.

Wpadne na start i udowodnie wam 'zajebistosc' waszych plików z ukrainy ^^ do zobaczenia!
Ty miej jaja i się ujawnij.. ja sie nie ukrywam bo nie mam ku temu powodow w przeciwienstwie do ciebie moj drogi

Opublikowano

Hmmm faktycznie:) nie masz tylko czemu piszesz z nowego konta:)? 

Ja tam nic nie ukrywam i zawsze piszę od lat z tego samego konta, dużo osób mnie zna. Fakt miałem lepsze i gorsze projekty jak każdy co siedzi od lat w Mu ale ten jest zupełnie inny niż wszystkie udało się zebrać naprawdę dobry team który ma pojęcie o tej grze od strony robienia servera, każdy wie co robić i wspólnie uzupełniamy się wiedza. Co do mojego współzałożyciela projektu LoC Pana @Apostle na pewno nikt nic nie ma do zarzucenia :) a takie groźby zostaw dla siebie bo to jest zwykły spam nie wnoszący nic do tematu.

Pozdrawiam od lat ten sam i jedyny Evilek

Opublikowano
24 minuty temu, evilek91 napisał:

Hmmm faktycznie:) nie masz tylko czemu piszesz z nowego konta:)? 

Ja tam nic nie ukrywam i zawsze piszę od lat z tego samego konta, dużo osób mnie zna. Fakt miałem lepsze i gorsze projekty jak każdy co siedzi od lat w Mu ale ten jest zupełnie inny niż wszystkie udało się zebrać naprawdę dobry team który ma pojęcie o tej grze od strony robienia servera, każdy wie co robić i wspólnie uzupełniamy się wiedza. Co do mojego współzałożyciela projektu LoC Pana @Apostle na pewno nikt nic nie ma do zarzucenia :) a takie groźby zostaw dla siebie bo to jest zwykły spam nie wnoszący nic do tematu.

Pozdrawiam od lat ten sam i jedyny Evilek

Evilek mijamy się na scenie MuO już od lat i naprawdę nie mam nic do twojej osoby.. swoja droga dziwie sie ze rozpoczelas wspolprace z kims kto traktuje swoje serwery tylko jako maszynke do trzepania kasy i nic ponad to..
zreszta na swojej 'poprzedniej tożsamość' nawet sie z tym nie ukrywał. Wasz serwer - wasza ekipa i przedewszystkim wasza sprawa.. Denerwuje mnie tylko że ktoś taki jak on uważa się za Pro Imperatora Mistrza serwerow muonline. A w gruncie rzeczy nie ma o niczym pojecia i traktuje ludzi z gory..

Apostle jak sie nie ujawnisz ja to zrobie w dzien waszego startu. Takze zrob to lepiej sam bo jak widzisz w temacie wypowiada sie sporo ludzi ktorzy sie juz nieco przejechali na twojej osobie,,,

Opublikowano

@fineboy z calym szacunkiem ale chyba pomyliles osoby, bo akurat wiem z kim tworze ten server i tez doskonale wiem ze nikt nie ma mu nic do zarzucenia. A nawet dodam od siebie ze Apostle namowil mnie na ten projekt i to byl strzał w 10 bo w calej mojej karjerze z nikim tak mi sie nie wspolpracowalo jak z nim pomimo ze znamy sie dopiero pol roku a wczesniej nie mielismy stycznosci :D

Opublikowano

Haha, jednak się nie znamy - a już się bałem że mogłem poznać osobę Twojego pokroju.
Tak się składa że prowadzę firmę która jest na rynku 20 lat i naprawdę nie szukam dodatkowego źródła dochodu bo jest to nie opłacalne i nie fajne, a jeżeli chodzi o "zarobki" to jedyne co moje pieniądze mają wspólnego z MUOnline to to że właśnie teraz razem z Evilkiem je wpompowujemy w ten świetny projekt. Napewno Cię nie znam, i napewno nic nigdy razem nie robiliśmy bo prawdą jest to że na MU NIGDY nie zarobiłem nawet złotówki.

Liczę na Twój honor przyjacielu i że przy ujawnieniu napiszesz, nie szczególnie publicznie, ale przynajmniej na PW czy przez forum, kim Ty jesteś.

image.png

Opublikowano
12 minut temu, .Apostle napisał:

Haha, jednak się nie znamy - a już się bałem że mogłem poznać osobę Twojego pokroju.
Tak się składa że prowadzę firmę która jest na rynku 20 lat i naprawdę nie szukam dodatkowego źródła dochodu bo jest to nie opłacalne i nie fajne, a jeżeli chodzi o "zarobki" to jedyne co moje pieniądze mają wspólnego z MUOnline to to że właśnie teraz razem z Evilkiem je wpompowujemy w ten świetny projekt. Napewno Cię nie znam, i napewno nic nigdy razem nie robiliśmy bo prawdą jest to że na MU NIGDY nie zarobiłem nawet złotówki.

Liczę na Twój honor przyjacielu i że przy ujawnieniu napiszesz, nie szczególnie publicznie, ale przynajmniej na PW czy przez forum, kim Ty jesteś.

Skoro dalej chcesz w to brnąć ok, będzie bolec jeszcze bardziej..

Opublikowano

Pewnie jakiś lamus, którego tyłek zapiekł, że ogarnęliście serwer na fajnych ustawieniach.
No bo wiadomo - polak zamiast samemu coś zrobić, to woli zmieszać z błotem tego, co włożył pracę i mu się udało.

Pisze z anonima zapewne  z tego powodu, że jest jednym z tych, którzy stawiali gówno, a nie serwery.

Czekam na start :27_sunglasses:

Opublikowano
1 godzinę temu, goraus napisał:

Pewnie jakiś lamus, którego tyłek zapiekł, że ogarnęliście serwer na fajnych ustawieniach.
No bo wiadomo - polak zamiast samemu coś zrobić, to woli zmieszać z błotem tego, co włożył pracę i mu się udało.

Pisze z anonima zapewne  z tego powodu, że jest jednym z tych, którzy stawiali gówno, a nie serwery.

Czekam na start :27_sunglasses:

Dokładnie :P Ktoś się wziął do roboty, ustawił naprawdę fajny server. I pojawia się anonim z nowym kontem, który ma ból dupy, że mu online z servera ucieknie, bo jego servera nawet nie ma co porównywac xD Wogóle to jego teoria kupy się nie trzyma, zarabianie kasy na Mu? xD To już nie te czasy nie ten online xD pewnie, ze cos zarobic sie da. Ale robić to celowo ? Jest wiele bardziej opłacalnych rzeczy niż MU :D

Pojawienie się takich anonimowych postów to moi Drodzy gracze MU jest dobry znak, server jest dobrze ustawiony i konkurencja nie spi i kombinuje jak uprzykrzyć życie. Zapowiada się naprawde fajny server i serdecznie Was jako tester servera zapraszam na start :D Oraz na testy, prawdopodbnie do startu bedzie ustawiony w norii testowy NPC z boxami itp mozna sie troche pobawic, poznac ustawienia.

Zapraszam :)

Opublikowano

Witam.

Admini nie potrzebnie wdajecie się w takie zaczepi na forum publicznym.

Takie cos powinniscie wyjasniac czy to pw czy też inaczej. Bez sensu teraz strona spamu wyszła która nic nowego nie wnosi.

Zamiast nowych informacji dot serwera  mamy tutaj jakieś dochodzenia kto jest kim albo kto był kim... Normalnie detektywa Monka tu jeszcze brakuje :)

Co jak co ale szanse trzeba dać temu serwerowi gdyż wierzę że to nie będzie serwer na 1 miesiąc :)

do zoba jutro :)

Opublikowano
2 godziny temu, neriel napisał:

Witam.

Admini nie potrzebnie wdajecie się w takie zaczepi na forum publicznym.

Takie cos powinniscie wyjasniac czy to pw czy też inaczej. Bez sensu teraz strona spamu wyszła która nic nowego nie wnosi.

Zamiast nowych informacji dot serwera  mamy tutaj jakieś dochodzenia kto jest kim albo kto był kim... Normalnie detektywa Monka tu jeszcze brakuje :)

Co jak co ale szanse trzeba dać temu serwerowi gdyż wierzę że to nie będzie serwer na 1 miesiąc :)

do zoba jutro :)

@nerielto nie jest tak, ja poprostu sam jestem ciekaw za kogo on mnie ma, bo ja gościa napewno nie znam i on mnie opisuje błędnie bo żadna z sytuacji w/w przez niego nigdy się nie wydarzyła :)

Co do aktualizacji to wczoraj zostało więcej info na forum które możecie znaleźć tutaj: http://forums.mu-loc.com/index.php?/forum/24-guides-and-tutorials/
Znajdziecie tutaj drop-liste przygotowaną przez Creatona czyli z jakich eventów co możemy uzyskać. Zmienił się też system resów którego rozpiska też niebawem znajdzie się na forum. Postaram się też wrzucić konkretne info dot. wszystkich tych zmian na stronę główną. Powodem braku aktualizacji jest brak czasu na złożenie ładnego info, cały czas coś gdzieś poprawiamy, manipulujemy i dociągamy tak, aby nikt nie wpadł w zawód zaraz po starcie.

Uwielbiam was wszystkich, dzięki że jesteście tutaj jeszcze przed startem, mam nadzieję że odbudujemy dawne MU bo przyznam szczerze że już teraz w Norii i na /post jest dosyć wesoło i ciekawie :)

Przede wszystkim śledźcie nasze forum i zapoznajcie się z regulaminami które znajdziecie pod poniższym linkiem.
http://forums.mu-loc.com/index.php?/forum/22-general-discussion/

image.png

Opublikowano
3 godziny temu, gwtim napisał:

Sprawdzaliście chociaż na full statach mniej więcej jak wygląda pvp? 

Tak kolego było sprawdzane :) spokojnie wszystko mamy pod kontrola

Opublikowano

Stara dobra szkoła robienia publikacji, widac ze ludzie zaangażowani w ten projekt podchodzą do sprawy w pełni profesjonalnie. Sam fakt samofinanaowania calego projektu moze tylko napawać spokojem co do ostatecznego startu. Sam nie raz angażowałem sie w podobnie ambitne projekty - wspominam te czasy z sentymentem :) zycze wielkiego powodzenia !

Opublikowano

@gwtimw pliku Settings.ini linijkę TronEffects = 1 i zmień na TronEffects = 0

I oczywiście daj znać czy pomogło. Jeżeli nie to tutaj masz więcej info. http://forums.mu-loc.com/index.php?/forum/38-technical-support-area/
Możesz też pobrać paczkę All-In-One, znajdują się tam wszystkie biblioteki tj. DirectX, VC++, NET itp.

image.png

Opublikowano

Witam, fajnie w końcu usłyszeć. że nareszcie ruszacie... Dużo czasu minęło od zapowiedzi, ale mam nadzieję, że przez cały ten czas udało Wam się stworzyć coś naprawdę ekstra oraz, że wpadnie troszkę ludzi i nie tylko na chwilę, bo jak dobrze wiemy, to ludzie grający na w/w serwerze tworzą jego klimat. Wakacje się skończyły, więc zawsze troszkę mniej rozwydrzonych bachorów.

Liczę też, że macie jakieś pomysły w zanadrzu by w trakcie gry rozwijać serwer, aby nie znudził się po kilku-kilkudziesięciu resach. ( Eventy gildiowe, forumowe itd. [ Nie tam jakieś Gdzie jest Wally in Lorencia ^.^ ] ).

A jeszcze pytanko, czy po starcie, trzeba będzie ściągać od nowa klienta, czy wystarczy na tego z beta dorzucić jakiegoś patcha czy cuś ? Bo teraz po przeprowadzce, ten internet chwilowo jest jaki jest i nie chciałbym, pobierać kolejny raz 2 dni klienta xD Wiem, że takie pytanie mogło się już pojawić, ale po przeczytaniu kilku postów o "przedłużaniu sobie penisa" przez kilka osób, po prostu odechciało mi się czytać te wypociny :D

Opublikowano
11 minut temu, .fufu napisał:

Witam, fajnie w końcu usłyszeć. że nareszcie ruszacie... Dużo czasu minęło od zapowiedzi, ale mam nadzieję, że przez cały ten czas udało Wam się stworzyć coś naprawdę ekstra oraz, że wpadnie troszkę ludzi i nie tylko na chwilę, bo jak dobrze wiemy, to ludzie grający na w/w serwerze tworzą jego klimat. Wakacje się skończyły, więc zawsze troszkę mniej rozwydrzonych bachorów.

Liczę też, że macie jakieś pomysły w zanadrzu by w trakcie gry rozwijać serwer, aby nie znudził się po kilku-kilkudziesięciu resach. ( Eventy gildiowe, forumowe itd. [ Nie tam jakieś Gdzie jest Wally in Lorencia ^.^ ] ).

A jeszcze pytanko, czy po starcie, trzeba będzie ściągać od nowa klienta, czy wystarczy na tego z beta dorzucić jakiegoś patcha czy cuś ? Bo teraz po przeprowadzce, ten internet chwilowo jest jaki jest i nie chciałbym, pobierać kolejny raz 2 dni klienta xD Wiem, że takie pytanie mogło się już pojawić, ale po przeczytaniu kilku postów o "przedłużaniu sobie penisa" przez kilka osób, po prostu odechciało mi się czytać te wypociny :D

Nasz klient posiada Lunchera z AutoUpdate wiec jesli posiadasz starego z bety 1 czy bety2 to zaden problem wystarczy ze Odpalisz gre launcherm i all sie zaktualizuje samo do finalnej wersji :D

Co do czesci pytania o rozwoj servera:P to tak mamy  duzo pomyslow i checi oraz mozliwosci :D aby gra wam sie nie znudzila :D Planujemy robic regularny update itemow Evolved ktory nie skonczy sie na setach ikony MU czyli Dragon,Legendary,Guardian:D tylko na reszcie Tierow:D sa plany pwrowadzac liczne kombinacje nowych acc setow by kazdy trafil na swoj gust, oczywiscie nowe eventy rowniez sie pojawaja w naszych glowach, tego jest tak duzo ze na lata nie barkie nam pomyslow aby wam sie dobrze gralo.

i ostatnia czesc, masz racje troszke uplynelo juz czasu jak @.Apostle wyliczyl ze zajelo nam to prawie 6 miechow aby stworzyc ten projekt :D

Opublikowano

Jak u Was działa offexp? Podnosi drop czy tylko bije i buffuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...