Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@@Borygard

@@artur8889

Bot działa tylko jest kłopot z autopoke, ponieważ administracja otrzymuje tylko "Pokes you" zamiast treści zawartej w pliku txt do admina.

2 sprawa po dodaniu kolejnego kanału do poke bot nie działa. Błąd ten pokazywałem już na 6 stronie że problem z kanałem jakoś tak.

3 sprawa chciałbym, aby użytkownik oczekujący na pomoc również otrzymywał poke a nie wiadomość na czacie .

4 sprawa komendy !meeting !help nie działają wg mimo dobrego ustawienia bota - jakie mogą być tego przyczyny?

Opublikowano

@Moriaz

1. Możliwe, że podana jest zła ścieżka do pliku z wiadomoscią

2. Daj screena jak dodajesz te kolejne kanały

3. Jeżeli ogaranisz PHP to bez problemu to zrobisz, ewentualnie pisz na PW

4. Bota odpalasz przez plik startowy?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@Moriaz

Wrzuć na pastebina całą treść pliku config.php i jeśli możesz podaj ip ts na pw.

Nie widzę powodu dla którego miałbym Ci podawać adres IP do tsa.

@Moriaz

1. Możliwe, że podana jest zła ścieżka do pliku z wiadomoscią

2. Daj screena jak dodajesz te kolejne kanały

3. Jeżeli ogaranisz PHP to bez problemu to zrobisz, ewentualnie pisz na PW

4. Bota odpalasz przez plik startowy?

1. Podmieniłem ścieżkę - ma wysyłać co 30 sek wiadomość, wysyła raz i to tyle nawet po wejściu na kanał ponownie nie wysyła Poke ani do admina ani do użytkownika.

2. Rozwiązałem ten problem inaczej a dodaję kolejne kanały w ten sam sposób co reszta wzorując się na tych dwóch umieszczonych już w cfg. Chyba, że gdzieś jeszcze powinienem dodać.

3. W tej sprawie chyba skorzystam ew napisz mi na PW gdzie mam to podmienić.

4. Bota odpalam  ./bot.sh start

Kolejne problemy są z nadawaniem rangi po wejściu na kanał. Stworzyłem 2 kanały pod płeć dla Kobiety i Mężczyzny wpisałem te kanały w nadawanie rangi po wejściu na kanał. Raz nadaję a raz nie.

To samo jest z automatycznym nadaniem rangi pokaż mi ew @@artur8889 swój config jak ty to masz ustawione i ew podmienię tylko na swoje.

Bot również nie aktualizuje godziny nw co jest, jeżeli możesz przedstaw mi swój działający config oczywiście usuń hasło oraz IP :)

Opublikowano

Sory za post pod postem, ale coś się stało i nie mogłem edytować wcześniejszego postu.

Skonfigurowałem już bota większość opcji działa prawidłowo i bez zarzutów mam problem niestety z poniższymi funkcjami:

- Nadawanie Rangi po wejściu na kanał

- Niedziałające komendy !help !meeting oraz !check

- Automatyczne nadawanie rangi

- Prosiłbym o wytłumaczenie jak działa to sprawdzanie kanałów i jak ustawić, aby poprawnie je sprawdzał.

Opublikowano

@Moriaz Sprawdzanie kanałów działa tak że podajesz spacer na którym są przypięte wszystkie kanały prywatne. Ważne aby początek kanału prywatnego miał format: 1. [TRESC] 2. [TRESC] itp. Bot skanuje kanał co 10 minut i zapisuje w Topic czy ktoś był na kanale czy nie. Jeżeli w przeciągu określonego czasu w pliku "channelchecker" nikt nie wejdzie na kanał to zostaje automatycznie zablokowany to znaczy zmienia nazwę kanału określonego w tym pliku oraz zmienia wartości kanału na limited. Usuwa również jego pod kanały w przypadku gdy istniały.

@artur8889

Mam prośbę do właściciela bota.  Nadal występuje ten problem że bot się wyłącza. Prosiłbym o pomoc. ;( 

Opublikowano

Witam
Bota wgrałem na vpsa tam gdzie mam zainstalowany serwer ts3, bot nie chce się uruchomić i nie loguję się na serwer

bot@vps:~# cd ABot
bot@vps:~/ABot# ./bot.sh start

Starting ABot v0.4...
        Created by ArrMeeR.

Starting ABot v0.4...
        Created by ArrMeeR.

bot@vps:~/ABot# php core.php -i 1

bot@vps:~/ABot#
bot@vps:~/ABot# php core.php -i 2

b_350_20_323957_202743_F13215_111111.png

Opublikowano

U mnie bot w ogóle nie chce wystartować, nie ma go w screenie, proszę o pomoc :)

Zainstalowane masz PHP5 i SCREEN?

wpisz:

1) php core.php -i 1

2) php core.php -i 2

i napisz co Ci wyskakuje

Niestety u mnie też pokebot / automatyczne nadawanie rang po wejściu na kanał nie działa. Komendy wpisujecie na PW do bota.

Ty również wpisz tamte komendy i pokaż czy coś Ci wyskakuje. Czy dobrze wypełniłeś config?

Opublikowano

Mam zainstalowane PHP5 i Screen
Po wpisaniu php core.php -i 1 i php core.php -i 2 wyskakuje

bot@vps:~# cd ABot

Starting ABot v0.4...
        Created by ArrMeeR.

Starting ABot v0.4...
        Created by ArrMeeR.

bot@vps:~/ABot# php core.php -i 1

bot@vps:~/ABot# php core.php -i 2

b_350_20_323957_202743_F13215_111111.png

Opublikowano

Dla osób, które mają problem z uruchomieniem bota

Należy skonfigurować połączenie z bazą danych i wgrać baze na serwer.

W przeciwnym wypadku bot sie crashuje i jest taki sam problem jak ma: @MrBigBigosPl @misiek1811 i wiele innych osób

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Bot działa bardzo dobrze. TOP 10 też, tylko trzeba mieć chociaż podstawowe informacje o mysql. 

Jeśli bot zużywa dużo ramu, to pewnie tylko dlatego, że ma włączone wszystkie funkcje, nieużywanie funkcje po prostu trzeba wyłączyć. :)

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...