Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Dreikon - Nowa Edycja

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem na poprzednim dreikonie który nadal stoi i tu też oczywiście zagram ale...

Jakoś zbytnio się nie postaraliście sety niektórych zbroi i broni nie są zbyt ładne. I do tego te mapy a głównie te moby na mapach wszystko to samo jaki iść tam znowu i expić kilka dni na jednej mapie i patrząc na to samo to aż rzygać sie chce no ale to jest metin.

I jak dla mnie is daje przewagę i to nie małą kostium wydropiony 10 luda i 10 na moby a z is 20 luda 10k hp zaklęcie i szybkość ataku + fryz i do tego jeszcze ten zj3bany system skinów tak to czytam mowie spoko potem patrze jakieś klucze z is jprdl. Nie jestem jakimś biedakiem ale też nie będę wydawał po 500zl na każdy serwer na którym gram bo jeszcze mnie nie poj3balo. Mimo wszystko i wbije na start jak będzie bez większych problemów to zostanę oczywiście. 

W ile przewidujecie wbicie max lvla? 

Jak z ulepkami trzeba iść 50 razy na ten sam dung żeby wytropić ulepy na 1 item? Wiecie co ciężko to przyznać ale na niektórych serwerach easy/medium jest trudniej i nudniej zrobić eq niż na niejednym Hardzie. 

Powiecie mi od razu czy robić dropka tam ogarnąć troche i potem robić sb ninje do pvp? Bo ja zwykle gram ninja ale nwm czy nią tu all ogarnę + czy nie będzie potrzebny buff. I wiadomo ninją solo dunki tez lipnie :P

8816414724839291359194.png

• Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wartości run można losować dowoli czy tylko raz na 14 dni?

Można losować cały czas.

A gdy wylosujesz ten sam to czas wróci do 14 dni.

Grałem na poprzednim dreikonie który nadal stoi i tu też oczywiście zagram ale...

Jakoś zbytnio się nie postaraliście sety niektórych zbroi i broni nie są zbyt ładne. I do tego te mapy a głównie te moby na mapach wszystko to samo jaki iść tam znowu i expić kilka dni na jednej mapie i patrząc na to samo to aż rzygać sie chce no ale to jest metin.

I jak dla mnie is daje przewagę i to nie małą kostium wydropiony 10 luda i 10 na moby a z is 20 luda 10k hp zaklęcie i szybkość ataku + fryz i do tego jeszcze ten zj3bany system skinów tak to czytam mowie spoko potem patrze jakieś klucze z is jprdl. Nie jestem jakimś biedakiem ale też nie będę wydawał po 500zl na każdy serwer na którym gram bo jeszcze mnie nie poj3balo. Mimo wszystko i wbije na start jak będzie bez większych problemów to zostanę oczywiście.

W ile przewidujecie wbicie max lvla?

Jak z ulepkami trzeba iść 50 razy na ten sam dung żeby wytropić ulepy na 1 item? Wiecie co ciężko to przyznać ale na niektórych serwerach easy/medium jest trudniej i nudniej zrobić eq niż na niejednym Hardzie.

Powiecie mi od razu czy robić dropka tam ogarnąć troche i potem robić sb ninje do pvp? Bo ja zwykle gram ninja ale nwm czy nią tu all ogarnę + czy nie będzie potrzebny buff. I wiadomo ninją solo dunki tez lipnie :P

Więc tak:

Co do Zbrojek, naprawdę ciężko coś wybrać żeby każdemu się podobało.

Mapy są nowe, moby juz nie wszędzie.

Exp nie będzie też trwał długo więc najwyżej dostaniesz nudności. :D

Chcąc niechcąc tak jakby is daje przewagę na chyba większości serwerów. Takie jest jego zadanie.

Ale u nas nie będzie jakiejś ogromnej przepaści między ludźmi z is a bez.

Tak czy siak, żeby liczyć się w pvp będziemy go potrzebować. A z takimi rzeczami z gry pójdzie nam zarabianie łatwiej ;)

Ogólnie zakładaliśmy, że z eq i lv szybko a najwięcej pvp wojen i eventów :)

Opublikowano

Grałam na pierwszej odsłonie około dwa lata, więc mogę szczerze polecić. Serwer stabilny, przyjemny. Była tam super atmosfera. :)

no to gramy :D

@Sielu poekspisz mnie w pt na równym? Pobuffuje. :v

Opublikowano

Naprawdę mogą serwer i można dla niego zaufać na pewno nagram i do tego mogę polecić administracje naprawdę mega.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

żeby nie ten system skinów to perełka, ale i tak polecam i zagram tak jak i na pierwszym dreikonie !! :D

Przemyślcie jeszcze ten system skinów !!! :D

Opublikowano

Jedynie co mi się nie podoba to skiny (ich zdobywanie), reszta jest spoko.

Powiem ci tak nie każdemu to się bd podobać, ale nadal serwer zapowiada się mega.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

żeby nie ten system skinów to perełka, ale i tak polecam i zagram tak jak i na pierwszym dreikonie !! :D

Gwarantuje Wam że jak zobaczycie system w grze to wam się spodoba bo jest on naprawde zrobiony bardzo ciekawie ;)

Opublikowano

Grałam na pierwszej odsłonie około dwa lata, więc mogę szczerze polecić. Serwer stabilny, przyjemny. Była tam super atmosfera. :)

no to gramy :D

@Sielu poekspisz mnie w pt na równym? Pobuffuje. :v

Nope.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Gwarantuje Wam że jak zobaczycie system w grze to wam się spodoba bo jest on naprawde zrobiony bardzo ciekawie ;)

Z tego co po prezentacji można wyczytać to jest to coś typu "dropnij skrzynkę, kup w isie klucz, otwórz, nie ciesz się z dropu bo dostaniesz coś dla innej klasy, żałuj", póki co jedyną rzeczą, która mi się podoba z tego wszystkiego to ten system losowania.

Dobrze przynajmniej, że będzie można kupić od innych.

W każdym razie czekam niecierpliwie na serwer, mam nadzieję, że dużo będzie tak samo jak na s1.

Opublikowano
5. W każdej publikacji musi znaleźć się weryfikacyjny zrzut ekranu, na którym znajdzie się napisany za pomocą komendy /b lub /n tekst "<nazwa serwera> dla MPCforum.pl".

ja tu widze tylko "MPC"

Opublikowano

System jako system jest fajny, ale tu nie chodzi o sam system tylko o klucze, które można zakupić tylko w IS :) 

­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

@ZnowuJa

Chodzi mi o szansę na drop wierzchowca z metinów, bo tak jak pisałem wcześniej, jeśli będzie za wysoki drop to po jakimś czasie te wierzchowce nie będą zbierane. Tak było z normalnymi wierzchowcami na s1 i na innych serwerach.

Wiec jak wygląda szansa na drop ?

A i co do bossów, jeśli przykładowo któryś boss będzie pojawiał sie co 45/50 minut to ile będzie tych bossów na mapie ? Taki resp co 50 minut to trochę dużo, biorąc pod uwagę ilość graczy :p

Szansa raczej będzie dość duża i zdobywanie wierzchowców samo w sobie nie będzie zarobkiem. System wierzchowców podstawowych powstał dla osób które nie chcą ładować w IS, nie zamierzamy jeszcze im utrudniać ich zdobycie ;)

5. W każdej publikacji musi znaleźć się weryfikacyjny zrzut ekranu, na którym znajdzie się napisany za pomocą komendy /b lub /n tekst "<nazwa serwera> dla MPCforum.pl".

ja tu widze tylko "MPC"

Nie jedna zapowiedź miała podobnie i nikt nie miał z tym problemów ;) Myślę, że skrót MPC kojarzy się wyłącznie z MPCforum, zresztą zapowiedź na żadne inne forum nie była wrzucana. Tak czy siak jeśli jest to nagięcie punktu w regulaminie proszę o kontakt moda, a dodam zaktualizowane SS.

System jako system jest fajny, ale tu nie chodzi o sam system tylko o klucze, które można zakupić tylko w IS :)

­

Myślę, że już po miesiącu sprawa się wyrówna i zakupienie skiny broni nie będzie większym problemem. Być może klucze kiedyś, gdzieś będą okazyjnie do zdobycia, ale nic nie obiecuję. Aktualnie jest sporo innych systemów w które w ogóle nie mieszamy IS np. systemu run czy alchemii, dlatego sprawa z systemem skinów pozostaje bez zmian.

pIOuQ29.png

Opublikowano

­

Ale SM da się zakupić w grze.

sy89ps.jpg

Opublikowano

serwer dupy nie urywa bo nic nie ma tu ciekawego, tylko ulepszyliście to co było wcześniej, nie polecam

Na wyróżnienie zasługują takie małe zmiany jak chociażby:

System run, autorski

Oraz

Że nieudane dungeony można zacząć od miejsca w którym nas wywaliło ;)

I tak prezentacja nie przedstawia wszystkiego, sporo upek jeszcze czeka :D

Serwer uległ wielu zmianom jakby nie patrzeć, systemy które były fajne zmieniliśmy w mniejszym stopniu. ;)

Mógłbym wymienić wszystkie zmiany ale kto grał na 1 odsłonie to sam szybko zobaczy nowości ;)

Opublikowano

Ts jeszcze nie ma.

Client dzień przed startem najprawdopodobniej.

Eq i exp będzie szybszy niż na S1 lub podobny :D

Pamiętam expienie 130+, 50 minut na jeden lvl. [Wtedy jak max był 145] i wtedy nikt nie płakał, a teraz jak w 10minut się nie wbija lvla, to "oo kurva przecież to easy, jak można tyle wbijać lvl? w prezentacji powinno być med/hard"...

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Ts jeszcze nie ma.

Client dzień przed startem najprawdopodobniej.

Eq i exp będzie szybszy niż na S1 lub podobny :D

Pamiętam expienie 130+, 50 minut na jeden lvl. [Wtedy jak max był 145] i wtedy nikt nie płakał, a teraz jak w 10minut się nie wbija lvla, to "oo kurva przecież to easy, jak można tyle wbijać lvl? w prezentacji powinno być med/hard"...

A to też zależało od spota i eq. Ja pamiętam że szybko wbiłem te 15 lv w 3h. Wystarczyło na dwa spoty expić :D

Na tej nowej odsłonie będzie można szybciej maxa wbić niż na s1 do 240. Więc w miare dobrze :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...