Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UPDATE AARings & Pets!] LOC-MU [200X/30%] [S VI] Token System! NewMixes! Play2Win! Events! Jedyny

.Apostle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy narzeka na te tokeny, fakt może i to denerwuje jak się wbije ten 400 lvl i nie można zrobić resa, ale też zbyt łatwo nie może być. Też oto chodzi by się trochę pomęczyć spędzić dłużej tego czasu aktywnie na drop tego tokena. Każdy najlepiej chciałby iść na łatwiznę by te tokeny dropiły jak głupie albo res był za free.. 

Ja też za reset płacę po 3 Tokeny, a mam też drugą postać co płacę 2. Także 5 tokenów mi trzeba, GP już nie mam by kupić sobie tokena także nie raz 2 postaci stoją mi na 400 i szukam tych tokenów. Jak mówiłem za łatwo też nie może być bo wtedy robi się to według mnie bezsensu ;) Trzeba też się trochę pomęczyć dla mnie gra wtedy jest ciekawsza i przyjemniejsza, ponieważ potrudzić się trochę trzeba..

A co do eventów z boostem expa też jest dla mnie niepotrzebne.. Bo to jest jak wyżej napisał kolega strzał w kolano dla topki.. Już raz był podniesiony % exp, a teraz znów i jeszcze większy ten %? Jak dla mnie zbędnie.. Chcą grać nowi gracze niech też się trochę pomęczą z początku jak "My" gracze którzy jesteśmy tu od startu.. Nie powinno być łatwizny dla nowych.. 

A co do expu i tak jest według mnie spoko więc myślę, że nie ma co narzekać .. ;) 

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
2 godziny temu, z1xeN napisał:

Każdy narzeka na te tokeny, fakt może i to denerwuje jak się wbije ten 400 lvl i nie można zrobić resa, ale też zbyt łatwo nie może być. Też oto chodzi by się trochę pomęczyć spędzić dłużej tego czasu aktywnie na drop tego tokena. Każdy najlepiej chciałby iść na łatwiznę by te tokeny dropiły jak głupie albo res był za free.. 

Ja też za reset płacę po 3 Tokeny, a mam też drugą postać co płacę 2. Także 5 tokenów mi trzeba, GP już nie mam by kupić sobie tokena także nie raz 2 postaci stoją mi na 400 i szukam tych tokenów. Jak mówiłem za łatwo też nie może być bo wtedy robi się to według mnie bezsensu ;) Trzeba też się trochę pomęczyć dla mnie gra wtedy jest ciekawsza i przyjemniejsza, ponieważ potrudzić się trochę trzeba..

A co do eventów z boostem expa też jest dla mnie niepotrzebne.. Bo to jest jak wyżej napisał kolega strzał w kolano dla topki.. Już raz był podniesiony % exp, a teraz znów i jeszcze większy ten %? Jak dla mnie zbędnie.. Chcą grać nowi gracze niech też się trochę pomęczą z początku jak "My" gracze którzy jesteśmy tu od startu.. Nie powinno być łatwizny dla nowych.. 

A co do expu i tak jest według mnie spoko więc myślę, że nie ma co narzekać .. ;) 

No więc okej na chwile obecną masz 5 tokenów i już na 400 pojawia się problem... uważasz że gdy będziesz potrzebował tych tokenów 10 obecne ustawienia dalej będą takie dobre, wierz mi jestem fanem wymagających serwerów ale wymagajacych w sposób nazwijmy to mądry i będący dobry dla wszystkich. Jak wszyscy wiemy były już serwery gdzie reset wymagał wiecej niz Zen np. JoGi itd. z tym że drop tam był wyważony. Tutaj dropi mi ~4tokeny/12h solo na karutanie (odnoszę się tutaj na podstawie około tygodniowego stawiania dropa na tej lokacji). Event skrzynek jak wspomniałem też jest miernym rozwiązaniem bo exp jest za duży na serwie rr robi sie 4h skrzynki są 4h, ilość graczy która na nie uczęszcza sprawia że w dzień jak się złapie z 2 na pojedynczcej inwazji to jest sukces. W momencie gdy ma być stosunek 4h expienia i dajmy na to 10h+ zbierania tokenów przy graniu active to już jest bezsens.

EDIT. Dodam ponownie że zaraz jeszcze pojawi się problem z zenem a po 400lvl i 3rd quescie praktycznie nie dropi, dalej wszystko jest okey?

EDIT2. No i Apostle po raz kolejny pokazał klase blokując mi shoutbox na forum, za nadesłanie linka do dyskusji tutaj. Jak widać po raz kolejny forum może działać ale tylko wg widzimisię administracji, jakakolwiek konstruktywna krytyka bądź chęć podebatowania na temat problemów na serwie jest tłumiona i określana mianem "trash" tematów.

Cytat: " Kolejne posty typu @DzieckoNeo skończą się banami, tak jak ten, który wstawił on. ''

Cytat2: " Działanie na szkodę serwera nie będzie tolerowane, w tym wypadku podpuszczanie innych graczy. Osoby działające na szkodą poza naszym forum też zostaną ukarane. ''

Rozumiem że chęć poprawy ogólne gameplay'u na serwerze i rozmowa o tym na forum jest traktowana jako działania na szkodę? Bo chcę przypomnieć że pierwotnie ta debata miała się odbyć na forum serwerowym..
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź co, jak, dlaczego od Pana Apostoła... bo niewątpliwie przechodzi samego siebie ostatnimi czasy

Opublikowano

Mi rowniez podoba sie aktualana rozgrywka i drop tokenow,nie naleze do graczy ktorzy siedza 24h/na dobe przed monitorem i bija rr,i to jak najszybciej,zeby tylko zmiescic sie w topce....Takie rozwiazanie napewno nie bedzie pasowac graczom ktorzy nie maja zycia poza PC  (no-life)...Dawno nie bylo tak dobrego i do tego polskiego serwera...Czekam z niecierpliwoscia na kolejne nowinki ktore zamierzaja wrzucic...Pozdrawiam i zapraszam na serwer,WARTO!!!!!

Opublikowano
31 minut temu, Mag44 napisał:

Mi rowniez podoba sie aktualana rozgrywka i drop tokenow,nie naleze do graczy ktorzy siedza 24h/na dobe przed monitorem i bija rr,i to jak najszybciej,zeby tylko zmiescic sie w topce....Takie rozwiazanie napewno nie bedzie pasowac graczom ktorzy nie maja zycia poza PC  (no-life)...Dawno nie bylo tak dobrego i do tego polskiego serwera...Czekam z niecierpliwoscia na kolejne nowinki ktore zamierzaja wrzucic...Pozdrawiam i zapraszam na serwer,WARTO!!!!!

Cieszę się że pojawiają się indywidualne opinie, ale @Mag44 chcialbym zaznaczyć że nawet jeżeli gra Ci się teraz dobrze jako niedzielnemu graczowi to prędzej czy później wcześniej wymienione problemy uderzą też w Ciebie. A w grach z multi tak już bywa że to rywalizacja napędza rozgrywkę w momencie gdy jak to ciekawie nazwałeś no-life'y przestaną grać znikają topowe gildie, CS staje się bezsensowny... nie ma tego czegoś. Nie chce tutaj w żaden sposób uderzać w niedzielnych graczy/casuali, ale to głównie TOPowi gracze nakrecają serwery i kreauja to jak się gra.. spięcia między gildiami, zatargi z innych serwerów, pk... słowem rywalizacja. Świetnym przykładem z przed paru minut jest post Zarakiego (dla niewiedzących GM gildi obecnie posiadającej zamek) gdzie wywołany przez Apostoła do wyrażenia swojej opinii, sam napisał że aktualnie gra tylko i wyłacznie dla graczy z gildii/znajomych bo rozgrywka jest i odnosi się że ww. problemy stawiają lepszych graczy przed wyborem expic w party i pomóc kolegą ale nie będzie nas stać na rr, albo expić solo.

Opublikowano

Widzisz, Twój temat miał by teraz 24+ postów, wszyscy potrafią wbić na nasze forum i podyskutować. Warunkiem dobrej dyskusji jest brak żalu tylko konkrety, nikt z wypowiadających się w temacie nie narzeka a piszę to co mu przychodzi do głowy żeby rozwiązać "problem" którym są tokeny. Racja, tematy zamykałem wielokrotnie bo były podobne do Twojego pierwszego posta ze strony 9-tej, przeczytaj jeszcze raz ten post i sam wkońcu zauważysz że brak tam racjonalnego wyjścia z sytuacji, od początku do końca jest RIP, żal, płacz, alt i tylko to, brak tam logicznej propozycji, rozwiązania, dlatego że dostałeś zakaz pisania, a każdy Twój post zostanie weryfikowany.

I owszem, racja, padnie, i to właśnie przez graczy takich jak Ty którzy zamiast budować, idą o pomocy na forum gdzie AT władzy niema. Nie rozumiem czemu jesteś tak zdesperowany. 

Najlepsze jest to:

Cytat

Otóz pierwotnie ten post miał trafić na forum serwera ale ze względu na fakt iż każdy pomysł czy inicjatywa mijająca sie z konkretna wizją admina jest tam usuwana i określana mianem "ścierwa" itp.
Wracając do meritum, serwer ma naprawdę wiele ciekawych i innowacyjnych rozwiązań na nudę... niestety także wiele niedociągnieć, i to rażących w oczy na tyle że prędzej czy później RIPnie.

Nie wiem co masz na celu, ale ja to odbieram jako atak w stronę serwera, mieliśmy też Pana Valleriusa, który był KUREWSKO przeciwny temu, żeby event dla nowych graczy zrobić, widzę że z Tobą idzie ta sama woń i jesteś takim samym samolubem. Obaj macie zakaz wypowiadania się na forum z racji takiej że nie myślicie logicznie.

Każdy chce więcej graczy, większą aktywność - ok. Robimy Event a tu teksty "po co mieszać nowych graczy z topką, EXP jest nie fair" albo pokroju Twojego właśnie w/w "zaproszenia" na serwer. Daj mi złoty pomysł, może wyślę każdemu po 100 zł żeby wbił, co? Nie dosyć że serwer jest kompletnie Free2Play i profitów za $ tutaj niema, że staramy się wszystko poprawiać mimo braku czasu, że to pierwsza edycja, zawsze będzie źle - ZAWSZE.

Co do "notesów", nie ma aktualnie change-logu, bo planujemy większy "update", także bez sensu jest zaśmiecanie głównej i forum. Kolejną sprawą z tym związaną jest to że nikt z nas nie działa samodzielnie, jakiekolwiek zmiany dobrze omawiamy, wspólnie, niema tutaj ukrytych zmian itp. przyjdzie czas że wyjdzie kolejny changelog, aktualnie już jest naszykowany jeden, ale omówienie jego dotrzemy dziś wieczorem, temat czeka tylko na odznaczenie go ptaszkiem "unhide".

Btw. co do spięć między gildiami to raczej niema tutaj rywalizacji.
To wy nakręcacie serwer, i tak to właśnie wygląda. Żadnych propozycji o ligę, o cokolwiek, wojny śpią, gildie też.

ydp8uTY2TcmhQQDvXDaeqQ.jpeg

Miłej gry życzę, mimo wszystko.

Land Of Chaos - MUOnline - Season 15 - https://arena.mu-loc.com

image.png

Opublikowano
17 minut temu, .Apostle napisał:

Każdy chce więcej graczy, większą aktywność - ok. Robimy Event a tu teksty "po co mieszać nowych graczy z topką, EXP jest nie fair" albo pokroju Twojego właśnie w/w "zaproszenia" na serwer. Daj mi złoty pomysł, może wyślę każdemu po 100 zł żeby wbił, co? Nie dosyć że serwer jest kompletnie Free2Play i profitów za $ tutaj niema, że staramy się wszystko poprawiać mimo braku czasu, że to pierwsza edycja, zawsze będzie źle - ZAWSZE.

Odnośnie tej cześci wierz mi w momencie gdy masz już jakąś wstępną baze graczy którzy się trzymają serwa nie trzeba przyciągać graczy tego rodzaju eventami, gracze sami sciągają graczy miedzy sobą. Owszem wiadomo próbować można i warto, ale nie takim sposobem. Co do tematu Vellariusa no cóż widzę drobne nieporozumienie otóż owy post dotyczył pominiecią, co tutaj mam na myśli... boost tyczy się poszczególnych przedziałow resowych, troche nieporozumieniem jest pomijanie ludzi 45rr+. Moja uwaga tutaj już była wspomniana wcześniej może być coś takiego ale % tutaj są dużo, za duże (to jest moja opinia)

Cytat

Co do "notesów", nie ma aktualnie change-logu, bo planujemy większy "update", także bez sensu jest zaśmiecanie głównej i forum. Kolejną sprawą z tym związaną jest to że nikt z nas nie działa samodzielnie, jakiekolwiek zmiany dobrze omawiamy, wspólnie, niema tutaj ukrytych zmian itp. przyjdzie czas że wyjdzie kolejny changelog, aktualnie już jest naszykowany jeden, ale omówienie jego dotrzemy dziś wieczorem, temat czeka tylko na odznaczenie go ptaszkiem "unhide".

Tutaj dalej zostaje przy swoim są zmiany nawet małe zarzucic opowiedni dział/temat i wrzucac np UPDATE 28/09/17 +krotka notatka, chwila a jednak jestem graczem ktory lubi wiedziec co się dzieje

Cytat

Widzisz, Twój temat miał by teraz 24+ postów, wszyscy potrafią wbić na nasze forum i podyskutować. Warunkiem dobrej dyskusji jest brak żalu tylko konkrety, nikt z wypowiadających się w temacie nie narzeka a piszę to co mu przychodzi do głowy żeby rozwiązać "problem" którym są tokeny.

Owszew, przyznaję nie było tutaj przykładów i sugestii. Aczkolwiek padały one już na forum wcześniej.

Cytat

od początku do końca jest RIP, żal, płacz, alt

Żal jest naturalny balans jest jaki jest na Becie nie byl ruszany czego efekty mamy teraz (rozumiem ze nie da sie perfekcyjnie zbalansowac klass) ale tutaj ma miejsce konkretne rozwarstwienie klass gdzie tu czy tam ktoras wychodzi a nawet wybiega daleko przed szereg.
Są bugi to jest płacz zwłaszcza gdy są uciążliwe, zjadanie tokenow, problemy z chatem itd wszystko to prowadzi do irytacji.. faktem jest że wylewanie żalów bez pomysłów na rozwiazania jest jaki jest i możliwe że tutaj popłynąłem ja lub Vellu np. ale nie trzeba od razu usuwac tematu mozna podpiąć i w odpowiedzi zapytać o pomysły. Duzo lepiej to wtedy wygląda niż delete i block na forum.

Generalnie życzę powodzenia, ciekaw jestem patcha i rozwiązań z nim związanych. Nawet jeżeli serwer ripnie to mam nadzieje że wyciagając wnioski ruszy nastepna edycja bo pomysly są i idą w dobrym kierunku (moze exp za duzy i szybko to wszystko leci ale tu znow moja opinia :D) i nie licząc problemow o ktorych wspomnialem wczesniej gra się przyjemnie (brak ws, w miare luzny regulamin, aktywna administracja) grunt to poprawic relacja administracja-serwer, serwer-administracja i dobrze przemyslec czy jedno dzialanie majace na celu pomoc takiej grupie nie zaszkodzi/ bedzie krzywdzace dla drugiej.
Pozdrawiam, Neo

Opublikowano
6 minut temu, Prediction napisał:

Odnośnie tej cześci wierz mi w momencie gdy masz już jakąś wstępną baze graczy którzy się trzymają serwa nie trzeba przyciągać graczy tego rodzaju eventami, gracze sami sciągają graczy miedzy sobą. Owszem wiadomo próbować można i warto, ale nie takim sposobem. Co do tematu Vellariusa no cóż widzę drobne nieporozumienie otóż owy post dotyczył pominiecią, co tutaj mam na myśli... boost tyczy się poszczególnych przedziałow resowych, troche nieporozumieniem jest pomijanie ludzi 45rr+. Moja uwaga tutaj już była wspomniana wcześniej może być coś takiego ale % tutaj są dużo, za duże (to jest moja opinia)

Jaki jest sens w boostowaniu 45rr+ jeżeli przed nimi niema nikogo? To się mija z celem, pogoń za powietrzem, przedział jest po to aby zredukować różnicę w topce i zarazem dać szansę graczom niedzielnym. Nie każdemu musi się to podobać, ale zachowanie niektórych graczy przechodzi ludzkie pojęcie.

Piszesz o rywalizacji na CS'ie i smaczku w PvP, ale jeżeli nie było by takich eventów to na CS'a równie dobrzę będzie mogło pójść tylko TOP5, bo gap jaki zaczyna się robić w TOPce stworzy straszną różnicę w rozwoju i automatycznie odetnie nam drogę do równej walki.

image.png

Opublikowano

Sorry edytowalem i post poszedl przedwczesnie wyżej jest wiecej a teraz:

Cytat

Jaki jest sens w boostowaniu 45rr+ jeżeli przed nimi niema nikogo? To się mija z celem, pogoń za powietrzem, przedział jest po to aby zredukować różnicę w topce i zarazem dać szansę graczom niedzielnym. Nie każdemu musi się to podobać, ale zachowanie niektórych graczy przechodzi ludzkie pojęcie.

Piszesz o rywalizacji na CS'ie i smaczku w PvP, ale jeżeli nie było by takich eventów to na CS'a równie dobrzę będzie mogło pójść tylko TOP5, bo gap jaki zaczyna się robić w TOPce stworzy straszną różnicę w rozwoju i automatycznie odetnie nam drogę do równej walki.

Owszem tak jest... było i będzie, tzw no-life'y, tryhardy itd (sam zaliczam sie do tej grupy) nie bedą graly na serwie gdzie się ścigaja miedzy sobą a tu nagle reszta dostaje boost o 150% i robi wszystko to na co się ciężko pracowało szybciej, takie jest życie ktoś pracuje cieżej ma lepsze efekty... koniec tematu. Tego rodzaju zabiegi sprawią ze Ci gracze odejdą jak tylko pojawi się okazja i pójdą tam gdzie starania są doceniane. Dodam też że rozumiem że to jest gra komputerowa i to nie jest zdrowe ale jak juz powiedziałem tak po prostu jest i basta. W raz z odejsciem takich graczy padają gildie i zostają niedzielni gracze, ktorzy tez koniec koncow idą na serwer gdzie graja te tryhardy bo tutaj juz nie ma tego czegos, serwer nie zyje. Lepiej byc 2gim wsrod najlepszych niz 1szym z słabymi. Zaproponowalbym Ci tutaj jakis złoty środek ale taki nie istnieje, więc proponuję wyciagnąć wnioski i przemyśleć sprawę.

Opublikowano

Nie wiem czy czytasz, czy po porostu cytujesz kawałki moich tekstów, ale wnioski są już wyciągane od dwóch dni. Ani ja, ani Evilek nie jesteśmy no-life'ami i tryhard'ami, także ciężko jest to ogarnąć od ręki przy tak skrajnych komentarzach które dotyczą Tokena za Res, niemniej jednak event na boost zostaje, i to jest koniec tematu, bo zaprzestanie zachęcania innych graczy mija się z celem. Serwer nie został założony tylko dla Ciebie. Wierzę że TOPce się to nie podoba, ale chodź raz pomyśl logicznie, jak ktoś nowy 0 rr. w weekend ma wbić np. 20 rr? Nie jest to możliwe.

image.png

Opublikowano
Cytat

jak ktoś nowy 0 rr. w weekend ma wbić np. 20 rr? Nie jest to możliwe.

A przepraszam bardzo, dlaczego niby to mialoby byc mozliwe? :O To tak jakbys zarabial 50k rocznie i obok szef zatrudnilby nowego pracownika ktory zlapie tyle w miesiac. Nazwiesz mnie teraz samolubnym bo nie podoba mi się "zabieranie bogatym i rozdawanie biednym"? Kpina i już. Nie mam już cierpliwości tego rodzaju ignorancja jest porażająca, na razie odpuszczę sobie serw chociaz jeszcze 10min temu byłem podekscytowany nadchodzącym patchem. Chętnie popatrzę jak dlugo jeszcze ludzie z guild będą grali i posłucham na ts co tam cudakujesz... może wpadne za miesiac jak bedzie bonus dla graczy przy ~30rr +5000% i dogonie topke, zobaczę chociaż w sumie mało Cie to pewnie interesuje, szukaj nowych graczy... ignorując tych co już masz. Nie omieszkam wrócić za 2-3 tygodnie z klasycznym "a nie mowilem" bo aż żal się czlowiekowi robi jak ruinujesz świetny projekt, ale jako jeden załozycieli masz do tego prawo.

Powodzenia, pozdrawiam, Neo.

Opublikowano

Nie ignoruje, poprostu przesadzasz, nie jesteś moim szefem, za nic mi nie płacisz, miał bym niby na każdy Twój post pokiwywać i przyznawać Ci rację?

Teraz najciekawsze jak to wyglądało na początku, z tym co teraz tutaj piszesz

Mam nadzieję że skończysz dyskutować bo w dalszym ciągu nic nie wnosisz i jak ktoś kiedyś tu napisał, zaczynasz się kompromitować. Z każdym kolejnym postem piszesz jak mocno uzależniony jesteś i jak bardzo mocno nie zależy Ci na rozwoju serwera. Od mojego pierwszego postu minęło ich już kilka, i moich i Twoich, niestety w dalszym ciągu żadnego w tym sensu, propozycji czy sugestii. Od początku narzekasz, osądzasz, odradzasz ale brakuje Ci jaj żeby wymyślić coś kreatywnego i dać trochę info co byś tu pozmieniał. Widzę chcesz narobić brudów - powodzenia, bo konto na MPC odkopane z dosyć dawna.

Proszę, to jest między innymi powód dlaczego nie zwracam uwagi na wasze fochy dot. eventów na boost.

_vZn37VQQoKGh2KJsDA36g.jpeg

image.png

Opublikowano
2 godziny temu, .Apostle napisał:

Nie ignoruje, poprostu przesadzasz, nie jesteś moim szefem, za nic mi nie płacisz, miał bym niby na każdy Twój post pokiwywać i przyznawać Ci rację?

Całkowicie bezsensu i wyrwywane z bóg wie kąd zdanie.

Co do reszty po raz kolejny pokazujesz jakim jesteś t***m ignorantem, jak ciężko przychodzi Ci czytanie ze zrozumieniem i łączenie kropek. Post który przytoczyłeś miał miejsce w pierwszy weekend serwera... już śpieszę z wyjaśnieniem czemu po raz kolejny wychodzisz na błazna... cały problem z Twoimi udogodnieniami dla nowych graczy czyt. eventami w których podnosisz milion expa ma miejsce teraz bo pomijasz graczy, dajesz progi itd. W momencie gdy jest prośba o taki event dzień po starcie serwera to nie ma wiekszego znaczenia bo wszyscy są równi. Starałem się najłatwiejszymi słowami Ci to przybliżyć mam nadzieję że wszystko już jest jasne odnośnie "żalu, płaczu itd..." przy temacie eventu.

Obiecałem sobie że po powrocie z pracy skończę odpisywać na Twoje brednie, ale aż cieżko przejść koło takiego zjawiska. Chciałbym tutaj przeprosić resztę czytających za ten cyrk który powinien się odbyć na pw, większość która śledzi wypowiedzi Apostoła na forum zwłaszcza jak ktoś ma jakiś problem dobrze wie z jakim kwiatkiem już mamy tutaj do czynienia, co często było tematem rozmów na ts i pw, czatach gildijnych na serwie. Prawda jest taka że gdyby nie wkład reszty administracji to by palcem do... nosa nie sięgnął. I afiszowanie się tym że nikt Ci nie płaci jest... każdy tutaj sobie wpisze co chce. To że kupiłes serwer i masz kompetentnych kolegów nie robi z Ciebie bóg wie kogo, chcesz możesz sobie wlepiać bany na lewo i prawo (pierw starałes się zrobic za wszelka cene serwer international i szly bany na chat, teraz za posty które Ci się nie podobaja bo nie potrafisz jednym postem zamienić takiego posta w debatę + groźby na zasadzie.. że co, ktoś się tutaj wypowie jak jest to konsekwencje zostaną wyciągnięte też na serwie. Chyba sobie kpisz, masz kosmiczne ego i aspiracje żeby dogodzić wszystkim i nie wiem... udowodnić ze potrafisz? 

Odnośnie tego konta tak stare konto bo praktycznie nie korzystam z mpc wchodzę raz na jakiś czas widzę ciekawy projekt zaczynam, czasami miewam przerwy z MU około pół roku ale obecny jestem na polskiej scenie serwerów od dawien dawna, nick: DzieckoNeo. Jakby Ci to w czymś pomogło, bo czepianie się konta na forum też jest śmieszne. 

EDIT. Jeżeli poleci warn albo ban za ten post to rozumiem i przepraszam ale mam bardzo niską tolerancję na głupotę ludzką

Opublikowano

Powodzenia DzieckoNeo, nie denerwuj się za szybko na przyszłość, strasznie się zdenerwowałeś. Tryhard & nolife jak to napisałeś.

ivA6UGr.png

Drodzy gracze w dniu dzisiejszym (28.09) przeprowadzona została aktualizacja.
Dear players, today (28.09) we make some update.

53gN7Kf.png W związku z masowymi zgłoszeniami oraz propozycjami dotyczącymi poniżej uwzględnionych spraw, nie będziemy czekać na przygotowanie materiałów do oficjalnej aktualizacji, ale wprowadzimy małe zmiany już dziś. Poniżej lista co zostało zmienione i co zostanie w najbliższych dniach wprowadzone.

1. siQkuWt.png Funkcja ItemPost została oficjalnie wyłączona, nie tylko ze względu na problemu z tym związane ale również ze względu na nowych graczy. Cena posta została również zmieniona o czym poniżej.
  2. siQkuWt.png Komenda /post to od dnia dzisiejszego koszt 250 000 Zen, nie chodzi tutaj tylko o problem związany z funkcją item-post ale będzie to również dobra zmiana w kierunku nowych graczy. Regulamin w związku z tym punktem zostanie nieznacznie zmodyfikowany a informację ntt. znajdziecie oczywiście na forum.
  3. siQkuWt.png Dodany został nowy Chaos Mix który daje możliwość wyprania Tokena, oto receptura na Tokena:
    1. 1X Evolution Stone
    2. 2X Jewel Of Chaos
    3. 3X Jewel Of Creation
    4. 10 000 000 Zen
  4. siQkuWt.png Wymagania związane z "Reset Tokenem" zostaną mocno zmienione, poniżej udostępniam od dziś obowiązujące zasady wykonywania dynamicznego resetu postaci:
    1. 0-10 resets - bez tokenów
    2. 11-20 resets - 1 Token
    3. 21-30 resets - 2 Tokeny
    4. 31-40 resets - 3 Tokeny
    5. 41-75 resets - 4 Tokeny
    6. 76-100 resets - 5 Tokenów
  5. siQkuWt.png Z eventu "Chaos Chest" od dziś będzie szansa na zdobycie nawet 3 Tokenów z jednej skrzyni, szansa na zdobycie przedmiotu ze skrzyni - 80%, także można zdobyć albo jeden, albo trzy tokeny. Dodatkowo, skrzynie można zgarniać "na Hita". W sumie będzie 20 skrzyń.
    • Chaos Chest można spotkać na następujących mapach:
      1. Atlans - 5 skrzyń na mapie podczas inwazji
      2. Lost Tower - 5 skrzyń na mapie podczas inwazji
      3. Tarkan - 5 skrzyń na mapie podczas inwazji
      4. Aida - 5 skrzyń na mapie podczas inwazji
  6. siQkuWt.png Szansa na wypadnięcie "Reset Token" została zwiększona o 100% na mapach Eventowych typu BC/CC/DS
  7. siQkuWt.png Potiony SD i AG można będzie pakować po max. 50 szt. w paczce.

NzswzDx.png Due to mass submissions and proposals for the issues writen below, we will not wait for official update materials and we will make small changes today. Below is a list of what has changed and what will be introduced in the coming days.

1. siQkuWt.png The ItemPost function was officially disabled, not only because of the problem with it but also because of the new players. Price post was also changed as below.
  2. siQkuWt.png The command /post is from today's cost of 250 000 Zen, it's not just a problem with the item-post function, but it will also be a good change for new players. The rules for this point will be slightly modified and the informations can be found on forums.
  3. siQkuWt.png We've added new Chaos Machine Mix for mixing brand new Reset Token, here's recipe for mixing the Token:
    1. 1X Evolution Stone
    2. 2X Jewel Of Chaos
    3. 3X Jewel Of Creation
    4. 10 000 000 Zen
  4. siQkuWt.png The "Reset Token" requirements will be heavily changed, below you can find new requirements for dynamic character reset:
    1. 0-10 resets - no tokens
    2. 11-20 resets - 1 Token
    3. 21-30 resets - 2 Tokens
    4. 31-40 resets - 3 Tokens
    5. 41-75 resets - 4 Tokens
    6. 76-100 resets - 5 Tokens
  5. siQkuWt.png In "Chaos Chest" from today, there'll be a chance to obtain 3 tokens at once, chance for item drop is setted up for 80% so you can get 1-3 tokens randomly from each chest. Chests was changed to destroy them on one hit!
    • Chaos Chest will appear in
      1. Atlans - 5 chests per invasion on this map
      2. Lost Tower - 5 chests per invasion on this map
      3. Tarkan - 5 chests per invasion on this map
      4. Aida - 5 chests per invasion on this map
  6. siQkuWt.png Increased chance for "Reset Token" by 100% in event maps like BC/CC/DS
  7. siQkuWt.png SD and AG potions will be stacked for max. 50x in each pack.

image.png

Opublikowano

siema, zrobilem konto na serverze calkiem niedawno wiec nie wiem jak to dokladnie dziala, ale czy jesli ktos ma ustawionego offline-expa (widzialem ze cos takiego jest) to postac liczy sie do liczby online na serverze? Kiedy gralem server byl praktycznie martwy, nie widzialem nigdzie nikogo, a strona podawala 120online +

Opublikowano

Jednak moje 10 letnie doświadczenie mnie nie myliło , mówiłem że będzie lipa z tokenami i będzie trza to zmienić ^^ wpadne zobaczyć jak się teraz sprawy mają :D

Opublikowano
2 godziny temu, Uchiha. napisał:

Jednak moje 10 letnie doświadczenie mnie nie myliło , mówiłem że będzie lipa z tokenami i będzie trza to zmienić ^^ wpadne zobaczyć jak się teraz sprawy mają :D

Dużo łatwiej ;)

Opublikowano
23 godziny temu, Uchiha. napisał:

To już kwestia tego kto co lubi. Miało być ciężko, ale widocznie jest za ciężko, części to odpowiadało a części nie, stąd ten update. 
Tokeny zostały ale to już formalności :)

image.png

Opublikowano

VqiYKZO.png

Hello,

NzswzDx.png Here you can find some short changelog from 04.10 update:

• Party Experiance System changed - now everyone in party, even full of same characters class get 100% experiance. No profits for perfect parties and no stealing experiance from one-class parties. 
  • Full Skill Tree was downgraded - as our developer can't make this fix for this moment we don't want to use it bugged for this moment. Evilek make some changes in client and useless (not functional) skills in master skill tree was deleted and disabled.
  • For some days, you can for free reset master skill tree - just for tests that everything is working fine or not.

53gN7Kf.png Poniżej krótkie info na temat aktualizacji z dnia 04.10:

• Party Experiance System został zmieniony - od dziś każdy w party, niezależnie od klas postaci dostanie 100% EXP'a na osobę. Nie będzie bonusów za "perfect party" ani nie będzie zabierania EXP'a dla party w którym znajdują się postacie tej samej klasy. 
  • Pełne drzewko umiejętności zostało uproszczone - z racji że nasz deweloper na tą chwilę nie jest w stanie wyeliminować tego problemu, nie chcemy aby nie w pełni sprawne drzewko umiejętności było w dalszym ciągu używane. Evilek zmienił conieco i usunął niepotrzebne (niepoprawnie działające) umiejętności.
  • Przez kilka dni darmowe zostanie wykonanie resetu drzewka umiejętności - tylko na czas testów czy wszystko działa bądź nie.

AT

image.png

Opublikowano

MNPBck4.png

Hello,

Read more here about new AA Rings
Read more here about new Helpers (Pets Dragonick, Unicorn, Firebird)

NzswzDx.png Here you can find some short changelog from 05.10 update:

Warning! We've got new launcher! For first run the auto-update with your old Launcher.exe
Next step (after update downloaded) is to run MuUpdate.exe from your main folder (new downloaded file)
If everything will be downloaded just run new updated Launcher.exe

You can download brand new game-client from download!

• Added New recipes for making Archangel Rings - rings known as "AA Rings" 

• siQkuWt.png Mix for Burning Tarkan Ring (AA) Accessory
      - Critical Damage Rate +20%
      - Double Damage Rate +25%
      • Unique rings (only craftable)
        • (1X) Empty Ancient Ring
        • (1X) Scrap Of Chaos Element
        • (1X) Archangel Soulshard
        • (5X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation

• siQkuWt.png Mix for Ice Cold Devias Sign (AA) Accessory
      - Ignore opponent's defensive power by 9%
      - Add Wizardy Damage +30%
        • (5X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation

• siQkuWt.png Mix for Cold Shot Sign (AA) Accessory
      - Reflect Damage +6%
      - Opponent Damage Decrease by 6%
      - Critical Damage Rate +20%
        • (5X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation

• siQkuWt.png Mix for Heaven Icarus Ring (AA) Accessory
      - Ignore opponent's defensive power by 6%
      - Opponent Damage Decrease by 6%
      - Defense Succes Rate +6%
        • (5X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation

• Added New recipes for making Pets - Helpers like Dragonick, Unicorn, Firebird

• siQkuWt.png Mix for Unicorn (Pets) Helper
      - Auto Collects Zen around you
      - Increase Zen collected +50%
      - Increase Defense Rate +80 pts
      - Add Wizardy Damage +35%
      • Unique pets
        • (1X) Dark Horse Spirit
        • (2X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation
        • (1X) Min. Exe. Item +9 +L +Opt (4)

• siQkuWt.png Mix for Dragonick (Pet) Helper
      - Increase Health Points +1000 pts
      - Increase Attack Speed +200 pts
      - Add Wizardy Damage +20%
      • Unique pets
        • (1X) Dinorant
        • (2X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation

• siQkuWt.png Mix for Firebird (Pet) Helper

- Ignore Opponent's defensive power by 6%
      - Add Wizardy Damage +35%
      • Unique pets
        • (1X) Dark Raven Spirit
        • (2X) Stone Of Evolve
        • (1X) Jewel Of Chaos
        • (1X) Jewel Of Creation

53gN7Kf.png Poniżej krótkie info na temat aktualizacji z dnia 05.10:

• Dodaliśmy możliwość wytworzenia nowych pierścieni - pierścienie te zwą się "AA Rings" 
  • Dodaliśmy możliwość wytworzenia nowych zwierzaków - helperów Dragonick, Unicorn, Firebird

AT

image.png

Opublikowano

Świetny serwer! 
Osobiście nie gram od tygodnia ze względu na brak czasu, ale z niecierpliwością będę wyczekiwał w przyszłości na drugą edycję. Mimo, że w Mu Online gram od 2004, to dla mnie jeden z najlepszych serwerów na jakich grałem :) Pozytywnie się zaskoczyłem konfiguracją i atmosferą. Oczywiście znalazły się niedociągnięcia, ale jak na pierwszą edycję mogę spokojnie napisać, że została bardzo dobrze przygotowana. Stale obserwuje co się dzieje na stronie i na forum. Pozdrawiam cały Viserion!
KoHe

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No i tak jak mówiłem zaglądam za 3 tygodnie na stronę i.... niespodzianka 25 ONLINE. Na forum cyt. Apostle " I tak źle i tak niedobrze, dlatego zmniejszamy EXP, MAX RR i prawdopodobnie nieznacznie pkt. za RR. " i wiele innych zmian co do moich wcześniejszych uwag. Jak widzę reszta graczy też znalazła parę nowych bugów i jak już ktoś dobrze wspomniał 1-sza edycja tutaj była taka rozbudowana BETA. Cieszę się że po tym jak wykurzyłeś sporo osób z własnego serwa zaczynasz/cie wprowadzać zmiany (nigdy nie jest za późno). Mam nadzieje że w następnej edycji poprawi się na forum serwerowym stosunek administracja-community i odwrotnie. Czekam i na pewno zawitam ponownie przy starcie.
Pozdrawiam, Neo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...