Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] ABot - Darmowy bot na Twój serwer TeamSpeak

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi również nie działa, mogę robić tyle kanałów ile chcę. Id grupy na pewno dobre.

Opublikowano

Nie działa mi ten twój bot ;/. Zrobiłem to: 

// konfig polaczenia z ts3 teamspeak3
    $teamspeak['address'] = 'idts3';
    $teamspeak['udp'] = '9987';
    $teamspeak['tcp'] = '10011';
    $teamspeak['login'] = 'login';
    $teamspeak['password'] = 'hasło';
Git po starczie jak wpisze ./bot.sh start działa poke daje. Ale jak się wyjdzie i wejdzie na kanał pomocy to nie daje poke. Tak jak by nie działało ciagle tylko podczas startu ;/. Zrobiłem mysql to tak:
('localhost', 'loginmysql', 'hasło', 'plik bazy');
Coś jeszcze zrobić?

@artur8889 dobrze zrobiłem? Bo mi odpala bota działa 1sek podczas odpalenia a potem już nic nie działa nie edytuje kanału itp.

Opublikowano

Mi również nie działa, mogę robić tyle kanałów ile chcę. Id grupy na pewno dobre.

ja mam dokładnie tak samo w której wersji Abotv było tak że pisał że ma się już właściciela kanału juz na jakimś kanale tu jak sie wejdzie kilka razy daje kanałów ty ile jest wolnych. 

Opublikowano

Chciałem w nocy samemu poprawić kod z nadzieją, że coś wyskrobie, ale komentując kod, żeby w miarę łatwo się po nim poruszać stanąłem na linijce

if($cg['cldbid'] == $client['client_database_id'] && !$canget)

Mimo, że mam kanał $cg['cldbid'] != $client['client_database_id'] i od razu przechodzi do else z $canget = true;

$client['client_database_id'] dobrze pokazuje id clienta, ale nie mam pojęcia od czego jest ta pierwsza zmienna. Strasznie się zasiedziałem w nocy przy czytaniu dokumentacji i się poddałem, mógłbyś pomóc? :D

Opublikowano

Co do tych automatycznych kanałów, utworzyłem trochę inny skrypt, nie wiem czy jest on dobry, ale u mnie działa stabilnie.

Polega na tym, że podczas tworzenia kanału do topica dodaje id clienta z bazy danych i potem sprawdza czy w danym PIDzie nie ma na kanałach topica z id użytkownika.

Można połączyć to z automatycznym aktualizowaniem kanału poprzez format topicu id/data i potem explodem wyciągnąć dane według potrzeb.

W razie czego wstawie skrypt do przeanalizowania, bo póki co podsunąłem tylko pomysł :D

Opublikowano

@NiezleCiacho

Nie wiem po co tak mieszać :v

Wystarczy zrobić, żeby bot sprawdzał czy ktoś już ma channel admina na jakimś kanale. Tak jest domyślnie napisane, jednak coś nie działa i właśnie się tym zajmuje

W twoim pomyśle po pierwsze każdy mógł by zmienić nick w topicu i zrobić nowy kanał, a po drugie trzeba też zedytować funkcje channel checker.

Jak skończe, podeśle poprawke

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Głównie ta funkcja mnie w bocie interesuje, jak nie działała, to spróbowałem na szybko własny kod napisać.

Niestety jak się za coś takiego biorę to za bardzo kombinuje i wychodzi mi kod na miliard linijek.

Przynajmniej zachęciłeś mnie do odświeżenia wiedzy z PHPa i poklepania trochę kodu :D

Opublikowano

Daj linka do tabelek bo nie moge znalesc

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

Opublikowano

Automatycznie usuwa mi sie haslo z configu ;(

Automatycznie usuwa mi sie haslo z configu ;(

P.s w moim nie ma pliku kurcze mysql

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Opublikowano

@djmucha

Jak hasło usuwa Ci się z konfigu to problem po twojej stronie, moze nie masz permisij do zapisywanaia tego pliku?

Jaką pobrałęś wersję?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Na jakie pliki lub foldery nadac chmoda?

Opublikowano

witam mam problem , jak zakladam kanal , to jest okej ale Bot nie wysyła wiadomości że kanal został stworzony oraz ten sam ID co załozył wcześniej kanał może zakładać ile chce tych kanałów.... ktoś może pomóc ? dziękuje .

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Stwierdziłem, że wersja 0.6.3 była ostatnią darmową wersją. Temat będzie ciągle otwarty i download będzie dostepny. Będze udzielał pomocy z botem, jednak nie pojawią się juz darmowe akutalizacje.

Dzisiaj zacząłem prace nad nową wersją bota - ABot 1.0.0. Piszę go całkiem od nowa. Wszystkie funkcje i komendy zostaną napisane od nowa. Będzie jak najbardziej zoptymalizowany oraz pojawi się w nim wiele nowych funkcji i komend. Będzie dostępny tylko odpłatnie. Ceny jeszcze nie wymyśliłem, jednak nie będzie ona wysoka (cenę podam w najbliższych dniach).

Prawdopodobnie będzie gotowy i będzie można go kupić już w następnym miesiącu.

I tak sporo zrobiłeś :) Mini darmowy mBOT ^^

Jeśli będzie coś wiadomo w sprawie sprzedaży napisz na pw :)

Opublikowano

witam mam problem , jak zakladam kanal , to jest okej ale Bot nie wysyła wiadomości że kanal został stworzony oraz ten sam ID co załozył wcześniej kanał może zakładać ile chce tych kanałów.... ktoś może pomóc ? dziękuje .

Reflesh!!!!

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Oby dwa boty loguja sie lecz komandera  nie widac na ustawianym kanale jest polaczony spawdzalem prez yatqe lecz nie widac go.

Opublikowano

Bug jest ciągle. 

Oby dwa boty loguja sie lecz komandera  nie widac na ustawianym kanale jest polaczony spawdzalem prez yatqe lecz nie widac go.

php core.php -i 1

Opublikowano

Bug jest ciągle. 

Wiem że jest ciągle , ale teraz mam pytanie do ciebie z innej beczki bo widzę że się znasz , i może byś był wstanie mi pomóc , chodzi mi o sprawdzanie Daty w topic na kanałach prywatnych , m.in : Zamiast ustawiać mi Date np : 26.06.2016 r to ustawia mi skomplikowane liczby , http://scr.hu/0w2hq/l8av8

jak możesz to pomóż mi z tym. dzięki .
1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...