Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@artur8889 serwus! 

Zainstalowałem bota, siedzi na serwerze, ale poke'ów nie puszcza, nawet jeśli jest ustawione ok... Przynajmniej tak mi się wydaje. 

$config['autopoke']['enabled'] = true; //Wlaczyc czy wylaczyc
    $config['autopoke']['admins_groups'] = array(82);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
    $config['autopoke']['messages'] = array(
        	79 => array(     'groups' => array(10,11,12,13),
                        'user_msg' => 'user_msg.txt',
                        'admin_poke' => 'admin_poke.txt'),

Czy to jest ok? Nie pominąłem nigdzie jakiegoś znaku? 

Opublikowano

@vStalkeR

Aktualnie takie znaczniki nie są dostepne. Wszyskie możliwe znaczniki są umieszczone w domyslnej wiadomosci powitalnej

@artur8889 A będą takie znaczniki w najbliższym upload dostępne ?

Opublikowano

@vStalkeR

Aktualnie takie znaczniki nie są dostepne. Wszyskie możliwe znaczniki są umieszczone w domyslnej wiadomosci powitalnej

@Mesharsky

Daj logi z konsoli

http://prntscr.com/babv08

A jeżeli wpisze komende php core.php -i id_instancji 

http://prntscr.com/babvc5

EDIT PROBLEM ROZWIĄZANY 

Wystarczyło dodać ip maszyny do whitelisty

Nastepny problem jest taki że przy top 10 connections jest pusta lista a edytuje mi ją bot. i nie wiem skąd wziąść plik abot.sql , pomoze ktos ?

Opublikowano

@CasTroll

Musisz wpisac jeszcze wszyskie grupy administracyjne, tutaj: $config['autopoke']['admins_groups'] = array(82);

Poprawiłem już wczoraj i tutaj, ale nic nie pomogło, dalej bot nie działał. Do tego gdy wywaliłem go z serwera, tj. wszystkie pliki, bot dalej zajmuje sloty queries. Dlaczego? O tutaj mój problem opisałem -http://www.mpcforum.pl/topic/1545328-za-du%C5%BCo-queries/#entry13069032 

Edit:

Czy można edytować plik configu np. w notpadzie uprzednio przed wrzuceniem folderu na serwer przez filezilla?

Opublikowano

@CasTroll

Musisz wpisac jeszcze wszyskie grupy administracyjne, tutaj: $config['autopoke']['admins_groups'] = array(82);

@vStalkeR

Tak, dodam więcej znaczników :)

@artur8889 No to spoko, a jesteś w stanie powiedzieć kiedy mniej więcej możemy się tego spodziewać? Bo one są dość przydatne :)

I jeszcze jedna sprawa dotycząca '' automatycznego tworzenia kanałów '' jest opcja zmiany w bocie nazwy kanału? Żeby nie zmieniał nazwy np. [P1] na 0. itd ?

Jak chcesz to wytłumaczę Ci o co mi chodzi dokładniej na PW.

Opublikowano

@CasTroll

Poprawiłem już wczoraj i tutaj, ale nic nie pomogło, dalej bot nie działał. Do tego gdy wywaliłem go z serwera, tj. wszystkie pliki, bot dalej zajmuje sloty queries. Dlaczego? O tutaj mój problem opisałem -http://www.mpcforum.pl/topic/1545328-za-du%C5%BCo-queries/#entry13069032 

Edit:

Czy można edytować plik configu np. w notpadzie uprzednio przed wrzuceniem folderu na serwer przez filezilla?

Możesz, wystarczy w ustawieniach pogrzebać i edytować przez edytor zewnętrzny. Wystarczy ,że naciśniesz kombinację CTRL + S i plik wysyła Ci się od razu na serwer.

Polecam Ci WinSCP - ładniejszy wygląd, dużo funkcji, dużo opcji.

Opublikowano

Witam mam problem , maszyna mi padła włączyłem ją na nowo [ maszyna vps ] i teraz godzine mam od 00:00

Probowałem zmienić strefę czasową maszyny ale to nic nie daje , nadal nie ma godziny prawidłowej

Wie ktoś gdzie to ustawić ? 

Opublikowano

Witam mam problem , maszyna mi padła włączyłem ją na nowo [ maszyna vps ] i teraz godzine mam od 00:00

Probowałem zmienić strefę czasową maszyny ale to nic nie daje , nadal nie ma godziny prawidłowej

Wie ktoś gdzie to ustawić ? 

Twój serwer może pobierać dane z głównej maszyny.

dpkg-reconfigure tzdata

Bądź manualnie: 

date --set='Sat Jun 16 13:25:00 CEST 2016'

To są oczywiście komendy na Debian.

Opublikowano

Dziękuje bardzo wszystko działa :) a co z moim błedem top 10  ?? wiesz o co może chodzić ?

Nie czytałem poprzednich postów bo mnie nie było ale...

Nastepny problem jest taki że przy top 10 connections jest pusta lista a edytuje mi ją bot. i nie wiem skąd wziąść plik abot.sql , pomoze ktos ?

Znajduje on się w folderze bota ale trzymaj za uploduje Ci go :v

http://www.mediafire.com/download/auxo1d3bumts63s/abot.sql

skan

Opublikowano

@Mesharsky

Problem ten bedzie naprawiony w nastepnym updacie. Jezeli potrzebujesz tego na teraz to trzeba zmienic w tabeli top10connectiontime kolumne connectiontime z TEXT na INT

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@rorek16

W tym tygodniu sie pojawi :)

Aktualnie nie mam zbyt dużo czasu, więc nie bedzie w nim nic specjalnie nowego. Kilka fixów i tyle.

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@rorek16

W tym tygodniu sie pojawi  :)

Aktualnie nie mam zbyt dużo czasu, więc nie bedzie w nim nic specjalnie nowego. Kilka fixów i tyle.

@artur8889 A dasz radę poprawić automatyczne tworzenie kanału? Żeby numerowało kolejno od 1, a nie od 0 ? Bo jak zrobiłem 2 tożsamości to nadało mi w 2 kanałach nazwę 0. Kanal --- .

I ewentualnie jakbyś miał czas dodać kilku znaczników najważniejszych z tych http://scr.hu/0wkkr/gq5bo

Opublikowano

To czekam z niecierpliwością ;)

Mam jeszcze jedno pytanko.

Jest możliwość dopisania funkcji do Bota aby poke administracje, żeby użył Channel Commander?

Bym był wdzięczny co do dopisania tej funkcji. ;)

Oczywiście jak będziesz miał trochę wolnego czasu.

Opublikowano
Co robię źle? 
$config['autopoke']['enabled'] = true; //Wlaczyc czy wylaczyc
    $config['autopoke']['admins_groups'] = array(10,11,12,13);     //waszystkie grupy adminow TeamSpeak3
    $config['autopoke']['messages'] = array(
        	79 => array(     'groups' => array(10,11,12,13),
                        'user_msg' => 'user_msg.txt',
                        'admin_poke' => 'admin_poke.txt'),

Po włączeniu bota dalej nie dostaję poke.

EDIT:

Dla pewności opiszę jak instaluję bota:

1. edytuję config

2. wrzucam na root serwera przez FTP. Wygląda to tak root/Abot/pliki bota

3. wbijam na ssh

4. cd /ABot

5. chmod 0755 bot.sh

6. ./start bot.sh

Bot pojawia się na TS3, ale autopoke nie działa.

Robię dobrze czy źle?

Opublikowano

@CasTroll Sprawdź czy na pewno nie ustawiłeś zbyt duży [interwał pokowania] oraz czy nie pomyliłeś się w przepisywaniu ID kanału.

@artur8889 Nie wiem jak u innych lecz ja nadal mam problem z wychodzącym po pewnym czacie głównego bota. Bazę danych kilkanaście razy usuwałem i instalowałem od nowa a problem nadal występuje. 

Opublikowano

@artur8889 @MrBigBigosPl Interwał jest standardowy:

$config['autopoke']['interval'] = array('days' => 0,'hours' => 0,'minutes' => 0,'seconds' => 10); //Interwał pokowania

Coś tu zmienić?

YaTQA pokazuje mi, że kanał który ma poke'ować ma ChannelID: 79

Do tego mam pytanie: Dlaczego bot po wyłączeniu zostaje na serwerze i muszę zabijać jego proces?

A może bot musi dostać jakieś uprawnienia do poke?

Opublikowano

@artur8889 @MrBigBigosPl Interwał jest standardowy:

$config['autopoke']['interval'] = array('days' => 0,'hours' => 0,'minutes' => 0,'seconds' => 10); //Interwał pokowania

Coś tu zmienić?

YaTQA pokazuje mi, że kanał który ma poke'ować ma ChannelID: 79

Do tego mam pytanie: Dlaczego bot po wyłączeniu zostaje na serwerze i muszę zabijać jego proces?

A może bot musi dostać jakieś uprawnienia do poke?

Serwus jeszcze raz!

Bot działa... Bo puszcza samplową reklamę "heloł". I nic wiecej poza tym nie działa.

Opublikowano

­Dobra nie podłączyłem bota pod mysql, teraz nie sypie errorami oprócz jednego:

PHP Notice:  Undefined variable: i in /home/bot/functions/channelchecker.php on line 111

Kanału nie tworzy oraz nie sprawdza.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...