Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś się orientuje, czy bot nadal się buguje przez używanie umiejętności? (W moim przypadku wyskakiwał jakiś błąd i wywalało grę)

76561198063460848.png

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dnia 9/26/2017 o 22:35, Polish_Onion napisał:

Nie ma opcji, zebys dostał to pl serwer... tutaj kazdy ma wyjebke xD

Twoje szczęście, ja ostatnio straciłem 3 konta :) Akurat czasami tak jest, godzinka nieuwagi, ktoś zakabluje na IRC (znana jest każdemu polska mentalność) i zanim wrócisz przed ekran to już konto będzie zablokowane na amen, nawet się już na chwilę nie zalogujesz, żeby rzeczy z botów zabrać... Pieskie życie ;) Ale na niemieckich jest trochę inaczej, to prawda, mniej osób kabluje, a te bany "za nic" to takie, w których GM nawet nie będąc na tej samej mapie napisał do Ciebie a Ty mu nie odpisałeś. Niemieccy administratorzy się rozleniwili i łapią innym sposobem. Wiem o tym, ponieważ chciałem zrobić filmik jak to się dzieje, że nasze konta zostają zablokowane, grając na serwerze Nostale DE u tu nikt nie chciał mnie bezpośrednio "zhaltować" :D

Serdeczenie pozdrawiam,
A. S.

Opublikowano
20 godzin temu, FreakyPL napisał:

Ktoś się orientuje, czy bot nadal się buguje przez używanie umiejętności? (W moim przypadku wyskakiwał jakiś błąd i wywalało grę)

Wywala grę, ponieważ nie ustawiłeś poprawnie bota (w zakładce 'Security' zaznacz 'Control Map' i wybierz mapę na której postać na bocie będzie chodziła) lub używasz umiejętności której postać nie posiada, lub też nie ma cooldown'a odpowiedniego i zbyt duża ilość używania skilla jest w jednej sekundzie ;)

4 godziny temu, sonco1 napisał:

Nostale się wyłącza pod czas wciśnięcia przycisku Start w bocie . 

Popatrz co u góry napisałem, skonfiguruj bota dobrze, wszystko przeczytaj zastanów się i potem włącz :)

2 godziny temu, Polish_Onion napisał:

bo trzeba odpalic na kliencie który jeest w folderze z botem

Nie prawda, po to jest Manager, przez którego wybierasz Nostale.exe i odpalasz przez jakikolwiek multiclient lub sam klient od GF'a, a położenie plików bota na komputerze nie ma wpływu.

Opublikowano

Mistrzu. Nie siedzę w temacie NosBota od samego początku, więc jeżeli odpowiedź na takie pytanie już padła, to przepraszam ;-; Mianowicie - dlaczego nie zmonetyzujesz NosBota, choćby w najmniejszym stopniu? Z mojej perspektywy wydaje się to być świetną opcją. NosBot nie będzie wykorzystywany tak często i chamsko przez ludzi którym szkoda kilka zł na przydatne im oprogramowanie. Ty dzięki zyskanym benefitom miałbyś możliwość regularnej aktualizacji bota i jego ulepszeń/poprawek. Osoby chętne do takiej formy z pewnością by się znalazły. Robisz to w imię puryzmu twojej działalności, dla zasad czy z jakiegoś innego, prostego powodu? Naprawdę wydaje mi się, że to świetne rozwiązanie, chciałbym się dowiedzieć, co o tym sądzisz ;-;

Opublikowano (edytowane)

Cześć Wszystkim ;)

@xUniverslaney21Popieram, zawsze możnaby było dodać jakieś reklamy albo inne wodotryski na obrzeżach menu bota, chociażby. Lecz to już nie jest moja sprawa, Mistrz decyduje :)

A tymczasem polecam nowy odcinek na moim kanale o tematyce naszego bota :)

Tym razem weźmiemy pod lupę proces sprawdzania gracza pod zarzutem "boterskim" i sposób szybkiej komunikacji z administracją gry.

Z wyrazami szacunku,
A. S.

Edytowane przez Andrzej Sawicki
Opublikowano

Hej.

Przejrzałem wcześniejsze odpowiedzi i podobne problemy ale rozwiązania podane / zaproponowane nie działają dla mnie.

Ustawiam "ścieżkę" dla bota gdzie ma się poruszać, czym atakować etc. jednakże bot po wykonaniu 1 checkpointu po prostu staje i przestaje atakować. 

Próbowałem miliarda kombinacji i nadal nic.

Opublikowano
20 godzin temu, wloczega napisał:

Hej.

Przejrzałem wcześniejsze odpowiedzi i podobne problemy ale rozwiązania podane / zaproponowane nie działają dla mnie.

Ustawiam "ścieżkę" dla bota gdzie ma się poruszać, czym atakować etc. jednakże bot po wykonaniu 1 checkpointu po prostu staje i przestaje atakować. 

Spróbuj ustawić zbieranie lootu na mniejsze, np 1, nie musi pomóc, ale może

A tak swoją drogą. Czy ktoś wie jak ustawić sklep tak, żeby jednocześnie można było się poruszać po mapie? Dzisiaj na S1 kogoś takiego widziałem.

76561198063460848.png

Opublikowano
Dnia 3.10.2017 o 21:11, wloczega napisał:

Hej.

Zmniejsz zbieranie lootu na 2 a jak nie zadziała to odznacz opcje "collect my items"

Opublikowano (edytowane)

Dobry Jako stary wyga na tym bocie sam mam problem a mianowicie bot zbiera tylko parę itemków i w tym problem 

kombinowałem tak :

• Black list wypchana tym czego nie chcę 
  • White List  załadowane to co chcę. 

Bot działa mi w 100% poprawnie tylko wtedy gdy ma podnosić max 5 itemów albo gdy black lista jest krótka  nie działa totalnie jak ma podnosić wszystko 1 item na ziemi a ten juz stoi i się patrzy 

Jednak bot chodzi bije pięknie wali skile bufki jednak co jakiś czas ma problem z podniesieniem itemków i to tak na zmiane bo czasem podniesie piórko a czasem się zatrzyma przed nim potuje bufuje ale nie ruszy się dalej aż piórko nie zniknie przez co bot mi pada po zużyciu potek.

Z Bota korzystam 2 lata pierwszy raz mam taki problem a poprzednie rady na komentarze typu  "Bot nie działa bo nie podnosi"  nie skutkują przeprowadziłem reinstal a także ustawiałem bota nie raz od nowa i nic. 

Z góry dzięki i przepraszam za spam bo pewnie mój problem jest błahy i pochodzi z mojej głupoty jednak nie wiem na czym on polega dlatego zwracam się do was ^^ 

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez Dehako
Dodanie pliku
Opublikowano
Dnia 4.10.2017 o 17:48, FreakyPL napisał:

Nie tylko Tobie sie psuje z dropem, pisałem juz o tym z miech temu ale autor sie nadal zarzeka, że perełka i działa w 100%.  no chyba jednak nie, jak co 5 post jest o tym, ze nie zbiera dropu.. 

Opublikowano (edytowane)

W moim przypadku na postaciach na poszukiwaczu przygód w Nosville bot zbiera dosłownie wszystko bez żadnego kompletnie problemu. Jak ustawiam blacklist ok. 50 pozycji także nie ma problemu. Nie widzę problemu przy farmieniu złośników na łąkach lub na groszkach, tak na wojowniku jak i na poszukiwaczu. Problem dopiero zaczyna się na łące komety, na wojowniku co jakiś czas pojawiają się problemy, zatrzymuje się przy loocie, ale nie każdym, nie zanotowałem co go blokuje, ale coś. Problem zostaje wyeliminowany przy ustawieniu scanowaniu lootu na 1, tak sobie pomyślałem, że co jeżeli problem polega na tym, że bot myśli, że może z danego pola podnieść dany przedmiot, ale tak naprawdę jest za daleko, ale wyklucza to fakt, że na poszukiwaczu przygód czasami podnosi przedmioty z odległości 5 komórek lub więcej, poza tym na tej samej łące komety w tym samym czasie puszczam łucznika ze skanowaniem ustawionym na 30 i on wszystko sobie podnosi, także nie mam pojęcia, co może być problemem. 

A tak swoją drogą. Czy ktoś wie jak ustawić sklep tak, żeby jednocześnie można było się poruszać po mapie? Na Avalonie tydzień temu kogoś takiego widziałem w Nosville. Nick ZnudzonyOgi albo jakoś tak.

Edytowane przez FreakyPL
przez przypadek opublikowałem

76561198063460848.png