Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Dreikon - Nowa Edycja

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może tak stworzycie tzw. kody zapraszające. Każdy kto zrobi konto otrzymuje kod który może wysłać znajomemu. Jak znajomy wbij np. dany level osoba która to wysłała otrzymuje coś

Ta kwestia zależna jest od naszego webmastera który zaginął w aktualnej chwili (Zaczynamy mieć podejrzenia z Azoomem że był on Kajetanem Poznańskim bo go zatrzymali)

Ale no nic zobaczymy.

Aczkolwiek "kodów promocyjnych" na pewno Wam nie zabraknie o czym dowiecie się zapewne jeszcze dziś w kolejnych zapowiedziach YT-bowych oraz jutro zapewne w smsach promocyjnych :)

Pozdrawiam,

True!

Szkoda, że w akurat w taki sposób rozdajecie promocyjne kody SM.

- Nie każdy korzystał z usług po przez SMS, ponieważ są one nie opłacalne.

- Przykładowo ja doładowałem kilka razy konto po przez SMS, ale było to na początku startu, musiałem kupić starter, ponieważ kartę mam na abonament i nie mogłem sobie na to pozwolić, Niestety nie mam już tego numeru.

- Ludzie którzy korzystali z SM poprzez PP, przelew itd. nie dostaną kodów promocyjnych, więc są niestety pokrzywdzeni.

Takie moje zdanie na ten temat, w sumie szkoda, bo myślałem na jakiś dodatek.

Wiemy o tym natomiast jeszcze nie "wymyśliliśmy" opcji jak osoby które płaciły PP lub przelewem mogłyby automatycznie otrzymać kod...

Natomiast żadna strata ponieważ każdy gracz może wykorzystać maksymalnie 1 kod promocyjny, a powiem w tajemnicy że kilku YT-berów ma dla was również je do sprezentowania :) Ale wszystko zobaczycie jutro..... :D

Pozdrawiam,

True!

W sumie szkoda, bo liczyłem na kod promocyjny :D

A co do youtuberów, mimo wszystko nie jest to samo co dostać kod automatycznie, youtuberzy organizują konkursy, więc..

Zawsze organizują konkursy na 3/5 miejsc, tutaj każdy będzie mógł skorzystać ;)

@ZnowuJa

Ehh, ale to jest konkurs, a wsze kody promocyjne dostanie każda osoba, która chociaż raz skorzystała z usługi SMS, czy tylko ja widzę różnicę? a Tobie i True ciężko zrozumieć, że to mimo wszystko nie to samo ?

Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, ponieważ wiele osób wydało mnóstwo kasy na IS poprzez PP/PSC/Przelew i te osoby mimo wszystko są pokrzywdzeni. Według mnie kiepska opcja z tymi kodami, ponieważ z ww. powodów. 

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

• Odpowiedzi 382
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A może tak stworzycie tzw. kody zapraszające. Każdy kto zrobi konto otrzymuje kod który może wysłać znajomemu. Jak znajomy wbij np. dany level osoba która to wysłała otrzymuje coś

Ta kwestia zależna jest od naszego webmastera który zaginął w aktualnej chwili (Zaczynamy mieć podejrzenia z Azoomem że był on Kajetanem Poznańskim bo go zatrzymali)

Ale no nic zobaczymy.

Aczkolwiek "kodów promocyjnych" na pewno Wam nie zabraknie o czym dowiecie się zapewne jeszcze dziś w kolejnych zapowiedziach YT-bowych oraz jutro zapewne w smsach promocyjnych :)

Pozdrawiam,

True!

Szkoda, że w akurat w taki sposób rozdajecie promocyjne kody SM.

- Nie każdy korzystał z usług po przez SMS, ponieważ są one nie opłacalne.

- Przykładowo ja doładowałem kilka razy konto po przez SMS, ale było to na początku startu, musiałem kupić starter, ponieważ kartę mam na abonament i nie mogłem sobie na to pozwolić, Niestety nie mam już tego numeru.

- Ludzie którzy korzystali z SM poprzez PP, przelew itd. nie dostaną kodów promocyjnych, więc są niestety pokrzywdzeni.

Takie moje zdanie na ten temat, w sumie szkoda, bo myślałem na jakiś dodatek.

Wiemy o tym natomiast jeszcze nie "wymyśliliśmy" opcji jak osoby które płaciły PP lub przelewem mogłyby automatycznie otrzymać kod...

Natomiast żadna strata ponieważ każdy gracz może wykorzystać maksymalnie 1 kod promocyjny, a powiem w tajemnicy że kilku YT-berów ma dla was również je do sprezentowania :) Ale wszystko zobaczycie jutro..... :D

Pozdrawiam,

True!

W sumie szkoda, bo liczyłem na kod promocyjny :D

A co do youtuberów, mimo wszystko nie jest to samo co dostać kod automatycznie, youtuberzy organizują konkursy, więc..

Zawsze organizują konkursy na 3/5 miejsc, tutaj każdy będzie mógł skorzystać ;)

@ZnowuJa

Ehh, ale to jest konkurs, a wsze kody promocyjne dostanie każda osoba, która chociaż raz skorzystała z usługi SMS, czy tylko ja widzę różnicę? a Tobie i True ciężko zrozumieć, że to mimo wszystko nie to samo ?

Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, ponieważ wiele osób wydało mnóstwo kasy na IS poprzez PP/PSC/Przelew i te osoby mimo wszystko są pokrzywdzeni. Według mnie kiepska opcja z tymi kodami, ponieważ z ww. powodów. 

Może inaczej, to nie jest konkurs, a bardziej promocja. W żaden sposób nie jesteśmy w stanie automatycznie "dotrzeć" do wszystkich osób które zainwestowały w IS, więc chwytamy się chociaż takiego rozwiązania.

Oczywiście rozumiemy Twoje spostrzeżenia, no ale niestety nic więcej nie jesteśmy w stanie zrobić.

pIOuQ29.png

Opublikowano

@ZnowuJa

O której godzinie +/- będzie dostępny klient do pobrania? i czy będzie on na wielu hostach?

­Czy jeśli kupiłem na starej edycji SM poprzez PP, dostanę kod podarunkowy?

Usunęliście napis "Metin2essential " z kostiumu? Przykro mi to powiedzieć, ale większość serwerów reklamuje właśnie serwer, którego ten kostium jest własnością, Dreikon jest klasę wyżej od innych serwerów i szkoda było by ten napis zobaczyć...

Czy jeśli kupie Peta z ISa, pet z gry zniknie czy będę miał dwa pety ?

Liczę na odpowiedź.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Nie ma szansy wystartowac w piątek?... bardzo duzo ludzi by tak wolało i będzie o wiele lepiej dla graczy.

mca.png
Opublikowano

@ZnowuJa

O której godzinie +/- będzie dostępny klient do pobrania? i czy będzie on na wielu hostach?

Usunęliście napis "Metin2essential " z kostiumu? Przykro mi to powiedzieć, ale większość serwerów reklamuje właśnie serwer, którego ten kostium jest własnością, Dreikon jest klasę wyżej od innych serwerów i szkoda było by ten napis zobaczyć...

Liczę na odpowiedź.

Sobota rano, pierwszym hostem będzie niezawodny dysk google, następnie mega itd.

Niestety nie.

Aktualnie napisy jeszcze są. W przyszłości odezwę się do jakiegoś grafika 3D i poproszę o ściągnięcie.

Nie zniknie.

Nie ma szansy wystartowac w piątek?... bardzo duzo ludzi by tak wolało i będzie o wiele lepiej dla graczy.

Niestety nie ma takiej szansy.

pIOuQ29.png

Opublikowano

@ZnowuJa

Ostatnie pytania ode mnie.

Pety. Będzie można mieć przywołanego tylko jednego peta?  Pet premium będzie posiadał bonusy z obroży czy dodatkowo będzie posiadał bonusy takie jak zwykły pet?

Kiedy oficjalna prezentacja w dziale "prezentacja" ?

IS będzie dostępny na starcie czy nie? Muszę wiedzieć... :P

Czy będzie dostępny poradnik dotyczący nazw kostiumów, wierzchowców itd. przed startem? Nie chciałbym kupować w ciemno...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Troche szkoda, że client można będzie pobierać dopiero w dniu startu, ale mam nadzieje, że mimo to i tak będzie dużo ludzi na starcie

Opublikowano

ODPISZE MI KTOS ODNOSNIE BIOLOGA JAK BEDZIE Z NIM TO WYGLADALO? PRZEDMIOTY co 1s? Czy przyjmuje wszystkie na raz?

Co 1 sec, po 1 :l

@ZnowuJa

Pety. Będzie można mieć przywołanego tylko jednego peta? Pet premium będzie posiadał bonusy z obroży czy dodatkowo będzie posiadał bonusy takie jak zwykły pet?

Będzie mógł być tylko jeden przywołany.

Jeśli masz na myślę te bonusy które można mixować to tak, premium je ma.

Prezka nooo, dziś lub jutro. Oczywiste xD

Is w dzień startu lub po.

Czy będzie dostępny poradnik dotyczący nazw kostiumów, wierzchowców itd. przed startem? Nie chciałbym kupować w ciemno...

Dziś może jeszcze zrobię poradnik.

Opublikowano

Troche szkoda, że client można będzie pobierać dopiero w dniu startu, ale mam nadzieje, że mimo to i tak będzie dużo ludzi na starcie

na obecny czas  reklame i to 2000k +  :)

@kozapdg, będą wysyłać w formie sms.

@True990, @ZnowuJa kiedy planujecie zacząć wysyłać te kody promocyjne?

troche lipa ze przez sms bo nie kazdy ma swoj nr co wczesniej a przez email kazdy bylby zadowolony :)

Opublikowano

ODPISZE MI KTOS ODNOSNIE BIOLOGA JAK BEDZIE Z NIM TO WYGLADALO? PRZEDMIOTY co 1s? Czy przyjmuje wszystkie na raz?

Co 1 sec, po 1 :l

@ZnowuJa

Pety. Będzie można mieć przywołanego tylko jednego peta? Pet premium będzie posiadał bonusy z obroży czy dodatkowo będzie posiadał bonusy takie jak zwykły pet?

Będzie mógł być tylko jeden przywołany.

Jeśli masz na myślę te bonusy które można mixować to tak, premium je ma.

Prezka nooo, dziś lub jutro. Oczywiste xD

Is w dzień startu lub po.

Dziś może jeszcze zrobię poradnik.

Frivo, Ty weź się lepiej za ten poradnik, bo chce wiedzieć co kupuje, a nie pitolisz to co wiedziałem, czyli IS na starcie, albo po :DDD

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Też podpinam się do pytania o misje.

Będzie co robić czy tylko i wyłącznie będziemy musieli lecieć na klilerze?

I jeśli będą już misję to czy będą miały jakieś wartościowe bonusy/exp?

Bedzie wiecej misji niz na starym dreikonie?

Na pewno będzie biolog z wartościowymi bonusami.

Nad misjami się zastanawialiśmy, lecz wrzucanie np. 7 misji chyba nie mam sensu.

Lepiej później po starcie wrzucić większą paczkę :v

No tak, ale żeby potem nie było, że na 160 lvlu będziemy musieli biegać np po Dolinie za Wodzem lub coś w ten deseń :p

Te nowe systemy są kozackie :) Tylko nie dodawajcie lvli skupcie się własnie na jakiś misjach / systemach .

Fajnie by bylo gdyby pvp nie zalezalo od kryta tzn. zeby nie bylo takich samych postaci na srv jak poprzednio.

Tak własnie zrobimy.

A nad balansem trzeba będzie pogłówkować bo jakby nie patrzeć w pvp np. mental liczy się to czy siądzie kryt lub czy uniknie się skilla. I nie ważne czy będzie małe dmg i dużo hp. I tak ktoś kto na farcie trafi same krytyki i tak wygra ;/

No oby tym razem nie było "kto pierwszy otruje wygrywa" xD

nlUSIa9.png

Opublikowano

#281 icon_share.png

Czym różni się s1 od s2 bo na s1 nie grałem a chętnie bym tu zagrał

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

Balans zostaje jaki był? Można grać WP? :P

Balans będzie robiony na nowo. Postaramy się aby postacie miały mniej więcej równe szanse ;)

Kiedy start panowie ? Jakaś przybliżona data ?

MAX Bony ?

6/7 chyba brak ?

Postacie zbalansowane pod względem expa i pvp ?

Bonusy będą wbijać od razu max.

6/7 brak

Postacie będą zbalansowane ;)

Jak wygląda pvp na maxie? Pvp typu kto pierwszy skilla użyje czy może bardziej trzeba pobić się trochę na combo i skille

Chcemy żeby było około 200k+ hp, a skille biły na tyle żeby trwały ponad 2 serie ze skilli.

Ale nie jest to jeszcze ustalone więc nadal można edytować :v

Boże drogi na co tyle tego HP? Nie można zrobić jak na zwykłych serwerach normalna ilość hp tutaj jak zwykle nawalone jak dla dzieci.

Opublikowano

Od którego lvl możemy robić gildię, standardowe tworzenie czy coś nowego? 

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Balans zostaje jaki był? Można grać WP? :P

Balans będzie robiony na nowo. Postaramy się aby postacie miały mniej więcej równe szanse ;)

Kiedy start panowie ? Jakaś przybliżona data ?

MAX Bony ?

6/7 chyba brak ?

Postacie zbalansowane pod względem expa i pvp ?

Bonusy będą wbijać od razu max.

6/7 brak

Postacie będą zbalansowane ;)

Jak wygląda pvp na maxie? Pvp typu kto pierwszy skilla użyje czy może bardziej trzeba pobić się trochę na combo i skille

Chcemy żeby było około 200k+ hp, a skille biły na tyle żeby trwały ponad 2 serie ze skilli.

Ale nie jest to jeszcze ustalone więc nadal można edytować :v

Boże drogi na co tyle tego HP? Nie można zrobić jak na zwykłych serwerach normalna ilość hp tutaj jak zwykle nawalone jak dla dzieci.

I zajebiscie wlasnie ^^ Moze w koncu w pvp bd sie liczylo trucie, szycie czy tez hity :) Oby wam ten balans wypalil to bd git serwer.

Opublikowano

Polecam i na starcie napewno zawitam <3 

Ale żeby nie było tak jak na s1 że postacie typu body wp będą królowały w pvp, bo jaki ma to sens jeśli postać ma łatwy exp bossy itp też jest najlepsza w pvp a ludzie grający hellerem/archerem nic nie zdziałają :)

Opublikowano

@ZnowuJa

Liczę na odpowiedź.

Sobota rano, pierwszym hostem będzie niezawodny dysk google, następnie mega itd.

Niestety nie.

Aktualnie napisy jeszcze są. W przyszłości odezwę się do jakiegoś grafika 3D i poproszę o ściągnięcie.

Nie zniknie.

Niestety nie ma takiej szansy.

Dajcie klienta w nocy nie kazdy moze pobrac go w dzien ze wzgledu na ograniczony transfer.

Uczeń
Opublikowano

Bedzie kolczan jak na PL dla archera ze obrazenia nie maleja z wiekszej odleglosci?

Opublikowano

­Zauważyłem, że Azoom i True robią wielki problem z tym klientem. Wiele osób ma darmowy transfer w nocy i fajnie by było, gdyby wrzucili jeszcze dziś w nocy klient... Nie wiem jaki to problem dla nich...

2e7beb469d579.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...