Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cagroso [Dedyk] [Hard]

Cagroso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jednak jeżeli jesteście ludźmi, którzy ciągle szukają bugów i narzekają na nie, to ten serwer nie jest dla was.

Pozdrawiam

Booom! Mózg rozyebany.

Zapraszać kogoś na serwer, który ma w sobie bugi, nie jest do końca spolszczony, jest gigantycznie okrojoną wersją pl'a, zero reklamy prócz tego co wrzucił założyciel (czyt. JarajTo), reklame zaczyna po praktycznie 3 tygodniach od startu? Troszkę w złym kierunku idziesz ale no coż, Twoja piaskownica i Twoje zabawki.

Ja osobiście bym serwera nie polecił ale nie jestem tutaj po to. Jak dla mnie grajta gdzie chceta, ja nie zawitam bo nie widzę sensu i przyszłości.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 330
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No i jest git. :D

I kowal w m1 mocno pali na +7 xD. Żadna tygrysia ani bojowa mi tam nie weszła. Właściwie to nic mi tam nie weszło na +7 xD. Może to ja po prostu mam takiego pecha xD. W każdym bądź razie już mu nie ufam i wszystko od +7 wzwyż robię w m2.

@`Wicher Tak jak Cagroso pisał, na metin2.pl o zmiankach itp. w EQ bez wydawania pieniędzy na grę można pomarzyć. A tu się da to mieć bez IS.

19.jpg

Opublikowano

No i jest git. :D

I kowal w m1 mocno pali na +7 xD. Żadna tygrysia ani bojowa mi tam nie weszła. Właściwie to nic mi tam nie weszło na +7 xD. Może to ja po prostu mam takiego pecha xD. W każdym bądź razie już mu nie ufam i wszystko od +7 wzwyż robię w m2.

@`Wicher Tak jak Cagroso pisał, na metin2.pl o zmiankach itp. w EQ bez wydawania pieniędzy na grę można pomarzyć. A tu się da to mieć bez IS.

Zwykły pech, kowal w m1 czy m2 to jeden ch, ale palić i tak spali choćby stał w krainie fiołków.  B)

Booom! Mózg rozyebany.

Zapraszać kogoś na serwer, który ma w sobie bugi, nie jest do końca spolszczony, jest gigantycznie okrojoną wersją pl'a, zero reklamy prócz tego co wrzucił założyciel (czyt. JarajTo), reklame zaczyna po praktycznie 3 tygodniach od startu? Troszkę w złym kierunku idziesz ale no coż, Twoja piaskownica i Twoje zabawki.

Ja osobiście bym serwera nie polecił ale nie jestem tutaj po to. Jak dla mnie grajta gdzie chceta, ja nie zawitam bo nie widzę sensu i przyszłości.

Pozdrawiam.

Nie zrobisz z dupy reklamy na serwer hard, 2-3 dobrych yt są pozajmowani, a reszty nawet nie pyli mi się wykupić, bo to albo zwykła pazera na hajs [malamysza i inne szczekacze] albo po prostu się to nie opyli na harda.

Wykupuję ludzi, których warto i reklama coś da, tak też powinno być.

A jak mu chodziło o dajmy błąd językowy na stronie, to nie dziwota, ale przeczytaj pierw cały post. W grze nie ma bugów.

[A i ja nie jestem żadnym promotorem serwera na yt, wrzucam to dla siebie, bo grywam a nie po to żeby ludzi zdjąć]

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie zrobisz z dupy reklamy na serwer hard, 2-3 dobrych yt są pozajmowani, a reszty nawet nie pyli mi się wykupić, bo to albo zwykła pazera na hajs [malamysza i inne szczekacze] albo po prostu się to nie opyli na harda.

A jak mu chodziło o dajmy błąd językowy na stronie, to nie dziwota, ale przeczytaj pierw cały post. W grze nie ma bugów.

[A i ja nie jestem żadnym promotorem serwera na yt, wrzucam to dla siebie, bo grywam a nie po to żeby ludzi zdjąć]

Pozdrawiam

"Niestety wadą tego serwera są bugi i niedokończone tłumaczenie" Pozdrawiam i polecam czytanie ze zrozumieniem.

To raz, dwa kilka stron wcześniej wyczytałem, że według Ciebie reklama na yt nic nie daje? Śmisznyś zjom, gardzisz ludźmi którzy patrzą na ilość osób a nie na serwer, tak? Co masz takiego w nim, że jest to super, pro, elo za******y hard, serwer roku, hmm? Co tutaj ma przyciągnąć graczy, brak reklamy? Może hmm lekko ulepszony global, co tak naprawdę tutaj nie ma jakiegokolwiek odzwierciedlenia bo z tego co wyczytałem, jest jeszcze gorszy. Chciałeś zrobić coś unikalnego, starego  z klimatem a tak naprawdę dodałeś do czystych sf globala coś? Czy tylko edycja, młe hłe hłe. 

@Edit.

A jeżeli ograniczasz się do osób nagrywających pokroju małysza to życzę Ci powodzenia, skoro myślisz, że polskie "jutuby" to tylko sprzedajne szuje lecące na hajs, czasami lepiej jest wziąć kilku mniejszych, chcących się wybić niż jednego który ma 20k subów i poleci tam gdzie zapłacą więcej...

Ale... co ja tam wiem.

Opublikowano

Hmm... Może jednak trochę naknociłem. Co do bugów... Ktoś pisał, że na tym serwerze są bugi... Ja osobiście znalazłem tylko jeden bug, którym były właśnie te referrale.

No i jeszcze jest mały problem z offlineshopem. Zaznaczyłem opcję Wystaw na 48h, a po wystawieniu pisało, że wystawiło na 3h. Trochę dziwne. Ale po 3h sklep nie zniknął.

I jeszcze przy wypłacaniu Yang jest mały problem. Chciałem wypłacić 399 999 Yang (tyle miałem ogólnie) i mi pisze, że chce wypłacić więcej niż mam. Trochę dziwne. Więc wypłaciłem 399 998 i już działało. Ale tego jednego Yanga chyba nigdy nie wyjmę xD.

Przepraszam za naknocenie. Bugów jako takich przeogromnych i mocno wpływających na rozgrywkę to może nie ma, ale raczej takie mniejsze.

Btw ku nie dropi z każdego metina. Przynajmniej jak grałem w niedzielę to nie dropiły mi z metinów cierpienia. Dopiero z walki i bitwy dropią.

Serwer ma jeszcze jedną zaletę. Kilka questów (przynajmniej tych początkowych) zostało przepisanych od nowa. I nie wyglądają one tak lipnie jak na innych serwerach. Nie wyglądają one w sposób taki:

Kowal:

Mam problem z niedźwiedziami. Zabijesz ich 30 dla mnie?

Jak widzę tego typu questy to mi się płakać chce. Ale tutaj jest dobry scenarzysta. Gratuluję.

Jeszcze raz przepraszam za naknocenie.

19.jpg

Opublikowano

Zwykły pech, kowal w m1 czy m2 to jeden ch, ale palić i tak spali choćby stał w krainie fiołków.  B)

Pozdrawiam

Mała mysz by się nie podjęła, bo za trudno. No, ew. w 10 odcinku wyszedłby z m2 i wbił aurę na m2.

Jak jest z tymi kostiumami świątecznymi? Bo jak patrzyłem na filmiku to tam każdy w tym latał :v

tenor.gif

Opublikowano

Mała mysz by się nie podjęła, bo za trudno. No, ew. w 10 odcinku wyszedłby z m2 i wbił aurę na m2.

Jak jest z tymi kostiumami świątecznymi? Bo jak patrzyłem na filmiku to tam każdy w tym latał :v

Lecą one z Świątecznego Prezentu, który dostajemy za 10 skarpet od Mikołaja, kto miał farta przy większej ilości tych skrzynek mógł sporo ich zdobyć, sprzedać czy coś :P

Dużo osób dropi, bo drop jest spoko to mają.

A co do postu to sama prawda ^^

Prezentacja w przyszłym tygodniu będzie całkowicie nowa.

Opublikowano

Nie wszedłeś do gry, to możesz takie posty zostawić dla siebie. Jak myślisz, że to okrojony global to pozdrawiam, ale na globalu w dzień nigdy nie zobaczysz zmianki na oczy bez otwarcia isu i zaglądnięcia do zakładki Zaklęcia & Modyfikacja.

Co do pana u góry, błąd już poprawiony z werbowaniem. Teraz wygląda tak:

508bgo.jpg

Chyba na globalu nie grałeś.

Bez problemu można mieć zmianki i wszystko bez wydawania na IS.

Opublikowano

Po pierwsze nie porównuj teraźniejszego globala do starego globala a po drugie wszystko bez is na globalu możesz mieć ale do  70 lvla .Graj tam z elitą nie wydając ani grosza na odpały itp to ci zaklaszcze na twoim grobie jak umrzesz z przemęczenia organizmu grając 30godzin na dobę :)

Opublikowano

@`Wicher Owszem, da się to zdobyć i bez IS. Ale tylko z eventów. A eventy nie trwają cały czas; przemijają. Przeminie event no i już nie będzie zmianek i dodań.

A poza tym GF nawet na eventach chce zarobić. Czasem trzeba wydać coś na IS aby otrzymać szkatę eventową, z której dropi właśnie zmianka... Przykład? Talerz Dobroczynności.

19.jpg

Opublikowano

W ciągu dnia, bez eventu, od 0? Nie ma opcji. 

I nie dyskutujmy już na temat pla, już wiesz o co mi chodziło a rację każdy zna.

Przypominam o eventach, które są co dzień, dwa dni. Zalecam zajrzeć na forum

Opublikowano

Ale Jaraj nie rozumiem cb w jednym aspekcie.To twój serwer więc powinieneś go promować najlepiej jak się da.Tak więc odcinki nie powinny być dla ciebie tylko codziennie żeby ludzie tam przybywali :D Tak czy siak chyba sam wbije na chwile obejrzeć serwer. 

Ludzie nie ma co się bać małej ilości graczy na serwerach gdzie są shopy  offline.Dzięki temu handel tak  czy siak się rozwija .Tak więc grajcie tam   gdzie wam się podoba ^_^

Opublikowano

Ale Jaraj nie rozumiem cb w jednym aspekcie.To twój serwer więc powinieneś go promować najlepiej jak się da.Tak więc odcinki nie powinny być dla ciebie tylko codziennie żeby ludzie tam przybywali :D Tak czy siak chyba sam wbije na chwile obejrzeć serwer. 

Ludzie nie ma co się bać małej ilości graczy na serwerach gdzie są shopy  offline.Dzięki temu handel tak  czy siak się rozwija .Tak więc grajcie tam   gdzie wam się podoba ^_^

Rozumiem Tomaszu, ja nie mam warunków do promowania serwera na swoim kanale, jednak od tego wykupuję ludzi.

Załatwiłem Meske i Ramzeska, teraz będę próbował kminić siembida i innych co na pl nagrywają/li.

Opublikowano

Rozumiem Tomaszu, ja nie mam warunków do promowania serwera na swoim kanale, jednak od tego wykupuję ludzi.

Załatwiłem Meske i Ramzeska, teraz będę próbował kminić siembida i innych co na pl nagrywają/li.

Może ,że tak powiem chamska reklama na plu i reklamowanie serwera bezpośrednio na plu da skutki. Global to jest twoja baza graczy  i tam tych nowych graczy powinno się z łatwością zachęcić :D Zanim wróciłem na pla nie wierzyłem ,że w tej grze nadal są nooby ;p

Opublikowano

Może ,że tak powiem chamska reklama na plu i reklamowanie serwera bezpośrednio na plu da skutki. Global to jest twoja baza graczy  i tam tych nowych graczy powinno się z łatwością zachęcić :D Zanim wróciłem na pla nie wierzyłem ,że w tej grze nadal są nooby ;p

Czaje baze. Czekam jeszcze na e-mail od typa, co mi pomaga z reklamami google i też one się pojawią, zawsze to coś.

Jutro o godzinie 17:00 konkurs ox.

Opublikowano

No i odpaliłem sobie tego starocia i powiem wam ,że gra się przyjemnie. No ale na prawdziwych hardach zawsze gra się przyjemnie :P

Opublikowano

@knock1074 Polać ci. (y)

Wracają do tematu.

Heh, zrób sobie fakekonto na board.metin2.pl i zareklamuj serwer. :D Może się szybko nie kapną xD. Gorzej z tym, że zablokują ci twoje prawdziwe konto (o ile je masz) za utworzenie multikonta.

OX o 17 - niestety mnie nie będzie. :( Wbijam dopiero o jakoś 18:30 :(. Szkoda. Ale przeżyję. Pozarabiam na metkach. :D

A no właśnie, kolejna zaleta serwera. Częste eventy, na które nie trzeba wydawać hajsów.

Ludzie... Póki co ten serwer ma głównie plusy. Tylko to tłumaczenie i parę rzeczy... Reszta jest jak najbardziej OK! A pomysł ze sklepami offline jest jak dla mnie dobry, z racji iż nie mam możliwości wystawiania sklepu na cały dzień. I zawsze przez to miałem burdel w EQ i 0 hajsów.

Mam nadzieję, że to nie projekt na dwa miesiące. Że ten serwer co najmniej z rok potrzyma. Co najmniej.

Jednak naprawdę zalecam dodanie chociaż paru epików i dungeonów. Teraz jedyne co można robić to chyba tylko DT. :/

19.jpg

Opublikowano

Witajcie. Z racji, że zabieramy się już za poważne prace, informuję że wszelakie problemy zgłaszane na forum będą odsyłane na support. Postanowiliśmy wam go dokładnie opisać, co gdzie i jak. Dowiesz się jak postępować, aby Twoje zgłoszenie trafiło własnie prosto do nas.

• Kategoria: Problemy z grą

W tej kategorii zgłaszać można wszelakie problemy z grą. Wlicza się w to bug gry, pomoc z postacią, problem z  przedmiotami, oraz każdy inny problem.

Admin: JarajTo

• Kategoria: Problem z IS

Tutaj możemy zgłosić swoje problemy z sklepem tzw. item-shop. Problem z przedmiotem, problem z zakupem oraz wszystkie inne, które sklepu dotyczą zgłaszać powinno się własnie tu.

Admin: JarajTo

• Kategoria: Zgłoszenie Bota

Korzystając z tej kategorii zgłaszamy osobę, która nie gra fair w stosunku do innych graczy. 

Admin: Nasdal

• Kategoria: Odwołanie Blokady

Dzięki niej możemy starać się o odblokowanie swojego konta. Wszystkie dowody na swoją niewinność, za i przeciw możesz wysłać właśnie tutaj!

Admin: Nasdal

Jeśli zgłoszenie zostanie wysłane na nieodpowiednią kategorię, zgłoszenie zostanie zamknięte z prośbą o ponowne napisanie na poprawną kategorię.

Administracja o zgłoszeniu poinformowana jest natychmiastowo. Jeżeli administrator jest dostępny, to na pewno w jak najszybszym czasie udzieli wam odpowiedzi.

Jak skorzystać z supportu?

Należy zalogować się na swoje konto, a następnie kliknąć w jasno pomarańczowy przycisk System Support, wygląda on tak:

7nb30h.jpg

Następnie należy kliknąć przycisk Nowe Zgłoszenie:

4d4w9m.jpg

A następnie wybrać temat. Prezentuje się to tak:

yrbvua.jpg

Po wybraniu tematu trzeba uzupełnić wniosek oraz wysłać go do supportu.

2ajjp9.jpg

Dodatkowo w Systemie Support widzimy dokładnie wszystkie nasze zgłoszenia.

Najważniejszą rzeczą jest Stan, pokazuje się na Czerwono gdy nie ma odpowiedzi oraz na Zielono gdy administrator udzielił odpowiedzi na zgłoszenie.

Widzimy tam również nasze poprzednie zgłoszenia, które są już rozpatrzone.

Prezentuje się to tak:

oz9y73.jpg

To by było na tyle co do supportu.

Liczymy na to, że chętnie będziecie z niego korzystać.

To własnie tam uzyskacie pomoc jak najszybciej, zgłoszenia na forum nie będą rozpatrywane, a użytkownik będzie odsyłany do Systemu Support.

Pozdrawiamy, Administracja Cagroso.pl

A tutaj zapraszamy do obczajania kanału Meske

Opublikowano

Można jakiegoś screena z m1 o tej porze?

Ile online?

Dokupujecie jakąś reklame?

Przewidujecie jakieś update w najbliższym czasie?

SS:

mesb7i.jpg

Około 200, w weekendy więcej i liczymy na przyrost.

Tak, inwestujemy w to jak tylko możemy

Przewidujemy, będą opisane jak będę miały być wprowadzane.

ALERT BOMBOWY

Jeśli miałeś konto na serwerze MPCforum i zależy ci na ekwipunku, koniecznie zmień hasło! Ustaw je na bezpieczne, nie takie same jak na ww. serwerze oraz każdym innym!

Zalecamy używać w hasłach znaków specjalnych typu !,% WTEDY MACIE BEZPIECZNE HASŁO!

Opublikowano

Serwer ciągle się rozwija, Administrator dba o niego nic tylko wchodzić i grać!

Serdecznie polecam :D

Opublikowano

Przerwa 21.12.2015 wniesie następujące zmiany, dodatki:

- Poprawa Rękawicy Złodzieja (3h)

- Dodanie śnieżnych textur na każdej mapie

- Dodanie Choinki do każdego m1

- Dodanie 5 misji na poziom 30-45

- Dodanie 5 misji na poziom 55-75

- Dodanie darmowych fryzur u Ariyoung

- Dodanie Grzańca u Mikołaja

- Edycja terenu miast drugich na prawdziwe wioski

- Dodanie nowych pytań do OX

- Naprawa omdlewania po użyciu Petard

- Dodanie misji do Ksiąg Misji - będą rozpisane na forum, według propozycji graczy

- Poprawa czasu w misji Badania Biologa - Matowe Lody

- Zdjęcie Konia dostawać się będzie po zrobieniu konia

- Dodanie eventu na okres 28.12.2015 - 4.01.2016 [Karpie Rybaka]

- Lekkie zmiany kosmetyczne w kliencie [opis itemów itp]

- Przyszykowania do Styczniowej Wojny Królestw

- Dodanie dropu petard na okres 28.12.2015 - 1.01.2016

- Automatyczna zmiana dnia na noc i odwrotnie 6:00-22:00 / 22:00-6:00

- Zwiększenie respu metinów w m2 [Dalej będą po całej mapie, tylko nie co więcej]

- Zmniejszenie o połowę dropu marmurów

- Możliwość sprzedawania i handlowania przepustkami

- Zwiększenie dropu Ostrza z Czerwonej Stali

Dziś o 16:30 DT z GM zapraszam wszystkich 40lv+

Opublikowano

Przewidujesz, że serwer się rozwinie? W sumie mogę polecić, bo jakoś się trzyma :).

Tak przewiduję, powoli wykupuję osoby, które nagrywają na plu serię, własnie na okres tego czasu wolnego, świątecznego. Dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...