Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

czy kto kolwiek gra na serwerze bez problemów i może się logować ? Wczoraj do godziny 20 bez problemów mogłem a dziś  przy probie logowania client zacina się na 10s a pozniej wyskakuje błąd połączenia

Mi tez scina po kliknieciu zaloguj ale wchodze potem normalnie

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I ja kończe tu gre (a właściwie to zostałem zmuszony do zakończenia gry przez administracje).

Serwer jest w porządku i fajnie mi się grało, bez większych problemów, ale 2 dni temu dostałem bana na Ip za handel na allegro, którego sensu nie pojmuję...

OK dostałem tego bana, straciłem sporo czasu na gre i tego czasu mi przede wszystkim szkoda.

Chciałem poruszyć tutaj temat handlowania na allegro bryłkami, czemu właściwie uznajecie to za takie nielegalne akurat na tym serwie? Na s2 kręciłem biznes na allegro jak konczyłem tam gre i dzięki obiegowi kasy i graczy nie ubywało a na tym serwie chyba na pierwszym jaki widzę nagle banujecie ludzi na handlowanie na allegro... wg mnie handel na allegro na pewno nie szkodzi serwerowi a nawet pomaga w utrzymywaniu dobrej ilości graczy, czemu tak Wam to przeszkadza?

Strone wcześniej któryś z adminów pisał, że tylko handel na allegro jest zabroniony a już każdy inny rodzaj handlu nie, więc przychodzi m ina myśl jaki sens ma coś takiego?Skoro banujecie(niesłusznie)  graczy za handel na allegro to czemu nie banujecie od razu 1/3 graczy którzy próbują handlować też na psc/skiny cs/ doładowania i inne?

Fajnie się grało do czasu bana...

Opublikowano

Nie opłaca się totalnie na 200 na +9 robic eq exp

Z tym się zgodzę, wywalić tyle pereł i mieć 3-5% więcej na moby.

Butki na 200 lvl dają 8% na moby, a na 130 -5 % ... Gdzie tu opłacalność.

I ja kończe tu gre (a właściwie to zostałem zmuszony do zakończenia gry przez administracje).

Serwer jest w porządku i fajnie mi się grało, bez większych problemów, ale 2 dni temu dostałem bana na Ip za handel na allegro, którego sensu nie pojmuję...

OK dostałem tego bana, straciłem sporo czasu na gre i tego czasu mi przede wszystkim szkoda.

Chciałem poruszyć tutaj temat handlowania na allegro bryłkami, czemu właściwie uznajecie to za takie nielegalne akurat na tym serwie? Na s2 kręciłem biznes na allegro jak konczyłem tam gre i dzięki obiegowi kasy i graczy nie ubywało a na tym serwie chyba na pierwszym jaki widzę nagle banujecie ludzi na handlowanie na allegro... wg mnie handel na allegro na pewno nie szkodzi serwerowi a nawet pomaga w utrzymywaniu dobrej ilości graczy, czemu tak Wam to przeszkadza?

Strone wcześniej któryś z adminów pisał, że tylko handel na allegro jest zabroniony a już każdy inny rodzaj handlu nie, więc przychodzi m ina myśl jaki sens ma coś takiego?Skoro banujecie(niesłusznie)  graczy za handel na allegro to czemu nie banujecie od razu 1/3 graczy którzy próbują handlować też na psc/skiny cs/ doładowania i inne?

Ziomek co ci na to poradzę, przecież wyraźnie miałeś w regulaminie, że za handel bryłkami będą banować. Tak wgl jak się doszli, jeśli można wiedzieć ?

Opublikowano

Tak wgl jak się doszli, jeśli można wiedzieć ?

Kupili z 1-2 bryłki, żeby sie dowiedzieć jaki nick ma koleś co sprzedaje. I ban na wszystkie powiązane z tą postacią konta.

Opublikowano

Sporo dropienia przy sporej ilości graczy to ocena serwera:P

Ogólnie ok.

Głupotą jest biolog na 110, Kończy się tam expić i dostaje się nowego biologa i trzeba i tak dalej tam siedzieć.

Opublikowano

Zamykacie s2? bo w m1 5 graczy 

Nie. Będziemy go promować jeszcze i mamy plan na to jednak najpierw musimy ustabilizować w pełni s1 bo mamy zamiar utrzymać serwer z 1,5k graczy minimum przez ładne kilka lat! 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Już widzę te wracające tłumy na s2 gdzie dużo osób ma eq i nowych graczy chcących zacząć od nowa widząc masę ludzi z eq. Jak wam się to uda to naprawdę szacun.

Opublikowano

Mi się ten server spodobał, ale graczy to macie niestety na przełomie podstawówki z gimnazjum. Nie istnieje pojęcie takie jak "kultura" i "szacunek". 
Sprawa z logowaniem, by zagrać trzeba wyłączyć windows defender i inne programy, które mogą blokować wirusy. Win10 dobrowolnie sam z siebie nie pozwoli na włączenie gry. Po wyłączeniu wszystkiego trzeba od nowa rozpakować pliki, spatchować i dopiero idzie się zalogować.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Na graczy nie mamy wpływu nie wybieramy kto ma grać na serwerze a na kto nie a co do drugiego to wykrywać moze jedynie pakowanie pliku (dodaj do wyjątku jeśli się da - nie znam tego programu) a jeśli nie to najlepiej pobierz normalnego antywirusa i tam 100% będzie się dało.

Opublikowano

Nie. Będziemy go promować jeszcze i mamy plan na to jednak najpierw musimy ustabilizować w pełni s1 bo mamy zamiar utrzymać serwer z 1,5k graczy minimum przez ładne kilka lat! 

to, to jest s3 czy co ?

bo już nie kumam

ilu ludzi gada invoria s1, s2 a ja znam tą obecną invorie a innych nie widziałem;d

Pomocnik
Opublikowano

to, to jest s3 czy co ?

bo już nie kumam

ilu ludzi gada invoria s1, s2 a ja znam tą obecną invorie a innych nie widziałem;d

To jest rework s1

Opublikowano

Po pierwszy od startu było wiadomo, że za handel bryłkami jest ban. A powod prawdopodobnie jest taki, że np Kupon 500 sm kosztuje 2b, w isie mamy go za 20 zł, a 2b na allegro kosztuje 10 zł. Osoba ta nie doladuje sm tylko kupi bryłki na allegro i za to odkupi od kogoś kupon i już mają mniejszy zarobek. 

Opublikowano

Przełożyłem sobie stały kostium zombie exp do depo, ale jak najeżdżam tą pieczęcią na stałą czer. maske azteków exp, to wyskakuje komunikat, że "nie można umożliwić umieszczenia tego przedmiotu w magazynie" Jakiś bug ?

Opublikowano

Jak jestes pazerny i  dales sie zrobic to tak jest ; )  do Mnie tez pisali ,ale ja nie jestem idiota ^^. Jak bys uwazal to bys bana nie dostal

sygna2.png

Opublikowano

Jak jestes pazerny i  dales sie zrobic to tak jest ; )  do Mnie tez pisali ,ale ja nie jestem idiota ^^. Jak bys uwazal to bys bana nie dostal

wszyscy do których pisaliśmy o bryłki dostali bana, więc to nie my. 

invoria_event.png

Serwer już online - został wprowadzony nowy dungeon na 115 poziom zapowiadany na forum oraz pare innych zmian! Na dungeon możecie udać się na mapie od 110.

Przypominami również o dzisiejszym evencie Znajdź GM: http://invoria.pl/event/150815

Dodatkowo nie przegap okazji i zdobądź z stworów tajemnicze lody zawierajace specjalne bonusy lub udaj się do Elvase i dowiedz się coś więcej o nich!

Nie zapomnijcie również o aktualizacji clienta patcherem.

Powodzenia!

gnvNjpf.png

Opublikowano

wszyscy do których pisaliśmy o bryłki dostali bana, więc to nie my. 

invoria_event.png

Serwer już online - został wprowadzony nowy dungeon na 115 poziom zapowiadany na forum oraz pare innych zmian! Na dungeon możecie udać się na mapie od 110.

Przypominami również o dzisiejszym evencie Znajdź GM: http://invoria.pl/event/150815

Dodatkowo nie przegap okazji i zdobądź z stworów tajemnicze lody zawierajace specjalne bonusy lub udaj się do Elvase i dowiedz się coś więcej o nich!

Nie zapomnijcie również o aktualizacji clienta patcherem.

Powodzenia!

Co sie stało ze sptachowalem Clienta wszedłem do gry i nie widzę DMG które zadaje? Mimo ze info o traf. Mam włączone/wyłączone i tak to nic daje ... boo nie widzę DMG które ja zadaje -.-

Opublikowano

Jedno co jest do przemyślenia to, że na eq do 200 do pvp i expa potrzeba tysiące perel. A o przepustki na dungi jest tak cięzko, że w dzien, jak dropniemy 4 przepustki to jest dobrze i mamy czekać kolejną godzine? Dodajcie do dungów 205-210-215-220 po jeden przepie, bo niedlugo będzie się ubijało po 2 metiny na jednym respie, bo bedzie tyle ludzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...