Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@CasTroll

Daj logi z konsoli

Konsola nic nie wywala. Do tego dodam, że teraz wgrałem bota znów i tym razem on już w ogóle nie reaguje - żadne query się nie pojawia na serwerze, choć jak wpiszę ps -x to oba są. 

Komendy które podałeś w instrukcji nie działają - nic się nie dzieje. 

Opublikowano

To jest jakiś błąd ze jak np. Ktoś w strefie prywatnej zrobi 10 kanałów prywatnych wolnych i ustawi topic: wolny?

To jak ktoś wejdzie po prywatny kanał to nadaje mu wszystkie kanały w strefie priv. 

Opublikowano

A będziesz wprowadzał funkcję iż bot sam będzie tworzył kanały prywatne? (Np. 10,20)?

Opublikowano

­Propozycje, a raczej bugi do naprawienia:

● Bot nie edytuje nazwy serwera (domyślam się że to przez znaki specjalne)

● Bot nie tworzy kanału po wejściu użytkownika (jednak jeśli np. nie masz wymaganej rangi to kicka) nie doczytałem że bot jeszcze nie ma tej funkcji sorki ;p

● Więcej zmiennych w wiadomościach :love:

● widziałem że bawiłeś się już sinusbotem, rozwijaj to :yay:

● zablokuj rejestracje jeśli użytkownik ma już nadaną range. (Typ ma chłopaka i wbija na kanał Dziewczyna i daje mu dziewczynę...)

I to na tyle, bot jest godny polecenia gdyby nie 2 pierwsze bugi które mam nadzieje autor naprawi w przyszłych aktualizacjach

A i jeszcze @artur8889

Bot nie ustawia czasu użytkowników na TOP 10 najdłuższych połączeń odpowiednio. Tylko jest na 1 miejscu typ co ma 8 minut a na drugim typ co ma 2h...

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Ktoś coś nt. tego, że bot u mnie nie działa? Więcej na poprzedniej stronie. 

Proszę podaj adres serwera na PW/w temacie i Ci pomogę bądź napisz co teraz wyskakuje i jak wypełniasz config (nie podawaj query hasła).

Opublikowano

Ktoś coś nt. tego, że bot u mnie nie działa? Więcej na poprzedniej stronie. 

Proszę podaj adres serwera na PW/w temacie i Ci pomogę bądź napisz co teraz wyskakuje i jak wypełniasz config (nie podawaj query hasła).

ts3-awangardagroup.pl

// konfig polaczenia z ts3 teamspeak3
    $teamspeak['address'] = '51.254.215.47';
    $teamspeak['udp'] = '9987';
    $teamspeak['tcp'] = '10011';
    $teamspeak['login'] = 'serveradmin';
    $teamspeak['password'] = '';

$config['bot']['functions'] = array('adminlist','afkchecker','autopoke','reklama','channelchecker','multifunction','nickprotect','welcomemsg','channelgroup','autoregister','top10connections','top10connectiontime','host_message','servername','getchannel');					
    $config['bot']['name'] = 'Awangarda BOT'; // nazwa bota
    $config['bot']['default_channel'] = 2; // ID kanalu na ktorym bot ma siedziec 

// konfiguracja kanalow
    // array(
    //      'channelID' => array(   'groups' => array(38,28,15), grupy do spokeowania
    //                              'user_msg' => 'message_user.txt', plik prywatnej wiadomosci do usera	
    //                              'admin_poke' => 'poke_admin.txt'), plik wiadomosci poke do admina 
    // );

$config['autopoke']['enabled'] = true; //Wlaczyc czy wylaczyc
    $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
    $config['autopoke']['messages'] = array(
        	79 => array(     'groups' => array(10),
                        'user_msg' => 'user_msg.txt',
                        'admin_poke' => 'admin_poke.txt'),

396 => array(     'groups' => array(82),
                        'admin_poke' => 'admin_poke.txt')
						);
	$config['autopoke']['interval'] = array('days' => 0,'hours' => 0,'minutes' => 0,'seconds' => 10); //Interwał pokowania
	$config['autopoke']['data'] = '1970-01-01 00:00:00'; 

Najbardziej zależy mi właśnie na auto poke i auto afk. 

Opublikowano

Włącznie z Admin Server Query czy Server Admin?

Jeśli ktoś je używa i nie ma innych to je dodaj, lecz jeśli są nie używane to ich nie dodawaj.

Opublikowano

UPDATE

v0.6.3

Download: Klik

Skan: Klik

Lista zmian:

- Naprawa funkcji GetChannel

- Naprawa funkcji TOP 10 connection time

- Naprawa funkcji admin list

- Dodanie komendy !channel (uzycie: !channel <cid uzytkownika> <ilość podkanałów>)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@CasTroll

Musisz wpisać wszystkie grupy administracyjne w tej linijce: $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10);

Jeśli ktoś je używa i nie ma innych to je dodaj, lecz jeśli są nie używane to ich nie dodawaj.

Dodałem wszystkie rangi administracyjne w których jest ktokolwiek i mimo to nic nie działa. Choć powiem, że nowa wersja bota chociaż wyłącza wszystkie swoje procesy po zatrzymaniu.

Ktoś coś? 

$config['autopoke']['admins_groups'] = array(2,3,6,10,11,12,13);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
        	79 => array(     'groups' => array(2,3,6,10,11,12,13),
Opublikowano

@CasTroll

Musisz wpisać wszystkie grupy administracyjne w tej linijce: $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10);

Dodałem wszystkie rangi administracyjne w których jest ktokolwiek i mimo to nic nie działa. Choć powiem, że nowa wersja bota chociaż wyłącza wszystkie swoje procesy po zatrzymaniu.

Ktoś coś? 

$config['autopoke']['admins_groups'] = array(2,3,6,10,11,12,13);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
        	79 => array(     'groups' => array(2,3,6,10,11,12,13),

Najnowsza wersja bota wogule nie chce mi wejść na server. A pisze że wszystko zostało poprawnie włączone

POTWIERDZAM

Opublikowano

@artur8889 zaktualizuj ts3admin.class bo jest przestarzałe i lekko zbugowane, dodatkowo jeśli trochę bot postoi na maszynie zaczyna zamulać cały ram. http://ts3admin.info/index.php?page=download

Dodatkowo napraw zmienianie nazwy serwera jeśli są tam znaki specjalne

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@PolskiRiko

Bot nie jest zoptymalizowany. Prawdopodobnie będę go przepisywał, aby zużywal jak najmniej ramu. Dzięki za uwagę - zaktualizuję ts3admin

O jakie znaki specjalne chodzi?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...