Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakręcone powinny sie tam znalezc, jest to item warty tyle ile fasole i piaski czyli glowne nagrody z dotychczasowrj loterii i pelni dokladnie tę samą rolę w ulepszaniu eq. A co do eq 175 - zeby zrobic 1 item do +9 trzeba 30 zakreconych i 30 pazurow + dodatkowe ulepy. W eq mamy 8 przedmiotow, ulepszamy 9, bo kazdy robi przynajmniej 2 bronie. Wychodzi po 270 zakreconych i pazurow + reszta ulep na cale eq. Oczywiscie tyle trzeba o ile nam nie zjara ani razu co jest na tym serwie niemozliwe. Mnie juz 3 razy zjaralo kolce jak chcialem przerobic, juz 45 zakreconych w plecy, koszt 1 takiego pierscienia to 50-60kk. Zalozmy, ze kazdemu zjara przynajmniej raz i za 2 wejdzie - to jest absolutne minimum. Wychodzi 540 zakreconych i 540 pazurow. Koszt zakrecone(60kk szt.) - 32,4kkk, pazury(20kk szt.) - 10,8kkk. Łączny koszt 43,2kkk + oczywiscie koszt dodatkowych ulep. A co z pozostalymi setami? Pobiegasz sobie 500 razy na dungi, zeby zrobic 1 set i latasz kolejne 500 na nastepny set? (albo i wiecej, bo przypuszczam, ze jest coraz trudniej) Gdzie tutaj frajda i przyjemnosc z gry? Nawet na hardach jest przynajmniej o 3kroc mniej ulepszaczy niz tutaj, a przypominam, ze jest to serwer easy/medium Wnioski wyciagnij z tego sam. Teraz propo loterii. Jest w niej duzo przedmiotow i ciezko jest trafic na ten wlasciwy, tak czy siak mozna choc troche sie tym wspomoc i jest to fajna odskocznia od tych wszystkich dungow. Takze przemysl sobie jeszcze swoje zdanie na ten temat.

Nie płacz o ulepszanie, bo zrobić eq 175 w porównaniu 200 to pestka. Jakoś ja praktycznie wydropiłem 85% ulepszaczy.  Nie trzeba nawet biegać setki razy na dungi, idź ubij ponad 300 metinów mapa 145 i ponad 400 bossów mapa 130 + bossy z 145 i będziesz mial na zrobienie eq. Nie dajesz zrobić rady eq na 175 to na 200 nie zrobisz juz napewno. 

Co do eq na 175 masz naprawde ogromny wybór mapa 130, 145, masa dungów gdzie lecą te ulepki, bardzo latwo dostępne przepustki na każdy dung, a ty jeszcze mowisz, ze ciezko jest.

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Qarth No i to jest dobre rozwiązanie, ile szt ulepszaczy będzie leciało z tych skrzyń? Tak minimum i maximum.

to jest Tajemnicza skrzynia :P Sami będziecie musieli odkryć.

Opublikowano

Nie płacz o ulepszanie, bo zrobić eq 175 w porównaniu 200 to pestka. Jakoś ja praktycznie wydropiłem 85% ulepszaczy.  Nie trzeba nawet biegać setki razy na dungi, idź ubij ponad 300 metinów mapa 145 i ponad 400 bossów mapa 130 + bossy z 145 i będziesz mial na zrobienie eq. Nie dajesz zrobić rady eq na 175 to na 200 nie zrobisz juz napewno. 

Co do eq na 175 masz naprawde ogromny wybór mapa 130, 145, masa dungów gdzie lecą te ulepki, bardzo latwo dostępne przepustki na każdy dung, a ty jeszcze mowisz, ze ciezko jest.

300 metinow xD , 400 bossów  xD  przy 2,5k online  xD . Weź się nie pogrążaj.  

Opublikowano

300 metinow xD , 400 bossów  xD  przy 2,5k online  xD . Weź się nie pogrążaj.  

Rzeczywiście to problem kiedy metiny i bossy respią się co ~30 min.

Na każdej mapie na 1 respie zbijałem po 6+ bossów, czasami udawało się nawet całego respa zbić.

Opublikowano

Widzę, że jesteś z tych, którzy od startu serwa nie wyszli z domu. 

Dam Ci rade. Resp jest co 35 minut, zapisujesz tp na all bossy i co 35 min latasz, jeśli jesteś szybki to ubijesz po 12 bossów na 35 minut, ale lepiej gadać, że ktoś nie wychodzi z domu.

Opublikowano

Wraz z wbiciem wyższego lvla traci się możliwość dropienia na mapkach niższy lvl = zakładać dropa...robić nowe eq aby dawać radę bijąc się o bossy/metiny. 
Na początku było fajnie teraz widzę że tylko biegać zapisane respy -> dung -> zapisane respy -> dung i liczyć że dropnie coś dobrego.

Opublikowano

Może mi ktoś upnąć na jakiś hosting binke? (Invoria.exe), bo mam teraz internet mobilny i mi szkoda transferu na uruchamianie patchera, będe wdzięczny. :v

Opublikowano

Jak to jest robie sobie teraz misje z zielonego zwoju i je trzeba oddawać na mapce 180 i nie dostaje kompletnie expa za te misje chociaz jest napisane ze daje mi expa...

jakis bug czy co??

chce nadmienic ze mam 200lvl i z mobow nie dostaje expa ale z misji powinno normalnie mi dodawac...

1098661510207295168367114346251903210680

Pomocnik
Opublikowano

@Qarth Z tym co pisaliście o s2 macie na myśli reset + reklame czy te konta zostają co są teraz + mega reklama itd bo jeśli to drugie to ide grać na s2 xD

Opublikowano

@Qarth Z tym co pisaliście o s2 macie na myśli reset + reklame czy te konta zostają co są teraz + mega reklama itd bo jeśli to drugie to ide grać na s2 xD

Wystarczy przeczytać poczatek prezentacji jest to ostatnia invoria i nie bedziemy robic zadnych resetow itd juz ani s1 ani s2.

+ to jest temat o s1 wiec prosze się tu wypowiadać o s1.

Jak to jest robie sobie teraz misje z zielonego zwoju i je trzeba oddawać na mapce 180 i nie dostaje kompletnie expa za te misje chociaz jest napisane ze daje mi expa...

jakis bug czy co??

chce nadmienic ze mam 200lvl i z mobow nie dostaje expa ale z misji powinno normalnie mi dodawac...

A mialeś blokade doświadczenia? Podczas jej w zaden sposob nie dostaje się doświadczenia. + exp z misji dostosowany jest do lv jeśli masz 200 a robisz misje 180 to możesz nawet nie zauwazyć roznicy (na 180 byś widział różnice w %)

Niedługo dodamy ciąg bardzo ciekawych misji z ciekawymi nagrodami - dokładny opis będzie niedługo na forum.

Opublikowano

Są na tym serwerze amulety pod pvp?

Chodzi mi o te co wchodzą w ten slot obok strzał w eq.

Opublikowano

Są na tym serwerze amulety pod pvp?

Chodzi mi o te co wchodzą w ten slot obok strzał w eq.

Masz przeciez opisane w prezentacji.

Opublikowano

@Qarth hool pisał ze macie zamiar ten serwer doprowadzić do 1500 i zająć się ponownie s2 zaraz znajde ten post

Ale nigdzie nie napisał ze bedziemy cokolwiek resetować a po 2 to daleka przyszlość i teraz na 1 miejscu jest s1.

Wiec prosze sie w tym temacie wypowiadać jedynie o s1. Dziękuje.

Przypominam o naszym kalendarzu eventów:

http://invoria.pl/events/

Dziś odbył się pierwszy event a niedługo następne!

Opublikowano

Masz przeciez opisane w prezentacji.

Nie ważne, wolałem się upewnić bo nigdy jeszcze nie widziałem :v

Opublikowano

Nie ważne, wolałem się upewnić bo nigdy jeszcze nie widziałem :v

Najlepszy dropi z skrzyń bossów 205-220 jednak z jakich musicie sami odkryć.

Opublikowano

Wystarczy przeczytać poczatek prezentacji jest to ostatnia invoria i nie bedziemy robic zadnych resetow itd juz ani s1 ani s2.

+ to jest temat o s1 wiec prosze się tu wypowiadać o s1.

A mialeś blokade doświadczenia? Podczas jej w zaden sposob nie dostaje się doświadczenia. + exp z misji dostosowany jest do lv jeśli masz 200 a robisz misje 180 to możesz nawet nie zauwazyć roznicy (na 180 byś widział różnice w %)

Niedługo dodamy ciąg bardzo ciekawych misji z ciekawymi nagrodami - dokładny opis będzie niedługo na forum.

nie mialem zablokowanego expa misja byla na bodajze 190lvl zrobilem ja na 200 ale mialem wtedy 1420expa słownie bo sprawdziłem

i po misji z ktorej dostawało się 100kk(ta gdzie trzeba było zabić pendragora) nie dodało mi expa kompletnie

1098661510207295168367114346251903210680

Opublikowano

Myslalem e jak archer bedzie mial taki sam dmg na odlegosc to bedzie spoko, mylilem sie, jego nie da sie zabic, grajac bealerem nie mam z nim szans bo nie mam jak ucoec przed skilami a on tylko stoi w miesjcu i bije skilami -ognista 60k przy full eq 200lvl, pozdro. Licze ze bedzie jak dawniej......

imetin_logo.png

Opublikowano

Teraz może ci się wydawac tak ale gdy dwie postacie beda miały równe eq na maks. poziom to wszystko bedzie wporzadku (bylo sprawdzone podczas bety gdy all mieli eq do pvp).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...