Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UPDATE AARings & Pets!] LOC-MU [200X/30%] [S VI] Token System! NewMixes! Play2Win! Events! Jedyny

.Apostle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie sugerowałem że administracja była/jest nieobecna bądź nie reaguje na zdania graczy. Owszem administracja tutaj jest b.aktywna chodzi mi raczej o fakt że z początku często były zakładane tematy dot.problemów (głównie z tokenami) i często autorzy takich postów byli blokowani na forum jako "płaczki" itd. Chciałbym przypomnieć że jak jest problem to obowiązkiem graczy jest go zgłaszać, rozwiązania szuka administracja... gracz może zasugerować swoje pomysły, ale karanie kogoś za post bez takowych jest dosyć kontrowersyjne. Wielu graczy straciło ochotę grać po takich incydentach, a w grze gdzie zazwyczaj community budują grupy wędrujące od serwera do serwera utrata jednego wiąże się z odejściem całej gildii z serwa, a co za tym idzie rywalizacja podupada. Dodam że zmiany koniec końców były wprowadzane tak jak "płaczki" sugerowały ale to już po ww działaniach czyt. jak już część graczy niepotrzebnie została wykurzona z serwa. Generalnie jest już zauważalna poprawa, administracja zdystansowała się, nie reaguje na zaczepki (takie jak moje np. ^^) i zaczeła iść na kompromisy z graczami i implementować zmiany tam gdzie są konieczne. Jak dobrze widzę trwają teraz pracę nad balansem i nie tylko... więc czekamy cierpliwie na 2nd sezon.

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rywalizacja i rywalizacja... A duża część osób przychodzi po prostu pograć i praktycznie wszyscy grali do końca. Znając polski "rynek" dogrywając wszystko na 99% i tak ludzie po pierwszym CS odejdą bo będzie wielki płacz, że dostali po tyłu przed tym się nie da uchronić - a jeżeli oni odejdą odejdzie gildia która wygrała, bo nie będzie rywalizacji ^^ - i tu sie zatacza błędne koło. Mentalności ludzi nie zmienisz.. Moim zdaniem serwer w ogolę nie powinien być publikowany na polskich forach - zauważ ilu ludzi z RageZone odeszło tylko dlatego, że niektórzy zapomnieli, że to serwer dla wszystkich - dla tych którzy grają dla zabicia czasu i żeby sobie pograć i dla tych dla których zbijanie to jakaś fobia. Wiadomo, że to serwer PVP, ale do tego PVP trzeba trochę FairPlay którego tu w ogolę nie było..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam temat. 
Serwer od ponad 2 tygodni jest w trakcie nieoficjalnych testów. Każda osoba, która zakłada postać otrzymuje full staty jakie będzie można uzyskać w rozgrywce, a mianowicie 15k pkt. Można się pobawić i pomóc testować. Zapraszam również na forum serwera, tam znajdziecie więcej informacji. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

i tak jebnie i tak. Jesli raz serwer padl i jest to tlumaczone 'taka troche wieksza beta' to nikt juz serwerowi nie zaufa, chyba ze chcecie grac w 10 osob.

Opublikowano

Widzę born, że jasnowidz z Ciebie. Proponuje w totolotka zagrać, bo z takim darem zapewne wygrasz :) Serwer zakończył edycję na prośbę graczy i Ci co odeszli na początku zapowiedzieli, że wrócą jak pewne kwestie będą rozwiązane. Po odejściu tzw. "płaczków" serwer i tak zachował sporą ilość, ok. 80-100 graczy dziennie. W późniejszym etapie online spadało, bo chcieliśmy wymusić na Administracji nową edycję, gdzie zdaniem Apostle i Evilka było za wcześnie, aby o tym myśleć. Postawiliśmy Administracje przed faktem, w którym musieli podjąć taką decyzję. A "Beta testy" - to my gracze nazwaliśmy tą edycję. Przemyśl następnym razem co piszesz albo zorientuj się co się dzieje, bo najłatwiej napisać bzdurę, którą wydedukowałeś, a nie sprawdziłeś, czy się pokrywa z Twoimi przemyśleniami. Od siebie dodam, że zakończyłem grę 3 tyg. przed zamknięciem edycji i zapowiedziałem na forum serwera, że wrócę w kolejnej edycji. Dla mnie to jeden z najlepszych PL serwerów na jakich grałem, a Mu Online jest mi znane od dobrych 13-14lat. Pozdrawiam Viserion, KoHe

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Widzisz, przestalem grac tydzien po Tobie, wcale nie proszac sie o to zeby "skonczyli edycje" bo to druga open beta. To ze padnie przesadzone bylo na poczatku, ba, nawet wiecej bylo takich jasnowidzow jak ja i nawet nie zaczynali grac. Argumenty typu przeciez zostalo 80-100 online? W gildii mialem goscia, ktory mial 8 multi i doskonale wiesz, ze taka ilość online trzeba dzielic przez conajmniej 3. Jasnowidz czy nie, tak niestety bedzie. Tu jest troche winy graczy (robiacych ten sam smietnik na kazdym powstajacym serwerze) i troche administracji. Graja ciagle te same osoby psujace rozgrywke, marketing poza tym forum lezy. Faktycznie wklad pracy jest zdecydowanie wiekszy niz w przypadku innych serwerow i tu w sumie gratulacje dla osoby, ktora sie tym zajmowala, ale nawet takie zabiegi nie pomoga, jak sie nie ogarnie kazdego aspektu prowadzenia serwera. Z tego co piszesz wynika ze na serwerze byly 2 grupy graczy: 1. placzki, ktore i tak odejda. 2. Wy, ktorzy decydujecie o losach serwera.

Ilu was jest? 10? 15? Wlasnie tu jest problem. Jedna dominujaca gildia, w ktorej zazwyczaj sa te same osoby w Polsce, robi co chce i jest w stanie zachwiac calym serwerem (i tu jest jeden z bledow administracji). Nie przewiduje innej historii za kolejnym razem. Sadze, ze dalej nie wiesz dlaczego, wiec omijam ten watek. Powodzenia i milej gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...