Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UPDATE AARings & Pets!] LOC-MU [200X/30%] [S VI] Token System! NewMixes! Play2Win! Events! Jedyny

.Apostle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pierwsza edycja tego serwera, a tak świetnie przygotowany. Na starcie nie przypuszczałem, że liczba online sięgnie 150+. Miłe zaskoczenie. Warto dać szansę i wesprzeć serwer swoją osobą. Administracja LOC wykonała świetna robotę! Zapraszam

KoHe

Screenshot_2017-09-17-19-17-20.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
GiITy2u.png

Drodzy gracze w dniu dzisiejszym (18.09) o godzinie 10:00 nastąpi mały reset serwera.
Dear players, today (18.09) about 10.00 well make fast server reset.

siQkuWt.png New in-game intro at the select-server screen!
siQkuWt.png Now new HQ classes models from S XII!
siQkuWt.png Fixed some problems with Golden Mobs
siQkuWt.png Updated character balace PvM & PvP

siQkuWt.png Chaos Chest Event

53gN7Kf.png Event polegający na znalezieniu skrzyń i rozwaleniu ich, nagrodą za rozwalenie skrzyni jest Chaos Reset Token. Skrzynki będą się pojawiać co 4 godziny od 00:40, losowo na jednej z map - Losttower, Aida lub Tarkan.
Na każdą inwazje przypada 5 skrzynek.

NzswzDx.png An event that involves finding crates and slamming them, the reward for clearing the chest is Chaos Reset Token. Boxes will appear every 4 hours from 00:40, randomly on one of the maps - Losttower, Aida or Tarkan.
There are 5 cases for each invasion.

siQkuWt.png Son of Kundun Invasion

53gN7Kf.png Inwazja w której będziecie musieli zmierzyć się z synem Kunduna! Mapa na której będzie się pojawiał ten boss to Atlans! (8:30, 20:30)
Zdobyć będzie można słabsze sety ancient i excellent.

NzswzDx.png An invasion in which you will have to face Kunduns son! The map on which this boss will appear is Atlans! (8:30, 20:30)
You will get weaker type of ancient sets and excellent items!

siQkuWt.png VIP System Info:
  • +10% Chaos Machine Mix Chance
  • Price per /post - 500000 Zen
  • Buff Elf available up to 300lvl
  • +10% to global Drop Rate
  • All classes from 100lvl (MG/DL/RF)
  • +10% to global Jawel Rate
  • Additional Warehouse +2 tabs
  • Custom Reset Points Price Point - 500
  • VIP IS NOT GIVING EXP-Boost!
OD DZIS MOZNA TEZ ZAPISYWAC GILDIE NA NIEDZIELNY CASTLE SIEGE
FROM TODAY YOU CAN REGISTER YOUR GUILD FOR SUNDAY CASTLE SIEGE

Land Of Chaos - MUOnline - Season 15 - https://arena.mu-loc.com

image.png

Opublikowano

Nic takiego, cuś w hostingu, szybki refresh, sęk w tym że wywaliło GS w chwili gdzie ja byłem w terenie (poza biurem) a Evilek po nocce w robocie spał.
Wszystko wróciło do normy, a co niektórzy mogli wkońcu, pierwszy raz od ponad tygodnia, coś zjeść =D

image.png

Opublikowano

Zapraszam, nowi gracze łatwo znajdą pomoc, serwer super, nie laguje , nie widac bugów, i ogolnie nie jest to ciągłe expie jest co robic:) 

Opublikowano

Witam!

W końcu w mojej wieloletniej przygodzie z mu po długiej przerwie pojawił się  Low Exp serwer, który nie znudził mi się po dwóch tygodniach grania. Można powiedzieć, że wręcz przeciwnie, im dłużej gram tym mam większą motywacje aby dalej czerpać radość z tej gry.

Pomysłowość i modernizacje Administratorów czynią rozgrywkę dynamiczną. Praktycznie co godzinę jest jakiś event, który zachęca nas do opuszczenia spota chociażby na te parę minut. Admini są często dostępni, organizują dodatkowe eventy i chętnie piszą z graczami.

Od wystartowania serwera sukcesywnie naprawiane były bugi w grze. Zdarza się niestety, że cześć bugów naprawionych wraca wraz z naprawą innych. Widać jednak, że AT nie zamiata tego pod dywan i stara się to naprawiać.

Podoba mi się balans postaci, Co prawda na razie większość jest na low resecie ale nie zauważyłem większych dysproporcji, przynajmniej na postaciach o zbliżonym resecie. Zdarza się, że ktoś się wyróżnia, ale to wynika z lepszego rozdania statystyk albo lepszego uzbrojenia (takie uroki MU :) )

Jest dużo graczy online. Mimo możliwości grania na multi ACC zawsze jest z kim pogadać. Na POSCIE/Gensie stale widać jakiś ruch. Gracze są przeważnie życzliwi i pomocni, jednak znajdą się jednostki lubiące uprzykrzać grę innym (Wybijanie całego party na spocie w nocy aby spowolnić wbijanie resetów, wyzwiska na POSCIE). Może ma to na celu podkręcić nastroje przed walką o zamek :)

Drop jeveli nie jest tragiczny (wbrew temu co ktoś pisał powyżej), a dla kogoś kto aktywnie uczestniczy w eventach jest bardzo łatwy (inwazje Anubis, Wolverine, Lizard, Ice Golem). Jedynym problemem na wyższych resetach może okazać się drop Reset Tokena niezbędnego do wykonania reseta. Co prawda można go kupić w X shopie za GP. ale gdy będzie potrzeba zdobycia takich 3 na reset to może już być problematyczne. Ma to jednak też swój plus bo stworzy to nową walutę i utrudni graczom (nawet tym 24/7) szybkie osiągnięcie max reseta.

Czekam na dalszy rozwój serwera przy ciekawych pomysłach AT i liczę na większą ilość graczy.

Moje ogólne wrażenia są bardzo pozytywne i na pewno posiedzę z wami dłużej. :)

Opublikowano

Dziękuję serdecznie za te miłe, mądre i oczywiście prawdziwe słowa <3

Wszystkich zainteresowanych zapraszam na serwer, w niedziele pierwsza bitwa o zamek, a w kolejnych tygodniach następna i następna itd. itd. :)
Status Online się utrzymuje zakładane są nowe konta, coraz więcej weteranów jest przekonanych do nowych graczy, dlatego wszyscy grają i się nie przejmują :)

Dla tych, którzy zawiedli się na innych "pseudo-serwerach" i kolejnych i kolejnych edycjach, wciąż takich samych, i niezmiennych od miesięcy:

W przyszłym tygodniu, a dokładnie w piątek odbędzie się kolejny event speedEXP, tym razem mocniejszy, po to by dać szansę nowym, ale też po to aby zrównoważyć różnicę między wszystkimi graczami.
Mam nadzieję że przybędzie zainteresowanych.

Kilka słówek ciekawostek co planujemy: Devias Dungeons, Acheron Non-Pvp, AA Bow, AA Gauntles, AA Runeblade, i nie tylko :)

Zapraszam na forum noi jak najbardziej do gry!

image.png

Opublikowano

Ja zakonczylem gre na tym servie ------robilem elfem Mgla cztery razy pod rzad rr zabiera tokeny a nie resetuje odpuscilem se bo to niema sensu (tokeny nieczesto padaja a wiec moja gra polegala na calodziennym szukaniu tokena nastepnie nieudana proba rr i od nowa -----deprymujace to ----- wytrwalym zycze milej gry -----moze kiedys moze gdzies       cya all

Opublikowano

Na forum jest temat że temat związany z zabieraniem Tokenów przez Reset Mastera, Evilek oddaje Tokeny zabrane przez Reset Mastera.

Kolejną sprawą jest to że było info że próbowanie zrobienia resa, z niewystarczającą liczbą tokenów kończy się zabraniem Tokena, a res nie zostaje wykonany, też jest o tym info na forum.

Kolejną sprawą jest że Tokena można kupić za GP point, także spokojnie można sobie na niego uzbierać.

Kolejną sprawą jest że Token leci jak medal w evencie Castle Deep, także spokojnie możesz podczas tego eventu, który odbywa się codziennie, możesz wydropić nawet do 3 w kilka minut.

Kolejną sprawą jest że Token leci też z nowego eventu jakim jest Chaos Chest Invasion, po rozwaleniu skrzynki leci nam Token, przy tym zagęszczeniu ten event dropi łącznie ok. 30 tokenów.

Kolejną sprawą jest że jest handel Tokenami, także można sobie go kupić za kamienie.

Nie byłeś poprostu aktywny, od początku pisaliśmy że gracze Helperowi i OffEXP'owi nie będą tutaj górą :)

Czytaj forum, zadawaj pytania. Sam muhelper i offexp Ci nie pomogą, a 2h aktywnej gry mogą Ci dać Tokenów na każdego resa.

image.png

Opublikowano

Nie można powiedzieć bo serwer jest bardzo starannie dopracowany i administracja się nim dobrze opiekuje . Ale niestety zgadzam się z kolegą wyżej gralem aktiv jakieś 4- 6 h dziennie plus jakieś 5 h afk , czasami off afk na noc  i również nie miałem tokenów żeby zrobić resa po dobiciu a nie mam zamiaru stać cały kolejny dzień aby dropnać 2 tokeny na resa . Co do Goblin Pkt one nie są tylko do wydawania na tokeny , można też za nie kupić inne przydatne rzeczy wiec to żadne tłumaczenie . Pozdrawiam i powodzenia

Opublikowano
4 godziny temu, Uchiha. napisał:

Nie można powiedzieć bo serwer jest bardzo starannie dopracowany i administracja się nim dobrze opiekuje . Ale niestety zgadzam się z kolegą wyżej gralem aktiv jakieś 4- 6 h dziennie plus jakieś 5 h afk , czasami off afk na noc  i również nie miałem tokenów żeby zrobić resa po dobiciu a nie mam zamiaru stać cały kolejny dzień aby dropnać 2 tokeny na resa . Co do Goblin Pkt one nie są tylko do wydawania na tokeny , można też za nie kupić inne przydatne rzeczy wiec to żadne tłumaczenie . Pozdrawiam i powodzenia

Co do Goblin Pkt one nie są tylko do wydawania na tokeny , można też za nie kupić inne przydatne rzeczy wiec to żadne tłumaczenie

To jest właśnie ta chwila w której popełniłeś błąd i nie miałeś na resa, pozdrawiam :)

image.png

Opublikowano

Aktualnie mam 1token i 400 lv na resa po 2 dniach dropienia  i jakieś 4 k Gp, więc teraz na resa by styklo ale nie będę znów bił resa 8h a 10 h dropil na niego tokeny żałosne .  Nie kompromituj się i przyjmij zdanie graczy bo zaczynam zmieniać o Tobie zdanie, bo zaczynasz wyżej srać niż dupe masz xD Powodzenia 3mka !

Opublikowano
18 minut temu, Uchiha. napisał:

Aktualnie mam 1token i 400 lv na resa po 2 dniach dropienia  i jakieś 4 k Gp, więc teraz na resa by styklo ale nie będę znów bił resa 8h a 10 h dropil na niego tokeny żałosne .  Nie kompromituj się i przyjmij zdanie graczy bo zaczynam zmieniać o Tobie zdanie, bo zaczynasz wyżej srać niż dupe masz xD Powodzenia 3mka !

I w koło macieja

11 godzin temu, .Apostle napisał:

Na forum jest temat że temat związany z zabieraniem Tokenów przez Reset Mastera, Evilek oddaje Tokeny zabrane przez Reset Mastera.

Kolejną sprawą jest to że było info że próbowanie zrobienia resa, z niewystarczającą liczbą tokenów kończy się zabraniem Tokena, a res nie zostaje wykonany, też jest o tym info na forum.

Kolejną sprawą jest że Tokena można kupić za GP point, także spokojnie można sobie na niego uzbierać.

Kolejną sprawą jest że Token leci jak medal w evencie Castle Deep, także spokojnie możesz podczas tego eventu, który odbywa się codziennie, możesz wydropić nawet do 3 w kilka minut.

Kolejną sprawą jest że Token leci też z nowego eventu jakim jest Chaos Chest Invasion, po rozwaleniu skrzynki leci nam Token, przy tym zagęszczeniu ten event dropi łącznie ok. 30 tokenów.

Kolejną sprawą jest że jest handel Tokenami, także można sobie go kupić za kamienie.

Nie byłeś poprostu aktywny, od początku pisaliśmy że gracze Helperowi i OffEXP'owi nie będą tutaj górą :)

Czytaj forum, zadawaj pytania. Sam muhelper i offexp Ci nie pomogą, a 2h aktywnej gry mogą Ci dać Tokenów na każdego resa.

Jesteś po prostu nieaktywny, jest masa okazji na Tokena. Od początku tematu na MPC ciśniesz o OffEXP'ie i MUHelperze, jak to, jak tamto, w powyżej wyraźnie napisałem, że MUHelper na event nie pójdzie, MUHelper skrzyni nie upoluje. Wiesz w ogóle co to znaczy kompromitacja?

1 godzinę temu, banshee50 napisał:

Bzdura ja mam juz uskladane 30 +tokenow a place po 3 za rr ;)

To nie jedyna taka wypowiedź.

Jestem na serwerze często, i często widuję jak konkretne osoby ubijają kolejne i kolejne inwazje.

Naraziłeś siebie na kompromitacje, ja próbuje wskazać Ci gdzie szukać.

image.png

Opublikowano
4 godziny temu, Uchiha. napisał:

Nie kompromituj się. Gram od samego początku i spokojnie można wykonać rr dropiąc Tokeny z moobow, jak i z eventów. Po prostu nie uczestniczysz w eventach, jesteś leniwy albo po prostu 99% czasu w grze spędzasz AFK. Słabe ogniwa zawsze odpadają na początku. Było, jest i będzie tak. Powodzenia i więcej cierpliwości, jak i luzu na przyszłość. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy ten serwer przywrócił mi wiarę w polską społeczność MuO... Nie sądziłem, że w tych czasach może jeszcze powstać serwer na dłuższy czas. Mimo, że minęło dopiero dwa tygodnie jestem w stanie wystawić takową opinie, bo gra mi się bardzo przyjemnie. Dzisiaj w końcu nadchodzi ten kluczowy moment - pierwsza walka o zamek. Liczę, że wszystko wypali i będzie zdrowa rywalizacja, bez głupich tekstów. A szczególnie liczę na to,że gracze będą mogli się pogodzić z porażką i zawalczą na kolejnej walce :)

sygnatura.png

Opublikowano

Dokładnie tak @banshee50,mocne 173 online, bez ściem, bez offshopów w szczytowych godzinach serwera.

Dobrze tutaj @szewa12- to dopiero 2 tygodnie - DOPIERO. Szykujemy już kolejne nowinki, i napiszę szczerze że są zajebiste :D Większości się spodoba, nie tylko maniakom Sezonu 6-tego, ale graczom którzy powoli mają dosyć "Pokemuunów" czy "Bombermana". Przywracamy dawne MU, i takie MU będziemy rozwijać. Nie będzie tutaj contentu anime, skrzydeł wielkości baru w Lorencii itp. Wszystko co robimy jest mocno powiązane z oryginalnym contentem.

Gwarantuję że jak wejdziecie I POGRACIE, to nie wrócicie więcej do klasycznych, liniowych i nudnych Sezonów 6tych!

173 Online! To jest nasz rekord! A co za tydzień? W weekendowy Boost? Przebijemy się? Pomożecie? :)

image.png

Opublikowano

Witam,

Kilka informacji dla nowych którzy celują w ww. serwer od gracza który jest tutaj obecny od BETY i jest ONLINE praktycznie 24/7 (wytłuszczone informacje są w pewien sposób istotne do dalszej części tego posta więc proszę o braniu tego pod uwagę dalej).

Otóz pierwotnie ten post miał trafić na forum serwera ale ze względu na fakt iż każdy pomysł czy inicjatywa mijająca sie z konkretna wizją admina jest tam usuwana i określana mianem "ścierwa" itp.
Wracając do meritum, serwer ma naprawdę wiele ciekawych i innowacyjnych rozwiązań na nudę... niestety także wiele niedociągnieć, i to rażących w oczy na tyle że prędzej czy później RIPnie.

-Pierwszym problemem jest wszechobecny brak tokenów na resy, problem na tyle dotkliwy że dotyka większość graczy a chciałbym zaznaczyć ze wiekszość z nich nie dotarła do pułapu 5 tokenów per rr. Przy aktywnym expieniu i farmieniu nie jest możliwe pozyskanie odpowieniej ilości na resy a nikt, NIKT nie będzie pózniej stał na spocie gdzie bije się do 400 pare godzin kolejnych 10-15h żeby owe tokeny zdobyć. Jako rozwiazanie dodane zostaly eventy w których można pozyskać tokeny... niestety (czasami zbijam 3 skrzynki+ na jednej invie co 4h, tyle mniej więcej chodząc na ds, bc itd zajmuje wbicie rr). Wczesniej wymieniony Loren Deep? Proszę byłem, byliśmy kilka razy i zostawie ten event bez komentarza. Dodam że aktywnie jestem online 4 kontami (2 alty dropiące kr2, karutan, 2 konta nastawione na climb. Średnia aktywność online to 20h, z czego active granie czesto po 10h+).

-Drugim z kolei problem zaczyna byc zen, jak wiadomo z każdym resem koszta rosną i zaczyna to być uciążliwe w sposób podobny jak z ww. tokenami (chciałbym tutaj dodać że jeden z altów dropiacych jest w full secie zen bez ringów a wciąż jestem daleki od pułapu 500kk za rr). Dodam że po zrobieniu 3rd questa zen praktycznie nie dropi ---> kolejny powód żeby założyc multikonto #onlinesiezgadza.

-Kolejnym ciekawym zjawiskiem jest dodawanie pomniejszych update'ow bez informowania graczy o ich zawartości (żadnego patch notesa, nic. Ewentualne info na pw), bywa tak że mającej wpływ na balans... tutaj bezpośrednio do administracji na balans jest czas na BETA testach, tego rodzaju zmiany po starcie to kolejny i bardzo znaczący strzał w kolano.

Problemy wymienione wyżej są tylko jednymi z wielu ale najbardziej dotkliwszymi imo które prowadzą miedzy innymi do masowych multikont (znane mi są przypadki posiadania przynajmniej 3 kont+, a nawet 7! Tak też chce mi sie śmiać zwłaszcza gdy widzę kolejny post odnośnie zachwycania się liczbą ONLINE no ale co poradzisz. Także żeby nie było że to kolejny bezpodstawny shitpost, po raz kolejny proponuję swoje rozwiązania i zachęcam innych którzy jeszcze by chcieli coś wykrzesać z tego serwera do komentowania, proponowania swoich rozwiązań. Imo powinien zostać zwiekszony ogólny drop tokenów na poszczególnych mapach od lvl moba czyt. wyższa mapa = wyższy drop, jeżeli z jakiegoś powodu nie ma takiej możliwości to ogólny drop (tak najprostsze rozwiązania bywaja najlepsze i tak uważam i w tym przypadku). Koszty zen ograniczone, bo promuja multikonta i expienie solo a nie o to chodzi w tej grze. Patch notesy na forum bądź stronie nawet w przypadku najmniejszych dodatków czy bug fixów.

Dodawanie g********* eventów zwiększających expo o horrendalne wartości też jest strzałem w kolano i kolejnym splunięciem na graczy którzy graja aktywnie i są w topce... bo co z tego że wbija 400 szybciej jak wymagania przy resie z automatu sprawią ze taki event dla nich bedzie kpina i kolejnym stuck 400 solo farmieniem wielogodzinnym na spocie. Exp już jest duży a zwiększanie o 150% np czy nawet 50% to definitywnie śmiech na sali.

Co do administracji serwera fajnie że np Evilek się stara i udziela info na pw, aczkolwiek ignorancja Apostle i jego argumentacja + zachowanie wobec graczy serwera bywa żałosna.

Podsumowując serwer fajny, obiecujący, posiada wiele ciekawych rozwiązań i jest godny polecenia... w następnej edycji gdzie ww. problemy zostaną rozwiązane, zmieni się nastawienie head admina do graczy. Który wyraźnie zapomina ze w MU gra się dla graczy i tak jest w tym przypadku (brak innych ciekawych możliwości na polskiej scenie MU) więc przypisywanie sobie zasług za wątpliwy w dużym stopniu nabitym online jest nieporozumieniem. Generalnie mam nadzieje że sytuacja na serwerze się poprawi i... ZAPRASZAM I POLECAM

Pozdrawiam, Neo

Opublikowano

Mimo paru bugów polecam sewrer,na siege byly tylko 4 guild co sie wiazalo z 41 osobami na cs,a na kolejna slyszalem juz o kilku wiecej guild ;0

Ludzie wypowiadaja sie o tokeny... sprawa losowosci ... 1 dnia mam 0 a dzisiaj w 4h mi 7 wpadlo

Opublikowano

Obecnie jedno ally jest zarejestrowane na next CS, czy wiecej gildi na serwie? Ta moze z dwie gildie co maja po 3-6 osob+alty. Bugi nie wspomnialem o wiecznych problemach z chatem, dc przy warpach i balanasie gdzie bk przez wiekszosc czasu byl absolutnym zerem.. fix po 2 tygodniach gry i zaluje ze nie gram znow swoim main charem.. chociaz moze za tydzien bedzie slaby, kto wie :D Wczesne resy bez rf w party ida 10 razy wolniej bo early rf kreci dmg jak 5osobowe party i przebija się przez wszystko. Jak mowilem serwer fajny ale wymaga wielu popraw, ktorych przeprowazenie po starcie raczej nie jest mozliwe tak zeby ktos nie poczul sie poszkodowany i takie są fakty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...