Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UPDATE AARings & Pets!] LOC-MU [200X/30%] [S VI] Token System! NewMixes! Play2Win! Events! Jedyny

.Apostle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo się cieszę że mogłem pomóc :)

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy, to dopiero początek a na końcu tygodnia (kolejny weekend) szykujemy coś specjalnego.
Już niebawem wejdą w życie rzeczy takie jak godne uwagi modyfikacje petów, nowe skrzynki z unikalnym dropem oraz różnego rodzaju eventy.

W tym tygodniu można będzie naprawdę się podciągnąć!

Land Of Chaos - MUOnline - Season 15 - https://arena.mu-loc.com

image.png

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

3JDoaI3.png  B)

fajnie się gra, widać ile pracy zostało włożonej w ten serwer.

Opublikowano

Wyłącz "Window mode" w kwadraciku i zapisz, zresetuj i sprawdź czy zapisano, odpal.

Alternatywnie jak nie pomoże:

W załączniku jest paczka z manualnym ustawieniem rozdzielczości.

Kilknij dwa razy FullScreen mode i "tak" wpisz do rejestru.

Powinno pomóc, paczka w zał.

LOC-Scripts.rar

image.png

Opublikowano

moja rozdzielczosc to 1680 x 1050 jest taka rozdzielczosc w luncher ale nie dziala mi to na caly ekran pokazalem to na tych 2 screnach, ta paczke co dales nie ma tam takiej rozdzielczosci co moja

Opublikowano

Nie uruchamiaj skryptów od rozdzielczości jeżeli jej tam niema. Uruchom tylko ten od "Full Screen mode", wtedy rozdzielczość powinien zaciągnąć tą co ustawiłeś w launcherze a skrypt ten co kliknąłeś manualnie.

image.png

Opublikowano

Muszę to przyznać, że dawno nie grałem na polskim serwerze tak dopracowanym jak ten. Widać, że jest on oczkiem w głowie adminów.

Wiele rozwiązań które wprowadzili naprawdę wyróżnia ten serwer z masy szarości i nijakości prywatnych serwerów. Po tych słowach muszę niestety upchnąć tu łyżkę dzięgciu co by nie było za milutko..

Admini dbają o serwer to prawda, niestety nie mają wpływu większego na to kto gra na ich serwerze.  A takie postacie jak JABOL, PyzOL niszczą dobrą atmosferę gankując innych graczy z niższymi resami. Nikłe kary za pk według mnie są dużym błędem.  Jak nagminnie zabijasz innych graczy to powinieneś za to ponosić jakieś sensowne konsekwencje..

Cwaniaczki dobrze wiedzą po becie, że na tym serwerze warto grać mg i sm bo z cometfall są praktycznie niezabijalni.. Inne postaci są znerfione bardzo, mówię tu o rf, dl czy też bk.  W ogóle nie opłaca się nimi grać. Na dowód można sprawdzić ranking i klasy, które w nim przodują.

Poza tym niestety zleciało się na serwer dużo gówniarstwa i gimbazy co łatwo zaobserwować na głównym czacie po ilości bluzgów -która dopóki admini są online występuje tylko czasem bo starają się chłopaki nad tym zapanować ale gdy tylko ich zabraknie panuje 'wolna amerykanka'.

Czat też niby miał być tylko po angielsku a 90% pisze po polsku.  Ja na razie sobie serwer odpuszczę. Jeżeli zamierzacie tu zacząć grać to wybierzcie do gry Sm lub Mg bo nie ma co potem się męczyć i irytować porównując dmg np bk czy rf do sm'a.  Siły MG na tym serwerze w ogóle nie rozumiem tak bardzo jest OP. No ale z tego co pamiętam już od sezonu 2  MG zawsze był w zasadzie najsłabsza postacią i mało grywalną, więc może to ciekawa odmiana..

Opublikowano
43 minuty temu, iiyamaxl napisał:

Muszę to przyznać, że dawno nie grałem na polskim serwerze tak dopracowanym jak ten. Widać, że jest on oczkiem w głowie adminów.

Wiele rozwiązań które wprowadzili naprawdę wyróżnia ten serwer z masy szarości i nijakości prywatnych serwerów. Po tych słowach muszę niestety upchnąć tu łyżkę dzięgciu co by nie było za milutko..

Admini dbają o serwer to prawda, niestety nie mają wpływu większego na to kto gra na ich serwerze.  A takie postacie jak JABOL, PyzOL niszczą dobrą atmosferę gankując innych graczy z niższymi resami. Nikłe kary za pk według mnie są dużym błędem.  Jak nagminnie zabijasz innych graczy to powinieneś za to ponosić jakieś sensowne konsekwencje..

Cwaniaczki dobrze wiedzą po becie, że na tym serwerze warto grać mg i sm bo z cometfall są praktycznie niezabijalni.. Inne postaci są znerfione bardzo, mówię tu o rf, dl czy też bk.  W ogóle nie opłaca się nimi grać. Na dowód można sprawdzić ranking i klasy, które w nim przodują.

Poza tym niestety zleciało się na serwer dużo gówniarstwa i gimbazy co łatwo zaobserwować na głównym czacie po ilości bluzgów -która dopóki admini są online występuje tylko czasem bo starają się chłopaki nad tym zapanować ale gdy tylko ich zabraknie panuje 'wolna amerykanka'.

Czat też niby miał być tylko po angielsku a 90% pisze po polsku.  Ja na razie sobie serwer odpuszczę. Jeżeli zamierzacie tu zacząć grać to wybierzcie do gry Sm lub Mg bo nie ma co potem się męczyć i irytować porównując dmg np bk czy rf do sm'a.  Siły MG na tym serwerze w ogóle nie rozumiem tak bardzo jest OP. No ale z tego co pamiętam już od sezonu 2  MG zawsze był w zasadzie najsłabsza postacią i mało grywalną, więc może to ciekawa odmiana..

Hm. U nas w paty jest zarówno mg, sm, rf jak i bk.

Nie widać tego, by sm oraz mg nie wiadomo jak orali w porównaniu do innych.

Do do topki - w pierwszej 10 o dziwo są tylko dwie takie postacie. Ilość wszelkich klas jest zrównoważona, zatem nie rozumiem tego odniesienia co do przodowania określonych klas.

Opublikowano

@iiyamaxldzięki za feedback :)

A wiesz co boli najbardziej? Że generalnie wszystko o czym napisałeś czytam po raz pierwszy, i to w dodatku tutaj, na MPC.

Jest to pierwsza edycja serwera, generalnie większość spraw została ustawiana z kilkoma osobami bądź między konkretnie, administracją. Co do reszty graczy toksycznych, niestety nie mogę być 24/7 na serwerze, ale gwarantuje że nagrody dla winowajców zostaną rozdane gdy tylko uda nam się przeanalizować dzisiejszy ChatLog.

Jest notatka w grze, wyskakuje praktycznie co 10min. o tym aby zgłaszać takie osoby, żeby zgłaszać błędy, pisać propozycje i sugestię, że będziemy się starać wszystko rozwiązać jak najszybciej i jak najlepiej. 

Ale wiesz co boli najbardziej? Że wszyscy chcą angielsko-języczny serwer międzynarodowy, masa osób pisze że są bluzgi i gówne-burze, ale najbardziej boli właśnie to że na forum cisza, wsio gra i śmiga, wiadomo że jak wbiję, napiszę zdanie, dwa, to będzie spokój, a co potem? Potem idę spać i wstaję do pracy, otwieram forum i nic - i myślimy z Evilkiem "Ty, zobacz jaki spokój".

Prześwietlamy Chatlog, ale znacznie łatwiej by nam było dać screenshot, zgłosić kogoś, cóż za problem?

Podobnie z balansem, coś się dzieje, manashield, cometfall, cokolwiek - napisz, też chcemy żeby każdy grał swoją ulubioną postacią.

Najbardziej boli to że najpierw jest Żal czynny a dopiero później konkretne, czytelne i dobre namiary na tkwiący tu problem.

A teraz:

Wyobraźmy sobie że bierzemy Twoją opinie o balansie całkiem serio i nerfimy SM i MG. Jeszcze przed wysłaniem wiadomości napisał goraus. Niema info na naszym forum, tylko gdzieś tam na MPC w Twoim feedbacku, i już mamy wzór co się dzieje. Później zaczynają się pytania: co z tym SM? Ledwo bije? MG jeszcze słabszy niż był?

Od tego mamy swoje forum żeby prowadzić tam dyskusje na różny temat, żeby takie właśnie sytuacje się nie powtarzały, żeby dyskutować.

Wszyscy liczą na naszą aktywność jako AT, ale to jest jednokierunkowe. Nie możemy zmienić czegoś co może nie być prawdą i wygląda bardziej jak opinia niż propozycja. Tak niestety nic nie zbudujemy bo mądrze było by to faktycznie omówić, napisać na naszym forum, zebrać graczy i poczekać na opinie większości.

Szanuję Twoją opinię, ale w ten sposób nic nie zbudujemy :)

image.png

Opublikowano
4 godziny temu, Uchiha. napisał:

Kiedy będzie naprawiony problem z off expem dla ee ? Od wczoraj nie można go ustawić na offa bo nie buffuje

Daj nam jeszcze chwilke naprawde niebawem buff w offexpie wroci do normy

*EDIT*

mamy juz all poprawione :D buff zacznie dzialac po resecie GSa ktory odbedzie sie w nocy bo jeszcze kilka spraw chcemy dociagnac do konca i tak zalatwimy odrazu 2 albo nawet 3 sprawy za jednym DC :D

*Edit2*

niestety buff na offexpie jednak jeszcze nie dziala jak powinien musicie sie ubrac jeszcze w cierpliwosc

Opublikowano
4 godziny temu, iiyamaxl napisał:

W ogóle nie rozumiem twojej frustracji co do balansu postaci. Nie ma wcale jakichs wielkich dysproporcji, widze to w pt jak wyglada rozklad dmg, co chwile gadamy z kolegami kto jak szybko z nas ubija bosy, grałem na beta, sporo testowałem, praktycznie każdą postać.

DL ma ustawienia globalowe więc nie rozumiem dlaczego ma on być słaby, sam mam jednego na 1rr i powiem, że bije naprawdę fajnie a z chaotica to naprawdę wymiata.

RF nie grałem ale widze jak szybko ubijaja bosy majac 0rr bija podobnie jak jak z 4rr+wingi. Co prawda z tego co wiem RF jest troche osłabiony zeby nie bil 4k w 1rr.

Teraz nastepny BK, mówisz że jest slaby? kolega z guild ma nim 115 vita co po odpaleniu bufka daje ponad 1.8k hp. Z combo bije ponad 4k w phantomy.(bez impa)

Teraz SM i MG. W tej chwili posiadając gs shielda masz bustniety dmg SM-em o 20% to duzo. MG narazie ma dostepny tylko leg shield czyli ma 10% wiecej dmg. Teraz każdy mg gra w ene i napewno innego nie spotkałeś. Czym rózni się ene mg od sm? ma lepszy przelicznik do speeda od agi, bije praktycznie z tych samych spelli, ma ten sam przelicznik ene do dmg, uzywa identycznych itemków. No i przedewszystkim co daje mu teraz troche przewagi to ma on wiecej statow za pkt oraz za rr i z tego powodu zadaje wiekszy dmg. A co na full statach? ma troszke lepszy speed od SM, identyczny dmg, ma jeden itemek mniej co ucina sokety/exe opcje a to naprawdę dużo, no i nie ma absorba, co w sumie stawia juz go na przegranej pozycji. MG i SM maja ustawienie globalowe, jedyne czym sa zbustowane to tarcze. Bija mocno z comet falla to fakt moze to jest wina spella ze atakuje troche za szybko. Ale garantuje ci ze podejdzie do ciebie dl z chaoticiem, elf z multi i padniesz tak samo szybko jak od tych postaci.

Teraz elf, słyszałem od kogoś, że AE jest za mocny bo sam stoi na ac i szybko ubija mobki, drugi pisał ze elf ssie i nie ma żadnego dmg. Trzeba pamietać, że ma on multishota, i pakuje kilka strzałów na raz. Ale sugerując się opiniami niektórych nadwrazliwych graczy to poprostu kaszana i nie wiadomo o co chodzi.

Trzeba jeszcze pamietać ze to server o max statach 32k więc balans na koncu i na początku jest niewspółmierny. Zawsze jakies wahania będą w jedną czy w drugą stronę. Dmg bk,dl,sum nie wzrasta liniowo tylko szybciej od innych klas, niektore klasy dostaja dmg od jednego statu np sm, summ  niektore np od dwoch str mg,bk, dl, a elf to od 3 statów. I jest raczej logiczne ze taki sm i summ bedzie lepszy na niskich resach od np dl-a bo nie musi wbijac jednego statu. Później różnice sie pomniejszają. Do tego dochodza itemki teraz kazdy biega z niskim setem i to na +9. Co by było gdyby bk zalozył GD+13? pojawiła by się różnica i mozliwe ze taki sm by sie nie przebijał przez defa. Taka sumka do 60k statow na testach cisneła mnie jak głupia, na full statach juz nie bylo takiej rozbieżnosci.

Idealnie może nie jest ale nie mówiłbym ze jest tragicznie i niektore klasy sa super op. Jest naprawdę wporządku.

Zauważasz, żę jest coś nie tak z balansem? widać Admini są aktywni, chętni do współpracy, jak i wiele graczy, jest forum podziel się z spostrzerzeniami z innymi. A nie płacz bo mnie mg czy sm ubił i sa super pro op i nie da się grać innymi postaciami. Bo naprawdę nie ma takie tragedi jak piszesz.

Opublikowano

Czekamy na dewelopera, mamy nadzieję że dziś pojawi się łatka, niestety mamy związane ręce bo jak działa OffEXP to znów jest ryzyko masowego ChatBana co już się wydarzyło 2 razy, natomiast teraz jak nie działa OffEXP to gwarantowany jest brak ChatBana. Dziś powinno wszystko wrócić do normy :)

image.png

Opublikowano

ADknbH0.png

Hello everyone,

Dziś zrobimy wszystkim zainteresowanym ciekawy wyścig pod nazwą "Larva Racing". Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na tor ok godz 20:40, więcej informacji na temat nagród w grze. W zależności od zainteresowanych określimy ilość miejsc przednich. Zapraszamy także wszystkich nowych graczy, to okazja by szybko podskoczyć w rozwoju postaci!

Olee!
Administration

image.png

Opublikowano

z8g9Qrz.png

Hello,

NzswzDx.png Finally weve got an great update from our developer! This is an new OffEXP(Attack) module. Everyone can use this from the next launcher update but please remember to update your game-client with auto-updating launcher. Soon well give you more informations about events, maps and maybe new pets. Stay here to know more

53gN7Kf.png Wkońcu doczekaliśmy się aktualizacji od naszego dewelopera! Prezentujemy wam nowy, odświeżony moduł OffEXP(Attack). Wszyscy mogą śmiało z niego korzystać od kolejnej aktualizacji gry przez naszego launchera, dlatego pamiętajcie, odpalcie Launchera i poczekajcie aż aktualizacja się skończy. Więcej informacji niebawem, eventy, mapy a może nowe pety? Zostańcie z nami by wiedzieć więcej!

AesIZ1p.png Larva Racing Winners and rewards:

Everyone got Demon Pet and Token as reward for activity
1, 2, 3, 4 places got AA Weapons +9 +Luck

rdFQ8Qz.png

More soon!

Opublikowano

i3CfQ5s.png

Dear MUTizens,

From [15.09] 18.00 to [17.09] 00:00

NzswzDx.png We have prepared for you another event, even more with the attitude of players who missed our start or their previous servers looked better before than after launch. Today approx. 18.00 + 2GMT we will run "SpeedEVENT" that is will increase the experience on average by 50%. We divided SpeedEvent into 3 development groups, which with good activity in-game allow us to make an huge hop in the ranking ladder.

53gN7Kf.png Przygotowaliśmy dla was kolejny event, tym bardziej z nastawieniem dla graczy którzy przeoczyli nasz start bądź ich poprzednie serwery wyglądały lepiej przed niż po uruchomieniu. Dziś ok. godz. 18.00 +2GMT zostanie uruchomiony "SpeedEVENT" to znaczy zwiększone będzie doświadczenie średnio o 50%. SpeedEvent podzieliliśmy na 3 grupy rozwojowe, które przy dobrym sprężaniu mogą nam pozwolić na ogromny skok w drabince rankingu.

• 0 - 2 resets - [+70% EXP gained]
  • 3 - 5 resets - [+40% EXP gained]
  • 5 - 8 resets - [+20% EXP gained]

Everyone is welcome / Wszyscy są mile widziani

image.png

Opublikowano

Zapraszamy każdego na serwer ! Wszystko jest wszystko fajnie dopracowane i ja jako stary gracz tej gry dawno nie grałem na takim serwerze jak właśnie ten :) Polecam każdemu staremu jak i nowemu użytkownikowi tej gry by wbić na serwer i pograć myślę, że żaden nie pożałuje ! ;)

Opublikowano

Event odpalony, dynamiczny wzrost EXP'a już aktywny. Szansa na skok w TOP tylko do niedzieli :)
W ten weekend bądź poniedziałek prawdopodobnie zostanie uruchomiony PVP Event, CS ofc. w przyszłym tygodniu :)

image.png

Opublikowano

Pytanko , czy zbieranie przedmiotów będzie tylko dostępne na off expie dla kont Premium tak jak pisze w ustawieniach ? Jeżeli tak to troche lipa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...