Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem po co te całe posty o tym jakie to drogie, jeżeli ceny nie zmienią, bo ludzie już to kupili. Dobra, będę gadał z innymi, najwyżej później będę gadał kimś o Twoim poziomie.

Kim Ty niby jesteś? Ja nie myślę tylko o swojej dupie, ale Ty widocznie do takich osób należysz. Osoby, które ledwo co zaczną tu grę i np. zrezygnują z postaci to co mają zrobić? Kupić nowy kostium?  xD  xD  Po raz drugi, bez odbioru.

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kim Ty niby jesteś? Ja nie myślę tylko o swojej dupie, ale Ty widocznie do takich osób należysz. Osoby, które ledwo co zaczną tu grę i np. zrezygnują z postaci to co mają zrobić? Kupić nowy kostium?  xD  xD  Po raz drugi, bez odbioru.

Ech nic nie poradzisz ze serwer typowo na hajs postawiony :p tu bez isu jesteś zerem :) Albo robisz 3-2 nocki żeby zarobić na IS albo ładujesz w is i w dupie wszystko masz ;)

Opublikowano

Bez sensu jest już samo w sobie to, że nie można kostiumu do depo wsadzić.

A tłumaczenie "widziałem jak jeden gość ma 7k ip" to już w ogóle śmiech... wziąłeś od niego autograf?

Ciekawe kiedy dodadzą to do isu (jeśli już jest to przepraszam)

topic. skąd miecz nimfy?

Opublikowano

Odcinek Specjalny #1 - BiCappy vs 50x Szkat. Nieb. Śmierci + BONUS !

https://www.youtube.com/watch?v=E54a0bBsnLQ

@BiCappy NIe daj się ocyganić... jest bardzo dużo szamanów i cena tych specjalek jest równie wysoka co pozostałych. 

Dałem CI lajka za 50 ww gz :P 

@ upy Wallander zarobił na cały is w 1 dzień... jak nie dajecie rady ogarnąć serwera i odpadacie bo za trudno to zmieńcie na forfuna. Nie damy itemshopu całego do NPC za 30IP bo z większą ilością nie dajecie rady. 

gnvNjpf.png

Opublikowano

@BiCappy NIe daj się ocyganić... jest bardzo dużo szamanów i cena tych specjalek jest równie wysoka co pozostałych. 

Dałem CI lajka za 50 ww gz :P 

@ upy Wallander zarobił na cały is w 1 dzień... jak nie dajecie rady ogarnąć serwera i odpadacie bo za trudno to zmieńcie na forfuna. Nie damy itemshopu całego do NPC za 30IP bo z większą ilością nie dajecie rady. 

A czy ktoś tu mówi o IS? Tu tyczy się tylko i wyłącznie przekładania kostiumu po między swoimi postaciami. 

Opublikowano

A czy ktoś tu mówi o IS? Tu tyczy się tylko i wyłącznie przekładania kostiumu po między swoimi postaciami. 

Jak masz z tym problem to w 3h zarobisz na nowy kostium na stałe... ale Ty wolisz widocznie pisać, że serwer pod IS gdzie itemki z IS o wartości 100zł można mieć po 1 dniu gry i jeszcze masa zostanie yang. 

Goście mają po 16 tys IP a Ty masz problem z 800... nie wiem co mamy zrobić ale chyba postawić obok równoległy serwer dla ludzi szukających mega forfuna chyba, że chcesz na wszystko zarabiać stojąc w m1 albo zostawiając metina na spacji... chociaż.. jakbyś zostawił na spacji to też byś zarobił... 

Truta tylko z Ripa i Śmierci ?

truta tylko rip 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Jak masz z tym problem to w 3h zarobisz na nowy kostium na stałe... ale Ty wolisz widocznie pisać, że serwer pod IS gdzie itemki z IS o wartości 100zł można mieć po 1 dniu gry i jeszcze masa zostanie yang. 

Goście mają po 16 tys IP a Ty masz problem z 800... nie wiem co mamy zrobić ale chyba postawić obok równoległy serwer dla ludzi szukających mega forfuna chyba, że chcesz na wszystko zarabiać stojąc w m1 albo zostawiając metina na spacji... chociaż.. jakbyś zostawił na spacji to też byś zarobił... 

truta tylko rip 

najlepiej takiemu dac all i tyle :D

@jaki max lvl bo nie doczytalem xD ?

Opublikowano

Wymieńcie mi serwer na który bez is jesteś lepszy niż z is... Ludzie o to chodzi w tej grze. Na PL-u ludzie wydawali po parę tysi, żeby coś zdziałać w pvp. Piszecie,że trzeba poświęcić nocki żeby kupić coś z is. To co wy chcecie, aby GA rozdawał SM każdemu ? Macie kupony SM. Wystarczy podropić ulepy i sprzedać. Placzecie,że wydaliście sporo SM na kostium/ fryza na stałe i nie możecie przełożyć. To kupcie sobie tańszy na 30 dni, można handlować.Mogli wgl nie dawać na stałe ,tylko te na 30 dni tak jak na poprzedniej edycji

800ip idzie szybko zdobyć.

Najlepiej to płakać,że pali, ciężko o wszystko, a za miesiąc nie będzie co robić, to bedzie spam, że nuda.

Wiadomo o eq ciężko ,ale już jedna osoba ma 5/6 itemków na 215/220 lvl+9, więc się wszystko da ...Trzeba tylko chcieć

Opublikowano

truta tylko rip 

Polecam Ci Hool poczytać jeszcze raz moje posty, może skapujesz o co chodzi. Sęk w tym, że mam prawie 4k ip, ale tu chodzi o innych graczy. No i co z tego, że można mieć po 1 dniu gry. Gdyby tam Wam na $$ nie zależało to bez problemu można byłoby kostium przerzucać ;] I skończ mi p********, że chce stać w m1 i zarabiać bo jest to mój pierwszy post, który krytykuje serwer pod tym względem.

@Pozdrawiam tym, którzy uważają, że płacze o to i chciałbym all dostać  xD  xD  xD

KEtCEDu.png

Opublikowano

Polecam Ci Hool poczytać jeszcze raz moje posty, może skapujesz o co chodzi. Sęk w tym, że mam prawie 4k ip, ale tu chodzi o innych graczy. No i co z tego, że można mieć po 1 dniu gry. Gdyby tam Wam na $$ nie zależało to bez problemu można byłoby kostium przerzucać ;] I skończ mi p********, że chce stać w m1 i zarabiać bo jest to mój pierwszy post, który krytykuje serwer pod tym względem.

Jakby Nam na hajsie nie zależało to:

1. ulepki byłyby u npc

2. Każdy na start dostałby 500 bryłek

3. Max wbijałoby się w 35minut i to na psach a nie na mapach które do kupy są warte masę kasy 

4. Na stronie by była tylko reja i client

5. Na serwerze byś nie widział Nas

6. Na start dostawałbyś max eq. 

7. Na serwerze by bł 1 dung

8. Na serwerze by był 1set 

Może Cie zaskoczę, ale to Nasza praca, którą lubimy i dlatego to robimy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to nadal Nasza praca. Nie mam 18lat i nie karmi mnie mama za pieniążki, które zarobi wraz z ojcem. 

Może Cie zaskoczę ale nie zrobiliśmy Wam gównianego serwera jakich wiele a włożyliśmy w Niego masę pieniędzy. Chętnie Ci policzę co pamiętam: 

PSD strony 1,5tys

Kodowanie strony: 1k

Dodatki do strony: 1k

Panel admina do strony: 2,5k

Wszystkie mapy z modelami broni/zbroi z 5k 

Reszta grafik, które zlecamy abyście informacje o aktualizacjach mieli ładnie oprawione z 500zł miesięcznie

SysAdmin: 2tys miesięcznie

Promocja (yt) abyście mieli z kim grać: z 7tys miesięcznie (mamy największych ytuberów i najlepszych) 

Promocja na FB z 1,5tys miesięcznie

Opłaty za maszyny: 2tys miesięcznie

Skin ipb: 500zł

opłata instalacyjna 500zł

ZUS miesięcznie  1tys

EDIT: oczywiście mógłbym zamknąć się z całym serwerem w kosztach 1tys zł, ale nie mielibyście graczy... strona z pomocy dla powodzian... padlibyśmy po miesiącu jak większość serwerów... nie ujrzałbyś nawet jednego nowego modelu... ddosy by wyjebywały graczy co 1h średnio... miałbyś na serwerze 150 graczy.. team noname bo to serwer pod hajs by był... lagi na serwerze.. brak backupów bo jakby się coś zjebało to trudno... i tak serwer byłby pod hajs więc zmieniłoby się nicki i postawiło nowy... ... więc zastanów się co mówisz bo my od 3lat nie zmieniliśmy swoich nicków i uważamy, że nie mamy czego się wstydzić aby je zmieniać. Postawiliśmy serwery, które stały najdłużej wśród wszystkich innych które ruszały w tym samym czasie i były w pełni profesjonalne o ile to możliwe... oczywiście popełnialiśmy też błędy ale jesteśmy tylko ludźmi. 

... więc postawienie serwera wyniosło Nas z 16tys. Opłat miesięcznie mamy z 14tys. 

Oczywiście moglibyśmy brać przykład z części konkurencji i stawiać Wam serwer na miesiąc gdzie nawet forum by Nam się nie chciało postawić a pliki brać z MPC albo kupować od upadłych serwerów i przerabiać...  ale podchodzimy do Naszej pracy na tyle profesjonalnie na ile to możliwe i wymagamy od siebie i od Was (chociaż już w sumie minimalnie bo na IS można zarobić w 1dzien). 

gnvNjpf.png

Opublikowano

Jakby Nam na hajsie nie zależało to:

1. ulepki byłyby u npc

2. Każdy na start dostałby 500 bryłek

3. Max wbijałoby się w 35minut i to na psach a nie na mapach które do kupy są warte masę kasy 

4. Na stronie by była tylko reja i client

5. Na serwerze byś nie widział Nas

6. Na start dostawałbyś max eq. 

7. Na serwerze by bł 1 dung

8. Na serwerze by był 1set 

Może Cie zaskoczę, ale to Nasza praca, którą lubimy i dlatego to robimy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to nadal Nasza praca. Nie mam 18lat i nie karmi mnie mama za pieniążki, które zarobi wraz z ojcem. 

Może Cie zaskoczę ale nie zrobiliśmy Wam gównianego serwera jakich wiele a włożyliśmy w Niego masę pieniędzy. Chętnie Ci policzę co pamiętam: 

PSD strony 1,5tys

Kodowanie strony: 1k

Dodatki do strony: 1k

Panel admina do strony: 2,5k

Wszystkie mapy z modelami broni/zbroi z 5k 

Reszta grafik, które zlecamy abyście informacje o aktualizacjach mieli ładnie oprawione z 500zł miesięcznie

SysAdmin: 2tys

Promocja (yt) abyście mieli z kim grać: z 7tys miesięcznie (mamy największych ytuberów i najlepszych) 

Promocja na FB z 1,5tys miesięcznie

Opłaty za maszyny: 2tys miesięcznie

Skin ipb: 500zł

opłata instalacyjna 500zł

ZUS miesięcznie  1tys

... więc postawienie serwera wyniosło Nas z 16tys. Opłat miesięcznie mamy z 12tys. 

Oczywiście moglibyśmy brać przykład z części konkurencji i stawiać Wam serwer na miesiąc gdzie nawet forum by Nam się nie chciało postawić a pliki brać z MPC albo kupować od upadłych serwerów i przerabiać...  ale podchodzimy do Naszej pracy na tyle profesjonalnie na ile to możliwe i wymagamy od siebie i od Was (chociaż już w sumie minimalnie bo na IS można zarobić w 1dzien). 

Czy ja gdzieś zasugerowałem Wam, że serwer jest gówniany? Może poczytaj sobie moje wszystkie posty w Twoim temacie, które napisałem i znajdź mi inny post, który krytykuje serwer, wręcz przeciwnie za każdym razem, gdy był płacz o ulepki itd to byłem przeciwny temu. I nie musisz mi mówić ile życie kosztuje itd, bo już na utrzymaniu rodziców nie jestem dawno, także wiem tak samo jak Ty co to jest zarobić na życie. Również Twoje sugestie na temat mojego wieku mijają się z celem (tak to odebrałem). Może i mnie poniosło z tym serwerem dla hajsu, ale naprawdę dla mnie nonsensem jest to, że nie mogę np. przerzucić kostiumu na dropa. 

Opublikowano

2xup

Ale za handel na allegro banujecie, naiwnie myśląc, że ludzie to co by wydali na allegro wydadzą na is...

banujemy bo większość osób robi z tego biznes. Musieliśmy wyciąć na fw gościa który stawiał po 30 botów dziennie... Takie metody niszczą rynek serwera a ceny lecą mocno w górę... w końcu aby zarobić na jakiś itemek... musielibyście farmić X dni zamiast X godzin. 

Mówiliśmy wielokrotnie,  że na osoby które sobie sprzedadzą normalnie konto albo jakiś itemek, przymykamy oko... ale jak gość będzie sprzedawał 200 bryłek dziennie pochodzących z farmbotów jak na PLu... to ceny zrobią się kosmiczne i na nic normalnych graczy nie będzie stać 

gnvNjpf.png

Opublikowano

a czy mogę sprzedać legalnie zarobione yangi?