Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@CasTroll

Daj logi z konsoli

Konsola nic nie wywala. Do tego dodam, że teraz wgrałem bota znów i tym razem on już w ogóle nie reaguje - żadne query się nie pojawia na serwerze, choć jak wpiszę ps -x to oba są. 

Komendy które podałeś w instrukcji nie działają - nic się nie dzieje. 

Opublikowano

To jest jakiś błąd ze jak np. Ktoś w strefie prywatnej zrobi 10 kanałów prywatnych wolnych i ustawi topic: wolny?

To jak ktoś wejdzie po prywatny kanał to nadaje mu wszystkie kanały w strefie priv. 

Opublikowano

A będziesz wprowadzał funkcję iż bot sam będzie tworzył kanały prywatne? (Np. 10,20)?

Opublikowano

­Propozycje, a raczej bugi do naprawienia:

Bot nie edytuje nazwy serwera (domyślam się że to przez znaki specjalne)

Bot nie tworzy kanału po wejściu użytkownika (jednak jeśli np. nie masz wymaganej rangi to kicka) nie doczytałem że bot jeszcze nie ma tej funkcji sorki ;p

Więcej zmiennych w wiadomościach :love:

widziałem że bawiłeś się już sinusbotem, rozwijaj to :yay:

● zablokuj rejestracje jeśli użytkownik ma już nadaną range. (Typ ma chłopaka i wbija na kanał Dziewczyna i daje mu dziewczynę...)

I to na tyle, bot jest godny polecenia gdyby nie 2 pierwsze bugi które mam nadzieje autor naprawi w przyszłych aktualizacjach

A i jeszcze @artur8889

Bot nie ustawia czasu użytkowników na TOP 10 najdłuższych połączeń odpowiednio. Tylko jest na 1 miejscu typ co ma 8 minut a na drugim typ co ma 2h...

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Ktoś coś nt. tego, że bot u mnie nie działa? Więcej na poprzedniej stronie. 

Proszę podaj adres serwera na PW/w temacie i Ci pomogę bądź napisz co teraz wyskakuje i jak wypełniasz config (nie podawaj query hasła).

Opublikowano

Ktoś coś nt. tego, że bot u mnie nie działa? Więcej na poprzedniej stronie. 

Proszę podaj adres serwera na PW/w temacie i Ci pomogę bądź napisz co teraz wyskakuje i jak wypełniasz config (nie podawaj query hasła).

ts3-awangardagroup.pl

// konfig polaczenia z ts3 teamspeak3
    $teamspeak['address'] = '51.254.215.47';
    $teamspeak['udp'] = '9987';
    $teamspeak['tcp'] = '10011';
    $teamspeak['login'] = 'serveradmin';
    $teamspeak['password'] = '';

$config['bot']['functions'] = array('adminlist','afkchecker','autopoke','reklama','channelchecker','multifunction','nickprotect','welcomemsg','channelgroup','autoregister','top10connections','top10connectiontime','host_message','servername','getchannel');					
    $config['bot']['name'] = 'Awangarda BOT'; // nazwa bota
    $config['bot']['default_channel'] = 2; // ID kanalu na ktorym bot ma siedziec 

// konfiguracja kanalow
    // array(
    //      'channelID' => array(   'groups' => array(38,28,15), grupy do spokeowania
    //                              'user_msg' => 'message_user.txt', plik prywatnej wiadomosci do usera	
    //                              'admin_poke' => 'poke_admin.txt'), plik wiadomosci poke do admina 
    // );

$config['autopoke']['enabled'] = true; //Wlaczyc czy wylaczyc
    $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
    $config['autopoke']['messages'] = array(
        	79 => array(     'groups' => array(10),
                        'user_msg' => 'user_msg.txt',
                        'admin_poke' => 'admin_poke.txt'),

396 => array(     'groups' => array(82),
                        'admin_poke' => 'admin_poke.txt')
						);
	$config['autopoke']['interval'] = array('days' => 0,'hours' => 0,'minutes' => 0,'seconds' => 10); //Interwał pokowania
	$config['autopoke']['data'] = '1970-01-01 00:00:00'; 

Najbardziej zależy mi właśnie na auto poke i auto afk. 

Opublikowano

Włącznie z Admin Server Query czy Server Admin?

Jeśli ktoś je używa i nie ma innych to je dodaj, lecz jeśli są nie używane to ich nie dodawaj.

Opublikowano

UPDATE

v0.6.3

Download: Klik

Skan: Klik

Lista zmian:

- Naprawa funkcji GetChannel

- Naprawa funkcji TOP 10 connection time

- Naprawa funkcji admin list

- Dodanie komendy !channel (uzycie: !channel <cid uzytkownika> <ilość podkanałów>)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@CasTroll

Musisz wpisać wszystkie grupy administracyjne w tej linijce: $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10);

Jeśli ktoś je używa i nie ma innych to je dodaj, lecz jeśli są nie używane to ich nie dodawaj.

Dodałem wszystkie rangi administracyjne w których jest ktokolwiek i mimo to nic nie działa. Choć powiem, że nowa wersja bota chociaż wyłącza wszystkie swoje procesy po zatrzymaniu.

Ktoś coś? 

$config['autopoke']['admins_groups'] = array(2,3,6,10,11,12,13);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
        	79 => array(     'groups' => array(2,3,6,10,11,12,13),
Opublikowano

@CasTroll

Musisz wpisać wszystkie grupy administracyjne w tej linijce: $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10);

Dodałem wszystkie rangi administracyjne w których jest ktokolwiek i mimo to nic nie działa. Choć powiem, że nowa wersja bota chociaż wyłącza wszystkie swoje procesy po zatrzymaniu.

Ktoś coś? 

$config['autopoke']['admins_groups'] = array(2,3,6,10,11,12,13);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
        	79 => array(     'groups' => array(2,3,6,10,11,12,13),

Najnowsza wersja bota wogule nie chce mi wejść na server. A pisze że wszystko zostało poprawnie włączone

POTWIERDZAM

Opublikowano

@artur8889 zaktualizuj ts3admin.class bo jest przestarzałe i lekko zbugowane, dodatkowo jeśli trochę bot postoi na maszynie zaczyna zamulać cały ram. http://ts3admin.info/index.php?page=download

Dodatkowo napraw zmienianie nazwy serwera jeśli są tam znaki specjalne

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@PolskiRiko

Bot nie jest zoptymalizowany. Prawdopodobnie będę go przepisywał, aby zużywal jak najmniej ramu. Dzięki za uwagę - zaktualizuję ts3admin

O jakie znaki specjalne chodzi?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...