Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enaris [Dedyk] [Medium]

Enaris.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz prywatne serwery trzymaja sie do momentu gdy youtuberzy kreca z serwera serie...

Ja osobiscie gram dla przyjemnosci i nie interesuje mnie to że administracja robi kolejny serwer w tym roku skoro serwery dość dość się od siebie różnią. Moze akurat ten serwer bedzie posiadał wszystkie pozytywne rzeczy z wszystkich serwerów a administracja nabiera doświadczenia. Każdemu trzeba dać szansę....

@Enaris.pl

Czy nie macie ochoty zrobic alchemi na stałe lub zwiekszyc szanse na zrobienie kolejnych etapów alchemi?

Osobiscie jako osoba pracująca mam mało czasu na gre na serwerze i nie jestem w stanie wydropic tyle skrzynek aby mieć co tydzień cała alchemie na 2-3 poziomie

Chodzi o to że ta administracja wykorzystuje doswiadczenie nie do posiadania dobrego serwera i to stablinego,tylko do dobrego serwera ale na 2/3 miesiące żeby sie zwinąć bo sie hajsu napchali.

79160594027661829163.png

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zalety serwera to:

- stabilny

- brak lagów

- kontakt z adminami dobry

- Eventy, dziś było szukanie GM, jutro będzie aktualizacja oraz OX

- Rynek z*******y

- Dużo ludzi

- Ts3

Gra się z*********e, polecam.

Heniek.

Opublikowano

Jak zarobic na 55 lvlu? bo ta baronówna jak azraelki po 2kk i nie schodzą to średnio

WO dropić piórka, dopóki nie zrobisz broni 55 oraz biżuterii 30 EXP.
Z dunga lecą czasem 2 piórka, sprzedaż po 6kk/sztuka.

Potem EXP do 91  i zaczynają się nowe zarobki.

Heniek.

Opublikowano

jakie masz dobre zarobki od 91 lvl bo mam 93 lvl i nie mam pomysłu

Pomocnik
Opublikowano

Ja mam już całe eq exp V razem z bronią i zbroją, no i jak tu zarobić bo wolę zostać i skille na P zrobić i przy tym zarabiać odrazu, jak na początku zwoje SM były w normalnej cenie dla takiego 55 lvla to teraz 200kk, według mnie za duży drop specjalek za niedługo na ziemi będą leżeć.

Opublikowano

Najlepiej to kupić monetkę z is, założyć monetkę tą w grze i expić expić expić a hajs sam będzie wpadał. A skille na P zrobisz sobie na mapie 75+ bo z metków lecą te kryształy. Ja 1 skill na P zrobiłem dopiero na jakoś 90 lvlu :D 

Opublikowano

jakie masz dobre zarobki od 91 lvl bo mam 93 lvl i nie mam pomysłu

Azrael- kazdy ulepek z azraela 10-15kk przy czym z 1 azraela leci Ci jakies 7-8 ulepek

Beran - to samo co azrael

DT- Riper/Smierc szkata po 25-30kk + inne ulepki/zwoje egzo/ksiegi to masz 30-40kk z wypadu

Skoro wbiles 93lvl i nie potrafisz zarabiac to sory ale ta gra nie jest dla ciebie

Ja mam 82lvl i potrafie zarobic 1kkk w ciagu 2-3h ale sposobów mam kilka przykłodowy sposób jest poniżej.

Ja mam już całe eq exp V razem z bronią i zbroją, no i jak tu zarobić bo wolę zostać i skille na P zrobić i przy tym zarabiać odrazu, jak na początku zwoje SM były w normalnej cenie dla takiego 55 lvla to teraz 200kk, według mnie za duży drop specjalek za niedługo na ziemi będą leżeć.

Kila sposób dla ciebie:

Loch v3- ulepki typu nogi pająka/pajecze jaja schodzą po 500k/sz Kosci Palca 1kk/sz    (sprawdzone sprzedaje dosc sporo ich). 30minut dropu z rekawica i masz jakies 70-100kk

Metki Las Zwykł (nie red las)- z metków dropią skrzynie ku (na ku tez mozna jeszcze zarabic) zwoje egzo (5-6kk/sz) rady pustelnika (1-2kk/sz) teczowe kamienie(4-6kk/sz) ulepki itp

Ja osobiście na tych sposobach zarabiałem od 35 do 75lvl'a

po 75lvl'u przerzucilem sie na DT gdzie itemy z łez V poziom sprzedawalem po 50kk (nie problem je zrobic) bez bonów oraz skrzynie 35kk (teraz sa tansze)

3b2cf76ad4ac5.png

Opublikowano

Jak dla mnie serwer powoli sie wypala...

Tutaj wszystko jest podane jak na tacy, kazdy boss - dung jest solowany.

Ulepki ze smoka sa warte juz po 5kk ( mniej niz za ulepy z WO ) smiech na sali.

Mam 127 lvl i nie ma na czym zarobic jakies kasy, bo kazdy jest samo wystarczalny i  wszystko mozna sobie samemu wydropic...

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

@ UP Mam ten sam problem :D.

Dlatego zrobiłem  3 postacie 35 lvl i biegam jak szalony po Podręczniki Dzikusów i Piórka ...

Reklama w sygnie.

Opublikowano

WITAM!

Grałem na serwerze prawie od początku, bardzo podobał mi się klimat, poziom trudności, ale już po prostu nadszedł moment, kiedy trzeba powiedzieć kilka słów na temat serwera...

Zatem:

1) po jakiego UJA jest TeamSpeak serwerowy? NIKT z Administracji na niego nie wchodzi. Czekam przez prawie tydzień czasu na jakąkolwiek pomoc w sprawach błędów itd. NIKT NIE WCHODZI. Zero pomocy. Support tj. Tickety na stronie NIE DZIAŁAJĄ. W grze ADMINÓW NIE MA. Totalna WYJE8KA.

2) błędnie podane % szans ulepszeń itemków! Ulepszałem itemek z poziomu II na poziom III kilkanaście razy przy szansie 80%. WSZEDŁ TYLKO RAZ. Gdzie tu jest URWA 80%? Ja tu bym wpisał 20%. Nie pieprzcie mi o szczęściu, bo tu już dawno szczęście nie ma nic do powiedzenia.

3) BŁĘDNE WARTOŚCI ITEMKÓW. Naszyjnik z Nieb Łez na max poziomie ma 3x mniej szybkości zaklęc niż ten na najniższy lvl....  No pogratulować perfekcyjnego buga.

4) latają sobie boty i debile na WH. Nie ma komu tego zgłosić, więc robią sobie co chcą.

5) zbugowany żółw, któremu nie da się zadawać dmg

6) Wieża Orków... Ostatnio wszedłem do niej i zamiast w niej pojawiłem się w DT. NIE KLIKNĄŁEM NIC ŹLE - Widziałem dokładnie ikonkę z przepustką, o którą prosi mnie NPC.

7) CZYTASZ SMOCZE KSIĘGI i nie wskakuje poziom wyżej. Połowa tych skilli PO PROSTU NIE DZIAŁA.

8) NIE DA SIĘ POMYŚLNIE PRZECZYTAĆ KILKU KSIĄG ZDOLNOŚCI. Przeczytane po 10 ksiąg i żadna nie weszła. Szansa wejścia 10%? Przecież to dropi w UJ rzadko. TO jest bardzo słaby żart ze strony administracji.

9) Możnaby wymieniać jeszcze wiele bugów, ale to już wystarczy.

dorzucę jeszcze jedno:

10) przerwy konserwacyjne non stop W GODZINACH NOCNYCH. Gracze nocni TAKŻE CHCIELIBY POGRAĆ. Co 2-3 nockę tracimy kilka godzin, bo nie potraficie zrobić czasem konserwy rano, albo w dzień. Dlaczego pieprzone gimbusy zawsze mają być wyżej od osób nocnych, które chodzą do pracy itd.? Dla nas należy się mniejszy szacunek, czy jak?

Reasumując - SERWER EXTRA i już myślałem, że pogram dłużej.

NIESTETY, przy administracji, która ma na serwer WYJE8ANE, a serwer ma w UJ bugów, daję mu maksymalnie KILKA TYGODNI.

I bardzo dobrze, jeśli KTOŚ NIE POTRAFI SIĘ NIM ZAJĄĆ to niech serwer UPADA.

Nie pozdrawiam.

Zalety serwera to:

- stabilny

- brak lagów

- kontakt z adminami dobry

- Eventy, dziś było szukanie GM, jutro będzie aktualizacja oraz OX

- Rynek z*******y

- Dużo ludzi

- Ts3

Gra się z*********e, polecam.

Ile Ci dali Smoczych Monet za napisanie tych bzdur? Zgadzam się jedynie z Eventami, Rynkami i ilością ludzi. Reszta po prostu leży.

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

Opublikowano

WITAM!

Grałem na serwerze prawie od początku, bardzo podobał mi się klimat, poziom trudności, ale już po prostu nadszedł moment, kiedy trzeba powiedzieć kilka słów na temat serwera...

Zatem:

1) po jakiego UJA jest TeamSpeak serwerowy? NIKT z Administracji na niego nie wchodzi. Czekam przez prawie tydzień czasu na jakąkolwiek pomoc w sprawach błędów itd. NIKT NIE WCHODZI. Zero pomocy. Support tj. Tickety na stronie NIE DZIAŁAJĄ. W grze ADMINÓW NIE MA. Totalna WYJE8KA.

2) błędnie podane % szans ulepszeń itemków! Ulepszałem itemek z poziomu II na poziom III kilkanaście razy przy szansie 80%. WSZEDŁ TYLKO RAZ. Gdzie tu jest URWA 80%? Ja tu bym wpisał 20%. Nie pieprzcie mi o szczęściu, bo tu już dawno szczęście nie ma nic do powiedzenia.

3) BŁĘDNE WARTOŚCI ITEMKÓW. Naszyjnik z Nieb Łez na max poziomie ma 3x mniej szybkości zaklęc niż ten na najniższy lvl....  No pogratulować perfekcyjnego buga.

4) latają sobie boty i debile na WH. Nie ma komu tego zgłosić, więc robią sobie co chcą.

6) Wieża Orków... Ostatnio wszedłem do niej i zamiast w niej pojawiłem się w DT. NIE KLIKNĄŁEM NIC ŹLE - Widziałem dokładnie ikonkę z przepustką, o którą prosi mnie NPC.

7) CZYTASZ SMOCZE KSIĘGI i nie wskakuje poziom wyżej. Połowa tych skilli PO PROSTU NIE DZIAŁA.

8) NIE DA SIĘ POMYŚLNIE PRZECZYTAĆ KILKU KSIĄG ZDOLNOŚCI. Przeczytane po 10 ksiąg i żadna nie weszła. Szansa wejścia 10%? Przecież to dropi w UJ rzadko. TO jest bardzo słaby żart ze strony administracji.

dorzucę jeszcze jedno:

10) przerwy konserwacyjne non stop W GODZINACH NOCNYCH. Gracze nocni TAKŻE CHCIELIBY POGRAĆ. Co 2-3 nockę tracimy kilka godzin, bo nie potraficie zrobić czasem konserwy rano, albo w dzień. Dlaczego pieprzone gimbusy zawsze mają być wyżej od osób nocnych, które chodzą do pracy itd.? Dla nas należy się mniejszy szacunek, czy jak?

NIESTETY, przy administracji, która ma na serwer WYJE8ANE, a serwer ma w UJ bugów, daję mu maksymalnie KILKA TYGODNI.

Nie pozdrawiam.

Ile Ci dali Smoczych Monet za napisanie tych bzdur? Zgadzam się jedynie z Eventami, Rynkami i ilością ludzi. Reszta po prostu leży.

Ja gracza na wh nie widziałem od początku serwera. Zresztą nie ma sensu się rozpisywać bo tak zaraz ktoś napisze że zapłacili mi za ten komentarz XDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Jak dla mnie serwer powoli sie wypala...

Tutaj wszystko jest podane jak na tacy, kazdy boss - dung jest solowany.

Ulepki ze smoka sa warte juz po 5kk ( mniej niz za ulepy z WO ) smiech na sali.

Mam 127 lvl i nie ma na czym zarobic jakies kasy, bo kazdy jest samo wystarczalny i  wszystko mozna sobie samemu wydropic...

Ze co kur??/?/ Masz 127lvl i nie potrafisz nic zarobić? TO tak jak bym słyszał gościa który skończył tylko gimnazjum i narzekał że zarabia najnizsza krajową....

Ja mam 83lvl i w ciagu 3godzin zarabiam sredni po 1-2kkk :) a wiec nie pierd... mi ze nie ma jak zarabiac bo to mni smieszy.

Kazda osoba która gra w metina od dłuzszego czasu i grajac nie stawia od razu serwera na straty potrafi zarobic na serwerze. Nie ładujać ani 1zł w serwer mam full IS...

WITAM!

Zatem:

dorzucę jeszcze jedno:

Nie pozdrawiam.

Sze\czerze? Nie pierd.... dziel :)

Połowa rzeczy które piszesz jest wyssana z palca...

1. nie wiem nie wchodze na TS'a nie potrzebuje

2. wszystko zależy od farta co jak by Ci nie pisał % i byś ulepszał na PL'u na globalu tez bys płakał?

3. no i co z tego? Błąd i tyle... kazdemu sie zdarza może powinni to ominac no ale sie zdarzyło ich błąd każdy człowiek sie myli

4. zadnego bota jescze nie widziałem a wiec jesteś naprawde zajeb.iaszczy ze boty znajdujesz pewnie sam jedziesz na botach i jesdtes happy ze cie nie zbanowali

5. Ubiłem z 40 zółwi i jakoś nie miałem problemów ale powiem ci taki mit " broń 2 reczna zadaje 100% obrażen zółtwiowi: tak było na PL i tak jest wszedzie czyli jestes noobem ze teog nie wiesz

6/ Co kur...czaczek? zrobilem z 50x WO i jakoś nie miałem tego problemu a wiec nie szukaj błędów tylko po to aby zepsuć reklame.....

7/ No tak też to zauwazyłem i masz racje tutaj nie mogę Ci zaprzeczyć ale jak narazie 1 rzecz w której masz racje. Mozesz isc sobie fapać z radości :) hahah

8. Ze co??// To niby błąd to tylko % który ma różne działanie... A co jeżeli dany % jest przychylny i przeczytasz wszystkie księgi pomyślnie też zgłosisz to jako błąd? aby czytał tylko 50% ksiąg pomyślnie ponieważ nie możesz mieć pecha ani farta? .......

9. Dawaj wymieniaj chętnie poczytam.....

Jedynm słowem starasz się "szukać dziury w całym" wymyślasz bugi które nie istnieją na 9 przykładów tylko 1 tak naprawde jest słuszny...

Smiesza mnie takie płacze dzieci które nic nie osiagneły na tym serwerze ewentualnie ukradli rodzicom telefon zainwestowali w IS i wbili wyszoki lvl ale kdy Sm sie skończyły i nie maja jak sprzedac SM na rynku kasa sie skończyła to płącza ze nie mozna zarobic.

Zacznijcie grac bez IS'a i zarabiajcie i nauczcie sie cierpliwości. Skoro w świecie wirtualnym nie potraficie zarabiac i oszczedzac pieniędzy to życie realne was wykończy i skończycie na zmywaku w GB

3b2cf76ad4ac5.png

Opublikowano

Dying, nic nie muszę wymyślać, piszę jak jest. Serwer mi się podoba, ale w obliczu tych podpunktów i nie tylko ich serwer traci.

Rebii:

1. Nie wchodzisz na ts, ale nie pieprz mi, że nigdy nie potrzebowałeś pomocy GM, bo coś było nie tak... No właśnie. Poczekajmy, aż coś Ci się zbuguje. Ciekawe co wtedy powiesz.

2. Farta? 80% na ulepszenie i spalenie 9 na 10 razy nazywasz dalej fartem? Nie pieprz mi facet głupot.

3. Ojej, masz rację, błąd, wcale nie jest ważny. A to, że itemek jest dużo słabszy niż powinien to już nie jest problem. Obrona administracji na siłę przede wszystkim!

4. Widziałem dziś gracza, który nikogo nie bił (animacyjnie), a zadawał dmg, a ja z kolei nawet nie zadawałem mu dmg. Na cheatach nigdy w życiu nie grałem, więc mnei proszę nie obrażaj. Sam się brzydzę tym ścierwem, które nie potrafi grać fair.

5. Jestem Surą, masz rację, założę broń dwuręczną ._.  Nie jestem noobem, znów w dupie byłeś i gówno widziałeś.

6. Błąd zdarzył się tylko raz, ok... Z tym, że było tak jak napisałem. Strata tylko jednej przepustki, ale ponownie NIE ma nawet możliwości zgłosić tego administracji (patrz pkt 1)

7. Twoja wypowiedź jest kulturalnie mówiąc żałosna.

8. Proszę Cię, przeczytałem z 10 ksiąg kluczmistrza, nie weszła ŻADNA. Szczęście lub pech? Nie pieprz mi facet.

Nie szukam dziury w całym. Serwer oceniałem bardzo dobrze, ale cóż, za dużo syfu naraz.

Nie wydałem na IS ani złotówki, mogłem dużo osiągnąć, ale na zbugowanym serwerze bez administracji szkoda czasu.

Cierpliwość? Na bugi? Chyba Ci się coś pomyliło.

Skończcie bronić serwer na siłę, bo wam to nie wychodzi. To, co napisałem to 100% prawda. Trudno wam się z tym pogodzić? Wasz problem.

Serwer jeszcze 2 tygodnie temu polecałem, dziś odradzam. Szkoda czasu.

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Opublikowano

@Rebii właściciel konta Enaris.pl (kimkolwiek jest B)) pisał przedtem, że te skille działają, tylko nie pokazuje punktów.

@TQ93 zdejmij broń, marmur i bij żółwia. Na globalu sobie radzili, a Ty na privie z takimi wspomagaczami jak szarfy, pierścienie itp. nie możesz sobie poradzić?

tenor.gif

Opublikowano

@Rebii właściciel konta Enaris.pl (kimkolwiek jest B)) pisał przedtem, że te skille działają, tylko nie pokazuje punktów.

@TQ93 zdejmij broń, marmur i bij żółwia. Na globalu sobie radzili, a Ty na privie z takimi wspomagaczami jak szarfy, pierścienie itp. nie możesz sobie poradzić?

Ktoś tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem... Żółwiowi wielokrotnie NIE MOGŁEM ZADAWAĆ DMG. Tu nie chodzi o bicie zbyt słabo, że nie przebijałem regena albo coś. TU chodzi W OGÓLE o brak zadawanego dmg.

I znów NIE MA JAK TEGO ZGŁOSIĆ administracji, bo ich NIE DA SIĘ złapać ani na TS, ani w grze, ani ticketem.

Nauczcie się czytać ze zrozumieniem.

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Opublikowano

Ładnie polecieliście sobie z tymi eventami ;] eventy miałby być w ten weekend a jest już niedziele i nie było żadnego ;] + miałbyć patch w weekend (który najlepiej byłoby zrobić z pt na sobote ew. z soboty na niedziele) a  jest niedziela 13 i jeszcze go nie ma 

Opublikowano

Ktoś tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem... Żółwiowi wielokrotnie NIE MOGŁEM ZADAWAĆ DMG. Tu nie chodzi o bicie zbyt słabo, że nie przebijałem regena albo coś. TU chodzi W OGÓLE o brak zadawanego dmg.

I znów NIE MA JAK TEGO ZGŁOSIĆ administracji, bo ich NIE DA SIĘ złapać ani na TS, ani w grze, ani ticketem.

Nauczcie się czytać ze zrozumieniem.

To ty sie naucz czytać ze zrozumieniem. Zółw jest specyficznym bossem którego najwygodniej bić wojowi ponieważ broń 2reczna zawsze zadaje DMG. Klasy typu sura/ninja/szaman  muszą bić tego bossa na polimorfi i bez założonej broni tak jak pisał @>WhyNot<

no ale to my nie potrafimy czytać ze zrozumieniem i gówno wiemy. Tylko szkoda że ty taki doświadczony gracz nie zna tego przypadku z czasów Globala (na globalu mialem 98lvl za czasów gdy max był 99) a więc wiem co to gra na PL'u

a tutaj dowód dla @TQ93 ze owa umiejętność jest możliwa do pomyślnego przeczytania

http://scr.hu/0jez/847ti

3b2cf76ad4ac5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...